Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση άρχισε παζάρια με την τρόικα
  • [02] Βουλή: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για έλεγχο προβληματικών «Πόθεν Έσχες»
  • [03] Ν. Βούτσης: Το στοίχημα είναι να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια
  • [04] Π. Καμμένος: Να στηρίξει η Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ
  • [05] Να υπάρξουν λύσεις στη σύνοδο για το προσφυγικό, ζητά ο Γιούνκερ
  • [06] Αποχή των δικηγόρων στις 12 Νοεμβρίου
  • [07] Ν. Παππάς: Να αποδώσουμε στον ελληνικό λαό ένα καθαρό τηλεοπτικό τοπίο
  • [08] «Μπαλωθιά» του Πλατανιά μέσα στο Αγρίνιο
  • [09] Το πρώτο «ντέρμπι αιωνίων» της ιστορίας στο γυναικείο μπάσκετ βάφτηκε κόκκινο
  • [10] Γκορμπούνοφ: Μπορούμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό
  • [11] Στο «μηδέν» Καλλονή και Λεβαδειακός

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση άρχισε παζάρια με την τρόικα

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τα «κόκκινα δάνεια» εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ήταν από την αρχή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρότεινε στην τρόικα, ενώ στη συνέχεια, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, στην κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως έψαχναν δήθεν για ισοδύναμα.

    «Τώρα ομολογούν πως αυτό το θέμα δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Τώρα μιλούν για «πενταροδεκάρες» και ισχυρίζονται πως τα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ αφορούν μόνο τους προνομιούχους», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Είπε επίσης πως η κυβέρνηση «ομολογεί ταυτόχρονα πως άρχισε παζάρια με την τρόικα» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα δάνεια».

    «Παζάρια που προεκλογικά, για να υφαρπάξουν τις ψήφους των πολιτών, απέκλειαν. Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πια. Το ψέμα και η απέχθεια σε κάθε τι ιδιωτικό είναι στο DNA του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Βουλή: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για έλεγχο προβληματικών «Πόθεν Έσχες»

    Επιταχύνονται οι διαδικασίες για περαιτέρω έλεγχο του Πόθεν Έσχες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος. Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο, έχει δοθεί προτεραιότητα σε 50 με 60 δηλώσεις περιουσιακής κατάσταση πρώην και νυν βουλευτών που εμφανίζονται "προβληματικές", για αυτό και με επιστολές που τους έχουν σταλεί από την Επιτροπή, τους καλούν εντός 10 ημερών να προσκομίσουν περαιτέρω στοιχεία.

    Προτεραιότητα όμως, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, δίνεται και στις υποθέσεις Πόθεν Έσχες υπουργών, ώστε να ξεκαθαριστούν γρήγορα και πλήρως και να μην υπάρχει καμία σκιά.

    [03] Ν. Βούτσης: Το στοίχημα είναι να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια

    Το στοίχημα για τη χώρα είναι να βγει από την κρίση μέσα στην ερχόμενη τριετία, με την κοινωνία όρθια, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Επισημαίνει ότι «η ταυτόχρονη εφαρμογή και υλοποίηση ισοδύναμων μέτρων σε σχέση με κοινωνικά επιζήμιες και οδυνηρές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από προαπαιτούμενα της δανειακής συμφωνίας θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα που θα δίνουν ταυτοτική και αξιακή διάσταση στη διακυβέρνηση της Αριστεράς, ως ένα παράλληλο, άλλο πρόγραμμα».

    Ο κ. Βούτσης αναφέρει εξάλλου, ότι «το ζητούμενο είναι να κατατίθενται προτάσεις και να γίνεται ένας ειλικρινής διάλογος ώστε να μπορεί να επιτευχθεί κάθε φορά μια ευρύτερη συναίνεση και στήριξη σε πολιτικές με θετικό, προοδευτικό πρόσημο. Είναι πάρα πολύ νωρίς αν πιστεύουμε ότι πράγματι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει εντελώς τη διακινδύνευση της "αριστερής παρένθεσης" για να μιλήσουμε για άλλες κυβερνητικές συνθέσεις και σχήματα».

    Ερωτηθείς για τη δέσμευση της κυβέρνησης περί αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει τη διαδικασία ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αναφέρει: «Υπάρχει μια καινούργια "ύλη" λόγω της εξαετούς ήδη δοκιμασίας της χώρας και των θεσμών από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές. Μια "ύλη" που θα προσανατολίσει τη συζήτηση σε αναζήτηση και κατοχύρωση σύγχρονων θεσμικών εγγυήσεων για δικαιώματα και ενέργειες που θα οργανώνουν την ανασύσταση του κοινωνικού ιστού και της διεθνούς υπόστασης της χώρας στη νέα εποχή, μετά τη δοκιμασία την οποία ακόμα τώρα περνάμε, και θα αφορούν πχ τα δημοψηφίσματα, τις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους και τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

    [04] Π. Καμμένος: Να στηρίξει η Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

    Να στηρίξει η Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και ο υπουργός Επικρατείας να θέσει «ρήτρες» διασφάλισης της αντικειμενικής ενημέρωσης, κάλεσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας πως πρέπει να λήξει «το θέμα της υπερεξουσίας των καναλαρχών και ορισμένων δημοσιογράφων, που συμμετέχουν σε συμμορίες οι οποίες αποφασίζουν την πολιτική εξόντωση πολιτικών, ανεξάρτητα του χώρου που βρίσκονται, ή αν δεν υπηρετούν, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

    «Θα αποδείξω ότι όχι μόνον οι υφιστάμενοι, αλλά και επίδοξοι νταβατζήδες, θέλουν να πάρουν άδειες καναλιών. Και πρέπει να προβλέψουμε ρήτρες και να αποφασίσουμε αν η Βουλή των Ελλήνων θα έχει την εξουσία και την εντολή του λαού ή αν θα συνεχίσουν να κυβερνούν τον τόπο συγκεκριμένοι νταβατζήδες - κι όχι εκδότες και καναλάρχες - και εάν θα συνεχίσουν να δημοσιογραφούν δημοσιογράφοι πραγματικοί, που υπηρετούν την αντικειμενική ενημέρωση ή θα ενεργούν ως δολοφόνοι συμφερόντων» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

    Καταθέτοντας στη Βουλή, προεκλογικές δημοσκοπήσεις που έδειχναν την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ πολύ μικρή και τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι τα κανάλια σε συνεργασία με εταιρείες δημοσκοπήσεων επηρέασαν την κοινή γνώμη εκτελώντας την βούληση του λαού. «Έχουμε ευθύνες, που επιτρέπουμε να λειτουργούν» είπε.

    [05] Να υπάρξουν λύσεις στη σύνοδο για το προσφυγικό, ζητά ο Γιούνκερ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι κατά την αυριανή μίνι σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση επιθυμεί οι ηγέτες της ΕΕ που θα συμμετάσχουν να καταλήξουν σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια.

    Ο Γιουνκέρ έχει καλέσει ηγέτες της ΕΕ από την περιοχή των Βαλκανίων καθώς και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, για συνομιλίες αύριο Κυριακή.

    "Θα συζητήσουν για λειτουργικές λύσεις που απαιτούνται επειγόντως ώστε να αντιμετωπιστεί η παρούσα ανθρωπιστική κρίση και θα αποφασίσουν την λήψη βραχυπρόθεσμών μέτρων", δήλωσε ο Γιουνκέρ στον γερμανικό εκδοτικό όμιλο Funke, στον οποίο ανήκει και η Hamburger Abendblatt.

    "Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση", σημείωσε ο Γιουνκέρ.

    [06] Αποχή των δικηγόρων στις 12 Νοεμβρίου

    Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην «πρόσφατη κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μετά την 1-1-1993, ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (άρθρο 23 του Ν. 4337/2015) καθώς και σε ποινικές φορολογικές διατάξεις του ίδιου νόμου» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε υπό τη προεδρία του Προέδρου της και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασιλείου Αλεξανδρή και συζήτησε εκτενώς τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις νέες διατάξεις, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγόρων αποφάσισε σειρά ενεργειών αλλά και τη συμμετοχή των δικηγόρων σε αποχή στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    [07] Ν. Παππάς: Να αποδώσουμε στον ελληνικό λαό ένα καθαρό τηλεοπτικό τοπίο

    Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του νόμου για τα ΜΜΕείναι η συγκρότηση ενός ισχυρού ΕΣΡ, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, . «Μπορούμε να ξεκινήσουμε από σήμερα και με πνεύμα συνεννόησης να αποδώσουμε στον ελληνικό λαό ένα καθαρό τηλεοπτικό τοπίο» τόνισε ο υπουργός. Για τα μέλη του ΕΣΡ ο υπουργός Επικρατείας, είπε ότι η όποια αντικατάστασή τους, εναπόκειται στη Διάσκεψη των Προέδρων. Εδώ ανοίγει η δυνατότητα συγκρότησης νέων μελών της Αρχής, υποστήριξε ο κ. Παππάς.

    Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

    Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αφορούν: την εξαίρεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις διατάξεις των νόμων 3463/2006 και 3852/2010 πρόγραμμα Καλλικράτης (Α?87), για την παροχή υπηρεσιών τηλεοπτικής ευρυεκπομπής. Με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Επικρατείας και μετά από γνώμη της ΕΕΤΤ παρέχεται στις ανωτέρω επιχειρήσεις το δικαίωμα εκπομπής προγράμματος με ίδια μέσα. Στην παράγραφο 6 του 5ου άρθρου το ΕΣΡ δύναται να απευθύνεται σε εταιρείες Ορκωτών Λογιστών διεθνώς αναγνωρισμένες για τη διακρίβωση στοιχείων υποψήφιων για παροχή αδειών. Η παράγραφος 5 του άρθρου 13 αντικαθίσταται ως εξής: Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής συμμετοχής υποψηφίων, το ΕΣΡ δύναται να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να επαναπροκηρύξει νέο με τον ίδιο ή μικρότερο αριθμό αδειών. Στο άρθρο 14 προστίθεται νέα παράγραφος υπ?αριθμόν 9 ως εξής: Οι πάροχοι περιεχομένου υπόκεινται στις υποχρεώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3 του π.δ. 310/1996 (Α?2014). Παρατείνεται για την ΕΡΤ Α.Ε. η υποβολή των απαιτούμενων για την έκδοση της άδειας δικαιολογητικών, που η έκδοσή τους εκκρεμεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες έως την 31/12/2016. Στο άρθρο 19 προστίθεται η φράση «μετά από αιτιολογημένη γνώμη της ΕΕΤΤ» στην απόφαση του υπουργού Υποδομών. Η υπηρεσία σε θέση προϊσταμένου Γραφείου Τύπου αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης και συνεκτιμάται για την ανάληψη θέσης ευθύνης στην κεντρική υπηρεσία και προαγωγές.

    [08] «Μπαλωθιά» του Πλατανιά μέσα στο Αγρίνιο

    Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πλατανιάς μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Κρήτης πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Μιλούνοβιτς (30') και Κουλιμπαλί (83'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 49ο λεπτό με τον Κάπελ.

    [09] Το πρώτο «ντέρμπι αιωνίων» της ιστορίας στο γυναικείο μπάσκετ βάφτηκε κόκκινο

    Η ιστορία έγραψε νίκη του Ολυμπιακού στο πρώτο ιστορικό ντέρμπι «αιωνίων» στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Η ομάδα του Πειραιά πέρασε νικηφόρα, με 66-61, από το κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στην Α1 γυναικών.

    Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-32, 51-49, 61-66

    [10] Γκορμπούνοφ: Μπορούμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό

    Ο Ατρόμητος μπορεί να βάλει... φρένο στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές της Super League, σύμφωνα με τον Αντρέι Γκουρμπούνοφ. Ο Λευκορώσος γκολκίπερ της αθηναϊκής ομάδας μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA για το αυριανό ματς στο Περιστέρι και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα.

    «Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Γνωρίζουμε καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, ωστόσο, εμείς έχουμε προετοιμαστεί γι΄ αυτό το ματς όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα», είπε ο Γκορμπούνοφ και συνέχισε: «Ο αντίπαλός μας έχει κάνει 7Χ7, αλλά εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το σερί, ειδικά από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας. Δε σκεφτόμαστε τίποτ΄ άλλο εκτός από τη νίκη. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα πρέπει να παίξουμε στο 100%, να μη χάσουμε ευκαιρίες και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.»

    [11] Στο «μηδέν» Καλλονή και Λεβαδειακός

    Ισόπαλος 0-0 ολοκληρώθηκε ο αγώνας Καλλονή-Λεβαδειακός, με τον οποίον άνοιξε η αυλαία της 8ης ημέρας της Super League στη Μυτιλήνη. Οι Βοιωτοί απέσπασαν ακόμα έναν πολύτιμο βαθμό και «πάτησαν» προσωρινά στην πεντάδα της κατάταξης, ενώ στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η ομάδα της Λέσβου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 October 2015 - 16:32:21 UTC