Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση Μεϊμαράκη για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ
  • [02] Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, στη Ν. Υόρκη
  • [03] Ουκρανοί ακροδεξιοί προπηλάκισαν Έλληνες πρώην υπουργούς στην Οδησσό
  • [04] Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον επικεφαλής της ΕΕ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
  • [05] Μείωση κόστους ενέργειας και νέος επενδυτικός νόμος οι προτεραιότητες της Θ.Τζάκρη
  • [06] Ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία
  • [07] Γιάφκα με βαρύ οπλισμό, το σπίτι που βρέθηκε απο την Αντιτρομοκρατική στον Μαραθώνα
  • [08] Επισπεύδεται η σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους
  • [09] Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, μιλούν στο ΑΠΕ ΜΠΕ για τις διμερείς σχέσεις
  • [10] Κανονικά την 1η Οκτωβρίου η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ
  • [11] Από τις χειρότερες χώρες για να ζουν οι πολίτες άνω των 60 ετών, η Ελλάδα
  • [12] Τούντορ: «Παίζουμε με το φαβορί όλης της διοργάνωσης»
  • [13] Αρχίζει το 2ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία
  • [14] Λοτζέσκι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν θα άρεσε στον Παναθηναϊκό μια 6η σερί ήττα»

  • [01] Ενημέρωση Μεϊμαράκη για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

    Τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος, ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, κίνηση η οποία για πολλούς θεωρείται ως προς το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

    Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαρακη, αναφέρουν σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος ότι η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία.

    «Όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε 20 ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημερες;» προσθέτουν, τονίζοντας ότι η εσωκομματική εκλογική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

    [02] Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, στη Ν. Υόρκη

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Οικοδεσπότης ήταν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου.

    Ο Ιωάννης Κασουλίδης χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση «θεσμό» και είπε πως σήμερα θα κυκλοφορήσει στις ώρες των τριών πρωτευουσών το κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε.

    Σε δηλώσεις του, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είπε πως οι τρεις υπουργοί προετοίμασαν την τριμερή συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα. Ερωτηθείς αν καθορίστηκε η ημερομηνία της τριμερούς συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο κ. Κοτζιάς είπε πως θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Μάλιστα θα προηγηθεί διμερής επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου Ελ Σίσι, στο οποίο απηύθυνε χθες πρόσκληση ο Ελληνας πρωθυπουργός.

    Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι (Sameh Shukri) εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τη συνέχιση της παράδοσης των τριμερών συναντήσεων.

    [03] Ουκρανοί ακροδεξιοί προπηλάκισαν Έλληνες πρώην υπουργούς στην Οδησσό

    Αντιμέτωποι με μέλη του φασιστικού Δεξιού Τομέα βρέθηκαν, σήμερα, οι πρώην υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος, που επισκέπτονται την Οδησσό για επαφές με τις κοινότητες της ομογένειας.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

    Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοηθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

    «Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», τόνισε η κ. Βαλαβάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

    Λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων, μάλιστα, δεν έγινε δυνατή η συνάντηση που είχαν σήμερα οι πρώην υπουργοί με μέλη της ομογένειας. Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, αύριο, στην Ελλάδα.

    [04] Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον επικεφαλής της ΕΕ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

    Συνάντηση με τον νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - (Structural Reform Support Service - SRSS) - κ. Μάαρτεν Βερβέ, είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος, εκπροσωπώντας τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας, τόσο για το επόμενο διάστημα, όσο και μακροπρόθεσμα.

    [05] Μείωση κόστους ενέργειας και νέος επενδυτικός νόμος οι προτεραιότητες της Θ.Τζάκρη

    Η μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων σε τέσσερις νέους κλάδους δραστηριότητας και η προετοιμασία του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι οι προτεραιότητες της υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιας για τη βιομηχανία, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

    Σύμφωνα με την υφυπουργό, η μείωση του ενεργειακού κόστους θα επιτευχθεί με την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας που θα προχωρήσει, όπως είπε, άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία επίσης συναντήθηκε χθες η υφυπουργός. Το μέτρο προβλέπει τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τη βιομηχανία με αντάλλαγμα τον περιορισμό της τροφοδοσίας σε περιόδους αιχμής.

    Σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ως βάση της παρέμβασης θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος του 2014 και θα προχωρήσει το συντομότερο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα) που εκκρεμούν. Οι κλάδοι που έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ είναι ορυκτά, τρόφιμα, εστίαση και τουρισμός. Τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης θα είναι η Παγκόσμια Τράπεζα.

    [06] Ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία

    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν στρατιωτικό εξοπλισμό, αποθήκες όπλων και πυρομαχικά.

    Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκράτες στη Συρία είναι η προληπτική δράση, ενώ επισήμανε ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή θα περιλαμβάνει μόνο τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και θα είναι προσωρινή.

    [07] Γιάφκα με βαρύ οπλισμό, το σπίτι που βρέθηκε απο την Αντιτρομοκρατική στον Μαραθώνα

    Ολόκληρο οπλοστάσιο, που αποτελείται από ρουκέτες, καλάσνικοφ, πυρομαχικά και άλλον βαρύ οπλισμό έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, εκτός από τα εννέα οχήματα, στη γιάφκα στον Μαραθώνα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στη γιάφκα μετά από μεθοδικές έρευνες για την συλλογή στοιχείων σχετικά με τρομοκρατική οργάνωση, έχουν δει μέχρι στιγμής απ? έξω έξι ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.

    Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνουν τα αντικείμενα που φαίνονται μακροσκοπικά, στο εσωτερικό του σπιτιού με τα δύο υπόγεια (καθώς δεν μπορούν να μπουν οι αστυνομικοί αν δεν τελειώσει η βασική έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας).

    Ειδικότερα, υπάρχουν σάκοι που περιέχουν τα όπλα και τα πυρομαχικά, η ποσότητα και το είδος των οποίων θα διευκρινιστεί όταν θα ανοιχτούν από τους πυροτεχνουργούς, μετά την έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στο χώρο.

    Για τα ευρήματα και τα αποτελέσματα των ερευνών θα γίνεται συνεχής ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

    [08] Επισπεύδεται η σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους

    Την επιτάχυνση σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων εκατοντάδων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους, ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο προκάτοχός του και νυν υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις τους έπειτα από σχετική συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

    Από τις αρχές του έτους υπήρχαν 903 περιπτώσεις υπαλλήλων που έπρεπε να ελεγχθούν, ενώ σήμερα εκκρεμούν 460 υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Αυτά έπρεπε να είχαν συνεδριάσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη κυρίως λόγω της προκήρυξης και διεξαγωγής των εκλογών. Γι? αυτό το λόγο, όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, θα δοθεί νέα παράταση πριν από την άρση της αργίας των υπό έλεγχο υπαλλήλων.

    Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων παρατηρούνται στο χώρο της Υγείας, όπου θα γίνει προσπάθεια οι περιπτώσεις αυτές να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

    [09] Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, μιλούν στο ΑΠΕ ΜΠΕ για τις διμερείς σχέσεις

    Το διαρκές ενδιαφέρον της Ρωσίας για την παραπέρα ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα επαναβεβαίωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στη Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ.Μάσλοβ έκανε ειδική αναφορά στη συμμετοχή της Ρωσίας, με την εταιρία Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΡΟΣΚΟ και του Λιμένα της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι οι ρωσικές εταιρίες δεν θα βρεθούν σε χειρότερες συνθήκες, σε σχέση με άλλους συμμετέχοντες .

    Για το μεγάλο έργο του αγωγό Greek Stream, ο κ. Μάσλαβ εξέφρασε την εκτίμηση, ότι το επόμενο διάστημα θα ξαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο ειδικών των δύο χωρών και ως πρώτο βήμα, θα πρέπει να συσταθεί από την Ελλάδα και τη Ρωσία μια κοινή εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου. Σημείωσε μάλιστα, ότι από τα κέρδη που θα αποκομίζει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα μπορεί να καλύπτει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

    Ο Ρώσος πρέσβης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να έχει ζητήσει χρηματική βοήθεια από την ρωσική κυβέρνηση, και διευκρίνισε ότι η συζήτηση αφορούσε σε συνεργασία για την δημιουργία του μεγάλου κερδοφόρου έργου.

    Για την τόνωση της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει κάμψη, πρότεινε την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού και μετέφερε το ζωηρό ενδιαφέρον των Ρώσων πολιτών για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.Ως αντίβαρο στην μείωση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ρωσία πρότεινετην δημιουργία κοινών ελληνο-ρωσικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών που δεν υπάγονται στα αντίμετρα της Μόσχας στην ΕΕ.

    Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μίλησε και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Δανάη Κουμανάκου τονίζοντας ότι η συνεργασία με την Ρωσία αποτελεί συστατικό μέρος μιας πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που στόχο έχει την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της γεωπολιτικής της θέσης, προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει εκ νέου αναπτυξιακή προοπτική.

    «Oι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται στο καλλίτερο σημείο των τελευταίων ετών και σε αυτό συνέβαλλε καθοριστικά η επιθυμία και των δύο πλευρών γι' αυτό», σημειώνει η κ. Κουμανάκου και προσθέτει: «Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών στη Μόσχα και Αγία Πετρούπολη είχαν ως στόχο να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να τεθεί σε νέα και πιο λειτουργική βάση η διμερής συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, η ενέργεια και η διεθνής συνεργασία. Το μήνυμα της χώρας μας είναι ότι παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα παραμένει ένας πόλος σταθερότητας, μια χωρά που τιμά τη στρατηγική της θέση σε μια ευαίσθητη περιοχή».

    [10] Κανονικά την 1η Οκτωβρίου η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ

    Διαψεύδοντας τα περί αδυναμίας καταβολής των συντάξεων και δανεισμού του από το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι οι συντάξεις του Οκτωβρίου θα καταβληθούν κανονικά την 1η Οκτωβρίου.

    Συγκεκριμένα ο Οργανισμός στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Παρά τις επανειλημμένες δημοσιεύσεις από τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις του Οκτωβρίου και ζητάει δανεικά από το ΙΚΑ, ανακοινώνουμε ότι την 1-10-2015 καταβάλλεται κανονικά στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου, χωρίς κανέναν απολύτως δανεισμό από οπουδήποτε».

    [11] Από τις χειρότερες χώρες για να ζουν οι πολίτες άνω των 60 ετών, η Ελλάδα

    Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό κατατάσσεται η Ελλάδα, με ποσοστό αύξησης 21,4% μεταξύ των ετών 2001-2006, έναντι μέσου όρου της ΕΕ 17,2%.

    Συγκεκριμένα, οι έξι πρώτες χώρες σε παγκόσμια κλίμακα που γηράσκουν ταχύτατα είναι κατά σειρά η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

    Οι άνω των 60 ετών αποτελούσαντο 27% το 2014, θα φθάσουν το 33,2% του ελληνικού πληθυσμού το 2030 και το 40,8% το 2050. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν ποσοστό πάνω από το 19,3% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 0-14 ετών είναι περίπου 14%.

    Την ίδια στιγμή η Ελλάδαχαρακτηρίζεται ως μια από τις χειρότερες χώρες για να ζουν οι πολίτες άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, από την ετήσια έκθεση της διεθνούς οργάνωσης Help Age International, για την ποιότητα της ζωής των ηλικιωμένων, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 79η θέση μεταξύ 96 χωρών, όσον αφορά στην κοινωνικο-οικονομική ευημερία, κάτω από τη Βενεζουέλα και τη Νότια Αφρική.

    Παρόλα αυτά, όμως, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων ηλικίας 60 ετών είναι 24 έτη και το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία τα 17,4 έτη, πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Ταυτόχρονα, η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9?) στην ΕΕ, μετά τη Γερμανία (8,4?) και την Πορτογαλία (8,5?).

    Σαν αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και του αρνητικού ισοζυγίου μετανάστευσης, υπολογίζεται ότι θα έχουμε μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας από τα 11 εκατομμύρια το 2013 στα 8,6 εκατομμύρια το 2060.

    [12] Τούντορ: «Παίζουμε με το φαβορί όλης της διοργάνωσης»

    Με την αίσθηση της ελπίδας και της προοπτικής ενός θετικού αποτελέσματος ετοιμάζει την ομάδα του ο Ιγκόρ Τούντορ, εν όψει του αγώνα της με την Ντόρτμουντ για την 2η αγωνιστική του Europa League. Ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ δίνει το ρόλο του φαβορί αναμφίβολα στην μεγάλη γερμανική ομάδα, αλλά δεν αποποιείται των πιθανοτήτων που έχει η δική του ομάδα σ? αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

    «Παίζουμε με το φαβορί της διοργάνωσης, όχι μόνο του ομίλου, αλλά γενικά αφού έχει τους καλύτερους παίκτες, που υπάρχουν στο Europa League. Έχουν ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Εμείς ετοιμαζόμαστε να νικήσουμε. Να δούμε πως μπορούμε να αγωνιστούμε μ΄ αυτούς τους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του «Δικεφάλου».

    [13] Αρχίζει το 2ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία

    Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία αρχίζουν αύριο, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, οι εργασίες του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι χορηγός επικοινωνίας, μαζί με την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εφημερίδα MetroSport. Απευθύνεται στα Μέλη του ΠΣΑΤ, τους Αθλητικούς Συντάκτες και δημοσιογράφους εν γένει, φοιτητές και σπουδαστές δημοσιογραφίας αλλά και αντίστοιχους συναφών σπουδών και εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα δράσεων της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών του Συνδέσμου.

    Η θεματολογία του φετινού Θερινού Σχολείου αφορά:

    1. Την πορεία του Ελληνικού Αθλητισμού προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο

    2. Το πλαίσιο λειτουργίας και αρχών στα New Media ? Η κρίση στα ΜΜΕ

    Στο 2ο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν, μεταξύ άλλων, σπουδαίοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, έγκριτοι δημοσιογράφοι, ειδικοί επιστήμονες, ενώ το «παρών» θα δώσουν κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες μας και προπονητές για να μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους. Από πλευράς αθλητών, παρόντες θα είναι ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Μαραθώνιας Κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο, οι Ολυμπιονίκες Υδατοσφαίρισης Σταυρούλα Κοζομπόλη και Έυη Μωραϊτίδου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου Περικλής Ιακωβάκης και η Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη.

    Ομιλητές ? Εισηγητές του 2ου Θερινού Σχολείου είναι:

    Charles Camenzuli, Γενικός Γραμματέας AIPS EUROPE

    Γιάννης Μαμουζέλος, Δημοσιογράφος

    Θοδωρής Νταβέλος, Δημοσιογράφος, Α? Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ

    Μιχάλης Γαβριηλίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας ΕΑΚ

    Ανδρέας Βέγλης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ-Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    Δήμος Μπουλούκος, Δημοσιογράφος, Μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ

    Γιώτα Αντωνοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος ΕΤΑΠ ΜΜΕ

    Βασίλης Κουτρουμάνος, Φωτορεπόρτερ

    Σταυρούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Πρόεδρος ΣΕΟ

    Εύη Μωραϊτίδου, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Αντιπρόεδρος ΣΕΟ

    Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης Πάλης, Γενική Γραμματέας ΣΕΟ

    Βασίλης Σκουντής, Δημοσιογράφος

    Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαραθώνιας Κολύμβησης

    Νίκος Γέμελος, Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης

    Περικλής Ιακωβάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου

    Τις εργασίες του 2ου Θερινού Σχολείου θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος. Στους μετέχοντες ο ΠΣΑΤ θα απονείμει σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης των εργασιών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Αρχαία Ολυμπία και συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη (1/10), θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία και το Ελληνοκυπριακό Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών με προσκεκλημένους τους συναδέλφους από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).

    Το αναλυτικό πρόγραμμα του 2ου Θερινού Σχολείου έχει ως εξής:

    Πέμπτη, 1/10

    08:30: Αναχώρηση από τα γραφεία του ΠΣΑΤ

    12:30: Άφιξη στην Αρχαία Ολυμπία

    13:00: Γεύμα

    15:00: Εγγραφές ? Διαπιστεύσεις

    15:30: Έναρξη 2ου Θερινού Σχολείου (Πρόεδρος ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος), Χαιρετισμοί

    16:00: Ελληνοκυπριακό Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών (Θόδωρος Νταβέλος Α?

    Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ και Μιχάλης Γαβριηλίδης, Γενικός Γραμματέας ΕΑΚ)

    17:15: Charles Camenzuli, Γενικός Γραμματέας AIPS EUROPE (Ολυμπιακοί Αγώνες)

    18:00: Γιάννης Μαμουζέλος, Δημοσιογράφος (Ο δρόμος για το Ρίο)

    19:00: Ξενάγηση στο Ιστορικό Αρχείο του 2004

    20:00: Δείπνο

    Παρασκευή, 2/10

    07:30: Πρωϊνό

    09:00: Ανδρέας Βέγλης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος τμήματος

    Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ-Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (New

    Media)

    10:00: Δήμος Μπουλούκος, Δημοσιογράφος, Μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ (New Media)

    11:00: Γιώτα Αντωνοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια τμήματος Οργάνωσης και

    Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος ΕΤΑΠ

    ΜΜΕ (Η κρίση στα ΜΜΕ)

    13:00: Γεύμα

    17:00: Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας της δημοσιογράφου και μέλους του

    ΠΣΑΤ Ήρας Νικολετοπούλου

    18:00: Αθλητικές δράσεις

    20:00: Δείπνο

    Σάββατο, 3/10

    07:30: Πρωϊνό

    09:00: Βασίλης Κουτρουμάνος, Φωτορεπόρτερ (Η εμπειρία του Ρίο)

    10:00: Σταυρούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Ολυμπιονίκες Υδατοσφαίρισης,

    Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης Πάλης, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενική

    Γραμματέας αντίστοιχα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Ο δρόμος για

    Ρίο, Ολυμπιακοί Αγώνες)

    11:30: Βασίλης Σκουντής, Δημοσιογράφος (New Media ? Η κρίση στον Τύπο)

    13:00: Γεύμα

    17:00: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο

    20:00: Δείπνο

    Κυριακή, 4/10

    07:30: Πρωϊνό

    09:00: Στρογγυλό Τραπέζι: Σπύρος Γιαννιώτης, Oλυμπιονίκης και Παγκόσμιος

    πρωταθλητής Μαραθώνιας κολύμβησης, Περικλής Ιακωβάκης Παγκόσμιος

    πρωταθλητής Στίβου, Νίκος Γέμελος ομοσπονδιακός τεχνικός Κολύμβησης

    11:00: Παρεμβάσεις Συνέδρων ? Συμπεράσματα

    12:30: Λήξη εργασιών ? Παραλαβή Βεβαιώσεων

    13:00: Γεύμα

    14:00: Αναχώρηση για Αθήνα

    [14] Λοτζέσκι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν θα άρεσε στον Παναθηναϊκό μια 6η σερί ήττα»

    Ο προημιτελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη 8/10, αποτελεί την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν. «Δεν θα άρεσε στον Παναθηναϊκό μια 6η σερί ήττα», δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Ματ Λοτζέσκι και υπενθυμίζει στους συμπαίκτες του τι συνέβη στον αντίστοιχο περσινό. Αυτή τη φορά, όμως, ο Ολυμπιακός είναι γηπεδούχος, έστω και χωρίς την παρουσία του κόσμου του.

    Με τις αναμνήσεις νωπές από τον αποκλεισμό της εθνικής Βελγίου στο Ευρωμπάσκετ από την εθνική Ελλάδας, ο Λοτζέσκι μιλά για τα αστεία με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μάντζαρη μετά το ματς στη Λιλ. Ανυπομονεί για το πιο αμφίρροπο ελληνικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, λόγω της ενδυνάμωσης των ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να προσφέρει ακόμη περισσότερα από πέρυσι στον πρωταθλητή Ελλάδας.

    «Έχουμε τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία. Ξέρω καλά τι περιμένει από εμένα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω πράγματα να αποδείξω, αλλά δεν νιώθω την ίδια πίεση όπως στην αρχή». Στη δική του συνείδηση, ο υψηλότερος στόχος και η μέγιστη ικανοποίηση πάντως παραμένει η Euroleague.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 September 2015 - 14:32:15 UTC