Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής
  • [02] Οι υπουργοί Εσωτερικών θέλουν να αυξήσουν τις επιστροφές μεταναστών στις χώρες προέλευσής
  • [03] Δ. Αβραμόπουλος: Η ζώνη Σένγκεν αποτελεί πραγματικότητα των πολιτών της Ευρώπης
  • [04] Β. Φάιμαν: Κεντρικός συντονισμός και περισσότερα μέσα για τα Hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία
  • [05] Με την κατάθεση του Παύλου Σεϊρλή συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [06] Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Αστέγων μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εμπειρία τους
  • [07] «Μικρό Παρίσι της Αθήνας»: Με τέτοια φεστιβάλ φτιάχνεις παράθυρα στον κόσμο, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάριος Στρόφαλης
  • [08] Το «Europium» κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη στις 29 Οκτωβρίου
  • [09] Τι αναζητούν μέσω του Google οι Σύροι πρόσφυγες
  • [10] Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στα Τίρανα το λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η εθνική Σερβίας
  • [11] «Θρύλος ο Σπανούλης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ντάνιελ Χάκετ

  • [01] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

    Συνεδριάζει, το απόγευμα στις 5.30, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ολοκληρώσει την επεξεργασία της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές σαββατοκύριακο.

    Η εισήγηση θα περιλαμβάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις προτάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου. Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου υπάρχει η αρχική πρόταση να γίνει την άνοιξη, αλλά έχουν γίνει και δεύτερες σκέψεις, που σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να επικρατούν, το συνέδριο να διεξαχθεί νωρίτερα, περί τα τέλη Ιανουαρίου. Η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή.

    Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να εκλέξει γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν τον Παναγιώτη Ρήγα, και νέα Πολιτική Γραμματεία, που θα οδηγήσουν το κόμμα στο συνέδριο. Ως προς την στελέχωση της Πολιτικής Γραμματείας υπάρχει προβληματισμός αν θα πρέπει να συμμετέχουν υπουργοί και αν η συμμετοχή τους μπορεί να επιδράσει θετικά ή αρνητικά στην αποτελεσματική λειτουργία του κομματικού οργάνου.

    Πολιτικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, είναι να επανασυσπειρωθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτής της στόχευσης, οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό μέλη του κόμματος που αποχώρησαν με την διάσπαση να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό προϋποθέτει πρόσκληση για κοινή δράση και σχέδιο κομματικής ανασυγκρότησης, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγίνει ελκυστικός, κυρίως στη νέα γενιά.

    [02] Οι υπουργοί Εσωτερικών θέλουν να αυξήσουν τις επιστροφές μεταναστών στις χώρες προέλευσής

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σκληρύνει την πολιτική της για την επιστροφή των οικονομικών μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, η οποία επικρίνεται σήμερα για την αναποτελεσματικότητά της, εκτίμησαν σήμερα πολλοί υπουργοί Εσωτερικών φθάνοντας για μια σύνοδο στο Λουξεμβούργο.

    "Μπορούμε να δεχθούμε και να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας (σ.σ. τους πρόσφυγες) μόνο αν εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη δεν έρχονται ή στέλνονται γρήγορα πίσω", εξήγησε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τομάς ντε Μεζιέρ.

    "Οι επιστροφές είναι πάντα σκληρές", έτσι είναι, "αλλά εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρώπη", επέμεινε.

    "Πρέπει να σπάσουμε τον δεσμό ανάμεσα στο να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη και το να μπορούν να μένουν στην Ευρώπη", υπερθεμάτισε από την πλευρά της η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

    [03] Δ. Αβραμόπουλος: Η ζώνη Σένγκεν αποτελεί πραγματικότητα των πολιτών της Ευρώπης

    Την άποψη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ενότητα θα εξασφαλίσουν το μέλλον των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης (ΕΜΝ) για τα 30 χρόνια της Συνθήκης του Σένγκεν, στο Στρασβούργο.

    Παρόντες στο συνέδριο ήταν η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Βέσνα Γκιόργκος-Ζνίνταρ και ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

    «Ήταν η ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της Ευρώπης που μας ένωσε και μας έκανε να τη νιώσουμε σπίτι μας. Η ζώνη Σένγκεν αποτελεί πραγματικότητα για την καθημερινότητα των πολιτών της Ευρώπης» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, κάνοντας αναφορά στα κράτη-μέλη, τα οποία λόγω της πίεσης από την «πρωτοφανή» προσφυγική κρίση αποφάσισαν να επαναφέρουν προσωρινά τους ελέγχους των συνόρων τους «όπως προβλέπεται στους κανόνες λειτουργίες της Σένγκεν». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η εξέλιξη αυτή δεν σηματοδοτεί το τέλος της. Η μοναδική απειλή, την οποία δυνητικά ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε, είναι η έλλειψη ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη».

    [04] Β. Φάιμαν: Κεντρικός συντονισμός και περισσότερα μέσα για τα Hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία

    Να υπάρξει κεντρικός συντονισμός, περισσότερα μέσα και περισσότερο προσωπικό για την εγκατάσταση και λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων -- των λεγόμενων Hotspots - στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ζήτησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Ο κ. Φάιμαν, ο οποίος προχθές Τρίτη είχε συνομιλίες για την προσφυγική κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, όπου επισκέφθηκαν προσφυγικούς κατακλυσμούς, εμφανίστηκε στη συνέντευξή του αρκετά επιφυλακτικός ως προς το εάν θα καταστεί δυνατό να τεθούν σε λειτουργία τα κέντρα αυτά από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις της πρόσφατης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Μόνον εάν υπάρξει κεντρικός συντονισμός, περισσότερα οικονομικά μέσα και περισσότερο προσωπικό, ο ίδιος θα μπορούσε να είναι αισιόδοξος ότι τα κέντρα θα μπορέσουν να είναι έτοιμα στα τέλη του χρόνου, σημείωσε ο καγκελάριος, παρατηρώντας ότι κανείς θα πρέπει να έχει δει επί τόπου την κατάσταση για να διαπιστώσει τις υπάρχουσες εκεί μεγάλες ελλείψεις.

    [05] Με την κατάθεση του Παύλου Σεϊρλή συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είδε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό, ο Παύλος Σεϊρλής που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Ο μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα που ασχολείται και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα του 34χρονου το βράδυ της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια "Κοράλλι" πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».

    Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

    Ο φίλος του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ο ίδιος και η παρέα του έφυγαν από την καφετέρια και αποφάσισαν να περπατήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους γιατί στο σημείο που τα είχαν σταθμεύσει είχε μαζευτεί ομάδα Χρυσαυγιτών. Όπως είπε ο κ. Σεϊρλής, η ομάδα των μαυροντυμένων που κρατούσαν ρόπαλα ή καδρόνια, όπως ανέφερε, τους κυνήγησε και κάποια στιγμή εγκλώβισε-απομόνωσε τον Παύλο Φύσσα και λίγο πιο πέρα έναν ακόμη φίλο τους. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως και ο ίδιος δέχτηκε χτύπημα από τον κατηγορούμενο Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη.

    [06] Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Αστέγων μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εμπειρία τους

    Το σύνθημα του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου Αστέγων ήταν ότι «Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο». Οκτώ Έλληνες, που έχουν βιώσει την τραυματική εμπειρία της αστεγίας και συνθέτουν την Εθνική Ομάδα Αστέγων, ταξίδεψαν στο Άμστερνταμ για να λάβουν μέρος σε αυτήν την ξεχωριστή διοργάνωση και επέστρεψαν με δύο τρόπαια στις αποσκευές τους.

    Η Ελλάδα κατέκτησε το κύπελλο «Fair Play» (κύπελλο Ήθους) και έγινε η μοναδική χώρα στην ιστορία του θεσμού που έχει λάβει αυτό το τρόπαιο δύο φορές (η πρώτη ήταν στην Κοπεγχάγη το 2007). Επίσης, βραβεύτηκε με το κύπελλο «INSP Trophy», το κύπελλο στην κατηγορία του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου, ένα από τα έξι συνολικά τρόπαια στις ισάριθμες κατηγορίες, στις οποίες χωρίστηκαν οι ομάδες με βάση τη δυναμικότητά τους.

    Ωστόσο, δεν είναι το αγωνιστικό κομμάτι το πιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της διοργάνωσης, αλλά το γεγονός ότι οι παίκτες των ομάδων αγωνίζονται ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια και μαθαίνουν να δίνουν αγώνες ζωής.

    «Η ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι όλοι όσοι ζουν τη φτώχεια με τη μορφή της αστεγίας, όπως είναι αποκλεισμένοι από τη δουλειά, το καφενείο, την κοινωνία, έτσι είναι αποκλεισμένοι και από τον αθλητισμό. Η ουσία είναι ότι βρίσκεσαι με ανθρώπους που έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, και όλοι φωνάζουμε ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό», εξηγεί στη web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προπονητής της ομάδας και πωλητής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», Γιάννης Κώτσος. Όπως προσθέτει, «οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο τουρνουά γυρνώντας πίσω, τους ίδιους σταυρούς και τα ίδια προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλά αλλάζει λίγο ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουν».

    [07] «Μικρό Παρίσι της Αθήνας»: Με τέτοια φεστιβάλ φτιάχνεις παράθυρα στον κόσμο, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάριος Στρόφαλης

    «Η αναβάθμιση μιας περιοχής έχει να κάνει με τους κρυμμένους θησαυρούς της», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καταξιωμένος συνθέτης Μάριος Στρόφαλης, διευθυντής του φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών», το οποίο ξεκινά σήμερα 8/10 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, φιλοδοξώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να δώσει έναν άλλο αέρα στις «αδικημένες» γειτονιές του κέντρου της Αθήνας: γύρω από την πλατεία Βάθης, κάτω από την Ομόνοια και μέχρι το Σταθμό Λαρίσης, με θέατρο, μουσική, χορό, ζωγραφική, εικαστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια δημόσιου χώρου, διαλέξεις και «rendez vous social».

    Το αφήγημα αυτής της περιοχής έχει δρόμους με γαλλικά ονόματα, υπενθυμίζει ο Μάριος Στρόφαλης. Και επιπλέον «στο παρελθόν, ένα μέρος της είχε μια κοινωνία αρκετά αστική, που δημιουργούσε εύκολα τις συνθήκες αυτού που λέμε κοινωνικό "ασανσέρ"», προσθέτει. Τα σχολεία για την "καλή κοινωνία" του Αγίου Παύλου σε σχέση με αυτά της Πλατείας Βάθης έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς κατοίκους να αλλάξουν τάξη. Την ιστορική ταυτότητα της περιοχής μαρτυρούν τα ονόματα στους δρόμους, που πάντα κάτι σημαίνουν Σατωβριάνδου, Βερανζέρου, Φαβιέρου, Βίκτωρος Ουγκώ, Μάγερ, Μαιζώνος, Μπουκεβίλ, Μολιέρου»

    Το πρόσραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ:Athens Art Network - Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ petit Paris d' Athenes 2015

    [08] Το «Europium» κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη στις 29 Οκτωβρίου

    Μετά το «Eyes in the Color of the Rain» (2011) και το «Kireru»(2012), η διεθνώς αναγνωρισμένη χοροθεατρική ομάδα RootlessRoot, με συνεργασίες από τον Ακραμ Καν μέχρι τον Τζον Πάρις, επανέρχεται στη Στέγη από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου με μια παράσταση που εστιάζει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία, ως το σύνολο των ιστοριών που λέμε ο ένας στον άλλον.

    Το «Europium» αναζητά τη φύση αυτών των ιστοριών, την ταυτότητά τους: ιστορίες που μας έχουν επανειλημμένα διηγηθεί, ιστορίες που μας έχουν διαμορφώσει, που έχουν γίνει βιώματά μας. Ιστορίες που εξηγούν πώς λειτουργεί ο εύθραυστος πολιτισμός στον οποίο ζούμε, αλλά και τι είδους αξίες έγιναν σημαντικές για εμάς. Στη νέα τους δουλειά οι RootlessRoot μας προδιαθέτουν για ένα μόνο πράγμα: «το τέλος, όποιο κι αν αυτό είναι, θα είναι σίγουρα καλύτερο. Ως μια νέα αρχή, μια φρέσκια υπόσχεση για το μέλλον. Το δικό μας και της Ευρώπης, με νέες ιστορίες, ακόμη πιο συναρπαστικές».

    «Πριν από δύο χρόνια, όταν αρχίσαμε την προετοιμασία αυτής της παράστασης, ψάξαμε πολύ την ιστορία και τη μυθολογία που σχετίζονται με το όνομα της Ευρώπης. Πιστεύοντας ότι μια λέξη σχετίζεται άμεσα με την πραγματικότητα που περιγράφει, υποθέσαμε ότι οι σημασιολογικές και ετυμολογικές μελέτες για τη λέξη "Ευρώπη" θα μπορούσαν να μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τους θεμέλιους ευρωπαϊκούς μύθους και την ευρωπαϊκή ταυτότητα και, ταυτόχρονα, θα μπορούσαν να θέσουν το ερώτημα σχετικά με το όραμα της ευρωπαϊκής κοινότητας και τη σημασία του για τη γενιά μας» εξηγούν οι δημιουργοί της ομάδας RootlessRoot, Λίντα Καπετανέα και Γιόζεφ Φρούτσεκ, σημειώνοντας ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, ανακάλυψαν τον τίτλο της παράστασης.

    «Το Europium είναι το χημικό στοιχείο ευρώπιο (EU63), που πήρε το όνομά του από την Ευρώπη. Ένα στοιχείο χωρίς κανένα σημαντικό βιολογικό ρόλο. Ένα στοιχείο ασταθές, που μεταβάλλεται εύκολα και το φαινόμενο της ανταλλαγής ιόντων του ονομάζεται "ανωμαλία αρνητικού ευρωπίου"».

    Όσο ενδιαφέρουσες ή συμβολικές όμως κι αν είναι οι πληροφορίες για το όνομα της Ευρώπης ή τις παράγωγες λέξεις της, κυρίως σε σχέση με το σήμερα, οι ίδιοι ήθελαν να παραμείνουν πρακτικοί και να εργαστούν με απλά και απτά υλικά. Ένα από τα αγαπημένα τους είναι το ξύλο. Έτσι, άρχισαν να κατασκευάζουν μία σχεδία.

    [09] Τι αναζητούν μέσω του Google οι Σύροι πρόσφυγες

    «Πώς αντιμετωπίζει κανείς εγκαύματα; Πού είναι το πλησιέστερο νοσοκομείο; Πώς μπορεί κανείς να βγει από τη χώρα και να πάει στην Ευρώπη;»: Οι αναζητήσεις που κάνουν στο Google οι Σύροι έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια εμφυλίου στη χώρα τους είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.

    Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα ρώτησε την Google ποιες είναι οι συχνότερες αναζητήσεις των Σύρων στο διαδίκτυο και το γερμανικό περιοδικό Stern τις παρουσιάζει σε ένα άρθρο του.

    Πολύ συχνές είναι οι αναζητήσεις και για τους τρόπους που μπορούν να φύγουν από τη χώρα, με τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούνται να είναι «μετανάστευση στη Γερμανία» και «άσυλο στη Γερμανία».

    Φυσικά οι Σύροι χρειάζονται και πληροφορίες για το πώς θα κάνουν το ταξίδι ως τη Γερμανία κι έτσι πολύ συχνά αναζητούν χάρτες της Ελλάδας, πληροφορίες για τη θαλάσσια οδό από την Τουρκία στην Ελλάδα, χάρτες της Ευρώπης στα αραβικά καθώς και χάρτες της Γερμανίας.

    [10] Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στα Τίρανα το λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η εθνική Σερβίας

    Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στα Τίρανα το λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η εθνική ομάδα της Σερβίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Σάβο Μιλόσεβιτς.

    Το επεισόδιο συνέβη στο δρόμο από το αεροδρόμιο των Τιράνων έως το ξενοδοχείο, όπου η εθνική ομάδα της Σερβίας διανυκτέρευσε ενόψει του αγώνα στο Ελμπασάν, όπου θα αναμετρηθεί με την ομάδα της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016.

    Από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές, έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου, ωστόσο οι παίκτες της ομάδας της Σερβίας σοκαρίστηκαν από τη βίαιη συμπεριφορά υποστηρικτών της ομάδας της Αλβανίας, τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς.

    Κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς την αλβανική πρωτεύουσα το λεωφορείο συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις ασφάλειας. Όταν όμως έφθασε στο κέντρο της πόλης, πολίτες των Τιράνων σφύριζαν, φώναζαν και έκαναν αγενείς χειρονομίες εναντίον των παικτών και κάποιοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον του λεωφορείου, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας.

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, Ιλίρ Μπότσκο, για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Σερβίας.

    Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το επεισόδιο, αν και πρόκειται για αγώνα υψηλού κινδύνου, μαρτυρά σοβαρές παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Αλβανίας στη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο Εθνικών Ομάδων.

    [11] «Θρύλος ο Σπανούλης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ντάνιελ Χάκετ

    Αντίστροφα για τον πρώτο επίσημο αγώνα στην καριέρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετρά ο Ντάνιελ Χάκετ. Η «μοίρα» έριξε στα... βαθιά τον 27χρονο Ιταλοαμερικανό γκαρντ, αφού θα πάρει την πρώτη γεύση από Ελλάδα σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

    «Είχαμε μόλις 8 ημέρες να προπονηθούμε όλοι μαζί ως ομάδα για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς και μάλιστα για ένα νοκ-άουτ ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το άσχημο είναι πως δεν θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Μετράμε αντίστροφα και ανυπομονούμε για το τζάμπολ», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) ο Ντάνιελ Χάκετ, ενώ αναφερόμενος στον συμπαίκτη του πλέον, Βασίλη Σπανούλη, τόνισε: «Ένιωθα ότι παίζω απέναντι σε έναν θρύλο. Η λέξη αντίπαλος δεν αρκεί για να περιγράψει πως ένιωθα όταν πρωτο-αντιμετώπισα τον Σπανούλη σε ηλικία 24 ετών ως παίκτης της Σιένα. Ήρθα σε ένα σύλλογο νικητών και νιώθω ευλογημένος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 October 2015 - 10:32:17 UTC