Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Σύνταγμα απόψε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλ.Τσίπρα
  • [02] Η Σλοβενία στέλνει μετανάστες πίσω στην Κροατία
  • [03] Κυπριακό και ενέργεια συζητούν Αναστασιάδης και Κάμερον, στο Λονδίνο
  • [04] Οι νέες φωτογραφίες του Πλούτωνα αποκαλύπτουν οροσειρές, παγετώνες και ομίχλη
  • [05] Η Ουγγαρία υψώνει νέο φράκτη στα σύνορα με την Κροατία
  • [06] Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
  • [07] 'Ενας αστυνομικός τραυματίας στην επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια

  • [01] Στο Σύνταγμα απόψε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλ.Τσίπρα

    Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 19:30. Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Την Κυριακή είναι οριστική ευκαιρία να ξεμπερδεύαμε με το παλιό, τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ζητώντας ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Εξάλλου, χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star και στη εκπομπή «Στον Ενικό» εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, ότι η διαπραγμάτευση δεν θα πάει χαμένη και η συμφωνία θα δώσει προοπτική στη χώρα.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με την σταθερότητα της οικονομίας, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που διασφαλίζει τις καταθέσεις και με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους, δημιουργούμε ένα πλαίσιο συμμαχιών που απομονώνει αυτούς που δεν θέλουν απομείωση χρέους. Επίσης, πρόσθεσε πως με την επιστροφή στην ανάπτυξη, υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεν πάνε χαμένοι, ότι η διαπραγμάτευση δεν πήγε χαμένη και δίνουν προοπτική στη χώρα.

    [02] Η Σλοβενία στέλνει μετανάστες πίσω στην Κροατία

    Η Σλοβενία διέκοψε την κυκλοφορία των τρένων χθες στην κύρια γραμμή που τη συνδέει με την Κροατία, στο συνοριακό σημείο Ντόμποβα, αφού η αστυνομία της σταμάτησε ένα τρένο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες προς τη χώρα. «Η υπηρεσία για το επιβατικό κοινό δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή» επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλένκα Ντρένικ.Νωρίτερα, αστυνομικός εκπρόσωπος στα σύνορα είχε πει για τους 150 μετανάστες: «Θα τους επιστρέψουμε στην Κροατία το συντομότερο δυνατό».

    Στο μεταξύο Σέρβος υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε σύμφωνα με τοπικά μέσα πως ανη Κροατία κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία, η τελευταία θα καταφύγει σε διεθνή δικαστήρια.

    Χθες οι αρχές της Κροατίας είπαν πως θα μπορούσαν να κλείσουν τα σύνορα με την Σερβία, αν καταφθάσουν ξανά σε μια μέρα χιλιάδες μετανάστες από τη Σερβία.

    Διαβάστε επίσης:Η Ουγγαρία υψώνει νέο φράκτη στα σύνορα με την Κροατία

    [03] Κυπριακό και ενέργεια συζητούν Αναστασιάδης και Κάμερον, στο Λονδίνο

    Κυπριακό, θέματα ενέργειας και διμερείς σχέσεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κ. Αναναστασιάδης, αναμένεται να θέσει στον Βρετανό πρωθυπουργό το ακανθώδες ζήτημα των εγγυήσεων στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

    Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει επίσης τον κ. Κάμερον για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια, όπως σημείωσε, «να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις».

    Ο κ. Αναστασιάδης μετέβη χθες στη βρετανική πρωτεύουσα, ενδιάμεσο σταθμό καθ' οδόν προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

    [04] Οι νέες φωτογραφίες του Πλούτωνα αποκαλύπτουν οροσειρές, παγετώνες και ομίχλη

    Ένα απρόσμενα «γήινο» πρόσωπο του Πλούτωνα αποκαλύπτουν οι τελευταίες φωτογραφίες που έστειλε στη Γη το σκάφος «New Horizons» (Νέοι Ορίζοντες) της Αμερικανκής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).Εντυπωσιακές παγωμένες οροσειρές ύψους 3,5 χιλιομέτρων, μεγάλες πεδιάδες σκεπασμένες απο χαμηλή ομίχλη, θεαματικά ηλιοβασιλέματα και εκτεταμένοι «εξωτικοί» παγετώνες από άζωτο είναι μερικά από αυτά που προστέθηκαν στις γνώσεις μας για τον μακρινό νάνο πλανήτη - και έπεται συνέχεια.

    «Οι εικόνες σε κάνουν πράγματι να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί, στον Πλούτωνα, επιθεωρώντας το τοπίο από μόνος σου» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της αποστολής καθηγητής 'Αλαν Στερν, σύμφωνα με το BBC και το «New Scientist».Το πανόραμα του Πλούτωνα, που καλύπτει μια έκταση ξηράς 1.250 χιλιομέτρων, σχεδόν τον μισό πλανήτη, τραβήχτηκε από την κάμερα της διαστημοσυσκευής σε απόσταση 18.000 χλιομέτρων από την επιφάνειά του.

    [05] Η Ουγγαρία υψώνει νέο φράκτη στα σύνορα με την Κροατία

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής φράκτη στα σύνορα της χώρας του με την Κροατία για να εμποδίσει την είσοδο των χιλιάδων προσφύγων που αρχίζουν να εγκλωβίζονται στο κροατικό έδαφος.

    Η Βουδαπέστη έχει υψώσει συρμάτινο φράκτη κατά μήκος της μεθορίου με την Σερβία σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναγκάζοντας τους χιλιάδες των προσφύγων που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία.

    [06] Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

    Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το απόγευμα διοργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι.Συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά αναμένεται να συγκεντρωθούν, από τις 6 το απόγευμα, στην Παναγή τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ζαρντέν.

    «Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.

    «Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δε θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

    Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.

    [07] 'Ενας αστυνομικός τραυματίας στην επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια

    Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης με βόμβες μολότοφ και πέτρες που πραγματοποιήθηκε αργά χτες το βράδυ, απο ομάδα περίπου 150 ατόμων, εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων.

    Οι δράστες δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το αστυνομικό τμήμα, καθώς τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου, γι' αυτό και δεν προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο απο την βροχή από μολότοφ που εκτόξευσαν.

    Ο αστυνομικός τραυματίστηκε απο πέτρα που δέχτηκε στο χέρι και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 6:32:13 UTC