Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν
  • [02] Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός νικητής των εκλογών, σύμφωνα με τα exit poll
  • [03] Τα σύνορα της Γαλλίας είναι επίσης στην Λαμπεντούζα και τη Λέσβο, λέει ο επικεφαλής της Frontex
  • [04] Πατριαρχική Λειτουργία στο Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον της Νοτίου Αφρικής
  • [05] Μετά το Εμιρέιτς «άλωσε» και την Τούμπα
  • [06] Ο Λάτβαλα νικητής στο ράλι της Κορσικής

  • [01] Στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

    Για συνομιλίες με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την προσφυγική κρίση, φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως ανακοίνωσε απόψε στη Βιέννη η εκπρόσωπός του, Σουζάνε Ενκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, ο κ. Φάιμαν αναμένεται να επισκεφτεί τη Λέσβο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να να σχηματίσει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός από τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων, τα αποκαλούμενα "Hotspots".

    Η επίσκεψη του Αυστριακού καγκελάριου στη Λέσβο πραγματοποιείται σε στενό συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συμφωνήθηκε κατά τις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Φάιμαν και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρηματοδότηση και προσωπικό για τα συνολικά πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων τα οποία προβλέπονται να δημιουργηθούν στη χώρα (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω), και για τα οποία ο καγκελάριος έχει υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών οι οποίοι θα συνδράμουν στην κατασκευή και στη λειτουργία τους.

    [02] Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός νικητής των εκλογών, σύμφωνα με τα exit poll

    Ο κεντρο-δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Πορτογαλίας είναι ο νικητής των εκλογών εξασφαλίζοντας το 36,4% έως 43% των ψήφων, ενώ οι σοσιαλιστές ακολουθούν με 29,5% έως 35%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll.

    Δύο από τις δημοσκοπήσεις αυτές, από το Catolica University για το RTP και από το Intercampus/TVI, δείχνουν ότι ο κυβερνών συνασπισμός θα εξασφαλίσει 116 έως 118 έδρας στο 230μελές κοινοβούλιο, ενώ άλλο exit poll δείχνει ένα μάξιμουμ 108 εδρών.

    [03] Τα σύνορα της Γαλλίας είναι επίσης στην Λαμπεντούζα και τη Λέσβο, λέει ο επικεφαλής της Frontex

    Περί τα 630.000 άτομα έχουν εισέλθει παρανόμως στην Ευρώπη από την αρχή του έτους, δηλώνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εποπτείας των συνόρων Frontex Φαμπρίς Λεγκερί, σε συνέντευξή του στον γαλλικό όμιλο Τύπου Ebra.

    «Έχουμε καταγράψει περί της 630.000 παράνομες εισόδους μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, λέει, κάνοντας λόγο για μία "άνευ προηγουμένου από το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου προσφυγική κρίση στην Ευρώπη», στην συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στις εφημερίδες Dernieres Nouvelles d' Alsace και L' Alsace.

    Εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης και 16ης Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Frontex αναφέρεται στην ανάγκη ευρωπαϊκής συνεργασίας, διότι «τα κράτη μέλη πρέπει να κατανοήσουν ότι αντί της ανάπτυξης εκατοντάδων αστυνομικών στα εθνικά τους σύνορα, θα ήταν πιο χρήσιμο να τους στείλουν στα εξωτερικά σύνορα. Τα πραγματικά σύνορα της Γαλλίας είναι στο Βιντιμίλε, αλλά επίσης στην Λαμπεντούζα, τη Λέσβο και τη Μελίγια...».

    [04] Πατριαρχική Λειτουργία στο Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον της Νοτίου Αφρικής

    Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον της Νοτίου Αφρικής, προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στο Γιοχάνεσμπουργκ προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου της Ολομέλειας του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.

    Στο πλαίσιο αυτό, συνεορτάστηκε η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και η εορτή της Προστάτιδος της Κυπριακής Αδελφότητας Νοτίου Αφρικής «Παναγία Κυκκώτισσα».

    Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα λόγους αγάπης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο κυπριακό πρόβλημα, ευχόμενος την ταχεία και προς το συμφέρον του κυπριακού λαού επίλυσή του. Ο Πατριάρχης προσέφερε ως ενθύμιο πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνος του Αγίου Γεωργίου Κα?ρου.

    Αντιφωνώντας τον Μακαριώτατο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος Νοτίου Αφρικής, Ανδρέας Δημητρίου, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για τη μέγιστη τιμή και χαρά της παρουσίας του ανάμεσά τους, ευχόμενος καλή επιτυχία στο πολυσχιδές του έργο.

    [05] Μετά το Εμιρέιτς «άλωσε» και την Τούμπα

    Μετά το «Εμιρέιτς» και τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την «καυτή» Τούμπα, καθώς επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League, συνεχίζει ως πρωτοπόρος έχοντας το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα και πλέον ατενίζει με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά το μέλλον.

    Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με γκολ των Ιντέγε στο 27΄ και Μιλιβόγεβιτς στο 36΄.

    [06] Ο Λάτβαλα νικητής στο ράλι της Κορσικής

    Την τρίτη φετινή νίκη και 15η συνολικά στην καριέρα του πέτυχε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, καθώς ήταν ο νικητής στο ράλι της Κορσικής, που είναι ο 11ος αγώνας για φέτος. Ο 30χρονος Φινλανδός με το Volkswagen Polo, άφησε δεύτερο τον Βρετανό Έλφιν Έβανς και τρίτο τον Νορβηγό Αντράς Μίκελσεν, ενώ για την Volkswagen αυτή ήταν η 10η φετινή νίκη σε 11 αγώνες.

    Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, που ήδη έχει κατακτήσει τον τίτλο, είχε πολύ άσχημο τριήμερο, έμεινε πίσω κι έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητής περιορίστηκε τελικά στην 15η θέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 October 2015 - 20:32:40 UTC