Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα υπενθυμίζει τα παραμύθια με τα οποία παραπλάνησαν τον λαό»
  • [02] Εξελέγη με μυστική ψηφοφορία το νέο προεδρείο, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς της Βουλής
  • [03] Το απόγευμα της Δευτέρας οι προγραμματικές δηλώσεις
  • [04] Κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού
  • [05] «Κάνουμε πράξη την υπόσχεση για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», αναφέρει η Ρ. Δούρου
  • [06] Φ.Χάμοντ: Η Ρωσία δεν μπορεί να πετάει τα παιγνίδια της από την κούνια, όταν δεν γίνεται το δικό της
  • [07] Στο «Ντεγκραντέ» των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ η «Χρυσή Αθηνά» των «Νυχτών Πρεμιέρας»
  • [08] «Η ζωή δεν είναι εύκολη στο Σεν Ντενί » λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Με το κεφάλι ψηλά»
  • [09] Όλγα Γεροβασίλη: Απεδείχθη η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων της ΝΔ
  • [10] Μια Μπάγερν από άλλο πλανήτη, 5-1 την Ντόρτμουντ!
  • [11] Μέσα σε ένα ημίχρονο η Άρσεναλ διέλυσε τη Μάντσεστερ
  • [12] «Ζορίστηκε» αλλά νίκησε η ΑΕΚ 1-0 τον Ατρόμητο

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα υπενθυμίζει τα παραμύθια με τα οποία παραπλάνησαν τον λαό»

    «Κατανοεί κανείς εύκολα την αμηχανία της κυβέρνησης κάθε φορά που υπενθυμίζουμε τα ψέματα του παρελθόντος. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και θυμάται και θα υπενθυμίζει όλα τα παραμύθια με τα οποία παραπλάνησαν τον λαό» αναφέρει η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με το χρέος.

    «Και επειδή αυτός που δεν θέλει να θυμάται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Βούλτεψη, «τους συμβουλεύουμε να μην επιμείνουν σε επιχειρήματα που παραπέμπουν σε φίμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

    Στη συνέχεια η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ σημειώνει: «Αν έλεγαν λιγότερα και διάβαζαν περισσότερο, θα έβλεπαν πότε ο λαός δίνει την τελική κρίση του. Η αλήθεια ουδέποτε έβλαψε το Έθνος. Τα ψέματα, όμως, πολλές φορές οδήγησαν την πατρίδα στην καταστροφή».

    [02] Εξελέγη με μυστική ψηφοφορία το νέο προεδρείο, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς της Βουλής

    Υπό την προεδρία του νέου προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση, η Ολομέλεια, μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε το νέο εξαμελές προεδρείο, τους γραμματείς και τους κοσμήτορες του Σώματος.

    Τις τρεις πρώτες θέσεις του προεδρείου της Βουλής καταλαμβάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από έναν αντιπρόεδρο εξέλεξαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ.

    Αναλυτικά:

    -Α΄ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αναστάσιος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), με 197 ψήφους υπέρ, 64 λευκά και 6 άκυρα.

    -Β΄ Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), με 205 ψήφους υπέρ, 64 λευκά και 6 άκυρα.

    -Γ΄ Αντιπρόεδρος η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), με 183 ψήφους υπέρ, 64 λευκά και 6 άκυρα.

    -Δ΄ Αντιπρόεδρος ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ), με 267 ψήφους υπέρ και 27 λευκά.

    -ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κρεμαστινός (Δημοκρατική Συμπαράταξη), με 245 ψήφους υπέρ, 40 λευκά και 5 άκυρα.

    -Ζ΄ Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Λαμπρούλης (ΚΚΕ), με 229 ψήφους υπέρ, 6 λευκά και 49 άκυρα.

    Σημειώνεται ότι η θέση του Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής δεν θα πληρωθεί, καθώς ο προτεινόμενος βουλευτής από τη Χρυσή Αυγή, Ιωάννης Αϊβατίδης, δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία (των 75 ψήφων), όπως προβλέπεται από το άρθρο 67 του Συντάγματος και το άρθρο 8 του Κανονισμού της Βουλής. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, ο κ. Αϊβατίδης έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 86 κατά, ενώ βρέθηκαν 49 άκυρα ψηφοδέλτια.

    Το ίδιο έγινε και για τη μία θέση γραμματέα, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Κούζηλος, δεν ψηφίστηκε από την απαραίτητη πλειοψηφία, αφού έλαβε μόνο 27 ψήφους υπέρ, έναντι 184 άκυρων και 49 λευκών ψηφοδελτίων.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε πάντως, ότι θα καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.

    Κοσμήτορες της Βουλής, εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, και Γεώργιος Πάντζας, αμφότεροι με 208 ψήφους υπέρ, 66 λευκά και 7 άκυρα και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο οποίος υπερψηφίστηκε από 268 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν 20 λευκά και 12 άκυρα.

    Γραμματείς της Βουλής εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, Μάριος Κάτσης, Ιωάννης Σαρακιώτης και Γεώργιος Ψυχογιός και οι τέσσερις με 208 ψήφους υπέρ, 66 λευκά και 7 άκυρα και ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, με 268 ψήφους υπέρ, 20 λευκά και δύο άκυρα.

    [03] Το απόγευμα της Δευτέρας οι προγραμματικές δηλώσεις

    Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά ,αύριο το απόγευμα στις 19:30,στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

    Κατά την πρώτη αυριανή συνεδρίαση μόνος ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός.

    Την Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές,

    Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης , οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    [04] Κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου, το οποίο συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται αύριο να φτάσει στη Βουλή σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός.

    Το ΚΥΣΟΙΠ συζήτησε σήμερα και τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων).

    Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ εξουσιοδοτήθηκε, επίσης, το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

    [05] «Κάνουμε πράξη την υπόσχεση για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», αναφέρει η Ρ. Δούρου

    Με άρθρο-παρέμβαση σε κυριακάτικη εφημερίδα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αναφέρεται στον ένα χρόνο δράσεων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων ενόψει της συνεδρίασης, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης: "2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Αττικής" (αρ. 35 του ν. 4042/2012 ? ΦΕΚ 24/τ.Α?/13-02-2013)».

    Συγκεκριμένα, στο άρθρο της στη σημερινή «Αυγή της Κυριακής», υπό τον τίτλο «Κάνουμε πράξη την υπόσχεση για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», η περιφερειάρχης Αττικής τονίζει μεταξύ άλλων ότι η περιφερειακή αρχή, κάνοντας «πράξη τις δεσμεύσεις της» για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, προωθεί «μέσα από ανοικτές, δημοκρατικές, συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες» ένα νέο μοντέλο «με δημόσιο χαρακτήρα, οικολογικά και οικονομικά δίκαιο και βιώσιμο, αποκεντρωμένο, πλήρως εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό πρότυπο και την εθνική νομοθεσία. Ένα μοντέλο αντάξιο της Αττικής και των πολιτών της». Το μοντέλο αυτό, σημειώνει, βάζει τέλος στο «πεπερασμένο, απαράδεκτο με όρους περιβαλλοντικούς και δημόσιας υγείας» μοντέλο, καθώς και «οικονομικά επώδυνο εξαιτίας των προστίμων που επιβάλλει στη χώρα μας το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για μη συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία».

    Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αφού αναφέρεται συνοπτικά στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων που είχε θέσει με την αποστολή επιστολής της προς τους 66 δήμους της Αττικής, τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή στην κατάργηση των τεσσάρων σχεδιαζόμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, την προώθηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης και τη δρομολόγηση αναθεώρησης ΠΕΣΔΑ, παρατηρεί ότι το προς έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, «είναι απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή (την οδηγία ? πλαίσιο 2008/98) και την εθνική νομοθεσία (ν. 4042/12), καθώς και με τις κατευθυντήριες αρχές του νέου ΕΣΔΑ».

    [06] Φ.Χάμοντ: Η Ρωσία δεν μπορεί να πετάει τα παιγνίδια της από την κούνια, όταν δεν γίνεται το δικό της

    Η Ρωσία εφαρμόζει «ασύμμετρο πόλεμο» στη Συρία στηρίζοντας τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, ενώ ισχυρίζεται ότι επιτίθεται κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

    «Μοιάζει σαν κλασικός ρωσικός ασύμμετρος πόλεμος- έχουμε ένα ισχυρό μήνυμα προπαγάνδας που λέει ότι κάνεις το ένα, ενώ στην πραγματικότητα κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό και όταν εγκαλείσαι, το αρνείσαι πλήρως», δήλωσε ο Φίλιπ Χάμοντ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Λονδίνο είχε συνομιλίες με τη Μόσχα, αλλά έλαβε την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή στόχος των επιδρομών είναι το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

    «Χρειαζόμαστε μία Ρωσία που να αποδέχεται ότι υπάρχουν κανόνες στο σύστημα, ότι δεν μπορείς να πετάς τα παιγνίδια σου από την κούνια και να προσφεύγεις στη στρατιωτική βία κάθε φορά που δεν γίνεται το δικό σου», είπε.

    [07] Στο «Ντεγκραντέ» των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ η «Χρυσή Αθηνά» των «Νυχτών Πρεμιέρας»

    Το «Ντεγκραντέ» των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά, το μεγάλο βραβείο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας», στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον Κινηματογράφο Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου.

    Πρόκειται για μια «γυναικεία» ιλαροτραγωδία από τη Γάζα, γεμάτη απολαυστικούς ελιγμούς και εκπλήξεις. Η ταινία -που συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και κουβαλάει στις αποσκευές της εξαιρετικές κριτικές από όπου κι αν παίχτηκε- μάς μεταφέρει στην Παλαιστίνη, όπου 13 εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες ανταλλάσουν κωμικούς διαλόγους και κουτσομπολιά αλλά και μερικούς από τους βαθύτερους φόβους τους, όταν εγκλωβίζονται σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς μετά την έκρηξη βίας που ξεσπά στο δρόμο.

    Το βραβείο Σκηνοθεσίας δόθηκε στην Αλαντέ Καβαϊτέ για την ταινία «Το Καλοκαίρι του Ερωτά μου» και το βραβείο Σεναρίου στον σκηνοθέτη Μαρκ Νούναν για την ταινία του «Είσαι και Άσχημος». Το κοινό του φεστιβάλ ανέδειξε ως αγαπημένη του και έδωσε το βραβείο του στην ταινία «Ο Λαβύρινθος της Σιωπής», του Τζούλιο Ρικιαρέλι. Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ρικιαρέλι η μεταπολεμική Γερμανία δικάζει για πρώτη φορά το ναζιστικό παρελθόν της, ξετυλίγοντας τον μίτο της αλήθειας για την αποκατάσταση της Ιστορίας, με μία ταινία που αποτελεί την πρόταση της Γερμανίας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ.

    Φέτος η κριτική επιτροπή -που αποτελείται όπως κάθε χρόνο από σπουδαστές κινηματογραφικών Σχολών- απένειμε και μία ειδική μνεία στη Βερόνικα Λίνας για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Κυρία των Σκύλων» (σκηνοθεσία-Λάουρα Σιταρέλα και Βερόνικα Λίνας).

    [08] «Η ζωή δεν είναι εύκολη στο Σεν Ντενί » λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Με το κεφάλι ψηλά»

    Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον περασμένο Μάιο που περπάτησε στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ πλάι στη μεγάλη ντίβα του γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ, μονοπωλώντας τα φλας των φωτογράφων στο Φεστιβάλ των Καννών.

    Σπουδαστής ξυλογλυπτικής μέχρι πρότινος, ο 19χρονος Ροντ Παραντό δεν ονειρευόταν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, μέχρι που τον ανακάλυψε τυχαία μία παραγωγός σ' ένα κάστινγκ του δρόμου έξω από το σχολείο του. Μετά από μια σειρά εξαντλητικών δοκιμαστικών κατάφερε να κερδίσει το ρόλο του Μαλονί και να καταθέσει μία ερμηνεία-αποκάλυψη στη νέα δημιουργία της Εμανουέλ Μπερκό, «Με το κεφάλι ψηλά» («La T?te Ηaute»).

    «Ήταν τόσες πολλές οι συγκινήσεις. Νιώθω ότι ζω σε ένα τρελό όνειρο!» παραδέχεται στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο νεαρός ηθοποιός, μιλώντας για την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στην ταινία «Με το κεφάλι ψηλά», που προβλήθηκε στη χώρα μας, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

    [09] Όλγα Γεροβασίλη: Απεδείχθη η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων της ΝΔ

    Τη «διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων» της ΝΔ ως προς το θέμα της «συναίνεσης», για την οποία επανειλημμένα μιλούσε προεκλογικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους της Βουλής.

    Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

    «Στην πρώτη ομιλία του Προέδρου της Βουλής, πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να λείπουν από την αίθουσα. Και υπάρχουν και χειρότερα, ότι πολλοί εξ αυτών επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, αντί να στηρίξουν το συναινετικό προεδρείο.

    »Σας θυμίζω ότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για συναίνεση. Με τη συναίνεση ξεκινούσαν, με τη συναίνεση έκλειναν. Δεν το πιστέψαμε ποτέ και το διατυπώσαμε προς τον ελληνικό λαό, ότι δεν το εννοούν. Και σήμερα απεδείχθη η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων».

    [10] Μια Μπάγερν από άλλο πλανήτη, 5-1 την Ντόρτμουντ!

    Μια Μπάγερν από άλλο πλανήτη, διέλυσε 5-1 την Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα. Τι να πρωτοπεί λοιπόν κανείς για τους Βαυαρούς που έχουν 11 διαδοχικές νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν συντελεστή τερμάτων 24-2 στους έξι αγώνες που έδωσαν...

    Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε άλλα δύο γκολ σήμερα και έφτασε τα 12 στα τελευταία 4 ματς... Κι όλα αυτά εναντίον της Ντόρτμουντ, που ήταν αήττητη φέτος, αλλά προερχόταν από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες.

    Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League σκόραρε... κατά ριπάς με τους Μίλερ (26΄, 35΄ πεν.), Λεβαντόφσκι (46΄, 58΄), Γκέτσε (66΄), ενώ το γκολ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Europa League σημείωσε ο Ομπαμεγιάνγκ (37΄).

    [11] Μέσα σε ένα ημίχρονο η Άρσεναλ διέλυσε τη Μάντσεστερ

    Η Άρσεναλ, η ομάδα που πριν από μερικά 24ωρα έχασε 3-2 στο «Εμιρέιτς» από τον Ολυμπιακό, νίκησε διά περιπάτου τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ίδιο γήπεδο, για την 8η αγωνιστική της Premier League. Ραγδαία μεταμόρφωση των «κανονιέρηδων» που καθάρισαν το ματς μέσα στο πρώτο 20λεπτο και «γκρέμισαν» τη Γιουνάιτεντ από την κορυφή, στην οποία είχε ανέβει την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αλέξις Σάντσες που σκόραρε δύο φορές, ενώ το άλλο γκολ σημείωσε ο Οζίλ.

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράσθηκαν Έβερτον και Λίβερπουλ, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Το τελικό σκορ, διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με την Λίβερπουλ να ανοίγει το σκορ στο 41΄ με τον Ινγκς και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 45΄ με τον Λουκάκου.Λίγη ώρα αργότερα η Λίβερπουλ ανακοίνωνε την απόλυση του Μπρένταν Ρότζερς, από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά από μια σειρά αγώνων, όπου οι «κόκκινοι» αδυνατούν να νικήσουν.

    Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Σουόνσι και Τότεναμ.

    [12] «Ζορίστηκε» αλλά νίκησε η ΑΕΚ 1-0 τον Ατρόμητο

    Νικηφόρα συνέχισε την πορεία της στην Super League η ΑΕΚ, καθώς έστω και δύσκολα, επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης.Την περασμένη αγωνιστική εναντίον της Βέροιας, η ΑΕΚ λυτρώθηκε στο 90΄ από τον Μπαρμπόσα. Σήμερα, τη νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου χάρισε ο Μακόλεϊ Κρισάντους, σκοράροντας στο 82΄, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Κι έτσι η Ενωση κατάφερε να βγάλει χωρίς απώλειες και το ηθικό της παραμένει ακμαίο ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε δύο εβδομάδες.

    Το πέναλτι του Τζαμέλ Αμπντούν στο 93ο λεπτό, έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Βέροια, που επικράτησε με 1-0 στην Μυτιλήνη της Καλλονής.

    Δύο φορές προηγήθηκε ο ΠΑΣ και δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά ισοφάρισε ο Ηρακλής κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς με το τελικό 2-2 στα Ιωάννινα. Οι Ίλιτς (32΄) και Κοζορώνης (62΄) τα γκολ των γηπεδούχων, οι Βέλλιος (35΄) και Κυριακίδης (65΄) τα γκολ των φιλοξενούμενων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 October 2015 - 18:32:33 UTC