Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Ρήγας: Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην παραδώσει τα κλειδιά στους δανειστές
  • [02] «Ο IFC θα επενδύσει εως και 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών»
  • [03] Βερολίνο: Να γίνουν σύντομα πραγματικότητα τα hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία
  • [04] ΟΗΕ: Τουλάχιστον 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη από τη Μεσόγειο
  • [05] Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 12.700 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
  • [06] «Θέλουμε μια Ευρώπη επαρκώς ευέλικτη, ώστε να εξυπηρετεί όλα τα μέλη της» δήλωσε ο Βρετανός πρεσβευτής
  • [07] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση δίνει μάχη να επικοινωνήσει την ελληνική προσπάθεια στην κοινή γνώμη των άλλων χωρών
  • [08] Κομισιόν: Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο
  • [09] Έγινε η πρώτη αναβάθμιση των Windows 10 από τη Microsoft
  • [10] Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Γιανγκ και χάνει τη σεζόν

  • [01] Π. Ρήγας: Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην παραδώσει τα κλειδιά στους δανειστές

    «Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην παραδώσει τα κλειδιά στους δανειστές», είναι το μήνυμα που έστειλε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, για τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση με στόχο την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσα από δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε, στον ραδιοσταθμό Real fm και στην ιστοσελίδα News 247.

    Η κυβέρνηση έχει τη βούληση να εφαρμόσει τη συμφωνία με τους εταίρους, αλλά για την ομαλή εφαρμογή της απαιτείται πολιτική σταθερότητα, επισημαίνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο News 247. «Προϋπόθεση για πολιτική σταθερότητα είναι η κοινωνική συνοχή», υπογραμμίζει ο κ. Ρήγας και δηλώνει ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία», υπενθυμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός επέμεινε σε επαφές για πολιτική λύση» και ότι «υπάρχουν από την πλευρά της κυβέρνησης όρια».

    [02] «Ο IFC θα επενδύσει εως και 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών»

    Ο Διεθνής Χρηματοδοτικός Οργανισμός (International Finance Corporation, IFC), που ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα, σχεδιάζει να επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, με την αγορά μετοχών που θα εκδώσουν αυτές, δήλωσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

    «Έχουμε έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιό μας να συμμετάσχουμε και να επενδύσουμε έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο κύριος στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες για τις επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τσιτσιράγκος. «Το πιο σημαντικό δεν είναι πόσα χρήματα θα επενδύσει ο IFC, αλλά πόσα χρήματα θα κινητοποιήσει η χώρα από τρίτα μέρη. Για την ανάπτυξη και την απασχόληση χρειάζεται ένας υγιής χρηματοπιστωτικός τομέας», πρόσθεσε.

    [03] Βερολίνο: Να γίνουν σύντομα πραγματικότητα τα hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία

    Την ανάγκη να δημιουργηθούν το ταχύτερο δυνατό τα κέντρα υποδοχής προσφύγων (hotspots) στην Ελλάδα και την Ιταλία, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ, αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για εγκατάσταση hotspots στην Τουρκία, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με την Άγκυρα «και όχι διμερώς μεταξύ των Ευρωπαίων».

    «Πρώτα είμαστε της άποψης ότι θα έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο να κάνουμε πραγματικότητα τα hotspots, τα οποία έχουν αποφασιστεί από ευρωπαϊκά συμβούλια στο παρελθόν, δηλαδή τα hotspots στην Ελλάδα και την Ιταλία. Και για αυτό μίλησε χθες η καγκελάριος», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και ανέφερε ότι «υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά όλα θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα».

    «Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να προχωρήσουν αυτά τα hotspots. Για περαιτέρω θέματα με την Τουρκία θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία και όχι διμερώς μεταξύ των Ευρωπαίων», πρόσθεσε.

    [04] ΟΗΕ: Τουλάχιστον 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη από τη Μεσόγειο

    Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 806.000 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο προκειμένου να φθάσουν στην Ευρώπη το 2015 και στη μεγάλη πλειονότητά τους -660.700- πέρασαν από την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. Τρεις χιλιάδες τετρακόσιοι εξήντα έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι.

    Μόνο τον Οκτώβριο, παρά τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες, 210.000 άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα, στην πλειονότητά τους στη Λέσβο, κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.

    Το ρεύμα αυτό δεν γνωρίζει καμία ανάπαυλα με 3.300 αφίξεις την ημέρα κατά μέσο όρο τον Νοέμβριο στο νησί, σύμφωνα με την UNHCR.

    «Καθώς φθάνει ο χειμώνας, οι συνθήκες υποδοχής και οι δυνατότητες που υπάρχουν εκεί παραμένουν πολύ πιεστικές και ανεπαρκείς», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ, ο Άντριαν Έντουαρντς, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το νησί διαθέτει μόνο 2.800 θέσεις υποδοχής, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί περίπου 16.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

    Κατά συνέπεια, συνεχίζει η UNHCR, «πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και νεογέννητα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κοιμούνται στο ύπαιθρο, ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν». Εξάλλου, συνεχίζει η οργάνωση, «αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας και είναι αιτία έντασης με τον τοπικό πληθυσμό».

    [05] Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 12.700 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

    Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ με την ονομασία «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» για τη στήριξη 12.700 εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. Με το πρόγραμμα αυτό κόστους 65 εκατ. ευρώ πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.

    Η δράση αποτελείται από δύο διαφορετικά προγράμματα, που απευθύνονται σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και συνδυαστικά καλύπτουν όλη την επικράτεια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

    - Tη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων

    - Tην Τρίτη 1/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

    [06] «Θέλουμε μια Ευρώπη επαρκώς ευέλικτη, ώστε να εξυπηρετεί όλα τα μέλη της» δήλωσε ο Βρετανός πρεσβευτής

    Η Βρετανία θα συνεργαστεί στενά με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους, περιλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, δήλωσε ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζον Κίτμερ, σε συνέχεια της παρουσίασης από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον των βρετανικών προτάσεων, ως βάση για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ.

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κίτμερ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Έχουν περάσει σαράντα χρόνια από την τελευταία φορά που ο βρετανικός λαός εξέφρασε την άποψή του για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τότε, η ΕΕ έχει επεκταθεί σε μέγεθος και εξουσίες και πολλά άλλα κράτη-μέλη έχουν διεξαγάγει δημοψηφίσματα για την ΕΕ.

    Προσβλέπουμε να συμβάλουμε σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη, η οποία θα είναι πιο επιτυχημένη για όλους, θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της και θα είναι επαρκώς ευέλικτη, ώστε να εξυπηρετεί όλα τα μέλη της. Οι διαπραγματεύσεις μόλις άρχισαν. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έθεσε δημόσια την ατζέντα του για τις συνομιλίες. Τις ανησυχίες μας συμμερίζονται πολλές χώρες της ΕΕ. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις υποδείξεις για την επίλυσή τους και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με όλους τους εταίρους μας, περιλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης».

    [07] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση δίνει μάχη να επικοινωνήσει την ελληνική προσπάθεια στην κοινή γνώμη των άλλων χωρών

    «Σκοπός της Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής είναι ο συντονισμός και η αποτελεσματική διαχείριση της επικοινωνίας της κυβέρνησης με την κοινή γνώμη και η προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Υπογράμμισε, μάλιστα ότι το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής απηχεί την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να επικοινωνήσει με την κοινή γνώμη άλλων χωρών και σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό τα στελέχη των Γραφείων Τύπου δίνουν μάχη να επικοινωνήσουν τη θέση της Ελλάδας.

    «Η κοινή γνώμη των άλλων χωρών, ασκεί κι αυτή με την σειρά της πίεση στις κυβερνήσεις», έσπευσε να επισημάνει σε αυτό το σημείο ο υπουργός Επικρατείας, προκειμένου να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση να δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης με την κοινή γνώμη σε άλλες χώρες, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας δίνει μάχη για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, την έξοδο από την κρίση, την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας.

    [08] Κομισιόν: Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο

    Ως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να συγκληθεί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) για να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και τη μεταφορά των 10 δισ. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Όπως είπε η ίδια, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται «σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», ενώ έχει σημειωθεί «πρόοδος» στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων.

    Τέλος, ανέφερε πως για να είναι σε θέση να συγκληθεί το EuroWorking Group, οι θεσμοί πρέπει να συμπληρώσουν την «έκθεση συμμόρφωσης», δηλαδή την αξιολόγηση των νομοθετημένων μέτρων από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    [09] Έγινε η πρώτη αναβάθμιση των Windows 10 από τη Microsoft

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πρώτη μεγάλη αναβάθμιση (update) του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10. Η αναβάθμιση θα είναι από σήμερα διαθέσιμη για κατόχους υπολογιστών και ταμπλετών.

    Η αναβάθμιση, η οποία αποτελεί, πλέον, αναπόσπαστο μέρος των Windows ως υπηρεσία, παρέχει σημαντικές ενημερώσεις για εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Windows Update for Business, Windows Store for Business, Mobile Device Management, Azure Active Directory, καθώς και νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

    Επιπλέον, περιλαμβάνει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών που απευθύνονται στους καταναλωτές, όπως βελτιώσεις στο πρόγραμμα πλοήγησης Microsoft Edge. Ακόμη, όλοι οι κάτοχοι Xbox One θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν επιλεγμένα παιχνίδια Xbox 360 στο Xbox One, χωρίς επιπλέον κόστος, με τo Xbox One Backward Compatibility.

    [10] Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Γιανγκ και χάνει τη σεζόν

    Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές στην παράταση, 91-87, μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ. Ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων» φέτος, υπέστη ρήξη χιαστών στο γόνατο του αριστερού ποδιού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Την αναζήτηση του αντικαταστάτη του θα ξεκινήσει η ομάδα του Πειραιά.

    Ο Γιανγκ τραυματίστηκε στο 7ο λεπτό, σε διεκδίκηση για αμυντικό ριμπάουντ με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μπράιαντ Ντάνστον. Έπεσε στο παρκέ δείχνοντας να πονά πολύ και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του, Χάκετ και Χάντερ. Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στην Κωνσταντινούπολη, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γονάτου. Ο Αμερικανός θα υποβληθεί σε εγχείρηση, με το διάστημα της αποθεραπείας να υπολογίζεται στους 6 μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 November 2015 - 13:32:16 UTC