Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Το ευρώ είναι το όχημα μέσα απo το οποίο επιβάλλονται ακραίες συνταγές λιτότητας
  • [03] Γ. Μπαλάφας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούμε μετεκλογικά με τη ΝΔ
  • [04] Σε πρόσφυγες θα διατεθούν τα έσοδα ενός πανκ, αντιναζιστικού τραγουδιού που σαρώνει στα τσαρτ
  • [05] Ο θρύλος της ροκ Τζ. Λ. Τέρνερ μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [06] Σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται στην Κατώτερη Παλαιολιθική Περίοδο εντοπίστηκαν κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας
  • [07] Ομιλία Αλ. Τσίπρα αύριο στην Καλαμάτα
  • [08] Συνάντηση Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

  • [01] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης

    Tη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό - παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό - αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

    Σχετικά με το ασφαλιστικό και την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ζητά συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πρόσθεσε: «Έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας 3 ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας που εκείνος έφερε στη χώρα, τις οποίες δεν τις πιστεύει, ενώ εμείς τις είχαμε ξεκινήσει, και γενικά να φέρουμε επενδύσεις, για να έρθουν θέσεις εργασίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις. «Δεν πρόκειται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα» υπογράμμισε.

    Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι κόλπο εξυπνάδας, η συνεννόηση. Στην τρικομματική, με χιλιάδες αγανακτισμένους απ' έξω από τη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής, κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις. Δεν είναι κόλπο τακτικής, υπάρχει εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου».

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Μεϊμαράκης: Είναι κατευθυντήρια γραμμή μας να στηρίζουμε τις επενδύσεις

    [02] Π. Λαφαζάνης: Το ευρώ είναι το όχημα μέσα απo το οποίο επιβάλλονται ακραίες συνταγές λιτότητας

    «Ως Λαϊκή Ενότητα δεν έχουμε φετίχ ούτε ταμπού με τα νομίσματα. Δεν είμαστε λάτρεις νομισμάτων. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τη χώρα μας να πάει καλύτερα, να βγαίνει από τη σημερινή κρίση και να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιγγλέση, «Η επανάσταση του GREXIT - Το σχέδιο» στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

    «Αυτό που θέλουμε», συνέχισε, «είναι να ακυρώσουμε τη μνημονιακή κηδεμονία και καταλήστευση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και να μπούμε σε μια άλλη τροχιά. Αυτό θέλουμε, αυτό επιδιώκουμε. Και γι' αυτό λέμε ότι όσοι επιδιώκουν μια τέτοια εξέλιξη, μια τέτοια θετική πορεία για τη χώρα μας, δεν είναι δυνατόν να το επιτύχουν εντός της ευρωζώνης και με το ευρώ ενιαίο νόμισμα. Είναι αδύνατον να γίνει αυτό. Είναι αδύνατον διότι αυτό το ευρώ είναι ο μοχλός, είναι το όχημα μέσα από το οποίο επιβάλλονται ακραίες νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές συνταγές λιτότητας. Και ιδιαίτερα στις πιο αδύνατες χώρες επιβάλλονται μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης.

    Το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μέσο, είναι ένα εργαλείο για να εφαρμόσουμε πολιτικές προοδευτικού και δημοκρατικού χαρακτήρα. Ένα μέσο κι ένα εργαλείο για να αποκαταστήσουμε στη χώρα μας τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη. Και σ' αυτήν την κατεύθυνση εμείς δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη ενόψει των εκλογών».

    [03] Γ. Μπαλάφας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούμε μετεκλογικά με τη ΝΔ

    «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούμε με τη Ν.Δ. μετά τις εκλογές, για τη διακυβέρνηση της χώρας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Κέρκυρα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, που βρίσκεται για περιοδεία στο νησί και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του κόμματος στην Κέρκυρα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.

    «Το λάδι και το νερό έχουν ανάμειξη;» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μπαλάφας, τονίζοντας ότι αν γινόταν αυτή η συνεργασία θα ήταν «τερατογένεση».

    Την ίδια ώρα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι ψηφοφόροι στις επικείμενες εθνικές εκλογές προκειμένου να επιλέξουν το καλύτερο για τη χώρα.

    [04] Σε πρόσφυγες θα διατεθούν τα έσοδα ενός πανκ, αντιναζιστικού τραγουδιού που σαρώνει στα τσαρτ

    Ένα πανκ, αντιναζιστικό τραγούδι του 1993 ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά για να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των τσαρτ της Γερμανίας.

    Το Schrei nach Liebe («Κραυγή Αγάπης») σαρώνει στη χώρα καθώς διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ως απάντηση στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών. Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι του συγκροτήματος Die ?rzte ανέβηκε στη 12η θέση και από σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του TOP 100, για πρώτη φορά στα 22 χρόνια που μετρά ο θεσμός, όπως ανακοίνωσε ο GFK-Entertainment, ο οργανισμός που συντάσσει τη λίστα αυτή.

    Οι πωλήσεις του τραγουδιού αυξήθηκαν κατακόρυφα χάρη στην κινητοποίηση που οργανώθηκε μέσω των χάσταγκ #AktionArschloch και #ActionTrouducul. Ο αρχικός στόχος ήταν να καταγγελθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων στη Γερμανία.

    Το συγκρότημα δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα στην οργάνωση Pro Asyl που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες.

    Το τραγούδι σημείωσε επιτυχία τη δεκαετία του '90 καθώς κατήγγειλε την ακροδεξιά βία. Την εποχή εκείνη στη Γερμανία είχαν σημειωθεί επιθέσεις εναντίον προσφύγων από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία.

    Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι Γερμανοί τάσσονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων.

    [05] Ο θρύλος της ροκ Τζ. Λ. Τέρνερ μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Είναι φανταστικό, εξωπραγματικό, να βάζεις μουσικό πολιτισμό μέσα σε ένα σπήλαιο». Ο Τζο Λιν Τέρνερ, ο θρύλος της ροκ, ο τραγουδιστής των «Rainbow» και των «Deep Purple», λίγο πριν από τη συναυλία του στο Σπήλαιο Περάματος στα Γιάννενα, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την πρωτόγνωρη εμπειρία του.

    Τον συναντήσαμε λίγες ώρες πριν από το ακουστικό σόου, που λόγω συνθηκών στο σπήλαιο, θα διαρκέσει 40 λεπτά (θα αρχίσει στις 20.30), μαζί με τον στενό του φίλο και γνωστό Γιαννιώτη ροκ καλλιτέχνη Γιώργο Γάκη, ο οποίος είναι και η «ψυχή» της διοργάνωσης.

    «Στην καριέρα μου έπαιξα σε αρχαιολογικού χώρους, σε ιστορικά μνημεία, ποτέ όμως σε σπήλαιο», λέει και επισημαίνει, πως ίσως απόψε γραφτεί ιστορία για τη ροκ μουσική. «Είναι η πρώτη και μοναδική εμπειρία για μένα, «η παρθενική». Ίσως παγκοσμίως, δεν έχει ξανασυμβεί ανάλογο μουσικό γεγονός. Γράφουμε ιστορία απόψε, με κάποιο τρόπο».

    Ο ροκ σταρ δεν κρύβει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον ενθουσιασμό του για τη συναυλία, αλλά και γιατί πραγματοποιείται η ιδέα που είχε πριν από ένα χρόνο, όταν είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά το Σπήλαιο. Τότε, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Γάκης του είπε, «εδώ, σε αυτό το χώρο πρέπει να γίνει συναυλία».

    [06] Σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται στην Κατώτερη Παλαιολιθική Περίοδο εντοπίστηκαν κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

    Ολόκληρος σχεδόν ο σκελετός ενός ελέφαντα, καθώς και πλούσια ίχνη πανίδας (τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια και ερπετά) και χλωρίδας (τεμάχια ξύλου, καρποί κ.λπ.) της Κατώτερης Παλαιολιθικής Περιόδου εντοπίστηκαν στο χώρο του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

    Πρόκειται για την υπαίθρια αρχαιολογική θέση Μαραθούσα 1 όπου βρέθηκαν λίθινα τέχνεργα δίπλα σε οστά ελέφαντα και άλλων θηλαστικών, που χρονολογούνται προκαταρκτικά στα 300.000-600.000 έτη πριν από σήμερα.

    [07] Ομιλία Αλ. Τσίπρα αύριο στην Καλαμάτα

    Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει ομιλία αύριο, Σάββατο στις 19:30, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    [08] Συνάντηση Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

    «Είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να βρει η Ελλάδα το δρόμο που της αξίζει» τόνισε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του, στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (ΠΚΜ), με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την χαρά του που συναντά «έναν πολύ καλό φίλο», αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι ο κάθε περιφερειάρχης είναι «ένας πολύ καλός θεσμικός συνεργάτης της κεντρικής κυβέρνησης».

    «Και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα συνεννόησης και συνεργασίας, η κεντρική κυβέρνηση με την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό, αλλά και την επίλυση και συναπόφαση των πολυσύνθετων ζητημάτων τα οποία μας απασχολούν σήμερα, τα οποία μπορούν να λυθούν κυρίως με τη λογική, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής και πολιτικής προσέγγισης που έχει ο καθένας μας. Πολύ περισσότερο με τον συγκεκριμένο περιφερειάρχη με τον οποίο μας συνδέουν χρόνια φιλίας, αγώνων, κοινωνικών αγώνων και πολιτικών απόψεων» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μεϊμαράκη για τα θέματα της περιφέρειας και τα τοπικά ζητήματα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 16:32:28 UTC