Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: «Θα αποχωρήσω από την πολιτική, αν δεν μπούμε στη Βουλή»
  • [02] Φ.Κουβέλης: Αναγκαία για τη χώρα η προοδευτική διακυβέρνηση
  • [03] Μνημείο κυνισμού η στάση της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα
  • [04] Eurostat: Μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2015
  • [05] Τρίτη ημέρα ταραχών στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ
  • [06] Κατέρρευσε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ο επικεφαλής της BMW
  • [07] ΟΗΕ: Η ευρωπαϊκή αναποφασιστικότητα κοστίζει ζωές
  • [08] Ο Τέρενς Κουίκ στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM: Οι ΑΝΕΛ θα μπουν στη Βουλή
  • [09] Πρεμιέρα στο υπερθέαμα

  • [01] Π. Καμμένος: «Θα αποχωρήσω από την πολιτική, αν δεν μπούμε στη Βουλή»

    Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την πολιτική σκηνή άφησε ο Πάνος Καμμένος στην περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

    Στο ερώτημα, αν στην πιθανότητα της μη εισόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Κοινοβούλιο έχει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως αν είναι πρώτος θα τον υπουργοποιήσει ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εγώ θα αποχωρήσω από την πολιτική. Αν δεν μπούμε στη Βουλή και ο ελληνικός λαός δεν θέλει τη δική μας φωνή, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να παραμείνω στην πολιτική». Τόνισε πως «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δέχομαι τη δημοκρατική διαδικασία. Αν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν με θέλουν στη Βουλή, δεν θα είμαι στη Βουλή. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εμείς δείξαμε μία εντιμότητα στη συνεργασία μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Στο ερώτημα αν αυτό θα σημάνει και τη διάλυση του κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. απάντησε: «Δεν διαλύεται το κόμμα, είναι ένα κίνημα πολιτών, θα προχωρήσει, θα γίνει ένα συνέδριο κ.ο.κ.».

    Οσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ο κ. Καμμένος σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι από την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον δείχνουν εκτός Βουλής αλλά το κόμμα μπαίνει στη Βουλή.

    Επίσης, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εάν συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν θα συμμετέχω», ξεκαθάρισε.

    [02] Φ.Κουβέλης: Αναγκαία για τη χώρα η προοδευτική διακυβέρνηση

    Την ανάγκη μιας κυβέρνησης σε προοδευτική κατεύθυνση για τη χώρα, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην "Αυγή" επισημαίνοντας ότι «η συμφωνία της 12ης Αυγούστου, παρά τα σοβαρά αρνητικά στοιχεία της, επανατοποθετεί τα πολιτικά δεδομένα. Σταθεροποιεί τη χώρα και δημιουργεί ελπίδες εξόδου από τον θανάσιμο κύκλο της κρίσης, εάν αναδιαρθρωθεί το χρέος που παραμένει μη βιώσιμο».

    «Η υλοποίηση της συμφωνίας πρέπει να γίνει με αξιόπιστο τρόπο, πολλαπλασιάζοντας τις επενέργειες των θετικών στοιχείων και δημιουργώντας οικονομικές - κοινωνικές αντισταθμίσεις και αντιρροπήσεις στη λιτότητα και στα αρνητικά μέτρα που περιλαμβάνει. Για την προώθηση ενός τέτοιου προγράμματος, απαιτείται στη διακυβέρνηση της χώρας να βρίσκονται δυνάμεις που πιστεύουν και δεσμεύονται στην προώθηση ενός προοδευτικού σχεδίου», υποστήριξε ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    [03] Μνημείο κυνισμού η στάση της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα

    Για «υποκρισία» και «κυνισμό», απέναντι στην προσφυγική κρίση, κατηγορεί την Ευρωπαϊκής Ένωσης», η Λαϊκή Ενότητα. Με ανακοίνωσή της, εγκαλεί τις «κυρίαρχες δυνάμεις» της Ένωσης, ότι ενώ γιγάντωσαν το προσφυγικό κύμα με στρατιωτικές επεμβάσεις, αρνούνται τις προτάσεις για μετεγκατάσταση των προσφύγων από τον ευρωπαϊκό νότο και την Ουγγαρία, επαναφέρουν τους συνοριακούς ελέγχους και δίνουν το πράσινο φως για χρήση στρατιωτικής βίας.

    «Η Ευρώπη φρούριο "βομβαρδίζει" τους πρόσφυγες», λέει η Λαϊκή Ενότητα και υποστηρίζει, ότι «μια άλλη Ευρώπη, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, δεν μπορεί να δημιουργηθεί παρά μόνο σε ρήξη με αυτό το απολυταρχικό οικοδόμημα».

    «Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν αυτοί που γιγάντωσαν το προσφυγικό κύμα με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους σε Συρία και Λιβύη, το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών έστειλε στις ελληνικές καλένδες ακόμη και την πρόταση για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία σε άλλες χώρες» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα και σημειώνει:«Το αποκρουστικό πρόσωπο της υπαρκτής Ε.Ε. αποκαλύπτεται μπροστά σε όλο τον κόσμο: Φράχτες, έφιπποι συνοριοφύλακες και έκτατα, διαρκή στρατοδικεία μεταναστών στην Ουγγαρία.

    [04] Eurostat: Μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2015

    Αύξηση της απασχόλησης κατά 1,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκε στην Ελλάδα σύμφωνα με εποχιακά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Eurostat.

    Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία (+1,3%) ήταν οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης κατ' αυτήν την περίοδο, ακολουθούμενες από την Ιρλανδία, την Ισπανία (+0,9% και στις δύο) και την Εσθονία (+0,8%). Μείωση της απασχόλησης σημειώθηκε στη Φινλανδία (-0,3%), το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (-0,1% και στις δύο).

    Επιπλέον, η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έφτασε το 2,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

    [05] Τρίτη ημέρα ταραχών στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων της τάξης στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, πλέον τρίτη ημέρα των ταραχών και δεύτερη ημέρα του νέου εβραϊκού έτους.

    Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν περιμετρικά του τεμένους Αλ-Ακσα όταν νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες σε ισραηλινούς αστυνομικούς που εισήλθαν στην πλατεία και απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

    "Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες από την Πλατεία των Τζαμιών. Οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο σημείο αυτό και διέλυσαν τους διαδηλωτές", είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε έχουν γίνει μέχρι στιγμής συλλήψεις.

    Η Ynet, η ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot, επικαλείται αξιωματούχους που λένε ότι νεαροί Παλαιστίνιοι μέσα στο τέμενος Αλ Ακσα πέταξαν πέτρες, τσιμεντόλιθους και βεγγαλικά στην αστυνομία, η οποία έκανε χρήση "μεθόδων για την αντιμέτωπιση των ταραχών". Οι αστυνομικοί διέλυσαν οδοφράγματα από παπουτσοθήκες, σιδερένιες ράβδους και σχοινιά που ήταν δεμένα στις πόρτες του τεμένους. Στο τέλος οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν τις πόρτες του τεμένους, με τους ταραξίες να παραμένουν μέσα σε αυτό.

    Η Πλατεία των Τζαμιών, ένας ιστορικός θρησκευτικός τόπος που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη, στην κατεχόμενη και προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα αλλά και ιερός τόπος για τους εβραίους που την ονομάζουν το Όρος του Ναού.

    [06] Κατέρρευσε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ο επικεφαλής της BMW

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW Χάραλντ Κρίγκερ κατέρρευσε σήμερα στο βήμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης.

    Ο Κρίγκερ, που κατέρρευσε ενώ μιλούσε για τα τελευταία μοντέλα της εταιρίας, αποχώρησε από την εκδήλωση με τη βοήθεια δύο συνοδών, αν και ήταν σε θέση να περπατήσει.

    Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Κρίγκερ σε μια μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου.

    Η BMW ανακοίνωσε αργότερα: «Ο Χάραλντ Κρίγκερ αισθάνθηκε ζαλάδα. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου προκειμένου ο κ. Κρίγκερ να εξεταστεί από γιατρό. Η κατάσταση της υγείας του κ. Κρίγκερ είναι σταθερή και ο ίδιος αναρρώνει καλά».

    Μετά την αποχώρηση του Κρίγκερ, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Φρίντριχ Αϊχίνερ ανέλαβε να ολοκληρώσει την συνέντευξη Τύπου.

    [07] ΟΗΕ: Η ευρωπαϊκή αναποφασιστικότητα κοστίζει ζωές

    Οσο περισσότερο χρόνο καθυστερήσουν οι πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, "τόσο περισσότερο χάος θα προκληθεί, τόσο μεγαλύτερο βάρος θα δημιουργηθεί για την Ελλάδα και τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν από τη Συρία", προειδοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

    "Φοβόμαστε ότι η αναποφασιστικότητα στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στο Αιγαίο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του IOM Λέοναρντ Λόιντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη προσθέτοντας ότι η απόφαση ευρωπαϊκών χωρών για την επιβολή συνοριακών ελέγχων θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες.

    Παράλληλα, ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει "βαθιά απογοήτευση" από την αποτυχία των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να φθάσουν σε οριστική συμβιβαστική λύση για το σχέδιο κατανομής των 120.000 προσφύγων.

    "Χρειάζεται αποφασιστική συμφωνία χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών, καθώς και αποφασιστικές ενέργειες με βάση την αλληλεγγύη από όλες τις χώρες μέλη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αντόνιο Γκουτέρες που εκδόθηκε στη Γενεύη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του IOM, 464.876 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει από τις αρχές του έτους τη Μεσόγειο, από 432.000 που έδειχναν τα στοιχεία μόλις της περασμένης Παρασκευής, αριθμός διπλάσιος ήδη του συνολικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών που έκαναν το 2014 την ίδια θαλάσσια διαδρομή.

    Σύμφωνα με τον IOM, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες προσπαθώντας να διασχίσουν τη θαλάσσια ζώνη ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τα ελληνικά νησιά.

    [08] Ο Τέρενς Κουίκ στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM: Οι ΑΝΕΛ θα μπουν στη Βουλή

    Αισιόδοξος ότι, όπως και στις εκλογές του Ιανουαρίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπουν στη νέα Βουλή, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους δίνουν χαμηλά ποσοστά, δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

    «Ας αφήσουμε να τελειώσουν οι εκλογές, να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά ο κόσμος και μετά θα μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση για το τι έφταιξε, εάν δεν μπούμε στη Βουλή ή το τι έφταιξε και σπάσαν για μια ακόμη φορά τα μούτρα τους οι δημοσκόποι, εάν μπούμε τελικά στη Βουλή, που θα μπούμε», ανέφερε.

    Σήμερα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παρουσιάσουν ένα νέο προεκλογικό σποτ, τόνισε, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω, πριν προβληθεί, και για τα ζητήματα που πρέπει να προσέξει το κόμμα τις επόμενες μέρες σημείωσε: «Να δώσουμε έμφαση σε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε. Στο ότι έχουμε να διαχειριστούμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πακέτο, το οποίο πήραμε, αλλά είναι μια τριετής συμφωνία εξόδου από την κρίση και το τέλος της μνημονιακής εποχής. Εχει, όμως, και πολλά πλεονεκτήματα, όπως παράδειγμα τα 35 δισεκατομμύρια. Και, ταυτόχρονα, να πείσουμε τον κόσμο ότι δεν μπορεί να ξανάρθει πίσω το παλιό, το φθαρμένο, ότι εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, που δεν είμαστε πιασμένοι από συμφέροντα, δεν μπορούμε να ξαναφέρουμε πίσω στην εξουσία, δεν επιτρέπεται ο κόσμος να ξαναφέρει πίσω στην εξουσία τους πελάτες της Siemens, της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας των εξοπλιστικών, της λίστας με τις μίζες, της λίστας με τους φοροφυγάδες που 'χουν πάει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ε δεν γίνεται να ξαναγυρίσουν αυτοί πίσω».

    [09] Πρεμιέρα στο υπερθέαμα

    Ώρα για Champions League, καθώς αρχίζει η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των πρώτων τεσσάρων ομίλων (1 έως 4). Το κορυφαίο ματς του προγράμματος θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ με τη Σίτι να υποδέχεται την πρωταθλήτρια και περσινή φιναλίστ του θεσμού Γιουβέντους, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου.

    Από εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή θα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ολλανδία και στην έδρα της Αϊντχόφεν, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πρέπει να προσέξει πολύ στην Τουρκία και στην έδρα της Γαλατασαράι.

    Τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι τα λογικά φαβορί στα εντός έδρας παιχνίδια με Μάλμε και Σαχτάρ Ντόνετσκ αντίστοιχα, ενώ χωρίς προγνωστικά είναι το ματς της Σεβίλης με την Γκλάντμπαχ.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αυριανών αγώνων με ώρα έναρξης στις 21:45:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Παρί Σεν Ζερμέν - Μάλμε

    Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Βόλφσμπουργκ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας

    Αϊντχόφεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Γαλατασαράι - Ατλέτικο Μαδρίτης

    Μπενφίκα - Αστάνα

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους

    Σεβίλη - Γκλάντμπαχ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2015 - 10:32:18 UTC