Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί, το απόγευμα
  • [02] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Φαντασιώσεις τα όσα αναφέρονται για τα «κόκκινα δάνεια»
  • [03] Ο Τουσκ προειδοποιεί την Τουρκία να ανακόψει τη ροή μεταναστών
  • [04] Ανακεφαλαιοποίηση και ΕΣΠΑ στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί, το απόγευμα

    Στις πέντε το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

    Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Φαντασιώσεις τα όσα αναφέρονται για τα «κόκκινα δάνεια»

    «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έγινε οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με την τύχη των "κόκκινων δανείων". Πρόκειται αποκλειστικά για φαντασιώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας: «Το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, και συνδέεται φυσικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Κατά συνέπεια, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα υπάρξουν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εξαγγελιών. Έχουμε θέσει ένα πιο προστατευτικό πλαίσιο διαλόγου και έχουμε αποτρέψει λύσεις που θα είχαν καταστροφικές συνέπειες».

    Ο υπουργός Οικονομίας προσέθεσε ότι «το καλοκαίρι τροποποιήθηκε ο "νόμος Κατσέλη", ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο τα χρέη προς τις τράπεζες, αλλά και προς την εφορία, και έχουν διευρυνθεί τα κριτήρια ένταξης και για ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά το πλαίσιο έχει εξορθολογιστεί. Επιπλέον θα βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα εταιρικά δάνεια, τόσο σε επίπεδο δικαστικής διευθέτησης όσο και σε επίπεδο εξωδικαστικών συμβιβασμών. Θα συσταθεί ακόμη, ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθησης της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων, με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων».

    Ο κ. Σταθάκης επισήμανε επίσης ότι «μετά την εκπόνηση μελετών και κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, θα εξεταστεί η δυνατότητα σύστασης Φορέα Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, υπό προϋποθέσεις, σε συνδυασμό και με άλλα θεσμικά εργαλεία».

    [03] Ο Τουσκ προειδοποιεί την Τουρκία να ανακόψει τη ροή μεταναστών

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε την Τουρκία χθες ότι αν καταφέρει να μειώσει τη ροή των προσφύγων για την Ευρώπη, το μόνο που θα κερδίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι παραχωρήσεις όπως ευκολώτερη διαδικασία ταξιδιωτικών θεωρήσεων.

    Σε μια επιστολή στους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ που κοινοποιούσε το πρόγραμμα ενός συμβουλίου κορυφής στο οποίο θα προεδρεύσει αύριο (Πέμπτη), ο Τουσκ σημείωσε πως ξεκίνησαν στην αρχή του μήνα διαπραγματεύσεις για την μεταναστευτική κρίση με τη Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους ζητά περισσότερες απαλλαγές από τις υποχρεωτικές θεωρήσεις, περισσότερη χρηματοδότηση από την ΕΕ και πρόοδο στην μακροχρόνια αίτησή της για ένταξη στην Ένωση.

    «Μια συμφωνία με την Τουρκία έχει νόημα μόνο αν μειώσει τη ροή των μεταναστών με επιτυχία» έγραψε ο Τουσκ, τη παραμονή μιας επίσκεψης στην Άγκυρα από ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο Τουσκ προειδοποίησε τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ ότι ο δρόμος για μεγαλύτερη συνεργασία με χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες φιλοξενούν εκατομμύρια σύρων προσφύγων θα είναι μακρύς, και τόνισε ότι η πολυπλοκότητα στη περιοχή είχε αυξηθεί με την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, γεγονός το οποίο αντιτίθεται στις εκκλήσεις της Τουρκίας για υποστήριξη από την ΕΕ ώστε να καθορίσει «ασφαλείς ζώνες» στον Βορρά.

    «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την άνοιξη και τον κίνδυνο μεγαλύτερων κυμάτων [μεταναστών] προς την Ευρώπη» είπε, απηχώντας σχετικές προειδοποιήσεις από ηγέτες της περιοχής ότι «εκατομμύρια» μπορεί να αρχίσουν να έρχονται προς την Ευρώπη.

    «Όσο υπερβολική και να φαίνεται αυτή η γνώμη, είναι υποχρέωσή μας να είμαστε έτοιμοι για παντός είδους σενάρια» είπε ο Τουσκ. Οι ηγέτες, πρόσθεσε, θα πρέπει να εξετάσουν αλλαγές στο σύστημα του Δουβλίνου - το οποίο καθιστά χώρες των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ υπεύθυνες για την απόφαση έκδοσης ή μη ασύλου - και να ενδυναμώσουν τα σύνορα της ΕΕ, πιθανώς με τη δημιουργία μιας συνοριακής αστυνομίας της ΕΕ.

    Στη σύνοδο θα εξεταστεί επίσης η στάση της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ως προς τις αλλαγές που απαιτεί πριν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της στην ΕΕ που σκέφτεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2017.Η σύνοδος ξεκινά στις 17:00 ώρα Ελλάδας, και σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ δεν θα έχει δεύτερη συνεδρία την Παρασκευή.

    [04] Ανακεφαλαιοποίηση και ΕΣΠΑ στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

    Πολύ σημαντική θα είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσει σήμερα Τετάρτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στο ΚΥΣΟΙΠ πρόκειται να συζητηθούν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η θεσμοθέτηση νέων αναπτυξιακών εργαλείων και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ θα γίνει στις 15:00 υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη.

    Υπενθυμίζεται πως χθες πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την επιχειρησιακή διαχείριση του Προσφυγικού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προγραμματίστηκε η ολοκλήρωση των έργων και υποδομών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων. Επίσης συζητήθηκαν πτυχές του συντονισμού της διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων καθώς και ο ορισμός συντονιστών στα νησιά πρώτης υποδοχής.

    Τέλος, συζητήθηκε η θέση της κυβέρνησης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με τα ζητήματα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 October 2015 - 4:32:16 UTC