Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησαν οι υπουργοί Εσωτερικών Ελλάδος και Κύπρου
  • [02] Ονομαστική ψηφοφορία σε 35 άρθρα του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, με αίτημα της ΝΔ
  • [03] Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, έτοιμες να κλείσουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες «αν το πράξει η Γερμανία»
  • [04] Η Volkswagen παγώνει τις προαγωγές στελεχών της
  • [05] Γιούνκερ: Να υπάρξουν λύσεις στη σύνοδο για την προσφυγική κρίση
  • [06] Λ. Λαζόπουλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η Ελλάδα είναι αυτή που θα αλλάξει την Ευρώπη
  • [07] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα
  • [08] Ενισχύεται το μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στον κόμβο της Κουλούρας
  • [09] Β. Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση άρχισε παζάρια με την τρόικα

  • [01] Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησαν οι υπουργοί Εσωτερικών Ελλάδος και Κύπρου

    Απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αντάλλαξαν σε σημερινή συνάντηση τους στη Λευκωσία ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδος, Παναγιώτη Κουρουμπλής.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι δράσεις στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του κράτους και το μεταναστευτικό.Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το μεταναστευτικό, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, «μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [02] Ονομαστική ψηφοφορία σε 35 άρθρα του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, με αίτημα της ΝΔ

    Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε η ΝΔ, επί 35 άρθρων (σε σύνολο 58 άρθρων) του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

    Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει σε ονομαστική ψηφοφορία τα άρθρα: 2,3,4,9,11,12, 13,14,16,17,18, από το 21 έως και το 43 και το 55.

    Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 7, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρεύοντος του Σώματος, Δ. Κρεμαστινού.

    [03] Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, έτοιμες να κλείσουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες «αν το πράξει η Γερμανία»

    Η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους αν η Γερμανία ή άλλες χώρες πράξουν το ίδιο για να σταματήσουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν στην περιοχή των Βαλκανίων να γίνει μία ουδέτερη ζώνη για εγκλωβισμένους μετανάστες.

    Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή έπειτα από συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Ρουμανίας στην πρωτεύουσα Σόφια ενόψει της προγραμματισμένης, αυριανής μίνι συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση.

    «Οι τρεις χώρες, είμαστε έτοιμες, αν η Γερμανία και η Αυστρία κλείσουν τα σύνορά τους, να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώρες μας σε ουδέτερες ζώνες. Θα είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα σύνορά μας» είπε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε εκτάκτως μίνι σύνοδο κορυφής στην οποία θα συμμετάσχουν ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες αύριο Κυριακή με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στη Γερμανία έχουν εγκλωβιστεί σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

    [04] Η Volkswagen παγώνει τις προαγωγές στελεχών της

    Η Volkswagen θα παγώσει τις προαγωγές των μάνατζέρ της στη μονάδα της VW τον επόμενο χρόνο στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να καλυφθεί το κόστος από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα γερμανικού επιχειρηματικού περιοδικού.

    Επίσης, η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να ξαναχρησιμοποιήσει όσα περισσότερα ανταλλακτικά γίνεται στην επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Golf ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Manager Magazin, το οποίο επικαλείται πηγές της Volkswagen.Το Manager Magazin αναφέρει ότι η Volkswagen εκτιμά πως το κόστος του σκανδάλου θα ξεπεράσει τα 30 δισ ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος εκ των οποίων ο νέος επικεφαλής Ματίας Μίλερ σχεδιάζει να χρεώσει στην VW και όχι στις θυγατρικές της Audi και Porsche.

    [05] Γιούνκερ: Να υπάρξουν λύσεις στη σύνοδο για την προσφυγική κρίση

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι κατά την αυριανή μίνι σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση επιθυμεί οι ηγέτες της ΕΕ που θα συμμετάσχουν να καταλήξουν σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια.

    Ο Γιουνκέρ έχει καλέσει ηγέτες της ΕΕ από την περιοχή των Βαλκανίων καθώς και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, για συνομιλίες αύριο Κυριακή.

    "Θα συζητήσουν για λειτουργικές λύσεις που απαιτούνται επειγόντως ώστε να αντιμετωπιστεί η παρούσα ανθρωπιστική κρίση και θα αποφασίσουν την λήψη βραχυπρόθεσμών μέτρων", δήλωσε ο Γιουνκέρ στον γερμανικό εκδοτικό όμιλο Funke, στον οποίο ανήκει και η Hamburger Abendblatt.

    "Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση", σημείωσε ο Γιουνκέρ.

    [06] Λ. Λαζόπουλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η Ελλάδα είναι αυτή που θα αλλάξει την Ευρώπη

    Ο Λάκης Λαζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο», που εκδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλάει για όλα, την προσφυγική κρίση, ασκεί κριτική στους χειρισμούς της ελληνικής Πολιτείας, σατιρίζει την Ευρώπη, η ηγεσία της οποίας θυμίζει «σειρά τηλεόρασης» και εκφράζει την ικανοποίησή του για τον Έλληνα που στέκεται όρθιος.

    Κάθε του λέξη, κάθε του έκφραση, προδίδουν ένα ανήσυχο πνεύμα, με βαθιά κοινωνικοπολιτική συνείδηση. Εν μέσω μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης, όπου τα πρόσωπα των θυμάτων αλλά και οι ιστορίες των απελπισμένων ζωντανών δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ο Λάκης Λαζόπουλος επιλέγει να παρουσιάσει στη φετινή θεατρική σεζόν μια παράσταση με θέμα τον ρατσισμό και τη μετανάστευση. Διασκευάζει τη γαλλική κωμωδία «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» και μας δείχνει πώς μια «συντηρητική καραμανλική οικογένεια» ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους γαμπρούς της: έναν Αλβανό, έναν Κινέζο, έναν Αφγανό και έναν Νιγηριανό.

    Λίγο πριν από την πρεμιέρα (από 5 Νοεμβρίου στο θέατρο «Γκλόρια»), ο δημοφιλής ηθοποιός αναλύει στο «Πρακτορείο» το τοπίο της προσφυγικής κρίσης, περιγράφει σοκαριστικά βιώματα των μεταναστών-συνεργατών του στην παράσταση, ασκεί κριτική στους χειρισμούς της ελληνικής Πολιτείας, σατιρίζει την Ευρώπη που θυμίζει «σειρά της τηλεόρασης» και μιλάει με συγκίνηση, για τον Έλληνα που στέκεται όρθιος.

    [07] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ύδρα, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να καταγραφούν και να αντιμετωπισθούν οι καταστροφικές συνέπιες σε υποδομές και περιουσίες τις οποίες προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξαν χθες (Παρασκευή) την περιοχή.

    Στην ενέργεια αυτή προχώρησε η Περιφέρεια, αργά το βράδυ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τις ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννας Τσούπρα. Η εν λόγω κήρυξη έχει τρίμηνη διάρκεια και η ευθύνη συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών ανατέθηκε στον Δήμο Ύδρας».

    Η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, και Χαϊδαρίου που επλήγησαν την Πέμπτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται και η ένταξη του Δήμου Φυλής.

    [08] Ενισχύεται το μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στον κόμβο της Κουλούρας

    Στον κόμβο της Κουλούρας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα, για τρίτη ημέρα σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, επισήμανε ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να οριστικοποιηθεί συνάντηση που ζήτησαν για την προσεχή Δευτέρα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Χαλκίδης επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και ανέφερε: «Περιμένουμε συναδέλφους μας μέχρι και από τα Ιωάννινα».

    [09] Β. Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση άρχισε παζάρια με την τρόικα

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τα «κόκκινα δάνεια» εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ήταν από την αρχή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρότεινε στην τρόικα, ενώ στη συνέχεια, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, στην κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως έψαχναν δήθεν για ισοδύναμα.

    «Τώρα ομολογούν πως αυτό το θέμα δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Τώρα μιλούν για «πενταροδεκάρες» και ισχυρίζονται πως τα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ αφορούν μόνο τους προνομιούχους», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Είπε επίσης πως η κυβέρνηση «ομολογεί ταυτόχρονα πως άρχισε παζάρια με την τρόικα» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα δάνεια».

    «Παζάρια που προεκλογικά, για να υφαρπάξουν τις ψήφους των πολιτών, απέκλειαν. Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πια. Το ψέμα και η απέχθεια σε κάθε τι ιδιωτικό είναι στο DNA του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 October 2015 - 14:32:21 UTC