Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Δεν αλλάζουμε ρότα επειδή στις εκλογές πήραμε 4%
  • [02] Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, μιλούν στο ΑΠΕ ΜΠΕ για τις διμερείς σχέσεις
  • [03] Μείωση κόστους ενέργειας και νέος επενδυτικός νόμος οι προτεραιότητες της Θ.Τζάκρη
  • [04] «Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών εισοδημάτων» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [05] Μεταρρυθμίσεις, για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανταγωνιστικότητα προβλέπει το τρίτο πρόγραμμα, αναφέρει το Βερολίνο
  • [06] Την αποδέσμευση 1,7 δισ. ευρώ για την προσφυγική κρίση προτείνει η Κομισιόν
  • [07] Π. Λοράν: Αναδιάρθρωση και διαγραφή του χρέους για να αναπνεύσουν πάλι οι Έλληνες
  • [08] Σκάνδαλο VW: Περίπου 1,2 εκατ. αυτοκίνητα φέρουν το επίμαχο λογισμικό στη Βρετανία
  • [09] Δ. Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια απάντηση
  • [10] Εννέα οχήματα βρέθηκαν το κρησφύγετο που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στον Μαραθώνα
  • [11] ΕΟΦ: Διαθέσιμα στην αγορά εντός δεκαημέρου τα εμβόλια που παρουσιάζουν έλλειψη
  • [12] Ενημερωτική παρέμβαση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού την Πέμπτη στο Σύνταγμα
  • [13] Ενημέρωση Μεϊμαράκη για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ
  • [14] Διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα στα Τρίκαλα για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό
  • [15] Για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και τον TAP, συζήτησε ο Π. Σκουρλέτης με τον Αζέρο πρεσβευτή και στελέχη της SOCAR
  • [16] Μείωση της προμήθειας για τη χρήση πλαστικού χρήματος, ζητά από τις τράπεζες ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [17] "Μεταρρυθμίσεις με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανταγωνιστικότητα"
  • [18] Στα ταξιδιάρικα πουλιά αφιερωμένη η φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών
  • [19] Ρέκορντμαν, νικητής και... τζέντλεμαν ο Ίκερ Κασίγιας
  • [20] Μπερμπάτοφ: «Δεν είμαστε ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις»
  • [21] «Oops... pina»! Τα σχόλια του αγγλικού Τύπου για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Δεν αλλάζουμε ρότα επειδή στις εκλογές πήραμε 4%

    «Δεν αλλάζουμε ρότα επειδή στις εκλογές πήραμε 4%», υπογραμμίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε επιστολή που απέστειλε στους εθελοντές, τα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές του Ποταμιού σε όλη τη χώρα ενόψει της έναρξης του προσυνεδριακού διαλόγου για το 2ο συνέδριο που έχει καθοριστεί να γίνει 4-6 Δεκεμβρίου.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη ανοιχτή επιστολή που απευθύνει και επιγράφεται «γράμμα προς αυτόν που είναι το Ποτάμι» αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις τόσο του κόμματος όσο και του ιδίου, ωστόσο σημειώνει ότι «έχουμε ζωή μόνο 19 μηνών και προλάβαμε και κάναμε όσα οι άλλοι δεν έχουν κάνει για δεκαετίες».

    «Έχουμε πολλή δουλειά αυτό τον χειμώνα», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης και επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των πολλών».

    [02] Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, μιλούν στο ΑΠΕ ΜΠΕ για τις διμερείς σχέσεις

    Το διαρκές ενδιαφέρον της Ρωσίας για την παραπέρα ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα επαναβεβαίωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στη Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ.Μάσλοβ έκανε ειδική αναφορά στη συμμετοχή της Ρωσίας, με την εταιρία Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΡΟΣΚΟ και του Λιμένα της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι οι ρωσικές εταιρίες δεν θα βρεθούν σε χειρότερες συνθήκες, σε σχέση με άλλους συμμετέχοντες .

    Για το μεγάλο έργο του αγωγό Greek Stream, ο κ. Μάσλαβ εξέφρασε την εκτίμηση, ότι το επόμενο διάστημα θα ξαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο ειδικών των δύο χωρών και ως πρώτο βήμα, θα πρέπει να συσταθεί από την Ελλάδα και τη Ρωσία μια κοινή εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου. Σημείωσε μάλιστα, ότι από τα κέρδη που θα αποκομίζει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα μπορεί να καλύπτει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

    Ο Ρώσος πρέσβης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να έχει ζητήσει χρηματική βοήθεια από την ρωσική κυβέρνηση, και διευκρίνισε ότι η συζήτηση αφορούσε σε συνεργασία για την δημιουργία του μεγάλου κερδοφόρου έργου. Για την τόνωση της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει κάμψη, πρότεινε την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού και μετέφερε το ζωηρό ενδιαφέρον των Ρώσων πολιτών για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Ως αντίβαρο στην μείωση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ρωσία πρότεινε την δημιουργία κοινών ελληνο-ρωσικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών που δεν υπάγονται στα αντίμετρα της Μόσχας στην ΕΕ.

    Για την τόνωση της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει κάμψη, πρότεινε την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού και μετέφερε το ζωηρό ενδιαφέρον των Ρώσων πολιτών για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.Ως αντίβαρο στην μείωση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ρωσία πρότεινετην δημιουργία κοινών ελληνο-ρωσικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών που δεν υπάγονται στα αντίμετρα της Μόσχας στην ΕΕ.

    Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μίλησε και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Δανάη Κουμανάκου τονίζοντας ότι η συνεργασία με την Ρωσία αποτελεί συστατικό μέρος μιας πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που στόχο έχει την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της γεωπολιτικής της θέσης, προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει εκ νέου αναπτυξιακή προοπτική.

    «Oι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται στο καλλίτερο σημείο των τελευταίων ετών και σε αυτό συνέβαλλε καθοριστικά η επιθυμία και των δύο πλευρών γι' αυτό», σημειώνει η κ. Κουμανάκου και προσθέτει: «Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών στη Μόσχα και Αγία Πετρούπολη είχαν ως στόχο να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να τεθεί σε νέα και πιο λειτουργική βάση η διμερής συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, η ενέργεια και η διεθνής συνεργασία. Το μήνυμα της χώρας μας είναι ότι παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα παραμένει ένας πόλος σταθερότητας, μια χωρά που τιμά τη στρατηγική της θέση σε μια ευαίσθητη περιοχή».

    [03] Μείωση κόστους ενέργειας και νέος επενδυτικός νόμος οι προτεραιότητες της Θ.Τζάκρη

    Η μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων σε τέσσερις νέους κλάδους δραστηριότητας και η προετοιμασία του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι οι προτεραιότητες της υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιας για τη βιομηχανία, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

    Σύμφωνα με την υφυπουργό, η μείωση του ενεργειακού κόστους θα επιτευχθεί με την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας που θα προχωρήσει, όπως είπε, άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία επίσης συναντήθηκε χθες η υφυπουργός. Το μέτρο προβλέπει τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τη βιομηχανία με αντάλλαγμα τον περιορισμό της τροφοδοσίας σε περιόδους αιχμής.

    Σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ως βάση της παρέμβασης θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος του 2014 και θα προχωρήσει το συντομότερο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα) που εκκρεμούν. Οι κλάδοι που έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ είναι ορυκτά, τρόφιμα, εστίαση και τουρισμός. Τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης θα είναι η Παγκόσμια Τράπεζα.

    [04] «Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών εισοδημάτων» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

    «Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

    Οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, υπογράμμισε, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Για τις αποδείξεις, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι για το 2015 εξακολουθούμε να τις συγκεντρώνουμε αλλά για το 2016 εξετάζεται το να «χτίζεται» το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και μόνο με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται άλλες δαπάνες, όπως οι ιατρικές. Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

    Παράλληλα, όπως σημείωσε, για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες.

    Για τον ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα για τα νησιά όπου καταργείται η έκπτωση, ενώ για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είπε ότι δεν έχει λήξει, το θέμα εξετάζεται και σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

    [05] Μεταρρυθμίσεις, για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανταγωνιστικότητα προβλέπει το τρίτο πρόγραμμα, αναφέρει το Βερολίνο

    Πολύ συγκεκριμένες είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί από την Ελλάδα και τους δανειστές της στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γιέγκερ. Επισήμανε δε ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις υπηρετούν έναν επακριβώς προσδιορισμένο στόχο, η χώρα να ξαναγίνει ανταγωνιστική προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει με την Ευρωζώνη.

    «Στην ουσία το θέμα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει με την Ευρωζώνη. Για αυτό η Ελλάδα έχει συμφωνήσει από κοινού με τους δανειστές της ένα τρίτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό υπάρχει μια σειρά από πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όλα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα. Αυτά υπηρετούν έναν επακριβώς προσδιορισμένο στόχο και δεν είναι μόνο συμφωνημένα στο Eurogroup -η Ελλάδα είναι ρητώς μέλος αυτού του Eurogroup- αλλά υποστηρίζονται και ρητά από την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα θα τα εφαρμόσουμε. Αυτό δεν θα είναι πολύ εύκολο. Η ελληνική πλευρά πρέπει να κάνει πολλά. Αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί και αυτό υλοποιείται», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και τόνισε ότι όλα όσα έχει από τον Ιανουάριο δηλώσει το Βερολίνο αφορούσαν αυτόν ακριβώς τον στόχο και όχι κάποιες «νεφελώδεις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις»

    [06] Την αποδέσμευση 1,7 δισ. ευρώ για την προσφυγική κρίση προτείνει η Κομισιόν

    Μια πρώτη σειρά συγκεκριμένων προτάσεων χρηματοδότησης ύψους 1,7 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τα έτη 2015 και 2016, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, υπέβαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αναμένεται τώρα να εγκρίνουν τα εν λόγω μέτρα, το συντομότερο δυνατό, ενώ οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ δεσμεύθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, να συμπληρώσουν τη χρηματοδότηση με ισοδύναμο ποσό.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, με τα κονδύλια αυτά θα παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια στα κράτη-μέλη της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο, θα αυξηθεί το προσωπικό των οργανισμών της ΕΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα παρασχεθεί συνδρομή και ανθρωπιστική βοήθεια σε τρίτες χώρες.

    Οι σημερινές προτάσεις αφορούν 801,3 εκατ. ευρώ για το 2015, και θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από νέα κονδύλια με τη μορφή προτεινόμενου σχεδίου διορθωτικού προϋπολογισμού για το 2015.

    Η δεύτερη σειρά προτάσεων για τα εναπομένοντα 900 εκατ. ευρώ για το 2016 που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί, τον Οκτώβριο του 2015, σε τροπολογία του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2016.

    [07] Π. Λοράν: Αναδιάρθρωση και διαγραφή του χρέους για να αναπνεύσουν πάλι οι Έλληνες

    Την αναδιάρθρωση και διαγραφή ελληνικού χρέους, όπως επίσης τον τερματισμό της αποδόμησης του κοινωνικού συστήματος και την επένδυση στην κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, ως τις δύο βασικότερες προσεγγίσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιέρ Λοράντ, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», με τίτλο «Να επιτραπεί στους Έλληνες να αναπνεύσουν και πάλι».

    Σχολιάζοντας αρχικά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοράντ παρατηρεί ότι νίκησε το θάρρος της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αντιτάχθηκε στην πολιτική λιτότητας της τρόικας για να προστατεύσει τους Έλληνες από τις συνέπειές της, παρά τη συμφωνία του Ιουλίου που είχε υπογραφεί μαζί της και στην πραγματικότητα δεν ήθελε ο ελληνικός πληθυσμός, ενώ η νέα αυτή νίκη αποτελεί μία δεύτερη ευκαιρία για όλους τους ανθρώπους στην Ευρώπη, να υποστηρίξουν μία κυβέρνηση, η οποία μάχεται για να τελειώσει η πολιτική της λιτότητας.

    Όπως τονίζει, κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρωζώνης εξανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει τους όρους λιτότητας, ενώ με την απειλή των κινδύνων μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη- με ένα Grexit- εκβίασαν την ελληνική κυβέρνηση και εν τω μεταξύ έγινε δυσκολότερος ο αγώνας ενάντια στις οδηγίες της λιτότητας.

    [08] Σκάνδαλο VW: Περίπου 1,2 εκατ. αυτοκίνητα φέρουν το επίμαχο λογισμικό στη Βρετανία

    Η θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα στη χώρα φέρουν το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων για την εκπομπή ρύπων.

    Η Volkswagen θα ενημερώσει σύντομα τους Βρετανούς πελάτες της να πάνε τα αυτοκίνητά τους για επισκευή.

    Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 508.276 αυτοκίνητα Volkswagen, 393.450 Audi, 76.773 Seat, 131.569 Skoda, όπως και 79.838 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, διευκρινίζει η βρετανική θυγατρική της Volkswagen στη σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία δεσμεύεται να διορθώσει γρήγορα την κατάσταση.

    Νωρίτερα σήμερα και η γαλλική θυγατρική της Volkswagen ανακοίνωσε ότι περί το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

    Παράλληλα η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί περισσότερα από 147.000 οχήματά της που ήταν εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό στη Νορβηγία.

    [09] Δ. Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια απάντηση

    Η προσφυγική κρίση «είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια απάντηση», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC (BBC radio 4).

    Ο Έλληνας επίτροπος συμπλήρωσε επίσης πως «ο καθένας έχει συνειδητοποιήσει ότι όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ήδη, συνέχισε, «οι ΗΠΑ έχουν ανταποκριθεί θετικά και θα υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα δυο χρόνια, 10.000 Σύρους φέτος. Το ίδιο ο Καναδάς και η Αυστραλία».

    «Το μεταναστευτικό έχει γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Επιπλέον, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει στη Μάλτα, τον ερχόμενο Νοέμβρη, υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά, θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι οι ηγέτες των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού. Έχει φτάσει η στιγμή που θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

    Της Χρ. Βασιλάκη

    [10] Εννέα οχήματα βρέθηκαν το κρησφύγετο που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στον Μαραθώνα

    Επτά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο κρησφύγετο που εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην λεωφόρο Μαραθώνος, στον Μαραθώνα.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από μέλος της λεγόμενης «συμμορίας ληστών του Διστόμου», στην οποία συμμετείχε και ο προσφάτως συλληφθείς στον Βόλο, Γιώργος Πετρακάκος.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, το συγκεκριμένο κρησφύγετο εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει αρχίσει πολύ πριν από τη σύλληψη του Γ. Πετρακάκου και αφορούσε στη συλλογή στοιχείων για τους δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

    [11] ΕΟΦ: Διαθέσιμα στην αγορά εντός δεκαημέρου τα εμβόλια που παρουσιάζουν έλλειψη

    Εντός του επόμενου δεκαημέρου θα έχει λυθεί το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων που παρατηρείται στην ελληνική αγορά, όπως διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, μετά από συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, η πολιτική ηγεσία ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το προσωρινό πρόβλημα παραγωγής- στο οποίο οφείλεται η έλλειψη των σκευασμάτων στη χώρα μας- αντιμετωπίζεται και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου 10ημέρου.

    [12] Ενημερωτική παρέμβαση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού την Πέμπτη στο Σύνταγμα

    «Οι πολυεθνικές πρέπει να σταματήσουν να καθορίζουν την πορεία της κοινωνίας, να σταματήσουν να υφαρπάζουν κοινούς πόρους, να σταματήσουν ν΄ αποφασίζουν ποιοι θα θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους. Και οι μόνοι που μπορούν να τους σταματήσουν, είμαστε όλοι εμείς», υποστηρίζουν οι «Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, Ενάντια Στην Εξόρυξη Χρυσού», και με αφορμή την κρίσιμη εκδίκαση στο ΣτΕ, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός ενάντια στην απόφαση ανάκλησης αδειών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατεβαίνουν στην Αθήνα.

    Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στο «πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ., θα βρισκόμαστε στο Ελληνικό για να στηρίξουμε ηθικά και υλικά τους πρόσφυγες. Δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή. Ξέρουμε τι σημαίνει ξεριζωμός -πολλά απ΄ τα χωριά μας είναι προσφυγικά. Ξέρουμε τι σημαίνει κάποιος να καταστρέφει τον τόπο που ζούμε, ξέρουμε τι σημαίνει οι ζωές μας να γίνονται πιόνια σε παιχνίδια εξουσίας και κέρδους».

    [13] Ενημέρωση Μεϊμαράκη για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

    Τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος, ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, κίνηση η οποία για πολλούς θεωρείται ως προς το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

    Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαρακη, αναφέρουν σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος ότι η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία.

    «Όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε 20 ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημερες;» προσθέτουν, τονίζοντας ότι η εσωκομματική εκλογική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

    [14] Διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα στα Τρίκαλα για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό

    Το ενδιαφέρον διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης προκαλεί τις τελευταίες ημέρες το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό.

    Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό Euronews και το κινέζικο CCTV με έδρα το Πεκίνο απέστειλαν συνεργεία στα Τρίκαλα.

    Αύριο, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των δύο καναλιών, με τους εκατοντάδες τηλεθεατές σε περισσότερες από 130 χώρες, θα πραγματοποιήσουν λήψεις και ρεπορτάζ για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό.

    [15] Για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και τον TAP, συζήτησε ο Π. Σκουρλέτης με τον Αζέρο πρεσβευτή και στελέχη της SOCAR

    Η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγεφ, ο οποίος συνοδευόταν από τον σύμβουλο του προέδρου της κρατικής ενεργειακής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, Μουράτ Χεϊντάφοφ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της SOCAR Energy Greece S.A., Ανάρ Μαμάντοφ.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο ζήτημα του ΔΕΣΦΑ καθώς η υπόθεση «φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά και με τρόπο που να ικανοποιείται η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία είχε εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού».

    [16] Μείωση της προμήθειας για τη χρήση πλαστικού χρήματος, ζητά από τις τράπεζες ο Τρ. Αλεξιάδης

    Να μειώσουν την προμήθεια που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις για τη χρήση των μηχανημάτων πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών (POs) κάλεσε σήμερα τους Έλληνες τραπεζίτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    Μιλώντας στο 1st Athens Digital Payments Summit ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό 2% που επιβάλλεται επί του τζίρου των επιχειρήσεων που γίνεται με τη χρήση πιστωτικών καρτών, την ώρα που, όπως είπε, το ίδιο το κράτος δεν επιβάλλει τέτοιον υψηλό φόρο στις επιχειρήσεις.

    Και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τρ. Αλεξιάδης σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις δεν παρουσιάζουν κέρδη και είναι ζημιογόνες.

    Η υψηλή προμήθεια επί του τζίρου για τη χρήση των POs αποτελεί ένα από τα εμπόδια που πρέπει να υπερβεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προωθήσει τον σχεδιασμό του για την επέκταση της χρήσης των πιστωτικών καρτών για τις πληρωμές σε όλες τις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή που διενεργείται στην αγορά με την μη έκδοση αποδείξεων. Με τη χρήση των πιστωτικών καρτών όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού για την κίνηση του οποίου θα έχουν εικόνα οι φορολογικές αρχές.

    [17] "Μεταρρυθμίσεις με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανταγωνιστικότητα"

    Πολύ συγκεκριμένες είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί από την Ελλάδα και τους δανειστές της στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γιέγκερ και επισήμανε ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις υπηρετούν έναν επακριβώς προσδιορισμένο στόχο, η χώρα να ξαναγίνει ανταγωνιστική προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει με την Ευρωζώνη.

    «Στην ουσία το θέμα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει με την Ευρωζώνη. Για αυτό η Ελλάδα έχει συμφωνήσει από κοινού με τους δανειστές της ένα τρίτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό υπάρχει μια σειρά από πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όλα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα. Αυτά υπηρετούν έναν επακριβώς προσδιορισμένο στόχο και δεν είναι μόνο συμφωνημένα στο Eurogroup -η Ελλάδα είναι ρητώς μέλος αυτού του Eurogroup- αλλά υποστηρίζονται και ρητά από την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα θα τα εφαρμόσουμε. Αυτό δεν θα είναι πολύ εύκολο. Η ελληνική πλευρά πρέπει να κάνει πολλά. Αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί και αυτό υλοποιείται», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και τόνισε ότι όλα όσα έχει από τον Ιανουάριο δηλώσει το Βερολίνο αφορούσαν αυτόν ακριβώς τον στόχο και όχι κάποιες «νεφελώδεις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις».

    [18] Στα ταξιδιάρικα πουλιά αφιερωμένη η φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών

    Στα ταξιδιάρικα πουλιά είναι αφιερωμένη η φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη και αποτελεί μία ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνουν εκδήλωση στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, που ξεκινάει στις 10 το πρωί και διαρκεί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης, καθώς και με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του BirdLife International, 25 εκατομμύρια πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στη Μεσόγειο με πρωταθλητές την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Κύπρο και την Ελλάδα. Η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση με περίπου 704.000 νεκρά πουλιά το χρόνο!

    [19] Ρέκορντμαν, νικητής και... τζέντλεμαν ο Ίκερ Κασίγιας

    Απ? όλες τις πλευρές ο Ίκερ Κασίγιας είχε την... τιμητική του. Στο ματς της Πόρτο με την Τσέλσι έφτασε τις 152 συμμετοχές στο Champions League και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμπαν, καθώς ξεπέρασε τον Τσάβι, ενώ η ομάδα του με αυτόν κάτω από τα γκολπόστ νίκησε 2-1 την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, παίρνοντας έτσι μία άτυπη ρεβάνς για τα όσα είχαν συμβεί όταν οι δυό τους συνυπήρξαν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που άφηνε στον πάγκο τον αρχηγό της Εθνικής Ισπανίας και «σημαία» τότε της Ρεάλ και ουσιαστικά από τότε είχε αρχίσει ο «ντόρος» γύρω από τον Κασίγιας, οι συζητήσεις και η αμφισβήτηση, που ολοκληρώθηκε δύο σεζόν μετά, με την αποχώρηση από την ομάδα της καρδιάς του.

    Ο ίδιος, πάντως, θέλησε να αποστασιοποιηθεί από όλα αυτά, όταν μετά το ματς και ως παίκτης των «δράκων» πλέον, ρωτήθηκε σχετικά. Κασίγιας και Μουρίνιο χαιρετήθηκαν με χειραψία και στις δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι χαρούμενος επειδή νίκησα τον Μουρίνιο, δεν με απασχολεί αυτό. Εγώ είμαι χαρούμενος επειδή νίκησε η ομάδα μου».

    Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φυσικά και χαιρέτησα τον Μουρίνιο. Έτσι κάνουν οι τζέντλεμεν. Συνηθίζουν να δίνουν τα χέρια. Άλλωστε πέρασε πολύς χρόνος από τότε και δεν είναι καλό να ζεις με το παρελθόν».

    Στην ερώτηση αν του είπε κάτι ιδιαίτερο ο Πορτογάλος προπονητής, ο «Άγιος Ίκερ» αποκάλυψε: «Ναι, μου είπε: Θα τα πούμε στο Λονδίνο. Σου εύχομαι το καλύτερο».

    [20] Μπερμπάτοφ: «Δεν είμαστε ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις»

    Παίκτης-βαρόμετρο και κεντρικός πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να είναι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος για πρώτη φορά θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, κατά δήλωση του προπονητή του Ιγκόρ Τούντορ.

    Ο Βούλγαρος αστέρας, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα που μπορείς να παραβλέψεις και να υποτιμήσεις. «Η Ντόρτμουντ είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά κι εμείς δεν είμαστε ομάδα που μπορείς να παραβλέψεις ή να υποτιμήσεις. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες, που μαθαίνει και εξελίσσεται», είπε αρχικά ο φορ του «Δικεφάλου» και πρόσθεσε:

    «Αν δεν κάνω λάθος, η Ντόρτμουντ δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε 11 παιχνίδια. Παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο, πετυχαίνουν πολλά γκολ κι έχουν σπουδαίους παίκτες. Η ατμόσφαιρα όμως στο γήπεδο θα είναι συναρπαστική και θα μας δίνει ώθηση. Και οι δύο ομάδες θα έχουν από 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, και μένει να δούμε ποιος θα επικρατήσει».

    [21] «Oops... pina»! Τα σχόλια του αγγλικού Τύπου για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

    Θριαμβευτής από το «Εμιρεϊτς» έφυγε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, αν και ισοφαρίστηκαν δύο φορές από την Άρσεναλ, τελικά επικράτησαν 3-2 των «κανονιέρηδων» και μπήκαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League. Όπως είναι λογικό, τα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων στέκονται στην ήττα της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, με τον τερματοφύλακα, Νταβίντ Οσπίνα, να είναι το κεντρικό πρόσωπο και να δέχεται τα «πυρά», εξαιτίας του λάθους στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

    Η «Sun» αναφέρει πως οι «κανονιέρηδες» έφυγαν ταπεινωμένοι από την ελληνική τραγωδία, ενώ ο κεντρικός τίτλος είναι ιδιαίτερα καυστικός, αφού κάνει λόγο για «ευρωσκουπίδια». Ο «Guardian» μιλάει για γκαφατζή Οσπίνα, τονίζοντας πως ο Κολομβιανός αφήνει την Άρσεναλ να δει, πλέον, κατάματα τον αποκλεισμό.

    Η «Mirror» κάνει λογοπαίγνιο με τον Οσπίνα, έχοντας ως τίτλο «Oops... pina», ενώ αναφέρει πως το λάθος του 28χρονου γκολκίπερ διατήρησε την Άρσεναλ στον πάτο της βαθμολογίας. Τέλος, η «Daily Telegraph» έχει μοιράσει τη σελίδα στις ήττες των Άρσεναλ και Τσέλσι, με κεντρικό πρόσωπα τους απογοητευμένους Αλέξις Σάντσες και Ντιέγκο Κόστα. «Οι Έλληνες σόκαραν την Άρσεναλ», σχολιάζει η εφημερίδα το χθεσινό αποτέλεσμα στο «Εμιρεϊτς».

    Φυσικά, η μεγάλη νίκη της ελληνικής ομάδας είχε την τιμητική της και στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, που πέρα των άλλων φιλοξενεί και δηλώσεις του Κώστα Φορτούνη. «Πιστεύω ότι το ομαδικό πνεύμα ήταν το κλειδί του αγώνα για εμάς. Κάθε φορά που η Άρσεναλ σκόραρε, εμείς βρίσκαμε τον τρόπο να απαντήσουμε στο γκολ της με ένα δικό μας. Αυτό απέτρεψε τους παίκτες της Άρσεναλ να αντιδράσουν», είπε ο διεθνής άσος, ο οποίος έπλεξε και το εγκώμιο του Εστεμπάν Καμπιάσο.

    Για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας και για απαντήσεις μέσα στο γήπεδο με έργα και όχι με λόγια, έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 September 2015 - 12:32:14 UTC