Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] «Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος για το μεταναστευτικό
  • [03] Πρ. Παυλόπουλος: Το Κυπριακό αποτελεί όνειδος για τη διεθνή κοινότητα
  • [04] Στην τελική τους ευθεία οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς
  • [05] Μόλις 20 και όχι... 400 ευρώ απαιτούνται για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης
  • [06] Δημιουργείται νέο υπουργείο για το προσφυγικό στην Τουρκία
  • [07] H εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε εντάλματα συλλήψεως κατά πέντε Ελλήνων
  • [08] ΟΟΣΑ: Από τους πιο εργατικούς λαούς παγκοσμίως οι Έλληνες
  • [09] Στη ΓΑΔΑ δύο ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου
  • [10] Π. Σκουρλέτης: Δεν κόβουμε το ρεύμα
  • [11] Αλ. Τσίπρας: Η εξωτερική πολιτική παίζει κεντρικό ρόλο στη δυναμική της χώρας
  • [12] Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Π. Σκουρλέτης ότι θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά με κοινωνικά τιμολόγια
  • [13] Π. Σκουρλέτης: Δεν κόβουμε το ρεύμα
  • [14] Δυο ανεξάρτητες έρευνες για την υπόθεση Πανούση, από τον Άρειο Πάγο

  • [01] Αναβλήθηκε η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα, θα συζητήσει θέματα νεολαίας και θέματα σχετικά με την πορεία του κόμματος ενόψει του επικείμενου συνεδρίου.

    Η συζήτηση για το ασφαλιστικό αναβλήθηκε

    [02] «Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος για το μεταναστευτικό

    Την ανάγκη να προετοιμαστεί άμεσα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό, επεσήμανε, σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ και το CNN, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές και πρόσθεσε πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

    «Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

    «Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο επίτροπος και συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ευρωπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

    [03] Πρ. Παυλόπουλος: Το Κυπριακό αποτελεί όνειδος για τη διεθνή κοινότητα

    Το Κυπριακό αποτελεί όνειδος για τη διεθνή κοινότητα τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με τον προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω απουσίας στο εξωτερικό του προέδρου Αναστασιάδη, πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δέχεται την παραβίαση βασικών της κανόνων και κανόνων ευρωπαϊκού δικαίου. Αποδέχεται, είπε, την παραβίαση των συνόρων της και της ΑΟΖ της.

    Η λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος «πρέπει να προβλέπει δομή ομοσπονδιακού κράτους με μια και μόνη οντότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια και να είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο».

    ΣΗΜ: Επισυνάπτονται φωτογραφίες του ανταποκριτή μας

    [04] Στην τελική τους ευθεία οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς

    Στην τελική ευθεία για μια συμφωνία με τους θεσμούς σχετικά με την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις.

    Χθες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό», προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι «την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Eurogroup Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης».

    Επίσης χθες, υπήρξε τρίωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ νέες επαφές έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, όπως και για το Σάββατο.

    Τα βασικά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων και στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

    [05] Μόλις 20 και όχι... 400 ευρώ απαιτούνται για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης

    "Φρένο" στα φαινόμενα εξαπάτησης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με επιτήδειους να ζητούν υπέρογκα ποσά προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτούς που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στη δημιουργία μια Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, βάζει, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΙ.Κ.ΚΕ.Μ), Στέλλα Γκουδίνογλου.

    Όπως εξήγησε, για να δημιουργήσει κάποιος μια κοιΝΣΕΠ θα πρέπει να "μπει" στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και να κάνει "κλικ" στο κουτάκι, κάτω δεξιά, που γράφει Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας.

    Σε αυτή τη σελίδα, όπως τόνισε η κ. Γκουδίνογλου, έχει όλη την νομοθεσία και αναλυτικές πλήρεις οδηγίες, αλλά και όλα τα έντυπα που θα χρειαστεί κάποιος προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία της ΚοινΣΕΠ.

    Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει πρώτα να καταθέσει το αίτημά του ηλεκτρονικά και στη συνέχεια, αφού εκτυπώσει τα απαραίτητα χαρτιά, να τα αποστείλει και ταχυδρομικά, με το κόστος να κυμαίνεται στα 20 ευρώ περίπου.

    [06] Δημιουργείται νέο υπουργείο για το προσφυγικό στην Τουρκία

    Νέο υπουργείο που θα ασχολείται με ζητήματα μετανάστευσης θα συσταθεί στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι τις προετοιμασίες κάνει το τουρκικό υπουργείο Ανάπτυξης, με δεδομένο το γεγονός ότι οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Τουρκία από τη Συρία έχουν υπερβεί τα δύο εκατομμύρια.

    Το νέo υπουργείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα σχεδιάζει την πολιτική και τη στρατηγική σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων και θα συντονίζει τα θέματα που αφορούν την έλευση και τη διαμονή των προσφύγων.

    Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στο νέο υπουργείο θα υπαχθούν η διεύθυνση μετανάστευσης που συστάθηκε το 2013 στο υπουργείο Εσωτερικών και η υπηρεσία Καταστροφών και Άμεσης Επέμβασης που υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

    [07] H εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε εντάλματα συλλήψεως κατά πέντε Ελλήνων

    H εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε χθες δέκα εντάλματα συλλήψεως για βανδαλισμούς και πρόκληση ζημιών στο κέντρο του Μιλάνου, την πρώτη Μαΐου του 2015, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην διεθνή έκθεση Expo.

    Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εντάλματα συλλήψεως πέντε Ιταλών και πέντε Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση καταστροφών, λεηλασία, αντίσταση σε αστυνομικά όργανα.

    Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο και στην Ελλάδα, με τη συνεργασία των τοπικών εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.

    [08] ΟΟΣΑ: Από τους πιο εργατικούς λαούς παγκοσμίως οι Έλληνες

    Από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στον κόσμο είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2014.

    Συγκεκριμένα, πρωταθλητές στην εργασία είναι οι Μεξικανοί με 2.228 ώρες εργασίας ετησίως, που αντιστοιχούν περίπου σε 42,85 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Κόστα Ρίκα με 2216 ώρες ετησίως και 42,62 εβδομαδιαίως, στην τρίτη θέση οι Κορεάτες με 2124 ώρες ετησίως, ήτοι 40,85 ώρες την εβδομάδα και στην τέταρτη οι Έλληνες με 2042 ώρες ετησίως και με 39,27 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθούν οι Χιλιανοί, με 1190 ώρες ετησίως και οι Ρώσοι με 1985 ώρες.

    Στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται Ολλανδοί, Νορβηγοί, Δανοί ενώ στην τελευταία 36η θέση οι Γερμανοί με 1371 ώρες ετησίως που αντιστοιχούν σε 26.37 ώρες εβδομαδιαίως. Οι Γάλλοι εργάζονται 1473 ώρες ετησίως και 28.33 εβδομαδιαίως, ενώ αρκετά υψηλά στην κατάταξη βρίσκονται οι Αμερικανοί με 34.30 ώρες εβδομαδιαίως.

    [09] Στη ΓΑΔΑ δύο ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου

    Δύο ακόμα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση στην επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, παρουσιάστηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να καταθέσουν.

    Πρόκειται για τον άνδρα με το κασκέτο, που φαίνεται στο βίντεο να γρονθοκοπεί τον βουλευτή και έναν ακόμη άνδρα με σακάκι που φαίνεται να τον χτυπάει. Τα δύο αυτά άτομα πήραν 48ωρη προθεσμία για ανωμοτί κατάθεση.

    Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται να παρουσιαστούν σε λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ και τα δύο τελευταία άτομα που αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στον Γ.Κουμουτσάκο.

    [10] Π. Σκουρλέτης: Δεν κόβουμε το ρεύμα

    Απόλυτα ψευδή χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία θα κοπεί, από τη ΔΕΗ, το ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 νοικοκυριά που έχουν οφειλές.

    «Κανένα κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται, κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι απόλυτα ψευδές αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επικύρωσης της συμφωνίας για το Κιότο.

    [11] Αλ. Τσίπρας: Η εξωτερική πολιτική παίζει κεντρικό ρόλο στη δυναμική της χώρας

    Με αφορμή την προετοιμασία του επικείμενου ταξιδιού στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να συναντηθεί και να σηζητήσει τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Κοτζιά.

    Ο κ. Κοτζιάς, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό στην πρώτη επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών, τον καλωσόρισε, επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή αυτή η επίσκεψή του.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η εξωτερική πολιτική παίζει κεντρικό ρόλο και στη διαπραγματευτική δυναμική της χώρας, η οποία είναι ανεξάντλητη» καθώς, όπως είπε, «είμαστε διαρκώς σε διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε: «Ενόψει και της προσφυγικής κρίσης και του επικείμενου ταξιδιού μας στην Τουρκία, νομίζω ότι πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση, που θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ώστε να αξιοποιήσουμε το μομέντουμ, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας:Μονόδρομος η συνεννόηση με την Τουρκία για το προσφυγικό

    [12] Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Π. Σκουρλέτης ότι θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά με κοινωνικά τιμολόγια

    Απόλυτα ψευδή χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία θα κοπεί, από τη ΔΕΗ, το ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 νοικοκυριά που έχουν οφειλές.

    «Κανένα κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται, κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι απόλυτα ψευδές αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επικύρωσης της συμφωνίας για το Κιότο.

    [13] Π. Σκουρλέτης: Δεν κόβουμε το ρεύμα

    Απόλυτα ψευδή χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία θα κοπεί, από τη ΔΕΗ, το ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 νοικοκυριά που έχουν οφειλές.

    «Κανένα κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται, κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι απόλυτα ψευδές αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επικύρωσης της συμφωνίας για το Κιότο.

    Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι για κανέναν αγρότη που έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

    «Βεβαίως, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα συσσωρευμένα χρέη της ΔΕΗ, ύψους 2 δισ. 200 εκατ., χρειάζεται, όμως, και η απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και αυτοί που έχουν. Δεν μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές ή δημοτικές, που από το 2012 δεν πλήρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ, μόλις πήγε για να κόψει το ρεύμα σε 12 επιχειρήσεις, βρήκαν τα λεφτά και πλήρωσαν αμέσως», επεσήμανε ο υπουργός.

    [14] Δυο ανεξάρτητες έρευνες για την υπόθεση Πανούση, από τον Άρειο Πάγο

    Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και σχετική συνέντευξή του και για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 November 2015 - 11:32:23 UTC