Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλοπουλος: Κάθε μεγάλο εθνικό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε ενωμένοι
  • [02] Γόνιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, η Κ. Κρέτσου
  • [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού μάς προσγειώνει στην πραγματικότητα
  • [04] Σε δυναμική εφαρμογή της συμφωνίας με τους πιστωτές καλεί την κυβέρνηση ο Μπενουά Κερέ
  • [05] «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποτυπώνει τις κυβερνητικές προτεραιότητες για κοινωνική δικαιοσύνη»
  • [06] Ν. Τουσκ: Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση
  • [07] Στους Καγίτα και ΜακΝτόναλντ το Νόμπελ Φυσικής 2015
  • [08] Γιούνκερ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των προσπαθειών της Κομισιόν για την προσφυγική κρίση
  • [09] Η Χρυσή Αυγή είναι προκλητική και μετά τη δολοφονία του γιου μου, κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα
  • [10] Ήχησαν σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ελλάδα για την άσκηση «Παρμενίων 2015»
  • [11] Ένας Κωνσταντινουπολίτης μηχανικός που άλλαξε την μορφή των Τρικάλων
  • [12] Με τοποθετήσεις υπουργών συνεχίζεται η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις
  • [13] Πως λειτουργεί το σύστημα άμεσης ανάγκης της Citroen

  • [01] Πρ. Παυλοπουλος: Κάθε μεγάλο εθνικό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε ενωμένοι

    Μήνυμα εθνικής ενότητας, έστειλε σήμερα από την Ελασσόνα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στις πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις της 103ης επετείου απελευθέρωσης της επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό.

    «Οφείλουμε να διδασκόμαστε στο διηνεκές από την ιστορική αυτή επέτειο» παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος για να τονίσει ότι «εκείνα που μας ενώνουν, ιδίως στις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και το Έθνος μας, είναι πολύ περισσότερα και σημαντικά από αυτά που μπορεί να μας χωρίζουν κατά την συγκυρία».

    Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές στο γήπεδο της Ελασσόνας, όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που τον μετέφερε. Aκολούθως, μαζί με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου παρακολούθησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίουτην επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα παρουσία και του μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεόκλητου.

    [02] Γόνιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, η Κ. Κρέτσου

    Γόνιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, και τον συνεγχάρη για την επανεκλογή και τη χθεσινή ομιλία του.

    Ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος την Ευρωπαία επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου, την ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και την προσωπική συμβολή της και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να έχει μία αποτελεσματική αξιοποίηση αυτών των πολύ σημαντικών πόρων για την οικονομία μας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που προσπαθεί να παλέψει τις υφεσιακές τάσεις της οικονομίας.

    Μετά τη συνάντηση, κ. Κρέτσου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα διότι το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει τα έκτακτα μέτρα για την Ελλάδα, μετά από την πρόταση της Επιτροπής, προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας, με αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 100% των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (σ.σ. μέχρι σήμερα η απορρόφηση των κονδυλίων ανέρχεται στο 91%).

    Όπως ανέφερε η Ευρωπαία επίτροπος, θα υπάρξει άμεση απελευθέρωση 2 δισ. ευρώ μόλις εκδοθεί η απόφαση σε δέκα ημέρες. Τώρα είναι ώρα για δράση, είπε η κ. Κρέτσου στον πρωθυπουργό, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ό,τι μπορούσε από την πλευρά της, τώρα είναι όλα στο τραπέζι και αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.

    [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού μάς προσγειώνει στην πραγματικότητα

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    «Προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να μας εξοντώσει λέγοντας πόσο ωραία είναι η κατάσταση και η πολιτική που θα εφαρμόσει», είπε για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού μάς προσγειώνει στην πραγματικότητα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έρχονται μεγάλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ότι έρχεται φοροκαταιγίδα, ύφεση και έλλειμμα αντί για πλεόνασμα, και αύξηση της ανεργίας για το '15 και το '16.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΝΔ εκπροσωπεί «τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνικό φιλελευθερισμό και δεν έχει σχέση με νεοφιλελεύθερες ακραίες πολιτικές όπως προσπαθεί να δείξει ο κ. Τσίπρας».

    [04] Σε δυναμική εφαρμογή της συμφωνίας με τους πιστωτές καλεί την κυβέρνηση ο Μπενουά Κερέ

    Να εφαρμόσει δυναμικά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους Ευρωπαίους πιστωτές της, ώστε να αποκατασταθεί γρήγορα η εμπιστοσύνη και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, κάλεσε την κυβέρνηση το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

    Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα L' Orient - Le Jour και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, o Κερέ δήλωσε: «Επιπλέον, αναφορικά με το ελληνικό θέμα, υπήρξε πραγματική συναίνεση στο Eurogroup ότι η Ελλάδα έπρεπε να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Το κρίσιμο σημείο τη συζήτησης αφορούσε κυρίως την ένταση μεταξύ της δημοκρατικής νομιμοποίησης μία εκλεγμένης κυβέρνησης και αυτής των Ευρωπαίων πιστωτών της, οι οποίοι επίσης πρέπει να λογοδοτούν στους πολίτες τους αναφορικά με την προοπτική των δανείων τους ή για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας. Τον Αύγουστο υπεγράφη μία συμφωνία και είναι σημαντικό για τη νέα ελληνική κυβέρνηση να την εφαρμόσει με δυναμικό τρόπο, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να καταστεί δυνατή η ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας».

    «Στην Ελλάδα εστιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσοχή της» για την αντιμετώπιση της

    [05] «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποτυπώνει τις κυβερνητικές προτεραιότητες για κοινωνική δικαιοσύνη»

    «Καταθέτουμε προς συζήτηση, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2016 που αποτυπώνει τις κυβερνητικές προτεραιότητες για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοσιονομική υπευθυνότητα» αναφέρουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης στο εισαγωγικό τους σημείωμα για το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

    Οι δύο υπουργοί αναγνωρίζουν ότι η προσαρμογή δεν θα είναι εύκολη, αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα αποκαταστήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη και θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της κινητοποιώντας τις παραγωγικές της δυνατότητες.

    Το έγγραφο, απευθύνεται στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (σ.σ. τελεί υπό συγκρότηση) και όπως εξ αρχής σπεύδουν να επισημάνουν οι δύο υπουργοί, «η Κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να καταθέτει προϋπολογισμό σε συνθήκες οικονομικής ευημερίας. Αντίθετα, οφείλει να λάβει υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και να τηρήσει τις πολιτικές της δεσμεύσεις». Σημειώνουν, ωστόσο, ότι από την άλλη ο προϋπολογισμός καλείται να επιδιώξει την αναδιανομή των δημόσιων πόρων προς την προστασία των οικονομικά αδύνατων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο προτεραιοτήτων, τονίζουν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, αποτελεί μια σημαντική πρόκληση και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια που θα συνεχιστεί μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού.

    Όπως επισημαίνουν, το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ (ορισμός προγράμματος) σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης. «Οι μειωμένοι δημοσιονομικοί στόχοι τόσο για το 2016 όσο και για τα επόμενα έτη αποτυπώνουν την επιτυχία της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να εξασφαλίσει σημαντικό δημοσιονομικό χώρο» τονίζουν και προσθέτουν ότι στο προσχέδιο έγινε προσπάθεια για τη βέλτιστη αξιοποίηση αυτού του χώρου, εξαντλώντας όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για στήριξη της κοινωνικής πολιτικής, που είχε συρρικνωθεί δραματικά τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να υπονομεύεται η λειτουργία του κράτους.

    [06] Ν. Τουσκ: Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

    Κάλεσμα προς τους Ευρωπαίους να προστατεύσουν την Ενωση από τις δριμείες κριτικές και τα επικριτικά σχόλια που δέχεται τελευταία, απηύθυνε από την Ολομέλεια του ΕΚ σήμερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Υπογράμμισε την σημασία της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, διαφορετικά «Ευρώπη χωρίς εξωτερικά σύνορα, θα σημάνει Ευρώπη με εσωτερικούς φραγμούς, Ευρώπη χωρίς Σέγκεν».

    «Οι ιστορικές αλλαγές και οι πιέσεις μεγάλης εμβέλειας, απαιτούν έναν βαθμό αξιοπρέπειας και απαιτήσεις από κάθε ομάδα πολιτών», δήλωσε. Ιδίως τώρα που ολόκληρος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην Ευρώπη και στις αντιδράσεις για το κύμα μεταναστών που καταφθάνει.

    « Η Ευρώπη δέχεται δριμείες κριτικές για τις διεθνείς συμβάσεις, που έρχονται να ενισχύσουν τα επιχειρήματα των επικριτών μας. (...) θα μπορούσε να φαντασθεί κάνεις ότι η Ευρώπη είναι το χειρότερο μέρος. Όμως οι χιλιάδες πρόσφυγες γνωρίζουν ότι η δική μας κοινότητα λαών είναι ανοιχτότερη και πλέον ανεκτική απ΄ όλες τις άλλες και όλοι οι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι ασφαλέστεροι από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο» είπε και πρόσθεσε:«Ας μην αφήσουμε να γίνει η Ευρώπη ο αποδιοπομπαίος τράγος, λόγω της ανεξέλεγκτης κριτικής μεταξύ μας. Διαφορετικά, πολύ σύντομα οι θεοκρατίες θα αρχίσουν να μας δίνουν μαθήματα για το τι σημαίνει ανοχή και ανεκτικότητα, για το τι σημαίνει δημοκρατία. Και όσοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της τεράστιας μαζικής εξόδου, θα μας κρίνουν για τους πρόσφυγες. Θα πρέπει να προστατεύσουμε από κοινού το κοινό μας όνομα» υπογράμμισε.

    [07] Στους Καγίτα και ΜακΝτόναλντ το Νόμπελ Φυσικής 2015

    Ο Ιάπωνας Τακαάκι Καγίτα και ο Καναδός Αρθουρ ΜακΝτόναλντ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2015, ανακοίνωσε η Επιτροπή του Βραβείου για τις εργασίες του επί των νετρίνων, των στοιχειωδών σωματιδίων.

    Οι δύο επιστήμονες βραβεύονται "για την ανακάλυψη των ταλαντώσεων των νετρίνων, που δείχνουν ότι τα νετρίνα διαθέτουν μάζα" και επιτρέποντας με τον τρόπο αυτόν την κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας της ύλης και την καλύτερη γνώση του σύμπαντος, εξήγησε η επιτροπή.

    [08] Γιούνκερ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των προσπαθειών της Κομισιόν για την προσφυγική κρίση

    «Στην Ελλάδα εστιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσοχή της» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Εξήγησε, παράλληλα, ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» για το ίδιο θέμα.

    Η αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κατάστασης των προσφύγων» εντός της ΕΕ και των γειτονικών χωρών ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην πρωινή Ολομέλεια του ΕΚ, παρουσία του προέδρου του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Οι δύο πρόεδροι παρουσίασαν στην Ολομέλεια τα συμπεράσματα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίουγια την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Είναι η πρώτη φορά που οι θεσμικοί πρόεδροι παρουσιάζουν στην Ολομέλεια τα συμπεράσματα ενός άτυπου Συμβουλίου, πράγμα που εκτιμήθηκε από την Ολομέλεια.

    Ο πρόεδρος Γιούνκερ υπενθύμισε ότι ήδη από τον Μάιο του 2015 είχε καταθέσει προτάσεις στο Συμβούλιο, σημείωσε ότι θα προτιμούσε οι αποφάσεις στο Συμβούλιο να είχαν ληφθεί ομόφωνα, πράγμα που δεν κατέστη δυνατόν.

    Τελικά η απόφαση ελήφθη με την «κοινοτική μέθοδο» είπε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε : «Καλό θα ήταν να μην πέσουμε στο βάλτο των αλληλοκαταγγελιών και των αλληλοκατηγοριών. Θα πρέπει πάνω απ' όλα να κοιτάξουμε πως θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις και να το πράξουμε με τη μεγαλύτερη ταχύτητα» υπογράμμισε.

    Οι προτάσεις της Επιτροπής για το 2015 και αυτές που θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες για το 2016 αφορούν 800 εκτ ευρώ καταρχάς, για τις οποίες θα πρέπει να συναποφασίσει το ΕΚ στις 8στην κοινοβουλευτική επιτροπή και στις 15 στην Ολομέλεια, εξήγησε ο κ. Γιούνκερ. Υποστήριξε ότι η συμμετοχή του ΕΚ στην προσπάθεια ανακατανομής των προσφύγων και η ταχύτατη αντίδρασή του είναι σημαντική διότι έτσι θα πεισθεί και το Συμβούλιο να ακολουθήσει, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

    Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «όλη η εστίαση της Κομισιόν στρέφεται στην Ελλάδα».

    Ανέφερε ότι 66.000 πρόσφυγες που έχουν φθάσει στην Ελλάδα, πρέπει να κατανεμηθούν σε ευρωπαϊκά κράτη.Εξήγησε ότι ηΕπιτροπή έχει να διαθέσει ως και 600 υπαλλήλους για να στηρίξει την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών της συνόρων, στο άμεσα προσεχές διάστημα.

    «Αυτό σημαίνει ότι θα αναπτύξουμε μεγάλο δίκτυο συνεργατών και προσωπικού προς την Ελλάδα. Στην ουσία διπλασιάζουμε τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούνται στη λεγόμενη γενική ρύθμιση χώρου δηλαδή εσωτερικών και δικαιοσύνης» τόνισε.

    [09] Η Χρυσή Αυγή είναι προκλητική και μετά τη δολοφονία του γιου μου, κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα

    «Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους? Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε "είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε". Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι».

    Για δεύτερη μέρα συνεχίζει να καταθέτει η Μάγδα Φύσσα για όσα γνωρίζει σχετικά με τη δολοφονία του γιου της. Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο ανακοίνωσε πως οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό από τη δικογραφία υπάρχει θα προβληθεί ή θα ακουστεί στη φάση της ανάγνωσης των εγγράφων.

    Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε σε όσα τής διηγήθηκαν από τη στιγμή που ο δολοφόνος του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Όπως είπε η μάρτυρας, με το που έβαλαν τον δράστη στο περιπολικό οι αστυνομικοί, εκείνος τους είπε «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι» και όταν εκείνοι τον ρώτησαν αν είναι αστυνομικός, ο Ρουπακιάς τους είπε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».

    Η κα Μάγδα Φύσσα υποστήριξε στην κατάθεσή της πως οι αστυνομικοί, από όλους αυτούς του τάγματος που ήταν παρόντες στη δολοφονία, δεν συνέλαβαν κανέναν παρά μόνο τους φίλους του Παύλου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η μάρτυρας, ο Ρουπακιάς είχε τέτοια άνεση κινήσεων μέσα στο αστυνομικό τμήμα που «τα παιδιά νόμιζαν πως είναι υπάλληλος, καθόταν σταυροπόδι με το κινητό του στο χέρι». Η κα Φύσσα είπε πως μόνο όταν έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε ο Παύλος από μόνος του ο Ρουπακιάς ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον βάλουν σε άλλον χώρο κι εκείνοι του είπαν ν' ανέβει μόνος του στον τρίτο όροφο. «Τόσο οικείος χώρος ήταν γι αυτόν».

    Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η κα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».

    Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.

    [10] Ήχησαν σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ελλάδα για την άσκηση «Παρμενίων 2015»

    Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας ήχησαν σε όλη την Ελλάδα, από τις 11:00 έως και τις 11:05, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

    Συγκεκριμένα, οι σειρήνες ήχησαν ως εξής:

    - Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

    - Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

    [11] Ένας Κωνσταντινουπολίτης μηχανικός που άλλαξε την μορφή των Τρικάλων

    Στον Μένανδρο Ποτέσσαρο, έναν, όπως τον χαρακτηρίζει, χαρισματικό πολεοδόμο - αρχιτέκτονα που το 1885 με την επαναστατική του πολεοδόμηση της πόλης των Τρικάλων συνέβαλε μ' αυτό στον εξευρωπαϊσμό της, αναφέρεται σε σχετική εργασία ο ερευνητής Νεκτάριος Κατσόγιαννος. Μάλιστα, δεν παραλείπει να προχωρήσει πιο πέρα, τονίζοντας πως οφείλουμε κάθε σεβασμό στο όνομά του, που δυστυχώς η πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια δεν τον τίμησε, δίνοντας το όνομά του σε κάποιο δρόμο ή πλατεία. Το προτείνουμε με ταπεινότητα στο δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σημειώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο ίδιος.

    Ο Ποτέσσαρος, σύμφωνα με τον ερευνητή, ήταν Κωνσταντινουπολίτης, καταγόμενος από ένα προάστιο της Πόλης, ονόματι Τατάουλα ή Τατούλα. Οι σπουδές του στο εξωτερικό Αγγλία και Γαλλία, επηρέασαν κατά πολύ τις αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές του ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά του στην μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Ελλάδα και όχι μόνο. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση πολλών κοινωφελών έργων στην Αλεξάνδρεια, όπου είχε μεταναστεύσει.

    Για χρόνια έμεινε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, όπου παρακολούθησε κι εκεί μαθήματα αρχιτεκτονικής. Ειδικεύεται, προσθέτει ο κ. Κατσόγιαννος, ως ναοδόμος και παίρνει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς για την ανέγερση μεγάλων ναών, όπως του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά και ενός μεγάλου ναού στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Ταξίμ.

    [12] Με τοποθετήσεις υπουργών συνεχίζεται η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

    Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, μετά τη χθεσινοβραδινή εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με τοποθετήσεις υπουργών ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές,

    Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

    Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    [13] Πως λειτουργεί το σύστημα άμεσης ανάγκης της Citroen

    Η πιο δύσκολη στιγμή για τον οδηγό και τους επιβάτες είναι όταν συμβεί μια σύγκρουση. Το αυτοκίνητο, ανάλογα με τον εξοπλισμό του, διαθέτει συστήματα ασφάλειας, τα οποία φροντίζουν για την μείωση των συνεπειών από την σύγκρουση. Στη περίπτωση όμως που χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση για να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο και να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από το δρόμο, η άμεση ειδοποίηση των αρχών είναι απαραίτητη.

    Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη προσπάθεια τους να συμβάλουν στην ταχύτερη μεταφορά των τραυματιών, εξελίσσουν συστήματα τα οποία επικοινωνούν αμέσως με τις υπηρεσίες διάσωσης και της Τροχαίας. Σταδιακά οι περισσότερες μάρκες υιοθετούν ανάλογες διατάξεις άμεσης ενημέρωσης των αρχών.

    Η Citroen, τοποθετεί σε μερικά μοντέλα της το νέο σύστημα Citroen Connect Box, το οποίο χρησιμοποιώντας μια ανεξάρτητη κάρτα SIM, επιτρέπει την επικοινωνία του οδηγού και επιβατών μέσω μικροφώνου και των ηχείων του αυτοκινήτου, με σωστικά μέσα σε περίπτωση ατυχήματος ή ακινητοποίησης λόγω βλάβης.

    Ο οδηγός είτε ο επιβάτης πατώντας το πλήκτρο SOS, πραγματοποιεί κλήση ανάγκης στον πανευρωπαϊκό αριθμό ανάγκης 112 που απαντάται από ειδική υπηρεσία του Ο.Τ.Ε. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, αναλόγως της περίπτωσης, διαβιβάζει την κλήση στην αρμόδια υπηρεσία διάσωσης.

    Σε περίπτωση βλάβης, πιέζοντας το πλήκτρο με το σήμα της Citroen, το σύστημα Citroen Connect Box πραγματοποιεί κλήση στον αριθμό της οδικής βοήθειας της Citro?n Assistance στην Ελλάδα (+30 210 6727830). Μετά την κλήση, ο οδηγός συνεννοείται με το τηλεφωνικό κέντρο της οδικής βοήθειας, μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου. Το σύστημα Citroen Connect Box, ενεργοποιείται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του αυτοκινήτου και λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Ενσωματώνεται ήδη στα μοντέλα της Citroen, C4, C5, DS3 και DS5.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 October 2015 - 10:32:18 UTC