Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί ενεργά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στάινμαϊερ
  • [02] Εποικοδομητική συνάντηση για ενέργεια και προσφυγικό του Ν. Κοτζιά με τον Ούγγρο ομόλογό του
  • [03] Δημοσίευμα του Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • [04] Ο Θ Δρίτσας στο Πρακτορείο 104,9 FM: Οι Έλληνες λιμενικοί διέσωσαν 75.000 ανθρώπους
  • [05] Ανεξάρτητο ενεργειακά το οικοχωριό «Σκάλα», έξω από τη Θεσσαλονίκη
  • [06] Ελπίδες για μείωση της θνητότητας από την καρδιακή ανεπάρκεια δίνει νέο φάρμακο
  • [07] Σκίμπε: «Υπερήφανος που θα δουλέψω στην Εθνική Ελλάδας, θα δίνουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο»
  • [08] Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη

  • [01] «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί ενεργά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στάινμαϊερ

    Για «πολύ καλές συνομιλίες» με την ελληνική ηγεσία έκανε λόγο η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, Σαουάν Σέμπλι, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δέχεται ιδιαίτερη επιβάρυνση από την προσφυγική κρίση και για αυτό θα πρέπει να στηριχθεί ενεργά.

    Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Στάινμαϊερ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, υπογράμμισε ότι είναι από μόνη της δύσκολη και ότι η Ελλάδα νοιώθει την προσφυγική κρίση ως ιδιαίτερη επιβάρυνση. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι από τη γερμανική πλευρά δεν δόθηκε κάποια υπόσχεση πέρα από τα 17 σημεία που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες.

    «Είναι σαφές ότι η Ευρώπη προσπαθεί και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει», σημείωσε η κ. Σέμπλι και πρόσθεσε: «Εάν θέλουμε να λύσουμε την προσφυγική κρίση, πρέπει να κάνουμε μία συμφωνία με την Τουρκία και να στηρίξουμε ενεργά την ελληνική κυβέρνηση».

    [02] Εποικοδομητική συνάντηση για ενέργεια και προσφυγικό του Ν. Κοτζιά με τον Ούγγρο ομόλογό του

    Θέματα ενέργειας και προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, ήταν στο επίκεντρο της «εποικοδομητικής συζήτησης» «για μεγαλύτερη κατανόηση και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες», που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιγιάρτο, στη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Ειδικότερα, για το πρσφυγικό ζήτημα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν -όπως είπαν στη συνέντευξη Τύπου- ότι χρειάζεται εξεύρεση πολιτικής λύσης για τον πόλεμο στη Συρία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα αίτια και να οικοδομηθεί μία νέα Συρία, ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, καθώς και άμεση ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε να στηριχθούν οικονομικά οι χώρες που φιλοξενούν τους πρόσφυγες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, και να μην αναγκαστούν οι πρόσφυγες να τις εγκαταλείψουν με αποτέλεσμα να βρεθεί η Ευρώπη υπό μεγαλύτερη πίεση.

    Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τα hotspots της Ελλάδας, τόνισε τη σημασία της κατανομής των βαρών και της ανάπτυξης αλληλεγγύης, νηφαλιότητας και ψυχραιμίας. Τάχθηκε δε υπέρ της ευρωπαϊκής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι αυτή θα πρέπει να στηρίζει και να υπαγορεύεται από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

    [03] Δημοσίευμα του Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Ως τον πιο επιφανή από τους τέσσερις υποψήφιους για την ηγεσία της ΝΔ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times.

    Σημειώνει παράλληλα ότι Βρυξέλλες και Βερολίνο παρακολουθούν στενά την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ και η εμπιστοσύνη τους προς τον Αλέξη Τσίπρα φθίνει διαρκώς καθώς εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, όσον αφορά το πρόγραμμα διάσωσης.

    Ο αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι «μερικοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη?» και κάνει λόγο για σχεδόν «μοναχική μάχη» που έδωσε κατά της διαπλοκής στην Ελληνική δημόσια διοίκηση ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    [04] Ο Θ Δρίτσας στο Πρακτορείο 104,9 FM: Οι Έλληνες λιμενικοί διέσωσαν 75.000 ανθρώπους

    Για ηρωισμό των Ελλήνων λιμενικών κάνει λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θόδωρος Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες διέσωσαν από τα κύματα του Αιγαίου πάνω από 75.000 μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούν να φθάσουν σε ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

    Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δύο στις 12» με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, ο κ. Δρίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το λιμενικό Σώμα έχει διασώσει όλους αυτούς τους μήνες πάνω από 75.000 ανθρώπους, χωρίς ούτε μια απώλεια ζωής στη διαδικασία διάσωσης. Χάνουμε ανθρώπους στα ναυάγια. Μέρα νύχτα χωρίς σταματημό, με οποιεσδήποτε συνθήκες και με όχι τα καλύτερα μέσα, η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές. Και τα πλωτά μέσα υφίστανται βλάβες και το προσωπικό που υπηρετεί στα νησιά ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος που έπρεπε να είναι. Έχουμε κενά. Παρ' όλα αυτά οι άνθρωποι αυτοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους αγόγγυστα και μάλιστα με ηρωισμό».

    [05] Ανεξάρτητο ενεργειακά το οικοχωριό «Σκάλα», έξω από τη Θεσσαλονίκη

    «Φαντάσου, δεν μπαίνεις στην καθημερινότητα αλλά στη δημιουργία». Μ' αυτή την επιγραφή υποδέχονται τους επισκέπτες οι κάτοικοι του οικοχωριού «Σκάλα», που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Ζαγκλιβέρι, στις παρυφές ενός δάσους από βελανιδιές.

    Το οικοχωριό «Σκάλα», όπως λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί του, είναι μια προσπάθεια διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός οικολογικού και κοινοτικού τρόπου ζωής. Αυτή τη στιγμή στον χώρο, έκτασης 20 στρεμμάτων, ζουν μόνιμα, σε δύο σπιτάκια και δύο τροχόσπιτα, 7 ενήλικες και 4 παιδιά, οι οποίοι χρησιμοποιούν για τις ομαδικές συγκεντρώσεις τους, ένα τρίτο σπίτι - πυρήνα, όπου μαγειρεύουν σε κοινή κουζίνα και τρώνε, συνήθως, όλοι μαζί.

    Το οικοχωριό, συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων, είναι ανεξάρτητο ενεργειακά καθώς ηλεκτροδοτείται από φωτοβολταϊκά πάνελς, χρησιμοποιεί πόσιμο νερό από πηγές και βρόχινο για τις αρδεύσεις, έχει δημιουργήσει αγωγούς νερού και φυτά έχουν αναλάβει τον ρόλο του ...βιολογικού καθαρισμού. Οι κατασκευές είναι όλες μευλικά φιλικά στο περιβάλλον και με ελάχιστες ενεργειακές ανάγκες.

    Η προμήθεια των τροφίμων γίνεται μόνο από τοπικούς παραγωγούς, εκτός φυσικά από τα προϊόνταπου παράγονται στο οικοχωριό όπως μήλα, φράουλες, κυδώνια, βερίκοκα, ροδάκινα και λαχανικά.

    Στο οικοχωριό «Σκάλα», ως μέλος του Global Eco Village Network, έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες εθελοντές απ' όλο τον κόσμο που θέλησαν να μάθουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του και να βοηθήσουν στη δημιουργία διαφόρων υποδομών.

    [06] Ελπίδες για μείωση της θνητότητας από την καρδιακή ανεπάρκεια δίνει νέο φάρμακο

    Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια μάστιγα για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών καθώς είναι μία συχνή νόσος, η οποία πλήττει κάθε χρόνο το 2% του γενικού πληθυσμού. Μπορεί το 2% εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ως μικρό ποσοστό, αν όμως το ανάγουμε στον ελληνικό πληθυσμό σημαίνει 200.000 νέους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια κάθε χρόνο.

    «Αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλείες. Από τους ασθενείς που μπαίνουν στο νοσοκομείο λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, το 15% θα πεθάνουν μέσα σε ενάμιση μήνα μετά το εξιτήριο και ένα 30% θα χρειαστεί νοσηλεία 90 μέρες μετά το εξιτήριο» επισήμανε ο επίκουρος καθηγητή Καρδιολογίας ΑΠΘ(Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ), Γιώργος Γιαννακούλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του 36ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

    Ωστόσο, ένα νέο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια που πήρε πρόσφατα έγκριση στην Αμερική από το FDA και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2016, δίνει ελπίδες στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια καθώς μελέτες έδειξαν ότι μειώνει τη θνητότητα.

    [07] Σκίμπε: «Υπερήφανος που θα δουλέψω στην Εθνική Ελλάδας, θα δίνουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο»

    Τις πρώτες δηλώσεις του ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών έκανε ο Μίχαελ Σκίμπε, μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου του στα γραφεία της ΕΠΟ.

    Ο 50χρονος Γερμανός δήλωσε υπερήφανος που αναλαμβάνει την καθοδήγηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και δεσμεύθηκε ότι οι διεθνείς θα καταθέτουν και την ψυχή τους σε κάθε αγώνα.

    «Μεγαλύτερή μου εμπειρία και ευχαρίστηση ήταν όταν δούλευα στην Εθνική Γερμανίας με τον Ρούντι Φέλερ. Γνωρίζω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη έκπληξη και επιτυχία όταν η Ελλάδα κατάκτησε το EURO 2004. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα» τόνισε ο Σκίμπε.

    «Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Είναι γενικά τιμή σε οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύει σε μια Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το Δ.Σ. που με επέλεξε. Θέλω να την καθοδηγήσω πάλι στις επιτυχίες και φυσικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπόσχομαι ότι οι Έλληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο» πρόσθεσε.

    Το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντως, δεν είναι άγνωστο στον Σκίμπε, ο οποίος έχει συνεργαστεί με Έλληνες ποδοσφαιριστές στο παρελθόν («έχω δουλέψει με Έλληνες, στην Αϊντραχτ, όπως τον Λυμπερόπουλο, τον Αμανατίδη και τον Γκέκα»), ενώ ακόμη δεν μίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ: «Ήθελα πρώτα να συμφωνήσω με την Ομοσπονδία και μετά να του μιλήσω. Ακόμα δεν έχω μιλήσει μαζί του. Πάντα έλεγα τα καλύτερα για αυτόν». Όσο για το εάν έχει την ίδια φιλοσοφία με τον συμπατριώτη του; «Η φιλοσοφία εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών. Πρέπει να έχουμε δυνατή άμυνα και να σκοράρουμε» απάντησε.

    [08] Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη

    Η αστοχία, τα λάθη και η μέτρια εμφάνιση των βασικών παικτών του σε συνδυασμό με την πληρότητα της αντιπάλου του σε όλες τις θέσεις οδήγησαν τον Παναθηναϊκό, στην βαριά ήττα με 77-52, από την Μπαρτσελόνα, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Euroleague.

    Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 October 2015 - 14:32:21 UTC