Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: «Χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας»
  • [02] Για «επικίνδυνο παιχνίδι» κατηγορεί η κυβέρνηση τη ΝΔ
  • [03] «H αναδιάρθρωση του υπερδανεισμού, στους βασικούς στόχους της στρατηγικής μας»
  • [04] Η υπερψήφιση του νέου πακέτου με τα προαπαιτούμενα στον γερμανικό Τύπο
  • [05] Συμφωνία συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα από το Αριστερό Μπλοκ της Πορτογαλίας
  • [06] Να ασφαλιστούν 300.000 αλλοδαποί εργάτες γης, λέει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Μ. Μπόλαρης
  • [07] Δήμος Αθηναίων: 2,6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο
  • [08] Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Βίκυς Σταμάτη, για το θέμα της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ
  • [09] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος μαθητριών του
  • [10] Ξεκινά η 56η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου
  • [11] Π. Σκουρλέτης: Η υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία, οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων
  • [12] «Στα 700 δισ. ευρώ το κόστος για την Ελλάδα από τη μη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μέχρι το 2100»
  • [13] Το πρώτο ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV έρχεται στην Ελλάδα

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: «Χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας»

    «Χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας» που δεν πρέπει να γίνει ανεκτό από το πολιτικό σύστημα, χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τη χθεσινή βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι επικίνδυνη η στάση της Νέας Δημοκρατίας.

    Με συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στο επεισόδιο σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα μισαλλοδοξίας, τονίζει ωστόσο ότι προηγήθηκε μικροκομματική εκμετάλλευση των δηλώσεων του κ. Φίλη, εκμετάλλευση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής.

    «Είχαμε μια δήλωση από τον υπουργό, ο ίδιος δήλωσε την άποψη του.Στη Δημοκρατία δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την άποψη. Αυτό δημιουργεί οχυρό από πλευράς του δημοκρατικού τόξου και δεν θα πρέπει να οπισθοχωρούμε» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «από την άλλη πλευρά, είδαμε πραγματικά ένα κλίμα να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή αυτό. Μια πολιτική, μια μικροπολιτική εκμετάλλευση, με επικίνδυνα, όμως, δυστυχώς, χαρακτηριστικά».

    [02] Για «επικίνδυνο παιχνίδι» κατηγορεί η κυβέρνηση τη ΝΔ

    Για επικίνδυνο παιχνίδι κατηγορεί η κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και προειδοποιεί ότι έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά.

    «Για να κρύψει τα εσωτερικά της αδιέξοδα και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, η Νέα Δημοκρατία επένδυσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, του οποίου έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά» σχολιάζει η κυβέρνηση με αφορμή ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Ας συνέλθουν και ας αποφασίσουν αν θέλουν να λειτουργούν ως υπεύθυνο και συντεταγμένο δημοκρατικό κόμμα, η ως συνονθύλευμα συρόμενο πίσω από τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

    [03] «H αναδιάρθρωση του υπερδανεισμού, στους βασικούς στόχους της στρατηγικής μας»

    H αναδιάρθρωση του υπερδανεισμού που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων είναι ένας από τους βασικούς στόχους της στρατηγικής του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Γ. Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διοργάνωσε η PWC σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Επίσης, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι «στόχος του υπουργείου είναι η κινητοποίηση τόσο των ιδίων κεφαλαίων όσο και εργαλείων που μπορούν να καλύψουν τα ίδια κεφάλαια, η ανάγκη να υπάρξει διευκόλυνση του δανεισμού καθώς και η αύξηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης από κάθε δυνατή πηγή και τέλος η ενίσχυση της έρευνας τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας των ΜμΕ». Η PwC σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίασαν την μελέτη, «Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων - Ανάγκη για μία Νέα Αρχιτεκτονική».

    Η εκπόνηση της μελέτης καθώς και η συγκεκριμένη εκδήλωση συμπίπτει και εναρμονίζεται με το πρόσφατο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ένωση των Κεφαλαιαγορών (Capital Market Union). Ένα έργο που στόχο έχει να «ξεκλειδωθούν» οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και να τονωθεί η ανάπτυξη με τη δημιουργία μιας πραγματικά ενιαίας αγοράς κεφαλαίων. Κεντρικό σημείο αφορά την παροχή βοήθειας στις ΜΜΕ, ώστε να μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση εξίσου εύκολα όπως και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

    [04] Η υπερψήφιση του νέου πακέτου με τα προαπαιτούμενα στον γερμανικό Τύπο

    Στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα από το κοινοβούλιο της Ελλάδας αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

    «Αν οι Έλληνες επιθυμούν να λάβουν περισσότερα χρήματα από το πακέτο βοήθειας, θα πρέπει να εφαρμόσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις», εξηγεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    «Τώρα το κοινοβούλιο στην Αθήνα υπερψήφισε ένα πακέτο λιτότητας, το οποίο πλήττει κυρίως τους αγρότες. Θα αρκέσει;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

    Και συνεχίζει σχολιάζοντας ότι το νέο πακέτο μέτρων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι δεν είναι αρκετό.

    Σε μικρό χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει σημαντικές απαιτήσεις των πιστωτών προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των απαιτούμενων χρημάτων, υπογραμμίζει η FAZ.

    «Περικοπές για την επόμενη δόση της βοήθειας: οι Έλληνες αγρότες χάνουν ένα από τα σημαντικότερα προνόμιά τους», αναφέρει η οικονομική Handelsblatt, η οποία σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε επιτυχώς ακόμη μια δοκιμασία.

    [05] Συμφωνία συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα από το Αριστερό Μπλοκ της Πορτογαλίας

    Το Αριστερό Μπλοκ στην Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα προκειμένου να σχηματίσουν μια κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει την κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

    Όμως για να πέσει η πορτογαλική κυβέρνηση χρειάζεται και η συμφωνία του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς οι Σοσιαλιστές και το Αριστερό Μπλοκ δεν διαθέτουν παρά 105 έδρες στο κοινοβούλιο, έναντι 107 της κεντροδεξιάς. Με τη συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος η αριστερά θα διαθέτει 122 βουλευτές σε σύνολο 230.

    Ο συνασπισμός του Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όμως έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    [06] Να ασφαλιστούν 300.000 αλλοδαποί εργάτες γης, λέει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Μ. Μπόλαρης

    Αν οι περίπου τριακόσιοι χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες γης στην Ελλάδα, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται με "μαύρα", ασφαλιστούν υποχρεωτικά, τότε ο ΟΓΑ θα μετατραπεί σε υγιές Ταμείο, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα.

    Ο κ. Μπόλαρης, σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη που διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια η Ελλάδα είναι οι αλλοδαποί αγρεργάτες, αλλά -όπως επισημαίνει- δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

    [07] Δήμος Αθηναίων: 2,6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου στο κέντρο

    «Λίφτινγκ» στο εμπορικό τρίγωνο σχεδιάζει να κάνει ο δήμος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της περιοχής για επισκέπτες, κατοίκους και τουρίστες.

    Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν, αφενός στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου, και αφετέρου στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η δημιουργία δικτύου πεζόδρομων, οι οποίοι είχαν σχεδιαστεί στο παρελθόν αλλά δεν κατασκευάστηκαν, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, επισκευή πεζοδρομίων, αναβάθμιση πλατειών, ενίσχυση του πράσινου και του φωτισμού, επιδιορθώσεις φθορών, οργάνωση χώρων για τραπεζοκαθίσματα τα οποία θα περιοριστούν, πάταξη της παράνομης στάθμευσης, αλλά και ανάδειξη ιστορικών στοιχείων της περιοχής.

    Ο σχεδιασμός αφορά σε έκταση 110 στρεμμάτων, που περικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναϊδος, Αγίας Ειρήνης και Αθήνας. Πρόκειται για την «καρδιά» του αθηναϊκού κέντρου, με ανάπτυξη τα δύο τελευταία χρόνια, τουλάχιστον στην δημιουργία χώρων διασκέδασης, ενώ είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

    [08] Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Βίκυς Σταμάτη, για το θέμα της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ

    Το Δ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμόν 327/2015 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για το θέμα της εγγυοδοσίας των 50.000 που οφείλει να καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά την αποφυλάκισή της.

    Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ζητούσε από το ΣτΕ να ανασταλεί η σχετική υπουργική απόφαση που δεν παρέτεινε την αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών, λόγω της τραπεζικής αργίας (capital controls).

    Σημειώνεται ότι το κείμενο της αποφάσεως του ΣτΕ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό παρά μόνο το "διά ταύτα", που είναι η απόρριψη της αίτησής της.

    [09] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος μαθητριών του

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 51 ετών δάσκαλος, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε μαθήτριές του.

    Ο εκπαιδευτικός, πατέρας δύο παιδιών, οδηγήθηκε το πρωί σιδηροδέσμιος στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, πέρασε το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας, όπου προέβαλε τις θέσεις του. Κατά πληροφορίες, αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται. Η απολογία του κράτησε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων που τον υπέβαλε σε συμπληρωματικές ερωτήσεις. Ούτε εδώ, όμως, φαίνεται να παρέκκλινε από τη γραμμή της άρνησης.

    Τελικώς, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να κρατηθεί προσωρινά κι έτσι ο κατηγορούμενος δάσκαλος πήρε τον δρόμο προς τις φυλακές.

    Η πρωτοφανής δράση του αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες μέρες, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Από τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος από το 2011 προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά δέκα μαθητριών δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκε επί 18 συναπτά χρόνια.

    [10] Ξεκινά η 56η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Με μια ...«Victoria» (ο τίτλος της ταινίας έναρξης με αέρα Βερολίνου και ταμπεραμέντο Ισπανίας, κι άλλες 200 ταινίες - 77 από τις οποίες ελληνικές) ξεκινά απόψε επίσημα το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Με 118 μεγάλου και 62 μικρού μήκους ταινίες από 53 χώρες του κόσμου, αφιερώματα, ειδικές προβολές, τα άκρως ενδιαφέροντα τμήματα «Νέοι Ορίζοντες» και «Ματιές στα Βαλκάνια», μια συναυλία με παράλληλη προβολή της ταινίας του 1927 «Metropolis» του Φριτς Λανγκ -συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015), το φεστιβάλ εξακολουθεί στην 56η του φετινή διοργάνωση να αποτελεί τη μεγαλύτερη «γιορτή» του σινεμά στη χώρα, παρά τον ιδιαίτερα χαμηλό προϋπολογισμό των 700.000 ευρώ, για τον οποίο, όπως λεγε λίγες μέρες πριν ο διευθυντής του Δημήτρης Εϊπίδης, «ευελπιστούμε να καλυφθεί με 250.000 έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΠΟ, 150.000 από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Media, 120.000 ευρώ από χορηγίες και 180.000 τα αναμενόμενα έσοδα από εισιτήρια και πωλήσεις καταλόγων και αφιερωματικών τόμων».

    [11] Π. Σκουρλέτης: Η υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία, οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων

    Για "υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία" που "οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων" μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει πολύ υψηλούς τόνους έντασης στην Βουλή τον τελευταίο καιρό και ο πολιτικός κόσμος θα έπρεπε να έχει ένα αρραγές μέτωπο απέναντι της. Επέκρινε την ΝΔ ότι οι δηλώσεις και η στάση της χθες δεν συνάδουν με αυτό.

    [12] «Στα 700 δισ. ευρώ το κόστος για την Ελλάδα από τη μη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μέχρι το 2100»

    Στα 700 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει το κόστος για την Ελλάδα από τη μη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή μέχρι το 2100 σύμφωνα με τη μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας, τόνισε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η πρόκληση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και το COP21».

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, ενόψει των εργασιών της Συνόδου COP21 τον προσεχή Δεκέμβριο στο Παρίσι, όπου η διεθνής κοινότητα αναμένεται να καταλήξει σε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

    Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι «εάν όλος ο πλανήτης δράσει συγκροτημένα, έχουμε μπροστά μας μία τεράστια ευκαιρία για μία νέα βιώσιμη ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας». Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι «χάρη στις γενναίες προσπάθειες που έκανε η Γαλλική κυβέρνηση, θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Παρίσι».

    [13] Το πρώτο ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV έρχεται στην Ελλάδα

    Η κατηγορία των SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και οι κατασκευαστές αυτοκίνητων δημιουργούν νέες προτάσεις οι οποίες έχουν περιορισμένο οικολογικό αποτύπωμα. H Mitsubishi εκμεταλλεύεται την εμπειρία της στα οχήματα ελεύθερου χρόνου για να ενισχύσει την παρουσία της στην διεθνή αγορά. Η τελευταία δημιουργία της ανοίγει νέους δρόμους στην ανάπτυξη των SUV, γιατί διαθέτει καινοτομική τεχνολογία που εξασφαλίζει τετρακίνηση, χωρίς την χρήση κεντρικού άξονα μετάδοσης της κίνησης.

    Πρόκειται για το Mitsubishi Outlander PHEV δεύτερης γενιάς, το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο SUV με μόνιμη τετρακίνηση. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 40.000 στην ευρωπαϊκή αγορά και η ελληνική αντιπροσωπεία αποφάσισε να το εισάγει στην χώρα μας.

    Η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και φιλοξενείται στην αίθουσα Ξιφασκίας, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο.

    Το νέο Outlander PHEV είναι το πρώτο Plug-in Hybrid της ιαπωνικής μάρκας. Εξοπλίζεται με έναν βενζινοκινητήρα, τρεις ηλεκτροκινητήρες και εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης. Ο βενζινοκινητήρας 2.000 κ.εκ. κινεί τους μπροστινούς τροχούς σε συνεργασία με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας φορτίζει τις μπαταρίες και ο τρίτος υψηλής απόδοσης κινεί μόνο τους πίσω τροχούς.

    Έτσι εξασφαλίζεται η τετρακίνηση χωρίς την χρήση κεντρικού άξονα. Οι μπαταρίες φορτίζονται από τον βενζινοκινητήρα καθώς και από μια κοινή πρίζα στο γκαράζ είτε στο δημόσιο παρκινγκ σε ειδικούς χώρους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στην Ελλάδα.

    Εκτός από το Outlander PHEV οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το ανανεωμένο ASX, το οποίο μετά από 5 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά διατίθεται με δύο νεους κινητήρες. Έναν πετρελαιοκινητήρα προδιαγραφών Euro-6 με ιπποδύναμη 114 ίππων και ροπή 27,4 χλγμ. καθώς επίσης και ένα βενζινοκινητήρα 1.6 MIVEC ιπποδύναμης 117 ίππων και ροπή 15,6 χλγμ.

    Επίσης θα εκτεθεί και μικρότερο μέλος της οικογένειας, το Space Star, που αποτελεί την πρόταση της μάρκας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 November 2015 - 11:32:27 UTC