Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης
  • [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε η Σοφία Σακοράφα
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν το παλιό
  • [04] Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον υπ. Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο
  • [05] Ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών σχετικά με το χρέος και την ψηφοφορία στον ΟΗΕ
  • [06] Κυκλοφορία σε πραγματικές συνθήκες για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στα Τρίκαλα
  • [07] Αποσυμφόρηση στη Λέσβο
  • [08] Παράσταση του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου
  • [09] Ολοκληρώνεται η συντήρηση των συλλογών του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
  • [10] Ν. Δένδιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Είναι ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές
  • [11] Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος
  • [12] «Κλείδωσε» τον Ντε Χέα για ακόμη τέσσερα χρόνια
  • [13] Derby della Madonnina στην Ιταλία
  • [14] Η «Αιώνια Πόλη» διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
  • [15] Στήριξη από τον κόσμο ζήτησαν Αναστασίου και παίκτες

  • [01] Τη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέπτυξε ο Β.Μεϊμαράκης

    Tη στρατηγική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θέλουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και συλλογική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε, με τη διαχωριστική γραμμή λογικό - παράλογο, λύσεις σε πολλά ζητήματα, που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό - αριστερό, αλλά ένα πλαίσιο κοινής λογικής. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πράγματα επιστημονικής λογικής που δεν έχουν να κάνουν με δεξιό -αριστερό. Κι αυτό θέλω να γίνει πριν τις εκλογές».

    Σχετικά με το ασφαλιστικό και την ανεργία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ζητά συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πρόσθεσε: «Έχουμε αλλάξει 7 πρωθυπουργούς από την αρχή της κρίσης. Δεν μπορεί ανά πεντάμηνο να αλλάζει η κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας 3 ωφέλιμα χρόνια, χωρίς εκλογές. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας που εκείνος έφερε στη χώρα, τις οποίες δεν τις πιστεύει, ενώ εμείς τις είχαμε ξεκινήσει, και γενικά να φέρουμε επενδύσεις, για να έρθουν θέσεις εργασίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις. «Δεν πρόκειται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα» υπογράμμισε.

    Ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι κόλπο εξυπνάδας, η συνεννόηση. Στην τρικομματική, με χιλιάδες αγανακτισμένους απ' έξω από τη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής, κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις. Δεν είναι κόλπο τακτικής, υπάρχει εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου».

    [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε η Σοφία Σακοράφα

    Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, ανακοίνωσε η Σοφία Σακοράφα, εκφράζοντας την διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

    Στην δήλωσή της η κα Σακοράφα αφήνει να εννοηθεί ότι θα δραστηριοποιηθεί εντός της χώρας στην κατεύθυνση και σε συνεργασία με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν το παλιό

    «Να μην θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, γιατί, όπως είπε, «τα παλαιά κόμματα εξουσίας δεν προτιμούν το Ποτάμι και η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αποκλείσουμε τους ανεπάγγελτους των κομμάτων».

    Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην 80η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός, ότι ζητάει αυτοδυναμία και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας πέταξε την ευκαιρία που του έδωσε ο λαός και το να ζητάει τώρα αυτοδυναμία, νομίζω ότι είναι σενάριο αστειότητας».

    Για την επομένη των εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου για να συμφωνήσουν στις προτεραιότητες, ώστε να μην κάνουν σαμποτάζ, και να γίνει μια νέα συνάντησή τους, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση προγράμματος.

    [04] Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον υπ. Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Βασικά θέματα της εθιμοτυπικής συνάντησης ήταν τα τρέχοντα προβλήματα υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία τα δικαστήρια έχουν το βάρος διεξαγωγής των εκλογών.

    Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα διαφάνειας και διαφθοράς, κάτι που απασχόλησε και απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Παπαγγελόπουλο, λόγω της θέσης του υφυπουργού Δικαιοσύνης που κατείχε πριν την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.

    [05] Ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών σχετικά με το χρέος και την ψηφοφορία στον ΟΗΕ

    Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι καθ' ύλην αρμόδιο για τη στάση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις ψηφοφορίες του ΟΗΕ. Αυτό απάντησε, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με την αποχή της χώρας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών. Επισημαίνει δε, ότι η διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος θα ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πριν από το τέλος του 2015.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο θεωρεί την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους θέμα στρατηγικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στη βιώσιμη ανάκαμψη και έχει εργασθεί εντατικά ώστε να διαμορφωθούν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις για μία επιτυχή διευθέτηση.

    Προστίθεται δε, ότι στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων - και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στο Λονδίνο το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου - το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία για την έγκαιρη και άρτια προετοιμασία της ελληνικής πλευράς ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης του χρέους που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πριν το τέλος του 2015.

    [06] Κυκλοφορία σε πραγματικές συνθήκες για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στα Τρίκαλα

    Έτοιμο να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες είναι το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Τρικάλων. Ειδικότερα, από αύριο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, επισήμως (καθώς μερικά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από σήμερα το απόγευμα) το Λεωφορείο, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, θα κυκλοφορεί στους δρόμους των Τρικάλων κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χλμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.

    Η κυκλοφορία για τις πρώτες 6 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.

    [07] Αποσυμφόρηση στη Λέσβο

    Άδεια είναι, πλέον, η Μυτιλήνη από μετανάστες και πρόσφυγες, αφού από τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, μέχρι και χθες το βράδυ αναχώρησαν 29.260 άτομα με έκτακτα και τακτικά δρομολόγια πλοίων.

    Από χθες η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει. Στους δημόσιους χώρους δεν υπάρχουν οι τεράστιοι καταυλισμοί, ενώ συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜ εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Χθες, πραγματοποιήθηκαν εργασίες για τη μετατροπή του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Καρά Τεπέ σε κέντρο απογραφής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, όπου στήθηκαν σκηνές από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα χρησιμοποιείται για τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι θα απογράφονται στο πρώην πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και θα διαμένουν στον καταυλισμό. Στο Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια θα διαμένουν και θα απογράφονται οι μετανάστες άλλων εθνοτήτων. Κανείς δεν θα φεύγει από τον καταυλισμό, παρά μόνο για να επιβιβασθεί στο πλοίο. Γίνονται, δε, προσπάθειες να πραγματοποιείται στους καταυλισμούς ακόμα και η έκδοση εισιτηρίων.

    Η άφιξη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στη Μυτιλήνη, την περασμένη Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η διαδικασία της εξόδου όλων αυτών των εγκλωβισμένων και να υλοποιηθεί. Σημαντική ήταν η παρουσία της υποστρατήγου προϊσταμένης του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, μαζί με την τόλμη του δημάρχου Μυτιλήνης, Σπύρου Γαληνού, να εισηγηθεί και να γίνει δεκτή η χρήση του γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος» ως χώρος απογραφής χιλιάδων ανθρώπων. Κανείς δεν πίστευε ότι όλος αυτός ο κόσμος που βρισκόταν εγκλωβισμένος στους δημόσιους χώρους, στα σοκάκια και τις αυλές σπιτιών της Μυτιλήνης θα απογραφόταν και σήμερα το πρωί το γήπεδο θα υποδεχόταν τους γείτονες μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων.

    [08] Παράσταση του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

    Σαράντα τρίαχρόνια μετά την πρώτη του παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, το οποίο βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα, βόρεια τηςκατεχόμενης από το 1974 Αμμόχωστου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) επιστρέφει απόψε, υπό διαφορετικές όμως συνθήκες, για να παρουσιάσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος».

    Το θέατρο της Σαλαμίνας χτίστηκε τα πρώτα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 15.000 θεατές.

    Η αποψινή παράσταση, με τουρκικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, δίνεται από τον ΘΟΚ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο της Εντός των Τειχών Πόλης της Αμμοχώστου «MASDER» και τελεί υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής επιτροπής για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε με απόφαση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

    Την παράσταση αναμένεται, σύμφωνα με τον ΘΟΚ, ότι θα παρακολουθήσουν περίπου τρεις χιλιάδες θεατές, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και ξένοι.

    [09] Ολοκληρώνεται η συντήρηση των συλλογών του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

    Άλλα πέντε σύνολα αντικειμένων από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης παίρνουν το δρόμο της συντήρησης, λίγο πριν από την έκθεσή τους στο νέο μουσείο που θα δημιουργηθεί στην Πλάκα. Μελέτες συντήρησης για τα προς έκθεση αντικείμενα από τις συλλογές κεραμικής, υαλουργίας, λιθογλυπτικής, τα θαλάσσια όστρακα της συλλογής αργυροχοΐας και τα χάρτινα έργα έλαβαν χτες ομόφωνα το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για να προχωρήσουν.

    Πρόκειται για τις τελευταίες ομάδες έργων του ΜΕΛΤ που περνούν από το ΚΣΝΜ και ετοιμάζονται να συντηρηθούν πριν εκτεθούν στο νέο μουσείο. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχαν εγκριθεί από το ΚΣΝΜ οι μελέτες συντήρησης για ξύλινα, ξυλόγλυπτα και ζωγραφικά έργα, υφάσματα, μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και για τις περίφημες τοιχογραφίες του Θεόφιλου. Επίσης, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε συζητηθεί και εγκριθεί η συντήρηση των έργων κοπτικής τέχνης.

    [10] Ν. Δένδιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Είναι ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές

    Ένα διαφορετικό ντιμπέιτ, στο οποίο μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι όροι αλλά θα έχουν τη δυνατότητα απευθείας διαλόγου μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί, προτείνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Νίκος Δένδιας.

    Ο πρώην υπουργός, επικριτικός για τη γενική εικόνα της προχθεσινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, σημειώνει ότι μπορούμε να πάρουμε παραδείγματα από επιτυχημένα ντιμπέιτ που έχουν γίνει στο εξωτερικό, σε πάρα πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

    Για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου υπογραμμίζει τη θέση του κόμματός του, ότι έπρεπε να αποφευχθούν και απαντά σε όσους κατηγορούν το κόμμα του ότι τις φοβάται αναρωτώμενος«πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό όταν η ΝΔ προηγείται πια στις δημοσκοπήσεις».

    Επίσης, ο πρώην υπουργός τονίζει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές και εξηγεί γιατί οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι παρά το μνημονιακό πλαίσιο οι πολιτικές τους διαφέρουν σε πολλούς τομείς όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη, η παιδεία κ.α.

    [11] Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα η ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος

    Διπλωματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την ελληνική ψήφο στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος, επισήμαιναν ότι οι αποφάσεις αυτές του διεθνούς οργανισμού δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και υποχρεωτική νομική εφαρμογή.

    Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι το ελληνικό χρέος δεν έχει σχέση με τα χρέη που αφορά η υπόθεση, αφού είναι διαφορετική η φύση του (χρέος προς κράτη με πολύ χαμηλό επιτόκιο κλπ.). Επιπλέον τυχόν υποστήριξη του ψηφίσματος θα έφερνε την Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, που απείχαν και τη Βρετανία που το καταψήφισε, και από τις οποίες η Ελλάδα αναμένει την ελάφρυνση του χρέους. Το θέμα του επίδικου ψηφίσματος αφορούσε κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Αργεντινή, και από αυτές υποστηρίχθηκε.

    Ποτέ εξάλλου, σημείωναν οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι, δεν δόθηκαν από την απελθούσα κυβέρνηση οδηγίες στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία για το πώς θα ψηφίσει στον ΟΗΕ. Οι τελευταίες οδηγίες είχαν δοθεί το 2014 από την τότε κυβέρνηση και προέβλεπαν και τότε αποχή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους.

    Νωρίτερα τη δυσαρέσκειά του για την αποχή της Ελλάδας από το κρίσιμο ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητές της.

    «H υπηρεσιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «οφείλει να υπηρετεί τη χώρα προς τις εκλογές και όχι να αλλάζει την πολιτική της προηγούμενης και εκλεγμένης κυβέρνησης». Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι «βάση οδηγιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Εξωτερικών, μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο η Κυβέρνηση Σωτηρίας, έδωσε σαφείς οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ, όπως συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα του ΟΗΕ για το χρέος με την προοπτική υπερψήφισης του ψηφίσματος που ετοίμαζε η ομάδα». Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει την ύπαρξη πληθώρας οδηγιών και τηλεγραφημάτων που πιστοποιούν τις οδηγίες του ΥΠΕΞ για αυτή τη συμμετοχή και την προετοιμασία στήριξης από πλευράς Ελλάδας του ψηφίσματος, και τονίζει ότι «η θέση αυτή προωθήθηκε σθεναρά επί 7 μήνες παρά τις πιέσεις που δεχόταν η χώρα από ισχυρούς εταίρους». Παράλληλα επισημαίνει ότι «η αλλαγή της πολιτικής σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προτροπή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία το ελάχιστο που όφειλε να κάνει ήταν να διαβουλευτεί προηγούμενα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Α.Τσίπρα»

    [12] «Κλείδωσε» τον Ντε Χέα για ακόμη τέσσερα χρόνια

    Μια εβδομάδα μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι ο Νταβίντ Ντε Χέα υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η προηγούμενη συνεργασία του Ισπανού τερματοφύλακα με τους «κόκκινους διαβόλους» έληγε στο τέλος της τρέχουσας περιόδου και αναμενόταν ότι θα συνέχιζε ως ελεύθερος την καριέρα του στη «βασίλισσα» την επόμενη χρονιά.

    «Είμαι χαρούμενος που αρχίζω αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου στη Γιουνάιτεντ», τόνισε ο 24χρονος διεθνής με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συλλόγου και συνέχισε: «Πάντα απολάμβανα να παίζω με αυτούς τους σπουδαίους παίκτες μπροστά στους φανταστικούς φιλάθλους μας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος και το Ολντ Τράφορντ είναι ένα ιδανικό μέρος για μένα να συνεχίσω να εξελίσσω την καριέρα μου. Ανυπομονώ να αφήσω πίσω μου ένα δύσκολο καλοκαίρι και να επικεντρώσω την προσοχή μου στο να δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να έχουν επιτυχίες».

    Από την πλευρά του, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος άφησε τον Ντε Χέα εκτός αποστολής στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και χρησιμοποιούσε κάτω από τα δοκάρια τον Αργεντινό Σέρχιο Ρομέρο, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που ο Νταβίντ υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο. Είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα είναι μέρος της ομάδας για πολλά χρόνια ακόμη».

    [13] Derby della Madonnina στην Ιταλία

    Το ντέρμπι του Μιλάνου ή "Derby della Madonnina", όπως είναι πιο γνωστό, δεσπόζει στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Η Ίντερ έχει ξεκινήσει τη σεζόν με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θέλει να κάνει το «3 στα 3» για να παραμείνει στο... ρετιρέ, την ώρα που η Μίλαν χρειάζεται το «τρίποντο» για να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή.

    Να διευρύνουν το απόλυτο της συγκομιδής θα προσπαθήσουν επίσης οι Κιέβο, Τορίνο, Σασουόλο και Παλέρμο με Γιουβέντους, Βερόνα, Αταλάντα και Κάρπι, αντίστοιχα, την ώρα που η πρωταθλήτρια «γηραιά κυρία» ψάχνει τους πρώτους βαθμούς της, καθώς άρχισε τη σεζόν με δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Στην έδρα της Φροζινόνε δοκιμάζεται η Ρόμα.

    Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος έχει ως εξής:

    Φροζινόνε-Ρόμα

    Φιορεντίνα-Τζένοα

    Γιουβέντους-Κιέβο

    Βερόνα-Τορίνο

    Σασουόλο-Αταλάντα

    Σαμπντόρια-Μπολόνια

    Έμπολι-Νάπολι

    Παλέρμο-Κάρπι

    Λάτσιο-Ουντινέζε

    Ίντερ-Μίλαν

    [14] Η «Αιώνια Πόλη» διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

    Η Ρώμη είναι πλέον και επισήμως υποψήφια για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η επιστολή που επισημοποιεί τη δέσμευση για να οργανώσει η ιταλική πρωτεύουσα τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη έφυγε από την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) με προορισμό τα γραφεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία στις 16 Σεπτεμβρίου θα αποκαλύψει τα ονόματα όλων των πόλεων που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση.

    Στο Καπιτώλιο, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Ρώμη 2024» Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, ο πρόεδρος της CONI Τζοβάνι Μαλαγκό και ο δήμαρχος της «Αιώνιας Πόλης» Ινιάτσο Μαρίνο, υπέγραψαν την επιστολή που επισημοποιεί την ιταλική υποψηφιότητα.

    Για τη διάσημη πρωτεύουσα αρχίζει έτσι η διαδικασία εκπόνησης ενός σχεδίου που θα παρέχει στους αθλητές και σε όλο τον κόσμο «την ευκαιρία να βιώσουν τις συγκινήσεις και το Ολυμπιακό πνεύμα» σε ένα «παλκοσένικο» απαράμιλλης ομορφιάς, όπως αναφέρει η επιστολή που απεστάλη προς τη ΔΟΕ και η οποία συνεχίζει: «Καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν μπορεί να προσφέρει μια κληρονομιά τέχνης, ιστορίας και κουλτούρας, που αγκαλιάζει ένα τέτοιο ευρύ χρονικό διάστημα και επιτρέπει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στα πιο θεαματικά και συμβολικά μέρη της Αιώνιας Πόλης».

    Εκτός της Ρώμης, που είχε διοργανώσει και τους Αγώνες του 1960, επίσημο ενδιαφέρον για τους Αγώνες του 2024 έχουν εκδηλώσει το Παρίσι, το Λος Άντζελες, που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τη Βοστόνη, και το Αμβούργο (η μοναδική πόλη από τις τέσσερις όπου δεν έχουν φιλοξενηθεί ποτέ Ολυμπιακοί Αγώνες), ενώ έως την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να μπουν στη διεκδίκηση της διοργάνωσης και άλλες μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ντόχα, το Μπακού και για ακόμη μια φορά η Κωνσταντινούπολη.

    [15] Στήριξη από τον κόσμο ζήτησαν Αναστασίου και παίκτες

    Να σταθούν κοντά στην ομάδα ζήτησαν οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, κατά την παραλαβή των νέων καρτών μελών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Γιάννης Αναστασίου επισήμανε τη στήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας πως «...χωρίς τη συμπαράστασή τους η ομάδα θα ήταν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες» .

    Ο Μάρκους Μπεργκ από την πλευρά του έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Να συνεχίσει ο κόσμος να μας υποστηρίζει όπως το έκανε πάντα. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη για εμάς η βοήθειά του κι εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

    Εκ μέρους της διοίκησης, ο Τάκης Φύσσας τόνισε: «Κόσμος και Παναθηναϊκός είναι έννοιες ταυτόσημες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Περιμένουμε τον κόσμο να δείξει την αγάπη του στην ομάδα. Είμαστε όλοι μία γροθιά και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο».

    Ο εκ των αρχηγών των «πρασίνων» Τάσος Λαγός είπε: «Σίγουρα η αρχή δεν ήταν τόσο καλή, αλλά από εδώ και πέρα μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τους στόχους που έχουμε μπροστά μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 14:32:20 UTC