Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το 10% των ψήφων του λαού, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης για να αλλάξουν τα πάντα
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για να οργανωθεί η πάλη του λαού
  • [03] Φ. Γεννηματά: Διεκδικούμε την τρίτη θέση
  • [04] Ευ. Μεϊμαράκης: Μόνο αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση
  • [05] Επτά άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο
  • [06] Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σε ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Τουρκίας
  • [07] Ταυτοποιήθηκαν 28 σοροί μεταναστών που χάθηκαν στο Φαρμακονήσι
  • [08] Π. Λαφαζάνης: Το δίλημμα είναι μνημόνια ή απαλλαγή από αυτά
  • [09] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

  • [01] Το 10% των ψήφων του λαού, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης για να αλλάξουν τα πάντα

    Τρεις προϋποθέσεις - στόχους για την συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο γυμναστήριο Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο.

    Πρώτον ένα σχέδιο ανάπτυξης για να υπάρχουν δουλειές. «Ετοιμάζω ένα δώρο για τον νικητή, μια ταμπέλα για το γραφείο του που θα γράφει 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Δεύτερη προϋπόθεση έθεσε την σύγκρουση με τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και ως τρίτη την επανάσταση στην Παιδεία, με δημιουργία πρότυπων σχολείων στις φτωχές περιοχές και σύγχρονα πανεπιστήμια.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι κόκκινη γραμμή για το Ποτάμι είναι η ανοικτή διακυβέρνηση προτείνοντας όλες οι θέσεις ευθύνης στην κρατική μηχανή να γίνουν με ανοικτή προκήρυξη και διαγωνισμό.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι διεκδικεί το 10% ή τριάντα έδρες για να αλλάξουνε τα πάντα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές καλώντας τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που στήριξαν την συμφωνία να συμφωνήσουν στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης με προσανατολισμό τριετίας.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για να οργανωθεί η πάλη του λαού

    «Εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ», τόνισε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

    Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εξουσία τους», σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι «το ΚΚΕ θα μπει μπροστά, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, για να οργανωθεί η πάλη του λαού».

    «Το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω, δεν τα διπλώνει, δεν κουράζεται, αντέχει στις δυσκολίες γιατί έχει πίστη στο δίκιο του λαού», ανέφερε στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας και όπως τόνισε, «αυτό το δίκιο πρέπει να βγει μπροστά με την ψήφο στο ΚΚΕ την Κυριακή».

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά «για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα κόμματα που ευθύνονται για τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις σας, που ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης, που έκαναν περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, στις κοινωνικές δαπάνες, αυτές που αφορούν παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας, δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία, τολμούν να κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις ή να απευθύνονται ιδιαίτερα σε εσάς, γιατί δήθεν ενδιαφέρονται για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών». Όπως πρόσθεσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους» και συμπλήρωσε: «Δεν του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει, έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις.»

    [03] Φ. Γεννηματά: Διεκδικούμε την τρίτη θέση

    Την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Πάτρα.

    «Διεκδικούμε την τρίτη θέση, γιατί εμείς πρέπει να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή και όχι η Χρυσή Αυγή», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Ομολόγησαν χθες ότι έχουν την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή. Είναι στήριξη σε εγκληματίες».

    Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «κάθε μέρα επιστρέφουν σύντροφοί μας σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας».

    Μάλιστα, σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Θέλω και από εδώ, από την Πάτρα, να απευθυνθώ σε όλους, όσοι πορευτήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, σε όσους ονειρευτήκαμε μαζί, σε όσους αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα. Σας καλώ να ξανασυναντηθούμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το κοινό μας σπίτι».

    Αναφερόμενη στο μετεκλογικό τοπίο η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται από τη Δευτέρα κυβέρνηση σταθερή, κυβέρνηση τετραετίας».

    [04] Ευ. Μεϊμαράκης: Μόνο αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση

    Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρώτος την Κυριακή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ . Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές. Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να δουν πως ήταν τα πράγματα τον Γενάρη και πως τώρα επισημαίνοντας πως πολλά άλλαξαν. « Άλλαξε ο Τσίπρας, έχει πάθει μετάλλαξη, αλλάξαμε εμείς» είπε τονίζοντας πως μόνο αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα μπορεί να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση.

    «Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν η χώρα θα πάει στην κανονικότητα ή αν θα πάει με τον Τσίπρα που αποδείχθηκε ανίκανος» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και αναρωτήθηκε τί κρύβεται πίσω από την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με τη ΝΔ.

    «Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο κ. Τσίπρας τις ψηφίζει αλλά δεν τις θέλει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει η ΝΔ να θεωρείται δεδομένη σε οτιδήποτε πάει ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν συμπεριφέρεται δημοκρατικά. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων, όπως η αύξηση στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση όπου όπως είπε είναι μέτρα της κυβέρνησης και δεν επιβλήθηκαν από το εξωτερικό.

    [05] Επτά άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο

    Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, ανασύρθηκαν νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή της Τρίπολης σήμερα, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Λιβύης, διευκρινίζοντας ότι τέσσερις γυναίκες, όλες τους εγκυμονούσες, εξακολουθούν να αγνοούνται.

    Άλλοι 102 μετανάστες από αφρικανικές χώρες, που επιδίωκαν να φτάσουν με φουσκωτό στην Ευρώπη, περισυνελέγησαν από ένα λιβυκό πετρελαιοφόρο πλοίο που τους εντόπισε ενώ πραγματοποιούσε το τακτικό δρομολόγιό του από το Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης στη Ζαουίαμ στα δυτικά.

    "Βρισκόμασταν περίπου 22 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Τρίπολης όταν εντοπίσαμε, γύρω στις 9 το πρωί, ανθρώπους στη θάλασσα" ανέφερε ο Μοχάμαντ αλ Κόνε, μέλος του πληρώματος του πετρελαιοφόρου Anouar al-Khaleej. "Κολυμπούσαν κοντά σε μια ξεφούσκωτη λέμβο, στην οποία είχαν ανεβάσει τα πτώματα έξι ενηλίκων και ενός μικρού παιδιού. Τέσσερις έγκυες γυναίκες δεν εντοπίστηκαν", συνέχισε.

    Το πλοίο μετέφερε τους διασωθέντες στην Τρίπολη.

    [06] Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σε ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Τουρκίας

    Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σήμερα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας κατά το ναυάγιο ενός σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του μικρού Αϊλάν που έγινε ένα σύμβολο του δράματος των μεταναστών.

    Το κοριτσάκι, που το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, βρέθηκε σε μια παραλία στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Σύμφωνα με το Ανατολή, τούρκοι λιμενοφύλακες κατάφεραν να σώσουν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την Ελλάδα.

    Στις αρχές του μήνα, οι φωτογραφίες ενός μικρού πρόσφυγα από τη Συρία, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρός σε παραλία της Αλικαρνασσού, προκάλεσε ένα παγκόσμιο κύμα συγκίνησης και αγανάκτησης και ανάγκασε την ΕΕ να ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

    Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, κυρίως Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες το Αιγαίο από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Την περασμένη Τρίτη 22 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Κω.

    [07] Ταυτοποιήθηκαν 28 σοροί μεταναστών που χάθηκαν στο Φαρμακονήσι

    Στη Ρόδο από τη Λέρο μεταφέρθηκαν πενήντα ένας από τους συνολικά ενενήντα εννέα (99) διασωθέντες μετανάστες, το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη την περασμένη Κυριακή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

    Τα άτομα αυτά είχαν δηλώσει στις αρχές δικά τους αγνοούμενα άτομα και μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου προκειμένου να γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

    Από τις τριάντα τέσσερις (34) σορούς, αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι είκοσι οκτώ (28), ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, τέσσερα (04) ακόμα άτομα αγνοούνται, καθ? όσον δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ταυτοποιημένων σορών.

    [08] Π. Λαφαζάνης: Το δίλημμα είναι μνημόνια ή απαλλαγή από αυτά

    «Το δίλημμα δεν είναι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί έχουν κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα να εφαρμόσουν. Το πραγματικό δίλημμα για τον τόπο είναι αν θα έχουμε μνημόνια που λεηλατούν τη χώρα ή θα τελειώνουμε με τα μνημόνια», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Κατευθυνόμενος για την Καλαμάτα, όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση, ο Π. Λαφαζάνης πέρασε από την Τρίπολη και επισκέφθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης το εκλογικό περίπτερο του κόμματός του, όπου τον περίμεναν και τον υποδέχτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας και αρκετά στελέχη της ΛΑΕ.

    Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η Λαϊκή Ενότητα πηγαίνει γερά, δυνατά και θα έχει πολύ καλά ποσοστά την Κυριακή το βράδυ.

    Πρόσθεσε ότι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν με δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο, αλλά τόνισε «η ΛΑΕ μπορεί να είναι η δύναμη που με το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές να καθορίσει στην κυριολεξία τις μετεκλογικές εξελίξεις. Κι εφόσον εμείς έχουμε μια ισχυρή δύναμη στην Βουλή και στο λαό, τότε είναι βέβαιο ότι την Δευτέρα η μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό. Τα μνημόνια δεν θα εφαρμοστούν και οι συγκυβερνήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν μετεκλογικά θα δοκιμαστούν σκληρότατα».

    «Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα»

    «Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα. Μόνο την Λαϊκή Ενότητα τρέμουν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια κατεστημένα και μόνο τη δύναμή της φοβούνται» τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ο Π. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Αν η Λαϊκή Ενότητα βγει ισχυρή από τις κάλπες, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και η παρέα τους θα χάσουν το χαμόγελό τους. Γιατί θα ξέρουν ότι σχεδόν ?τσάμπα? κατάφεραν να βάλουν στο χέρι και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Γιατί θα ξέρουν ότι η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας γρήγορα θα εμποδίσει και θα ακυρώσει τη μνημονιακή παγερή τάξη της εξόντωσης και της αιχμαλωσίας που ετοιμάζουν να παρατείνουν μετεκλογικά, εσαεί και ακώλυτα στη χώρα μας».

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκτίμησε επίσης, ότι τη Δευτέρα «θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο» με «συναινετικό πρωθυπουργό». «Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη» τόνισε.

    [09] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

    Με 3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την ΑΥΓΗ, ενώ προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της GPO και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έγιναν, η πρώτη για λογαριασμό του Mega και η δεύτερη για τον ΣΚΑΙ. Επίσης, προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 0,7% δείχνει δημοσκόπηση της RASS για το iefimerida.gr, ενώ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%.Στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,2% έναντι25.1% της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, διαφορά 0,5 % υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Star.

    Αναλυτικά:

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

    Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία

    Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

    Οι Ανελ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

    Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:

    -ΣΥΡΙΖΑ139 έδρες

    -Νέα Δημοκρατία 79 έδρες

    -Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες

    -Χρυσή Αυγή 19 έδρες

    -ΚΚΕ 18 έδρες

    -Ποτάμι12 έδρες

    και η ΛΑΕ 9 έδρες.

    Διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 26%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,7%, το Ποτάμι 4,8%, η ΛΑΕ 3,9%, οι ΑΝΕΛ 3%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12%.

    Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, καταγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων. Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31%, η ΝΔ 28,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 2%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 3%, ΔΞ/ΔΑ 8,5%.

    Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 0,7% δείχνει δημοσκόπηση της RASS για το iefimerida.gr. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2%, η ΝΔ 27,5%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6%, το ΚΚΕ 5,4%, το Ποτάμι 4,1%, η ΛΑΕ 3%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 2,5%, λευκό άκυρο 1,8%, αδιευκρίνιστη ψήφος 9,3%.

    Στο ερώτημα «τι θα θέλατε να προκύψει μετά τις εκλογές», το 40,2% απαντά μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη ΝΔ, το 19,6% απαντά μια άλλη, ΔΓ/ΔΑ το 3,2%.

    Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο», το 63,2% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, το 29% απαντά η ΝΔ, ΔΓ/ΔΑ το 7,8%.

    Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%.

    Στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 25.1%.

    Ακολουθούν: "Το Ποτάμι" με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,4%.

    Διαφορά 0,5 % υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Star.

    Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27, 4 %, ΝΔ 26,9 %, Χρυσή Αυγή 5,9%, Ποτάμι 4,9% , ΚΚΕ 4,9 %

    ΑΝΕΛ 2,6 %, ΠΑΣΟΚ 5%, ΛΑΕ 3,1 % , Ένωση Κεντρώων 3,2 % , Άλλο 2,1 % (ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%) Δεν ξέρουν 14,0%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 20:32:18 UTC