Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία ενάντια στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ετοιμάζει το ΚΚΕ
  • [02] Επιμένουν οι φαρμακοποιοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους
  • [03] Εκατοντάδες οι νεκροί από τον σεισμό σε Πακιστάν - Αφγανιστάν
  • [04] Ο Ερντογάν κλιμακώνει την κριτική κατά του κουρδικού κόμματος, μια βδομάδα πριν από τις εκλογές
  • [05] ΠΟΥ: Η κατανάλωση αλλαντικών καρκινογόνος, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος "πιθανόν" καρκινογόνος
  • [06] Η επιστροφή του θρυλικού Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη με μια λαμπερή αβάν πρεμιέρ στο Λονδίνο
  • [07] Αναστασίου: «Πάθαμε black out μετά το πέναλτι»

  • [01] Τροπολογία ενάντια στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ετοιμάζει το ΚΚΕ

    Συνάντηση με εκπροσώπους της της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων είχε σήμερα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

    Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που, όπως υποστήριξαν, θα επιβαρύνει παραπέρα τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

    Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη γνωστή θέση του ΚΚΕ να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που «έρχεται να προστεθεί στη φορολεηλασία της λαϊκής οικογένειας». Άλλωστε, όπως επισήμανε, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το Μνημόνιο 3 και τα προαπαιτούμενα που το συνόδευαν, ανάμεσα στα οποία και η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    [02] Επιμένουν οι φαρμακοποιοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους

    Επιμένουν οι φαρμακοποιοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ενώ τη Δευτέρα - όπως εκτιμούν - έμειναν κλειστά όλα τα φαρμακεία της χώρας. Μετά τη συγκέντρωση που είχαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στην υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται και αφορά -μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Όπως τονίζουν, εάν η υπουργική απόφαση δίνει τελικώς τη δυνατότητα να ανοίγουν φαρμακεία και μη φαρμακοποιοί τότε κινδυνεύει η φαρμακευτική περίθαλψη.

    Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς είναι η δήλωση που έκανε στο ΑΜΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος. «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αμαχητί να υποστηρίζει τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο την εξαθλίωση των φαρμακείων και την περίθαλψη» είπε χαρακτηριστικά.

    Τι υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας

    Με αφορμή την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας και μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με εκπροσώπους των φαρμακοποιών, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνεχίζεται με στόχο τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

    Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη.

    Στο πλευρό των φαρμακοποιών και οι φαρμακαποθηκάριοι

    Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων παρακολουθεί με ψυχραιμία και αγωνία τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει ότι πάγια θέση του συλλόγου ήταν και παραμένει ότι το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα του επαγγέλματος δεν θα προσφέρει τίποτα στην κοινωνία. «Τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των Ελλήνων φαρμακοποιών».

    Επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε διατάραξη του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αφενός εφαλτήριο για τον αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου και αφετέρου προθάλαμο για τον ήδη συντελούμενο αφελληνισμό της παραγωγής και διανομής φαρμάκων στη χώρα μας. «Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων φαρμακοποιών» καταλήγει η ανακοίνωση των φαρμακαποθηκάριων.

    [03] Εκατοντάδες οι νεκροί από τον σεισμό σε Πακιστάν - Αφγανιστάν

    Στους 215 ανέρχονται οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στη νότια Ασία, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

    Στο Πακιστάν, κυρίως στις βορειοδυτικές επαρχίες της χώρας, τα θύματα έφτασαν τα 152. Στο Αφγανιστάν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 63 νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και 12 μαθήτριες που ποδοπατήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να βγουν από το σχολείο τους.

    Νωρίτερα, οι αφγανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τον θάνατο 33 ανθρώπων στις βόρειες και ανατολικές επαρχίες της χώρας, στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού. Όμως αργά το απόγευμα ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουνάρ, που συνορεύει με το Πακιστάν, ανέφερε ότι 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν στην περιοχή του ενώ ο σεισμός προκάλεσε και σημαντικές υλικές ζημιές.

    [04] Ο Ερντογάν κλιμακώνει την κριτική κατά του κουρδικού κόμματος, μια βδομάδα πριν από τις εκλογές

    O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα την κουρδική μειονότητα της χώρας να μην υποστηρίξει το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, καθώς κατηγορεί αυτό το κόμμα ότι είναι συνεργός των Κούρδων ανταρτών.

    «Απευθύνω έκκληση στους πολίτες ολόκληρης της περιοχής. Εάν δε δώσετε ένα μάθημα την 1η Νοεμβρίου σε εκείνους που στηρίζονται σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, PKK), πότε θα το κάνετε;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Άγκυρα.

    «Είχαν το θράσος να μιλήσουν για ειρήνη (...) για εσάς η ειρήνη είναι το αιματοκύλισμα» προσέθεσε ο ίδιος κατηγορώντας, χωρίς να το κατονομάζει, το HDP.

    [05] ΠΟΥ: Η κατανάλωση αλλαντικών καρκινογόνος, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος "πιθανόν" καρκινογόνος

    Η κατανάλωση αλλαντικών είναι καρκινογόνος και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι "πιθανόν" καρκινογόνος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    "Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία για περιορισμό της κατανάλωση κρέατος", σχολίασε ο δρ Κρίστοφερ Γουάιλντ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), από όπου προέρχονται και τα συμπεράσματα. Το χοιρινό κρέας περιλαμβάνεται στα κόκκινα κρέατα, μαζί με το μοσχαρίσιο, το βοδινό, το αρνίσιο, το κατσικίσιο, καθώς και το κρέας του αλόγου.

    Ωστόσο, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι το γεγονός ότι τα αλλαντικά και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος περιλαμβάνονται μαζί με παράγοντες όπως ο καπνός και ο αμίαντος στη λίστα των προϊόντων που προκαλούν καρκίνο δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο επικίνδυνα με αυτά.

    Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο βασίζονται σε περισσότερες από 800 μελέτες για την περίληψη του επεξεργασμένου κρέατος, κατηγορία στην οποία ανήκουν τα αλλαντικά, στους "καρκινογόνους για τον άνθρωπο παράγοντες (Ομάδα 1)", βάσει "ικανών ενδείξεων σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο του εντέρου". "Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα", σύμφωνα με τον δρ Κουρτ Στράιφ του CICR.

    Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος θεωρείται "πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο (Ομάδα 2Α), επί τη βάσει περιορισμένων ενδείξεων". Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο εντόπισε σύνδεση με τον καρκίνο του εντέρου, αλλά και του παγκρέατος και του προστάτη.

    [06] Η επιστροφή του θρυλικού Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη με μια λαμπερή αβάν πρεμιέρ στο Λονδίνο

    O διασημότερος κατάσκοπος της Βρετανίας, ο Τζέιμς Μποντ, επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με το «Spectre», την 24η αποστολή του στον κινηματογράφο, η αβάν-πρεμιέρ του οποίου πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα απόψε στο Λονδίνο, με την παρουσία πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας.

    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ και ο αδελφός του πρίγκιπας Χάρι παρέστησαν στη λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο Royal Albert Hall.

    Η ταινία προβάλλεται την ίδια στιγμή σε εκατοντάδες κινηματογράφους στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

    Οι κριτικοί έχουν υποδεχθεί το Spectre του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες με ενθουσιασμό, όπου τον θρυλικό 007 ενσαρκώνει για τέταρτη φορά ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, ηλικίας 47 ετών, μετά το Casino Royale (2006), το Quantum of Solace (2008) και το Skyfall (2012).

    «Ανυπομονούσα για τη στιγμή που το κοινό θα έβλεπε την ταινία. Σιχαίνομαι να με βλέπω στην οθόνη, όμως λατρεύω να υποδύομαι τον Τζέιμς Μποντ» δήλωσε ο Ντάνιελ Κρεγκ κατά την άφιξή του στην εκδήλωση, προτού ποζάρει μεταξύ των συμπρωταγωνιστριών του, της Μόνικα Μπελούτσι και της Λεά Σεϊντού, προς τέρψιν των φωτογράφων.

    «Είναι απίστευτο που αποτελώ μέρος της παράδοσης» υπογράμμισε η Μόνικα Μπελούτσι, 51 ετών, που ενσαρκώνει την Λούσι Σκιάρα, την χήρα ενός διάσημου εγκληματία.

    «Πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δε γνωρίζω εάν είμαι ένα κορίτσι του Μποντ, είμαι απλά ένα ξανθό κορίτσι» είπε χαριτολογώντας η Γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεϊντού, που υποδύεται την Μάντλιν Σουάν, μια ψυχολόγο και κόρη του Ουάιτ, του αντιπάλου του Μποντ.

    [07] Αναστασίου: «Πάθαμε black out μετά το πέναλτι»

    Η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών μετά το προβάδισμα του ΠΑΟΚ ήταν, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου, η βασικότερη αιτία της ήττας του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος μετά τον αγώνα ανέλαβε την ευθύνη του ανεπιτυχούς αποτελέσματος, μίλησε σε ήρεμο τόνο στους ποδοσφαιριστές του και μεταξύ άλλων τους ζήτησε να ξεχάσουν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

    «Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο black out που πάθαμε μετά το πέναλτι, με το οποίο προηγήθηκε ο αντίπαλός μας. Μέσα σε 10 λεπτά το παιχνίδι είχε κριθεί», είπε ο Έλληνας προπονητής στην καθιερωμένη ομιλία του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 October 2015 - 22:32:20 UTC