Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Σουλτς: Αναγκαίο ένα δίκαιο σύστημα κατανομής για την αναδιανομή των προσφύγων στην Ε.Ε.
  • [02] Την ενοποίηση των κύριων ασφαλιστικών ταμείων, προτείνει ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [03] Spiegel: Οι Ευρωπαίοι δελεάζουν το ΔΝΤ
  • [04] Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 17% στα προ φόρων κέρδη του 9μηνου
  • [05] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά
  • [06] Εβδομήντα νεκροί και 550 τραυματίες από επίθεση σε αγορά στη Συρία
  • [07] Ένταση στις Καστανιές Έβρου
  • [08] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά
  • [09] Πρώτος στον κόσμο ο Πετρούνιας

  • [01] Μ. Σουλτς: Αναγκαίο ένα δίκαιο σύστημα κατανομής για την αναδιανομή των προσφύγων στην Ε.Ε.

    Την ανάγκη να υπάρχει ένα δίκαιο σύστημα κατανομής για την αναδιανομή των προσφύγων στην Ε.Ε. τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

    Ο Μάρτιν Σουλτς απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι η Γερμανία προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της, προτείνει να αυξηθεί η λογοδοσία της τρόικας και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα μέτρα ψήφισε.

    «Απορρίπτω κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία αναζητά τρόπους να αποφύγει τις ευθύνες της. Η Γερμανία -μόνο τις τελευταίες επτά εβδομάδες- υποδέχθηκε μισό εκατομμύριο αιτούντες άσυλο και ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων θα εξακολουθήσει να κατευθύνεται προς τη Γερμανία.Οι Γερμανοί θα παραμείνουν ανοιχτοί στο καλωσόρισμα αυτών των ανθρώπων, ειδικά εάν δουν ότι υπάρχει ένα δίκαιο σύστημα για την αναδιανομή τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιπροσθέτως ότι οι πόροι παρέχονται στις χώρες υποδοχής (πρώτης γραμμής) για να αντιμετωπίσουν την κρίση στην πηγή της» αναφέρει ο κ. Σουλτς.

    [02] Την ενοποίηση των κύριων ασφαλιστικών ταμείων, προτείνει ο Γ. Κατρούγκαλος

    Την ενοποίηση όλων των κύριων ασφαλιστικών ταμείων, με πρόβλεψη τη διατήρηση του ΟΓΑ και του ΝΑΤ «ως αυτοτελών νομικών προσώπων για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων», προκρίνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ημερησία", ενώ θα επιδιώξει να δοθεί «ακόμη μια ευκαιρία σε όσα επικουρικά ταμεία θελήσουν να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία, προφανώς μετά από πλήρη αναλογιστική μελέτη και κάλυψη της δαπάνης καταβολής των συντάξεων και των συνταξιούχων».

    Αναφορικά δε με τον καθορισμό των εισφορών, με δεδομένο ότι σε άλλα ταμεία είναι υψηλές και σε άλλα χαμηλότερες, ο κ. Κατρούγκαλος κάνει λόγο για ένα «εξαιρετικά περίπλοκο θέμα». Σημειώνει πως «ενδεχόμενη μερική αναστροφή της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, στις οποίες προχώρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς καμιά αναλογιστική μελέτη, θα επέτρεπε η προσαρμογή του δημοσιονομικού κόστους να μη θίξει τις συντάξεις». Ωστόσο σημειώνει πως, παίρνοντας υπόψη και τις ενστάσεις φορέων, όπως η ΕΣΕΕ που θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε υπέρμετρα τις επιχειρήσεις και κυρίως τις μικρομεσαίες, το μόνο που μπορεί να πει αυτή τη στιγμή είναι ότι «οι εισφορές μετά τις μεταρρυθμίσεις θα είναι ευθέως ανάλογες με το εισόδημα (όπως άλλωστε και οι συντάξεις) και θα καθορίζονται με κοινά κριτήρια για όλους». Ειδικά για τους αγρότες, προσέθεσε, θα ληφθεί μέριμνα να υπάρχουν κλίμακες που να «αντιστοιχούν και σε πολύ χαμηλά εισοδήματα των κατ' επάγγελμα αγροτών και να φράσουν στο τελικό τους ύψος σταδιακά, όχι άμεσα».

    [03] Spiegel: Οι Ευρωπαίοι δελεάζουν το ΔΝΤ

    «Οι Ευρωπαίοι δελεάζουν το ΔΝΤ», αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, οι Ευρωπαίοι θέλουν να υπολογίσουν διαφορετικά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    «Αποφασιστικής σημασίας θα είναι στο μέλλον η λεγόμενη μικτή ανάγκη χρηματοδότησης της Ελλάδας, δηλαδή η σχέση μεταξύ της καταβολής των τόκων και της αποπληρωμής χρέους και της οικονομικής ισχύος της χώρας. Επειδή οι δανειακοί όροι για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι πολύ συμφέροντες, το αποτέλεσμα είναι έτσι πιο θετικό ? και μια άφεση χρέους μη απαραίτητη», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και υπενθυμίζει ότι εδώ και πολύ καιρό, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει συνδέσει την περαιτέρω συμμετοχή με την ελάφρυνση μέρους του ελληνικού χρέους.

    «Ένα τέτοιο "κούρεμα" χρέους όμως απορρίπτεται από την πλειοψηφία των Ευρωπαίων. Το γοητευτικό στοιχείο αυτής της ιδέας είναι ότι το ΔΝΤ, σε έγγραφό του, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι αυτή μέθοδος υπολογισμού θα μπορούσε να έχει νόημα στην περίπτωση της Ελλάδας», συμπληρώνει το περιοδικό.

    [04] Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 17% στα προ φόρων κέρδη του 9μηνου

    Επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων για το εννέαμηνο του 2015 αυξημένα κατά 17% σε ετήσια βάση στα 875 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

    Σε τριμηνιαία βάση, το τρίτο τρίμνο του 2015 ανήλθαν σε 330 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 20% έναντι του δευτέρου τριμήνου του 2015. Το δεύτερο τρίμηνο αντίστοιχα τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων διαμορφώθηκαν στα 275 εκατ ευρώ (εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων και εξόδων).

    Ο δείκτης δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ανήλθε στο 40,5% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015 από 39,4% στις 30 Ιουνίου 2015 και 38,9% στο τέλος Μαρτίου 2015. Ο σχηματισμός νέων καθυστερήσεων αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο σε 385 εκατ. από 111 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο ή 56 μονάδες βάσης, από 16 μονάδες βάσης επί των δανείων και 264 εκατ. το πρώτο τρίμηνο 2015 (με 332 εκατ. σχηματισμό νέων καθυστερήσεων στην Ελλάδα από -7 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο και 191 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο).

    O δείκτης κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από σωρευμένες προβλέψεις στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015 σημείωσε σημαντική άνοδο στο 61% από 56% στο τέλος Μαρτίου 2015.

    [05] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά

    Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο.

    Η πρεσβεία ανέφερε εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα επισήμως από τις αιγυπτιακές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπήρχαν 212 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο» σημείωσε ενώ αρχικά όλες οι άλλες πηγές έκαναν λόγο για 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

    «Δυστυχως, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε, στα ρωσικά, η πρεσβεία με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

    Νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Οι ισχυρισμοί ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρομοκράτες "δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό Airbus στο Σινά

    [06] Εβδομήντα νεκροί και 550 τραυματίες από επίθεση σε αγορά στη Συρία

    Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν χθες σε μια επίθεση εναντίον μιας αγοράς στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, γνωστοποίησαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) είχε χθες κάνει λόγο για 59 νεκρούς, μεταξύ αυτών 5 παιδιών, από ρουκέτες και πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.

    «Επρόκειτο για έναν σφοδρότατο βομβαρδισμό. Τα τραύματα των θυμάτων είναι πολύ σοβαρότερα σε σύγκριση με όλα όσα έχουμε δει στο παρελθόν» δήλωσε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της επίθεσης, όπου προσφέρουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

    [07] Ένταση στις Καστανιές Έβρου

    Ένταση σημειώθηκε στις Καστανιές του Έβρου όταν 500 περίπου νεαροί που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να πλησιάσουν στον φράχτη απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά στις μπάρες της συνοριακής διάβασης και οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα.

    Οι νεαροί έφθασαν στις Καστανιές από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις με λεωφορεία και ΙΧ και στα βασικά τους αιτήματα είναι να πέσει ο φράχτης και να εισέλθουν ελεύθερα οι πρόσφυγες και να δοθούν άδειες εισόδου στους μετανάστες.

    Στο Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη συμμετέχουν άτομα και συλλογικότητες, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο, Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις, μία ομάδα νομικών για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών κ.α.

    [08] Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Σινά

    Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο.

    Η πρεσβεία ανέφερε εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα επισήμως από τις αιγυπτιακές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπήρχαν 212 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο» σημείωσε ενώ αρχικά όλες οι άλλες πηγές έκαναν λόγο για 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

    «Δυστυχως, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε, στα ρωσικά, η πρεσβεία με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

    Νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Οι ισχυρισμοί ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρομοκράτες "δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό Airbus στο Σινά

    [09] Πρώτος στον κόσμο ο Πετρούνιας

    Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και συγκεντρώνοντας 15,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,800, βαθμός εκτέλεσης: 9,000), κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 October 2015 - 18:32:27 UTC