Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την στήριξή του για την επαναλειτουργία της Χάλκης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Επιπλέον εισπρακτικά μέτρα θα είναι καταστροφικά για την πραγματική οικονομία
  • [03] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [04] Χρέος, πακέτο Γιούνκερ και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών στο επίκεντρο της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα
  • [05] Γ. Σταθάκης προς ΣΕΤΕ: Θα δώσουμε νέα ώθηση στον τουρισμό με βασικό εργαλείο το ΕΣΠΑ 2014-2020
  • [06] Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη καλεί τους αντιμαχόμενους να δείξουν ευελιξία ενόψει του νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών
  • [07] Ασφυκτική για ακόμη μια φορά η κατάσταση στη Λέσβο
  • [08] Λαφαζάνης: Κάνουμε μια νέα αρχή, είμαστε σε νέα δυναμική αφετηρία

  • [01] Την στήριξή του για την επαναλειτουργία της Χάλκης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το Πατριαρχείο και ιδίως για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Επικεφαλής της Ορθοδοξίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν είναι μόνο σύμβολο, το οποίο αφορά το Έθνος μας και την Ορθοδοξία, αλλά πρόσθεσε ότι γνωρίζει πολύ καλά και τους δεσμούς του Πατριάρχη με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αφού υπήρξε το λίκνο, από το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του και τον ενέπνευσε για να φθάσει εδώ που έφθασε.

    Ως «βοηθοί εκπληρώσεως» αυτού του μεγάλου καθήκοντος που αφορά την Ορθοδοξία, είμαστε εδώ και θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα και χαρά που Σας υποδέχομαι και Εσάς και την ακολουθία σας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

    Αναφερόμενος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε λόγο για ένα «θέμα που μας καίει» και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να έχει ιδρυθεί μια τέτοια Σχολή και επί Τουρκικής Δημοκρατίας να παραμένει κλειστή για 44 χρόνια. Δεν συμβιβάζεται με το γεγονός της αναγκαστικής σιωπής της Σχολής με τα δημοκρατικά δεδομένα, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τις θρησκευτικές ελευθερίες, ανέφερε.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Επιπλέον εισπρακτικά μέτρα θα είναι καταστροφικά για την πραγματική οικονομία

    «Ακούω στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν για νέες έκτακτες εισφορές σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, μαγαζάτορες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις υπουργών.

    «Προφανώς πρόκειται για τις ουρές που έκρυβαν προεκλογικά και ομολογούν τώρα. Ένα είναι βέβαιο: Εάν προχωρήσουν στα σχέδια αυτά, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Τόσο για την πραγματική Οικονομία, όσο και για ολόκληρη την Κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [03] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

    Κατατέθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής - ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) - Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας - Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης - τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α?82/2012) και άλλες διατάξεις».

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του προς ψήφιση σχεδίου νόμου το οποίο αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια, προβλέπονται μεταξύ άλλων, τα εξής: Ο τρόπος αδειοδότησης των παρόχων τηλεοπτικού σήματος θα γίνεται μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μέσω δημοπρασίας. Η χρονική διάρκεια των αδειών θα είναι δεκαετής με ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο για τη χορήγηση άδειας, τα 8.000.000 ευρώ για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου, 5.000.000 ευρώ για ενημερωτικό πρόγραμμα θεματικού περιεχομένου και 2.000.000 ευρώ όταν αφορά μη ενημερωτικό πρόγραμμα.

    [04] Χρέος, πακέτο Γιούνκερ και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών στο επίκεντρο της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα

    H επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος, η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, οι συλλογικές συμβάσεις, η προάσπιση της διαφάνειας και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ζητήματα που αποτελούν σταθερές επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς κατά την εφαρμογή της συμφωνίας με τους θεσμούς θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φ Ολάντ που θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 22 και 23 Οκτώβριου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος της ατζέντας, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το πακέτο Γιούνκερ, συνέργειες για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας, και η ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως και σε άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας.

    Οι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πως ειδικό κεφάλαιο της συνάντησης αναμένεται να αποτελέσει η συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

    [05] Γ. Σταθάκης προς ΣΕΤΕ: Θα δώσουμε νέα ώθηση στον τουρισμό με βασικό εργαλείο το ΕΣΠΑ 2014-2020

    Μια νέα ισχυρή ώθηση σχεδιάζει να δώσει στον τουρισμό η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, στην αποψινή ομιλία του στο 14ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) "Τουρισμός & Ανάπτυξη".

    Απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, ότι ο κλάδος δεν μπορεί ν? αντέξει την αύξηση του ΦΠΑ παραπάνω από ένα χρόνο, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε μία «νέα συμφωνία» με τους φορείς του τουρισμού, διότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες - και υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα που παραμένουν αξεπέραστα είναι η μαύρη εργασία, η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, οι περιβαλλοντικές παραβάσεις και η χρόνια ανοχή στην αυθαιρεσία». Απαιτείται λοιπόν εκ μέρους όλων, όπως είπε, να ληφθούν αποφάσεις για μονιμότερες λύσεις.

    «Η θεραπεία των προβλημάτων αυτών, επηρεάζει την αύξηση της φορολογίας στον τουρισμό. Η δημοσιονομική πίεση δημιουργεί προβλήματα - αλλά αυτό συναρτάται και με το μεγάλο κομμάτι της οικονομίας που δεν συνεισφέρει ακόμη όσο πρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αλλά με ένα πλαίσιο που φιλοδοξεί να φέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Υπάρχει ένας «οδικός χάρτης» με σημαντικά σημεία, που θα επιτρέψουν τη σταθεροποίηση σε εύλογο διάστημα και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Κομβικά σημεία που θα φέρουν τη σταθερότητα, όπως είπε, είναι η εφαρμογή της συμφωνίας και η πρώτη αξιολόγηση το Νοέμβριο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τα Χριστούγεννα, η διαπραγμάτευση για ένα βιώσιμο χρέος σε μακροπρόθεσμη βάση, η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2016, και η ολοκλήρωση των θεσμικών και άλλων αλλαγών.

    [06] Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη καλεί τους αντιμαχόμενους να δείξουν ευελιξία ενόψει του νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών

    Ένας νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών με τη μεσολάβηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Υεμένη θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη στα τέλη Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, απευθύνοντας έκκληση προς τις αντιμαχόμενες πλευρές να καταβάλουν προσπάθειες για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων.

    Ο προηγούμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης της Υεμένης και των σιιτών ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και κατέληξε σε αποτυχία, εξαιτίας κυρίως των διαφορών που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούσε τους Χούτι να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από πόλεις που είχαν καταλάβει τον περασμένο χρόνο.

    Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη Ισμαήλ Ουλντ Σιχ Άχμεντ υπογράμμισε την Κυριακή το βράδυ μέσω Facebook ότι έπειτα από συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι στην Σαουδική Αραβία, κατόρθωσε να πείσει όλες τις πλευρές να παρευρεθούν στον νέο γύρο συζητήσεων στην Γενεύη στο τέλος του μήνα.

    «Εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς όλες τις πλευρές, τα Ηνωμένα Έθνη τις καλούν να επιδείξουν περισσότερη ευελιξία, καθώς μπορεί να μην υπάρξουν άλλες ευκαιρίες έπειτα στη συνέχεια», επισήμανε.

    Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε την Κυριακή πως συμφώνησε να δώσει το παρών στις συνομιλίες, έπειτα από την επίσημη δέσμευση των Χούτι για την εφαρμογή της απόφασης 2216 του ΣΑ.

    Οι Χούτι είχαν ανακοινώσει νωρίτερα πως θα συμμετείχαν στις συζητήσεις, αλλά δεν έχουν προβεί σε νεότερο σχόλιο, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Με επιστολή τους οι σιίτες αντάρτες ενημέρωσαν τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν πως είναι έτοιμοι να συζητήσουν για την εφαρμογή του ψηφίσματος.

    [07] Ασφυκτική για ακόμη μια φορά η κατάσταση στη Λέσβο

    Για ακόμα μια φορά η κατάσταση τη Λέσβο, όσον αφορά τις ροές μεταναστών και προσφύγων, γίνεται ασφυκτική. Οι μεγάλοι αριθμοί αφίξεων σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια υποδομών στο Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια, το γνωστό πλέον και ως hotspot, δεν επιτρέπουν την άμεση καταγραφή και την αναχώρηση όλων αυτών των ανθρώπων για την άλλη Ελλάδα και από εκεί για τον προορισμό τους.

    Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί στη Μόρια ένα μόνιμο σκηνικό έντασης, με ατελείωτες ουρές και συμπλοκές μεταξύ κυρίως μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων, και την Αστυνομία συχνά να επεμβαίνει ακόμα και κάνοντας χρήση χημικών προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα.

    Ο τεράστιος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο του παλιού στρατοπέδου, αλλά και κάποιοι έχουν καταλάβει γύρω κτήματα ιδιωτών, έχει δημιουργήσει όπως είναι αναμενόμενο και άθλιες συνθήκες παραμονής. Όλοι κοιμούνται στο χώμα ή πάνω στις λάσπες, και ιδιαίτερα τα βράδια καίνε ακόμα και πλαστικά μπουκάλια για να ζεσταθούν.

    Στο σύνολο τους αυτοί οι άνθρωποι σιτίζονται ή από καντίνες που λειτουργούν στον προαναφερθέντα εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, αλλά εξυπηρετούν μόνο τους Σύρους, αφού οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόσβαση εκεί, ή από πλανόδιους πωλητές ειδών σούπερ μάρκετ, που με τη σειρά τους εισπράττουν μεγάλα ποσά για βασικά είδη διατροφής.

    [08] Λαφαζάνης: Κάνουμε μια νέα αρχή, είμαστε σε νέα δυναμική αφετηρία

    Την πρώτη συγκέντρωση μετά τις εκλογές πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για το επόμενο διάστημα.

    Σε κατάμεστη αίθουσα του Cine Κεραμεικός ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για νέα αρχή και νέα δυναμική αφετηρία υπογραμμίζοντας πως αυτή η συγκέντρωση δεν είναι μια συγκέντρωση ηττημένων. Είναι μια συγκέντρωση γενναίων και αποφασισμένων.

    «Η σημερινή συγκέντρωση μας έρχεται να δείξει σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ότι όχι μόνο δεν τελειώσαμε αλλά και ότι από πολλές απόψεις κάνουμε μια νέα αρχή, είμαστε σε νέα δυναμική αφετηρία.

    Χάσαμε μια εκλογική μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πολιτικό πόλεμο. Αντίθετα ο πολιτικός πόλεμος με το μνημονιακό κατεστημένο είναι μπροστά μας. Και αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο θα τον συνεχίσουμε αλλά και θα τον εντείνουμε και θα τον κερδίσουμε» είπε ο κ. Λαφαζάνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 October 2015 - 20:32:12 UTC