Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα «πόθεν έσχες»
  • [02] Τα οικονομικά στοιχεία της τηλεόρασης της Βουλής, ζητά ο Γ. Αμυράς
  • [03] Μικρή άνοδο της ανεργίας έως το τέλος του έτους, εκτιμά το ΙΟΒΕ
  • [04] Στην καθιέρωση ενιαίας εμπορικής ονομασίας προχωρά ο όμιλος ΟΤΕ
  • [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέα στρατηγική για το εμπόριο και τις επενδύσεις
  • [06] Βουλευτές έριξαν ξανά δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου
  • [07] Γερμανία: Εντολή για ανάκληση 2,4 εκατ. οχημάτων Volkswagen
  • [08] H Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων
  • [09] Ανατροπή ξύλινου σκάφους με παράτυπους μετανάστες στη Λέσβο
  • [10] «Νυχτερινή περιπολία» στους δρόμους άφιξης μεταναστών στη Λέσβο
  • [11] Να βάλουν τα «μαχαίρια» στις θήκες καλεί τους υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ ο Θ. Καράογλου
  • [12] «Η επόμενη μέρα για τη ΝΔ θα είναι αισιόδοξη και θα τη βρει ενωμένη»
  • [13] Γιάνκοβιτς: «Απόλυτα σοβαροί για τη νίκη»

  • [01] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα «πόθεν έσχες»

    «Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και τονίζει ότι δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, στη διαφθορά και στη διαπλοκή.

    «Διαφάνεια παντού» προσθέτει και αφού σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο», διατυπώνει τα εξής ερωτήματα: «Υπάρχουν - ναι ή όχι - υπουργοί του που υπέβαλαν προβληματικά "πόθεν έσχες"; Πόσα εκατομμύρια έκρυβε ο καθένας από αυτούς και γιατί τα έκρυβε; Τι βρίσκεται πίσω από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;»

    Απώλεια αυτοελέγχου καταλογίζει στη ΝΔ ηΌλγα Γεροβασίλη

    Απώλεια αυτοελέγχου λόγω των προβλημάτων στο εσωτερικό της ΝΔ καταλογίζει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή ανακοίνωση για το «πόθεν έσχες».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση της ΝΔ δεν αποτελεί επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Είναι ευθεία επίθεση στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της Βουλής. Όργανο στο οποίο συμμετέχει στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί», τονίζει και σημειώνει: «Στην προσπάθειά τους να στρέψουν την ατζέντα μακριά από τα εσωτερικά τους προβλήματα και τις έριδες των υποψήφιων αρχηγών, χάνουν τον αυτοέλεγχό τους».

    «Ας σταματήσουν να υποκρίνονται και ας εμπιστευτούν τους θεσμούς στους οποίους και οι ίδιοι συμμετέχουν. Η διαφάνεια εξασφαλίζεται μόνο όταν αυτοί λειτουργούν», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Τα οικονομικά στοιχεία της τηλεόρασης της Βουλής, ζητά ο Γ. Αμυράς

    Τα οικονομικά στοιχεία της τηλεόρασης της Βουλής ζητεί ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, με επιστολή του προς το πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Βούτση.

    Ο κ. Αμυράς επανέρχεται για τρίτη φορά, εντός του τελευταίου εξαμήνου, στο θέμα και κάνει λόγο για «ακατανόητη» άρνηση της τέως προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να απαντήσει σε δύο σχετικές επιστολές «παρότι η ίδια είχε δεσμευτεί γι' αυτό από το βήμα της Βουλής».

    Ο βουλευτής του Ποταμιού ζητά από τον κ. Βούτση να κατατεθούν τα οικονομικά στοιχεία, το οργανόγραμμα, τα είδη συμβάσεων εργασίας, κ.λπ. και τον καλεί να ενημερώσει το Σώμα για τις προθέσεις και τα σχέδιά του σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, ενόψει, μάλιστα, της κατάθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών.

    [03] Μικρή άνοδο της ανεργίας έως το τέλος του έτους, εκτιμά το ΙΟΒΕ

    Μικρή άνοδο της ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2015, εκτιμά ότι θα υπάρξει το ΙΟΒΕ, η οποία θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί στο τελευταίο τρίμηνό του.

    Όπως επισημαίνει, όμως, λόγω της σημαντικής υποχώρησης της ανεργίας στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου φέτος, αυτή θα διαμορφωθεί φέτος ελαφρώς χαμηλότερα από πέρυσι, στο 26% από 26,5%.

    Το ΙΟΒΕ εκτιμά επίσης ότι παρά την εκδήλωση παραγόντων οι οποίοι ασκούν αυξητικές επιδράσεις στις τιμές, όπως οι υψηλότεροι έμμεσοι φόροι, η αποκλιμάκωση της ζήτησης φαίνεται ότι θα τις αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό.

    Έτσι, η υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή έναντι της αντίστοιχης περιόδου θα συνεχιστεί, με τον αποπληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 1,8% φέτος.

    Το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την οικονομία παρατηρεί νέα εκτεταμένη πτώση επενδύσεων στο -15% περίπου, λόγω της πολύ χαμηλής εμπιστοσύνης επενδυτών, της αναμονής αποτελεσμάτων τρέχουσας & επόμενης αξιολόγησης , της πολύ προσεκτικής πιστοδοτικής πολιτικής τραπεζών λόγω capital controls και των stress test και τις δυσχέρειες στις εισαγωγές πάγιου κεφαλαίου.

    [04] Στην καθιέρωση ενιαίας εμπορικής ονομασίας προχωρά ο όμιλος ΟΤΕ

    Στην καθιέρωση μιας ενιαίας εμπορικής ονομασίας προχωρά ο Όμιλος ΟΤΕ καθώς πολύ σύντομα, πιθανόν μέσα στον επόμενο μήνα, η ένωση των δύο γνωστών μαρκών, του ΟΤΕ και της COSMOTE, θα δημιουργήσει τη νέα κοινή μάρκα COSMOTΕ.

    Με πράσινο και μπλε χρώμα, που θα αναδεικνύει τον ΟΤΕ, η νέα μάρκα θα «ντύνει» όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του ομίλου σε σταθερή, κινητή τηλεφωνία, καθώς και το Ιnternet.

    Για την νέα εμπορική στρατηγική του Ομίλου, ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, Chief Operating Officer Ομίλου ΟΤΕ εξηγεί στο ΑΠΕ ΜΠΕ τα οφέλη τόσο για τον καταναλωτή όσο και για την εταιρεία και τους εργαζομένους της.

    Επισημαίνει πως «οι πελάτες γίνονται πιο απαιτητικοί, θέλουν τις καλύτερες δυνατές τιμές για τις καλύτερες υπηρεσίες και επιθυμούν να έχουν ένα σημείο αναφοράς, ώστε όταν το αναζητήσουν για εξυπηρέτηση ή τεχνική βοήθεια, να γνωρίζουν ότι είναι ένα. Λειτουργικό και αποτελεσματικό». Πρόκειται για μια απόφαση «που είναι σύμφωνη με τις τάσεις της αγοράς διεθνώς» και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «καμία αλλαγή για τους εργαζόμενους», αφού δεν αφορά σε νομική ενοποίηση.

    [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέα στρατηγική για το εμπόριο και τις επενδύσεις

    Η καινούργια προσέγγιση για το εμπόριο και τις επενδύσεις ανταποκρίνεται στη νέα οικονομική πραγματικότητα και στα δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. Στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές ?αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αξίες? μέσα από τις οποίες εξασφαλίζει ότι η εμπορική πολιτική παρέχει οφέλη σε μεγαλύτερο κύκλο της κοινωνίας.

    Η Επιτροπή προτείνει μια νέα εμπορική και επενδυτική στρατηγική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τίτλο «Εμπόριο για όλους: προς μια πιο υπεύθυνη πολιτική για το εμπόριο και τις επενδύσεις».

    Η νέα αυτή προσέγγιση αξιοποιεί τις εξαιρετικές επιδόσεις που έχει σημειώσει η Ευρώπη στον τομέα του εμπορίου. Οι εξαγωγές που πραγματοποιούν οι εταιρείες της ΕΕ στον υπόλοιπο κόσμο είναι σχεδόν ίσες με αυτές της Κίνας και περισσότερες από αυτές των επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

    Ήδη περισσότερες από 30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τις εξαγωγές εκτός της ΕΕ. Το 90% της μελλοντικής παγκόσμιας ανάπτυξης θα υλοποιηθεί έξω από τα σύνορα της Ευρώπης. Μια νέα στρατηγική που θα καταστήσει πιο αποτελεσματικές τις εμπορικές συμφωνίες και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες σημαίνει στήριξη της απασχόλησης στην Ευρώπη.

    Η νέα στρατηγική αποτελεί επίσης μια άμεση απάντηση στις έντονες συζητήσεις που γίνονται σήμερα σχετικά με θέματα εμπορίου στην ΕΕ ?όπως η συζήτηση για τη διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων (ΤΤΙΡ), που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διαπραγμάτευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται επίσης για υλοποίηση της δέσμευσης της Επιτροπής Juncker να αφουγκράζεται τις ανησυχίες του ευρωπαϊκού κοινού και να απαντά σ' αυτές.

    [06] Βουλευτές έριξαν ξανά δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου

    Βουλευτές της αντιπολίτευσης έριξαν σήμερα και πάλι δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα της Βουλής για να αποτρέψουν τη διεξαγωγή συνεδρίασης, παρά τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά την είσοδο στο κτίριο της Βουλής.

    Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και όλοι οι βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα και ελικόπτερα της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (KFOR) εκτελούν πτήσεις γύρω από το κτίριο της Βουλής, πάνω από την πλατεία Ιμπραήμ Ρουγκόβα στο κέντρο της Πρίστινας.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Κάντρι Βεσέλι, αποχωρώντας από τη γεμάτη καπνό αίθουσα συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της Βουλής και των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

    Νωρίτερα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αντιδρούν στις συμφωνίες Βελιγραδίου - Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών και κυρίως για τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο βόρειο Κόσοβο, είχαν λάβει "τις θέσεις τους", μπροστά από το βήμα και εμπόδιζαν τον πρόεδρο του Σώματος να κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης, όπως έκαναν αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

    Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα εμποδίζει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου μέχρι την απόσυρση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας.

    [07] Γερμανία: Εντολή για ανάκληση 2,4 εκατ. οχημάτων Volkswagen

    Η γερμανική αρχή ασφάλειας οχημάτων KBA θα αναγκάσει τη Volkswagen να ανακαλέσει 2,4 εκατ. οχήματα στη χώρα μετά την παραδοχή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι χειραγωγούσε τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων σε πετρελαιοκίνητα οχήματα.«Δίνουμε εντολή για την ανάκληση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της KBA, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας.

    Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε νωρίτερα ότι η KBA είχε απορρίψει πρόταση της VW, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που έφεραν το επίμαχο λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων θα μπορούσαν εθελοντικά να δώσουν τα οχήματά τους για να γίνουν οι σχετικές μετατροπές.

    [08] H Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ετήσιας έκθεσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων κι αυτό παρά την οικονομική επιβράδυνση στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Συγκεκριμένα ο αριθμός των Κινέζων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε φέτος κατά 242 κι έφθασε τους 596, σύμφωνα με την Έκθεση Hurun (Hurun Report) που καταγράφει τον αριθμό των πλουσίων στη χώρα. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι ο αντίστοιχος αριθμός στις ΗΠΑ είναι 537.

    «Παρά την επιβράδυνση της οικονομίας, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Κίνα κατέγραψαν την καλύτερη χρονιά τους και δημιούργησαν περισσότερο πλούτο απ΄ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα μία χώρα μέσα σε ένα χρόνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ρούπερτ Χούτζγουερφ, πρόεδρος και επικεφαλής ερευνητής της Έκθεσης Hurun.

    [09] Ανατροπή ξύλινου σκάφους με παράτυπους μετανάστες στη Λέσβο

    Ναυτικό ατύχημα, σημειώθηκε σήμερα, στις 11:30, στη θαλάσσια περιοχή μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου.

    Στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, από πλωτό Ανοικτής θαλάσσης - σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παλιό ξύλινο σκάφος, το οποίο μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο, λόγω της θαλασσοταραχής και των ανέμων που πνέουν εκεί, προσέκρουσε στο σκάφος του λιμενικού σώματος, με αποτέλεσμα την ανατροπή του.

    Από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος διεσώθησαν ήδη 31 από τους επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αγνοούνται άλλοι οκτώ.

    Στην περιοχή, επιχειρούν δυο σκάφη του λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της Φρόντεξ, ενώ και άλλες δυνάμεις σπεύδουν την περιοχή για τη διάσωση των αναφερόμενων ναυαγών.

    [10] «Νυχτερινή περιπολία» στους δρόμους άφιξης μεταναστών στη Λέσβο

    Το βράδυ της Τετάρτης η είδηση των ακόμη τριών νεκρών, θυσία στο Μολώχ του κέρδους των Τούρκων μεταφορέων προσφύγων και μεταναστών οδηγεί δεκάδες δημοσιογράφους να κάνουν ξανά για μία ακόμα φορά τη γνωστή πια διαδρομή Μόλυβος - Εφταλού - Σκάλα Συκαμνιάς... Μα είναι ετούτη η πρώτη βραδιά που ο καιρός είναι πια χειμωνιάτικος. Αέρας, κρύο μαζί κι η μυρωδιά του θανάτου, που είναι πια κυρίαρχη παντού...

    Στην είσοδο του Μολύβου, στον δρόμο που σε οδηγεί στο όμορφο χωριό από την Πέτρα, σε ένα παλιό εγκαταλειμμένο λατομείο που τα καλοκαίρια χρησιμοποιείται σαν πάρκινγκ ενός καλοκαιρινού κλαμπ στεγάζεται ένας χώρος πρώτης συγκέντρωσης, ο οποίος λειτουργεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας δεν διακρίνεις παρά σκιές μορφών, ρούχα απλωμένα όπου μπορεί κανείς να φανταστεί πως μπορεί άνθρωπος να απλώσει ρούχα για να στεγνώσουν. Άνθρωποι, εκατοντάδες άνθρωποι που στάζουν αρμύρα, που προσπαθούν να στεγνώσουν κι αυτοί, να ζεσταθούν... Άνθρωποι που περιμένουν να μπουν σε κάποιο λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια.

    Ο δρόμος σε οδηγεί στο λιμάνι. Ταβερνάκια με λιγοστούς πια Ευρωπαίους τουρίστες, ένας ντόπιος μουσικός σε μία γωνιά παίζει με το μπουζούκι του «τα παιδιά του Πειραιά», ένας τουρίστας αποθανατίζει με το iPad του τη σκηνή, η μακάβρια πομπή με τις σορούς, μία γυναίκα 30 ετών, ένα κορίτσι 15, ένα βρέφος μόλις ενός έτους, ήταν δεν ήταν... «Χάσαμε το θέμα...» ακούς από τους συναδέλφους που δεν πρόλαβαν. Τα πτώματα πια είναι «θέματα», αλλά πόσα θέματα να προλάβεις... Ο αέρας παρασέρνει μία κουβέρτα αλουμινίου, ένα ψιλό φύλλο αλουμινίου, ασημί από τη μια μεριά, χρυσαφί από την άλλη, αντιφεγγίζει το φως των αστεριών καθώς παρασέρνεται... «Πόσο μαγικά θα μπορούσε να είναι όλα εδώ κάτω από το κάστρο των Γατελούζων, στη γειτονιά της αρχαίας Μηθυμναίας γης;» ακούς.

    Παίρνεις το δρόμο προς την Εφταλού... Ένας κακός χωματόδρομος σε μία διαδρομή από τις πιο όμορφες στον κόσμο. Μέχρι πέρυσι περπατούσε κόσμος σε τούτη τη διαδρομή, «ο δρόμος του Αρίωνα» την έλεγαν, γιατί δεν μπορούσε, στον δρόμο σου θα συναντούσες δελφίνια να σε ακολουθούν παράλληλα στο διάβα σου και να σε αποχαιρετούν σαν βρισκόσουνα πια στη Σκάλα Συκαμνιάς για να πάρουν το κατόπι άλλον αλαφροΐσκιωτο σαν εσένα... Τώρα τα δελφίνια τα έχουν διαδεχτεί βάρκες. Εκατοντάδες βάρκες κάθε λογής. Στην ακτή, στη θάλασσα... Με κόσμο, χωρίς κόσμο. Άνθρωποι στην ακτή σαν τους πρώτους που συναντάς στα εκεί Θερμά Λουτρά δίπλα από ένα υπεραιωνόβιο οθωμανικό χαμάμ. Εκεί στους δρόμους τους αιώνιους από την Ανατολή στη Δύση μετ' επιστροφής πάντα...

    Άνθρωποι στην ακτή που πανηγυρίζουν, αγκαλιάζονται, φωνάζουν, πετούν στον αέρα τα σωσίβια τους... Ακριβοπληρωμένα πορτοκαλιά ψεύτικα σωσίβια, που γίνονται βαρίδια σαν πέσουν στο νερό και σε πάνε στον πάτο. Άλλο ένα κομμάτι μίας βιομηχανίας ψευδαισθήσεων στην απέναντι ακτή με θύματα, πάντα, τους ίδιους ανθρώπους. Τους φυγάδες που ζητούν απεγνωσμένα ένα πέρασμα στον παράδεισο της Δύσης.

    Χώνεσαι στη νύχτα... Άλλη μία βάρκα, κι άλλη μία, κι άλλη, κι άλλη. Τις αντιλαμβάνεσαι από τον ήχο της μηχανής που φτάνει στην ακτή και χτυπά στις πέτρες, τον παφλασμό της θάλασσας από ανθρώπους που πηδάνε σε αυτή για να βγουν στην ακτή, τις κραυγές αγωνίας των γυναικών, τα κλάματα των παιδιών, τους άνδρες που φωνάζουν ονόματα συντρόφων που δεν διακρίνουν στο σκοτάδι τα ουρλιαχτά. Ναι, τα ουρλιαχτά. Ένας άνδρας βγαίνει στον χωματόδρομο ουρλιάζοντας. Η μηχανή της πλαστικής βάρκας, έτσι όπως αυτή έφτασε στην ακτή και έστριψε προς αυτήν, συνέχισε να δουλεύει. Του πήρε το χέρι... Στο φως του αυτοκινήτου διακρίνεις πως αιμορραγεί. Του λείπουν δύο δάκτυλα, το χέρι κρέμεται από τον καρπό, φανερό άσχημο κάταγμα. Ένας από τους πολλούς εθελοντές που «περιπολούν» στην ακτή τού δένει το χέρι πρόχειρα. Σφαδάζει από τον πόνο... Φεύγεις γρήγορα, γρήγορα... Πόσο αντέχεται ο πόνος;

    Πιο κάτω, μία γυναίκα σέρνεται σε μία άκρη του δρόμου. Δείχνει το πόδι της. «Το έσπασε... το κύμα την παρέσυρε και την έριξε στα βράχια» λέει μία εθελόντρια, που περιμένει εκεί ένα αυτοκίνητο για να τη μεταφέρουν σε κάποιο σταθμό συγκέντρωσης κι από εκεί στο νοσοκομείο. Πάνω της ένα μωρό, αγκιστρωμένο θαρρείς κλαίει, ουρλιάζει... Η νύχτα έχει ήχους στον δρόμο της προσφυγιάς. Ήχους που σε σημαδεύουν σαν εφιάλτης παντοτινός. Ήχους που σε ακολουθούν... Παραπέρα, πάνω ση θάλασσα, ένας ακόμα σταθμός συγκέντρωσης. Εκατοντάδες άνθρωποι κουκουλωμένοι με κουβέρτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Με αλουμινένιες κουβέρτες. Ξανά ετούτες οι χρυσές κι ασημένιες επιφάνειες στο φως της ξαστεριάς με τον βοριά, βορειοανατολικός είναι ο αγέρας που σου παγώνει το πρόσωπο. «Στεγνώνουν και τα δάκρυα με τον βοριά» ακούς. Και ξανά μία άλλη φωνή: «Μη φωτογραφίζετε τους πρόσφυγες. Δεν έχετε το δικαίωμα...». Δικαίωμα: Η πιο πικρή λέξη που άκουσες σε ετούτη τη δημοσιογραφική «νυχτερινή περιπολία». Τι πάει να πει δικαίωμα για ετούτους τους ανθρώπους;

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Μυτιλήνη αύριο Δ. Αβραμόπουλος και Μ. Σουλτς

    [11] Να βάλουν τα «μαχαίρια» στις θήκες καλεί τους υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ ο Θ. Καράογλου

    Να σεβαστούν τη μνήμη και την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και τους χιλιάδες ψηφοφόρους, να βάλουν τα «μαχαίρια» στις θήκες, παραμερίζοντας προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες, και να πορευτούν υπεύθυνα και συνετά μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, εντός των ορίων της πολιτικής και ηθικής ευπρέπειας, καλεί τους τέσσερις υποψήφιους για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. ο βουλευτής του κόμματος Θεόδωρος Καράογλου.

    «Η ενότητα της παράταξης δεν επιτυγχάνεται, ούτε διασφαλίζεται φωνάζοντας απλά 'ενότητα', ούτε την εγγυάται κανένα δελτίο Τύπου. Απαιτείται πολιτική ωριμότητα και αλληλοσεβασμός, γιατί όσο εμείς αναλωνόμαστε σε μια ανώφελη διαμάχη και μοιράζουμε τα ...ιμάτια της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση περνά στο Κοινοβούλιο φοροληστρικούς και κοινωνιοκτόνους νόμους», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Καράογλου

    [12] «Η επόμενη μέρα για τη ΝΔ θα είναι αισιόδοξη και θα τη βρει ενωμένη»

    Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ φτάνοντας στα Ιωάννινα δήλωσε ότι πρώτο μέλημα της ΝΔ είναι να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό και είπε χαρακτηριστικά πως το πολυνομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή, ολοκληρώνει τη δολοφονία της μεσαίας τάξης και εκφράζει την ιδεολογική εμμονή του κ. Τσίπρα στην αύξηση των φόρων και ειδικά στην ακίνητη περιουσία.

    Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση απολύτως συντεταγμένη, αρνητική «απέναντι στη φορομπηχτική πολιτική στης κυβέρνησης» και στηρίζοντας «τα λίγα θετικά τα οποία περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο».

    [13] Γιάνκοβιτς: «Απόλυτα σοβαροί για τη νίκη»

    Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για το Κράσνονταρ της Ρωσίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Euroleague.

    «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός ξεκινά τη χρονιά με σεβασμό στην ιστορία του, τους αντιπάλους του και τη διοργάνωση. Η Euroleague είναι ένας μπασκετικός μαραθώνιος που ενθουσιάζει τους φιλάθλους, καθώς μπορούν να δουν υψηλού επιπέδου αναμετρήσεις και παίκτες. Οι αντίπαλοί μας είναι μία πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί για να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο άσος των «πρασίνων» Βλάντο Γιάνκοβιτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 October 2015 - 12:32:21 UTC