Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Θα είμαστε η σταθερότητα στον κορμό της νέας κυβέρνησης
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα
  • [03] Σε κλίμα έντονης συγκίνησης κηδεύτηκε η Μαρία Χορς

  • [01] Π. Καμμένος: Θα είμαστε η σταθερότητα στον κορμό της νέας κυβέρνησης

    Προτάσσοντας την φράση του Φρειδερίκου Νίτσε «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», άνοιξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος την προεκλογική του ομιλία, απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε εδώ μετά από ολόκληρο πόλεμο, δεν κατάφεραν να μας γονατίσουν».

    Αναφέρθηκε στα 4 χρόνια από το ξεκίνημα ενός «πατριωτικού, δημοκρατικού κινήματος πολιτών» που «μπήκε στο μάτι της διαπλοκής», ενώ πρόσθεσε ότι «ξέρουν να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, ξέρουμε να κερδίζουμε στις εκλογές, και τώρα θα ξανανικήσουμε».

    Μάλιστα, ο κ. Καμμένος «έκλεισε» ραντεβού στους δημοσκόπους την Δευτέρα το πρωί εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ακράδαντη πεποίθησή του για την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή.

    Σημείωσε δε, ότι τον επεσκέφθη νεαρή εργαζόμενη σε εταιρεία δημοσκοπήσεων η οποία του είπε πως η εντολή που έχουν λάβει είναι να εμφανίζουν πως είναι κοντά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

    «Η διαφορά είναι πάνω από 6 μονάδες» είπε ο κ. Καμμένος.

    Πρόσθεσε ότι ο ένας στόχος της αλλοίωσης της βούλησης του ελληνικού λαού είναι να μην σχηματιστεί κυβέρνηση όπως αυτή, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, από ανθρώπους «που δεν πέρασαν από τον πάγκο της διαπλοκής» και ο έτερος στόχος είναι να «βάλουν στην κυβέρνηση τους ανθρώπους τους».

    Υπογράμμισε ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα επιβεβαιώσει την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης και πρόσθεσε ότι «όχι μόνο δεν θα είμαστε παρένθεση όπως ήθελαν, αλλά εμείς θα τελειώσουμε την Μεταπολίτευση και θα γράψουμε το νέο κεφάλαιο στην Ιστορία».

    «Θέλουν να ενώσουν τα κόμματά τους για να σωθούν οι ίδιοι από την Δικαιοσύνη και τα σίδερα της φυλακής. Δεν θα σωθεί κανείς τους, είδα ένα σποτ που έλεγε «ψηφίστε μας για να μην μιλάμε άλλο για σκάνδαλα», εγώ σας λέω ψηφίστε μας για να τους τσακίσουμε και να τους στείλουμε εκεί που πρέπει» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    Επισημαίνοντας ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ παρέμεινε συμπαγής, ο κ. Καμμένος είπε γι αυτό ως «δύναμη σταθερότητας θα είμαστε η σταθερότητα στον κορμό της κυβέρνησης».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα

    «Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα. Μόνο την Λαϊκή Ενότητα τρέμουν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια κατεστημένα και μόνο τη δύναμή της φοβούνται» τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ο Π. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Αν η Λαϊκή Ενότητα βγει ισχυρή από τις κάλπες, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και η παρέα τους θα χάσουν το χαμόγελό τους. Γιατί θα ξέρουν ότι σχεδόν "τσάμπα" κατάφεραν να βάλουν στο χέρι και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Γιατί θα ξέρουν ότι η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας γρήγορα θα εμποδίσει και θα ακυρώσει τη μνημονιακή παγερή τάξη της εξόντωσης και της αιχμαλωσίας που ετοιμάζουν να παρατείνουν μετεκλογικά, εσαεί και ακώλυτα στη χώρα μας».

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκτίμησε επίσης, ότι τη Δευτέρα «θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο» με «συναινετικό πρωθυπουργό». «Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη» τόνισε.

    [03] Σε κλίμα έντονης συγκίνησης κηδεύτηκε η Μαρία Χορς

    Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, αποχαιρέτησαν σήμερα, την τελειομανή χορογράφο Μαρία Χορς, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Για τη μεγάλη δασκάλα που σημάδεψε γενιές και γενιές χορευτών και ηθοποιών, μίλησαν μεταξύ άλλων ο γγ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου και η στενή της φίλη Αλίκη Καγιαλόγλου.

    Τη γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με την ολυμπιακή φλόγα για 70 χρόνια, συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία πολλοί μαθητές και μαθήτριές της, οι πρωθιέρειες Θεοδώρα Σιάρκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Μαρία Παμπούκη, Θάλεια Προκοπίου, Ινώ Μενεγάκη, Κατερίνα Λέχου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Λάμπης Νκολάου, ο Γιάννης Βούρος, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Μεσσάλας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Νίκος Καραθάνος κ.ά.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης επί τιμή, Γ.Γεννηματάς.

    Στεφάνια απέστειλαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ωδείο Αθηνών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, οι Έλληνες χορογράφοι, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΚ Μύρων Μιχαηλίδης κ.λπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 22:32:16 UTC