Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μέτρα που απαιτούνται μετά το χτύπημα στο Παρίσι, συζήτησε ο πρωθυπουργός με υπουργούς
  • [02] Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
  • [03] Λ.Φραγκιαδάκης: «Αντιμετωπίζουμε τα κόκκινα δάνεια και την μειωμένη ρευστότητα, αντλώντας τα αναγκαία κεφάλαια»
  • [04] Πράξη πολέμου χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ο Ολάντ
  • [05] Για ενότητα και αντίσταση κάνει λόγο σήμερα ο Γαλλικός τύπος
  • [06] Στο κόκκινο ο συναγερμός στο Βέλγιο
  • [07] Βρέθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. Έξι άτομα κρατούνται
  • [08] Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σήμερα η Αθήνα
  • [09] «Οι επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ» λέει ο Ρώσος αν. υπ. Εξωτερικών
  • [10] Έφτασε ο Ομπάμα στην Αττάλεια για τη σύνοδο της ομάδας των G20

  • [01] Τα μέτρα που απαιτούνται μετά το χτύπημα στο Παρίσι, συζήτησε ο πρωθυπουργός με υπουργούς

    Για την κατάσταση ασφαλείας και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται συζήτησε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς.

    Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, χθες, στις 12.00, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

    "Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Το πρωίστο Μαξίμου ο πρωθυπουργόςείχε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

    [02] Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

    Την καθολική καταδίκη του ελληνικού Κοινοβουλίου για την ειδεχθή και βάρβαρη επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέφερε με τηλεγράφημα στον Γάλλο ομόλογό του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο συμμετέχει στη βαθιά θλίψη για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την πίστη στη διατήρηση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών.

    «Κύριε Πρόεδρε,

    Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικώς, σας συλλυπούμαι βαθύτατα για την αδόκητη απώλεια τόσων ανθρώπων, χθες στο Παρίσι», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει: «Συμμετέχουμε στη βαθιά σας θλίψη και καταδικάζουμε με αποτροπιασμό, κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Πιστεύουμε ακράδαντα στη διατήρηση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών και τασσόμεθα στο πλευρό του Γαλλικού λαού, με τον οποίον συνδεόμεθα με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και κοινωνικών ιδεωδών. Παρακαλώ να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων».

    [03] Λ.Φραγκιαδάκης: «Αντιμετωπίζουμε τα κόκκινα δάνεια και την μειωμένη ρευστότητα, αντλώντας τα αναγκαία κεφάλαια»

    "Αντλώνταs τα αναγκαία κεφάλαια, είμαστε σίγουροι πώς «ξεκλειδώνουμε» τη σωστή αντιμετώπιση τηs οικονομικήs κατάστασns και δίνουμε τη δυνατότητα επίλυσns προβλημάτων, όπωs τα δάνεια σε καθυστέρnσn και n μειωμένη ρευστότητα" δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    "Οι κεφαλαιακές ανάγκεs ορίστηκαν βάσει ενόs εξαιρετικά δυσμενous σεναρίου stress test, έτσι ώστε οι τράπεζες να είναι ανθεκτικές ακόμα και στο χειρότερο πιθανό σενάριο. Η αυστηρότnτα αυτή εγγυάται πως το τραπεζικό σύστημα θα αντέξει στα δύσκολα, πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση ομαλής έκβασης των πραγμάτων, ή ακόμα και στην καλύτερη έκβαση των πραγμάτων, θα υπάρξει σημαντικό πλεονέκτημα" αναφέρει μεταξυ άλλων ο κ. Φραγκιαδάκης.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Είναι σημαντικό να γίνει από όλουs αντιληπτό ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα σπίτια των δανειοληπτών, καθώs κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τον σκοπό λειτουργίας τουs. Το ουσιώδεs λοιπόν, είναι να δοθούν στουs δανειολήπτεs λύσειs που θα τουs βοnθήσουν να γινουν ενήμεροι, λαμβάνονταs υπ' όψιν την τρέχουσα οικονομική κατάστασn. Αυτό που όμωs δεν είναι δίκαιο είναι κάποιοs να διαθέτει κεφάλαια και να μην εκπληρώνει τιs δανειακέs του υποχρεώσειs. Πρέπει να εμπεδωθεί μια φιλοσοφία πληρωμών προs το συμφέρον όλων"

    [04] Πράξη πολέμου χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ο Ολάντ

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίσθηκαν, ήταν "μια πράξη πολέμου" που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Κράτος με εσωτερική βοήθεια. Ο Ολάντ δήλωσε πως θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα τηρηθεί επίσημο πένθος τριών ημερών."Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικους συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει", δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο.

    ΟΓάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς,δήλωσεότιη Γαλλία είναι "σε πόλεμο" και "θα πλήξει τον εχθρό της", την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να τον καταστρέψει, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις επεμβάσεις της στη Συρία με στόχο τους τζιχαντιστές. "Είμαστε σε πόλεμο" και "θα δράσουμε και θα χτυπήσουμε αυτόν τον εχθρό (...) για να τον καταστρέψουμε" στη Γαλλία, στην Ευρώπη, στη Συρία και το Ιράκ, είπε ο Βαλς μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TF1. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά τις επιθέσεις, δίνοντας έτσι στις αρχές περισσότερους πόρους για να πολεμήσουν τον "πολύ καλά οργανωμένο" εχθρό, όπως τον χαρακτήρισε. Η απάντηση της Γαλλίας θα είναι "στο ίδιο επίπεδο με αυτήν την επίθεση", τόνισε ο Βαλς.

    [05] Για ενότητα και αντίσταση κάνει λόγο σήμερα ο Γαλλικός τύπος

    "Η θλίψη και ο θυμός" έχουν κυριεύσει την Le Figaro, η οποία όπως και η Liberation, κυκλοφόρησαν εκτάκτως σήμερα, δύο ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 129 νεκρούς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. "Είμαι Παρίσι" τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το "Είμαι Σαρλί" που είχε διαδοθεί έπειτα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου. "Αντιστεκόμαστε", υποστηρίζει παράλληλα η "Le Parisien/Aujourd'hui en France". "Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας", επιμένει η "Le Monde".

    "Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε", προειδοποιεί η "Le Figaro", ενώ η "Liberation" υπογραμμίζει ότι "το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία". Το σύνθημα για ενότητα υπάρχει διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο. Είναι "η Δημοκρατία απέναντι στην βαρβαρότητα", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η "Journal du Dimanche".

    Για την "Les Dernieres Nouvelles d'Alsace" "το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών". "Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα", σημειώνει η εφημερίδα. "Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα", καταλήγει η "Le Figaro".

    [06] Στο κόκκινο ο συναγερμός στο Βέλγιο

    Tο επίπεδο του συναγερμού αυξήθηκε από 2 σε 3, την ύψιστη βαθμίδα, για τα γεγονότα στα οποία μετέχει μεγάλο πλήθος ανθρώπων, όπως οι αθλητικές συναντήσεις ή οι επίσημες εκδηλώσεις, όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί ο στρατός σε ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η βελγική κυβέρνηση.

    "Για τα μεγάλα γεγονότα, το επίπεδο αυξάνεται στο 3, το οποίο σημαίνει μια αξιόπιστη και δυνάμει επικείμενη απειλή", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντρίκ Κοντερλιέ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, έπειτα από τη σύνοδο που πραγματοποίησε το βελγικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, την ώρα που τα πρώτα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών δείχνουν να υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι και το Βέλγιο.

    Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν εξάλλου χθες --τρεις σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης-- σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε φτωχή συνοικία των Βρυξελλών, η οποία συνδέεται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στην συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι, όπου δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.

    [07] Βρέθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. Έξι άτομα κρατούνται

    Ένα αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιθέσεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής σε δύο εστιατόρια στο ανατολικό Παρίσι, βρέθηκε στο Μοντρέιγ, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού, ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

    Έξι άτομα του περιβάλλοντος του Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, του Γάλλου καμικάζι ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης, στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, τέθηκαν υπό κράτηση, κυρίως ο πατέρας του και ο αδελφός του όπως και η σύζυγος του τελευταίου, ανακοίνωσαν σήμερα δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

    [08] Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σήμερα η Αθήνα

    Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Σωματείο Κίνησης της ΣΤΑΣΥ. Κανονικά θα λειτουργεί το τραμ, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν μετέχουν τελικά στην απεργία.

    Το σωματείο των εργαζομένων( Σωματείο Κίνησης της ΣΤΑΣΥ), σε ανακοινωσή του καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων, γεγονός που συνδυάζεται και από τις ανισότητες που έχει προκαλέσει η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος».

    «Όλα αυτά» συνεχίζει η ανακοίνωση «έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό».

    Τέλος, καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 σήμερα το πρωί για να αποφασίσουν «την συνέχιση της δράσης τους».

    [09] «Οι επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ» λέει ο Ρώσος αν. υπ. Εξωτερικών

    Οι προχθεσινές επιθέσεις ενόπλων και καμικάζι στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες στην Ουάσινγκτον κι άλλες πρωτεύουσες χωρών μελών του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα από την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

    "Ο κόσμος αλλάζει και αυτό το σοκ, το συγκλονιστικό αυτό γεγονός που συνέβη στο Παρίσι, μάλλον θα (...) αλλάξει λίγο την κλίμακα των προτεραιοτήτων των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πρωτεύουσες (χωρών μελών) του ΝΑΤΟ", σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι επιθέσεις στο Παρίσι θα φέρουν κοντύτερα τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε εξάλλου ότι οι συνομιλίες στη Βιένη για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και οι ενδείξεις που υπάρχουν από τις πρωτεύουσες στον κόσμο, αφήνουν να διαφανεί μια μεγαλύτερη κατανόηση στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Ο Ριάμπκοφ, ο οποίος έκανε της δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, σημείωσε ωστόσο ,ότι ακόμη δεν έχει σημειωθεί κάποια "πολύ σημαντική πρόοδος" όσον αφορά τις θέσεις που λαμβάνουν οι χώρες.

    [10] Έφτασε ο Ομπάμα στην Αττάλεια για τη σύνοδο της ομάδας των G20

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε το πρωί στην Τουρκία για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αττάλεια και αναμένεται να αφιερωθεί σε μεγάλο μέρος της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά το σοκ που προκάλεσαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

    Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Ο Ομπάμα, ο οποίος συγκάλεσε χθες στην Ουάσινγκτον το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει το θέμα των επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, 129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Πέραν των συνομιλιών που θα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται επίσης ο πόλεμος στη Συρία και η κρίση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.Ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Παρίσι "μια ειδεχθή προσπάθεια για την τρομοκράτηση των πολιτών" την παραμονή της αναχώρησής του για την Αττάλεια, έχει να αντιμετωπίσει το ερώτημα πως θα πρέπει να αντιδράσει η Δύση τώρα πια που έχει καταστεί σαφές ότι το Ισλαμικό Κράτος απειλεί πλέον περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από τα στρατιωτικά του προπύργια στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 November 2015 - 9:32:21 UTC