Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Alpha Bank: Στα 871.6 εκατ. τα προ προβλέψεων κέρδη εννεαμήνου 2015
  • [02] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά
  • [03] Τριήμερο πένθος στη Ρουμανία για τους 27 νέους που σκοτώθηκαν σε νάιτκλαμπ
  • [04] «4Χ4» η ΑΕΚ
  • [05] Πέρασε κι από τη Βέροια ο Ολυμπιακός

  • [01] Alpha Bank: Στα 871.6 εκατ. τα προ προβλέψεων κέρδη εννεαμήνου 2015

    Στα 871,6 εκατ. ευρώ τα προ προβλέψεων κέρδη εννεαμήνου 2015 για την Alpha Bank, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, ενώ μετά από φόρους καταγράφονται ζημιές 838,4 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

    Επίσης ανακοίνωσε μείωση των υπολοίπων των δανείων κατά 6,3% ετησίως σε 47 δισ. ευρώ και μείωση των υπολοίπων των καταθέσεων κατά 30% σε ετήσια βάση σε 30,5 δισ. ευρώ αντίστοιχη με τις εκτεταμένες εκροές στο τραπεζικό σύστημα, ως αποτέλεσμα της αυξημένης αβεβαιότητας σε εθνικό επίπεδο. Τους πρώτους μήνες του 2015 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση καταθέσεων στην Ελλάδα, ενώ το τρίτο τρίμηνο παρουσιάσθηκαν ενδείξεις σταθεροποιήσεως με εκροές 248 εκατ. ευρώ.

    Ο Δείκτης Δανείων προς Καταθέσεις διαμορφώθηκε σε 154% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015 έναντι 115% κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους λόγω των εκροών καταθέσεων.

    Η χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες ανήλθε σε 27,1 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015, σταδιακά βελτιούμενη μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στο τέλος Ιουνίου 2015. Η χρηματοδότηση μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) ανήλθε σε 22,2 δισ. ευρώ.

    [02] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά

    Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο.

    Η πρεσβεία ανέφερε εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα επισήμως από τις αιγυπτιακές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπήρχαν 212 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο» σημείωσε ενώ αρχικά όλες οι άλλες πηγές έκαναν λόγο για 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

    «Δυστυχως, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε, στα ρωσικά, η πρεσβεία με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

    Νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Οι ισχυρισμοί ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρομοκράτες "δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό Airbus στο Σινά

    [03] Τριήμερο πένθος στη Ρουμανία για τους 27 νέους που σκοτώθηκαν σε νάιτκλαμπ

    Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Ρουμανίας στη μνήμη των 27 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι όταν ξέσπασε πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια μιας ροκ συναυλίας που συνοδευόταν από ένα σόου πυροτεχνημάτων.

    Πρόκειται για μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχουν σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στη ρουμανική πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 184 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν περισσότεροι από 500 νέοι ποδοπατήθηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στη μοναδική έξοδο κινδύνου του νάιτκλαμπ Colectiv που στεγαζόταν στο υπόγειο ενός πρώην εργοστασίου υποδημάτων.

    Αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα μέσα στην αίθουσα.

    [04] «4Χ4» η ΑΕΚ

    Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την Αμαλιάδα, απέναντι στον Κόροιβο, και διεύρυνε το αήττητο της στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Η Ένωση επικράτησε με 76-67, σε αγώνα για την 4η ημέρα, και πανηγύρισε την τέταρτη επιτυχία της σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο «συνήθης-ύποπτος» Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 28 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ντουέιν Ντέιβις και Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 24 και 19 πόντους αντίστοιχα.

    Ντεμπούτο με νίκη για τον Κώστα Μέξα

    Με σπουδαίο «διπλό» συνδύασε ο Απόλλων Πατρών την «παρθενική» του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Οι Αχαιοί πέρασαν νικηφόρα με 91-72 από την Καβάλα, υποχρεώνοντας την τοπική ομάδα στην τρίτη της ήττα. Κορυφαίος των νικητών, στο ντεμπούτο του Κώστα Μέξα στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, ο Τόνι Μέιερ με 18 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους προσπάθησαν οι Μόρις Κεμπ (17π.) και Ελόι Βάργκας (17π.).

    Ιστορική νίκη για Αρκαδικό

    Την «παρθενική» νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών πανηγύρισε ο Αρκαδικός, ο οποίος υπερασπίστηκε με 75-70 την έδρα του απέναντι στο Ρέθυμνο, υποχρεώνοντας τους Κρήτες στην τρίτη ήττα τους. Κορυφαίος των νεοφώτιστων στην ιστορική πρώτη νίκη τους στα «μεγάλα σαλόνια» ο Τοντ Μπράουν με 18 πόντους, ενώ ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Καββαδάς σημείωσε τους έξι από τους 11 πόντους του στο τελευταίο δίλεπτο και οδήγησε τον Αρκαδικό στην επιτυχία.

    «Δύο στα δύο» εκτός έδρας η Κηφισιά

    Η Κηφισιά επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, σημειώνοντας το δεύτερο της «διπλό» σε ισάριθμες... εξορμήσεις. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πέρασε νικηφόρα με 76-73 από τα Τρίκαλα, πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

    Τρίτη σερί νίκη για τον Άρη

    Την τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε στο Λαύριο ο Άρης, ο οποίος επικράτησε με 76-68 της τοπικής ομάδας. Πρώτος σκόρερ των νικητών, που πήραν... ανάσα στην τρίτη περίοδο, όταν κάρφωσε ο Κρουμπάλι και θρυμμάτισε το ταμπλό, οδηγώντας το παιχνίδι σε 45λεπτη διακοπή, ο Τζέρελ ΜακΝιλ με 18 πόντους, ενώ από το Λαύριο ξεχώρισε ο Μπράντον Γιανγκ με 15.

    [05] Πέρασε κι από τη Βέροια ο Ολυμπιακός

    Ακόμη και στις κακές του βραδιές ο Ολυμπιακός δεν χάνει βαθμούς. Με μέτρια εμφάνιση στη Βέροια οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της ομάδας της Ημαθίας, έκαναν το 9Χ9 στο πρωτάθλημα της Super League και ξέφυγαν 9 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που παίζει αύριο με την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ιντέγε στο 55΄ και στο 74΄ ο Ντουρμάζ «κλείδωσε» το «τρίποντο».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 October 2015 - 20:32:21 UTC