Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η πολιτική παραφωνία του εκβιαστικού μνημονίου γρήγορα θα τελειώσει»
  • [02] Πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησαν Κίνηση και θα συνεργαστούν στις εκλογές με τη ΛΑ.Ε.
  • [03] Ο Στ. Θεοδωράκης θα παρουσιάσει το μεσημέρι τις εκλογικές λίστες του Ποταμιού
  • [04] Αλλαγές στα capital controls
  • [05] Β. Κορκίδης: Η φετινή ΔΕΘ πραγματοποιείται με βαρύ κλίμα στην οικονομία
  • [06] Ντάισελμπλουμ: Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έβλαψε την ανάκαμψη στις άλλες χώρες της ευρωζώνης
  • [07] Ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση ζήτησαν οι Πρόεδροι της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας
  • [08] Β. Όρμπαν: Μπορεί να καταλήξουμε να είμαστε μειονότητα στην ήπειρό μας
  • [09] Κλειστός όλη την ερχόμενη εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Καλογερικού
  • [10] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 μετανάστες
  • [11] Σε ύφεση η φωτιά στον Αετό Κυπαρισσίας, υπό μερικό έλεγχο στο Βασιλίτσι
  • [12] Εκκενώθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης
  • [13] «Η συγκρουσιακή σχέση με την Ευρώπη ξεκινάει από τα χρόνια του Βυζαντίου»
  • [14] Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη» από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
  • [15] Η χειρουργική επέμβαση θεραπεύει καλύτερα τον διαβήτη σε βάθος χρόνου σε σχέση με τη συμβατική θεραπεία

  • [01] «Η πολιτική παραφωνία του εκβιαστικού μνημονίου γρήγορα θα τελειώσει»

    Μήνυμα πάλης και αγώνα «για να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, να πατήσει γερά στα πόδια και να κυβερνήσει υπέρ των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων του λαού», έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και υποψήφια βουλευτής, Όλγα Γεροβασίλη, μέσα από τον γραπτό χαιρετισμό της, στην προεκλογική εκδήλωση στην Άρτα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Βούτση.

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι επί οκτώ μήνες υπήρξαν πιέσεις και εκβιασμοί από κύκλους πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, εντός και εκτός της χώρας, και πρόσθεσε: «Αντισταθήκαμε βάζοντας μπροστά το συμφέρον, όχι το δικό μας και των ψηφοφόρων μας, αλλά όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, όπως αρμόζει σε μία αριστερή κυβέρνηση. Ακόμη κι όταν κάποιοι από εκείνους που πορευόμασταν μαζί, επιχείρησαν να οικειοποιηθούν το κοινό μας εγχείρημα και να μη δώσουν τη μάχη με την πραγματικότητα, όπως αρμόζει στην Αριστερά, αποφασίζοντας να "ρίξουν" την κυβέρνηση».

    Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι με ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει σε όλους σαφές «πως η πολιτική παραφωνία του εκβιαστικού μνημονίου γρήγορα θα τελειώσει και πως η πόρτα των δεσμεύσεων και των εκβιασμών του λαού μας θα διπλοκλειδωθεί μια για πάντα».

    [02] Πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησαν Κίνηση και θα συνεργαστούν στις εκλογές με τη ΛΑ.Ε.

    Στη συγκρότηση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης προχώρησαν πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, που αποχώρησαν πρόσφατα, λόγω της διαφωνίας με την υπογραφή του Μνημονίου.

    Με κείμενο που φέρει 83 υπογραφές τονίζουν ότι η Κίνησή τους θα πάρει μέρος στην εκλογική μάχη σε συνεργασία με το μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας και άλλων δυνάμεων.

    [03] Ο Στ. Θεοδωράκης θα παρουσιάσει το μεσημέρι τις εκλογικές λίστες του Ποταμιού

    Τις εκλογικές λίστες του Ποταμιού θα παρουσιάσει στις 13:00, ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι.

    [04] Αλλαγές στα capital controls

    Έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς. Επίσης, και οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων για την κάλυψη των προεκλογικών εξόδων τους, τα οποία θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.

    Ανακοίνωσε, επίσης την ουσιαστική χαλάρωση των συναλλαγών με το εξωτερικό, μέσω ίντερνετ, ενώ σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα μέχρι 5.000 ευρώ η έγκριση θα περνάει απευθείας από τις τράπεζες.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε, επίσης ότι εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις για την επαναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των κεφαλαίων που βρίσκονται σήμερα σε ... "στρώματα, το γνωστό στρώμα capital", όπως είπε ο υπουργός ή στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των αλλεπάλληλων προμηθειών που πληρώνουν οι πελάτες, λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

    [05] Β. Κορκίδης: Η φετινή ΔΕΘ πραγματοποιείται με βαρύ κλίμα στην οικονομία

    Η 80η Δ.Ε.Θ. πραγματοποιείται, υπό τη σκιά δύο σημαντικών γεγονότων. Από τη μία της επιβολής περιορισμού στη διακίνηση των κεφαλαίων και από την άλλη της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών - των δεύτερων μέσα σε επτά μήνες - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με την ευκαιρία των εγκαινίων της 80ης ΔΕΘ δήλωσε:«..Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, η πρώτη ουσιαστική προεκλογική σφυγμομέτρηση του επιχειρηματικού κόσμου στην 8η ΔΕΘ, να μας προϊδεάσει για την καλύτερη δυνατή σύνθεση, μιας νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σοβαρότητα και την οικονομική σταθερότητα, που χρειάζεται επειγόντως ο τόπος για να αντιμετωπίσει τα επικίνδυνα απόνερα της κρίσης.

    Το ΔΣ της ΕΣΕΕ συγχαίρει τους διοργανωτές της 80ης ΔΕΘ και εύχεται καλή επιτυχία σε εκθέτες και επισκέπτες, με πολλές και επικερδείς εμπορικές συμφωνίες για το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας...»

    Στη συνέχεια παραθέτοντας μερικά στοιχεία για να καταδείξει την κατάσταση στην πραγματική οικονομία, σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι συνολικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις του εισαγωγικού, του εξαγωγικού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, οι θερινές απώλειες ανέρχονται στα 1,33 δισ. ευρώ. Επίσης, η βιομηχανία εμφάνισε μείωση τζίρου της τάξεως του -40%. Στο πεδίο των εξαγωγών σημειώθηκε πτώση της τάξεως του 10%-12%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν περίπου στα 1,85 δισ. ευρώ, αντί αρχικών προσδοκιών ύψους 2,1 δισ. ευρώ. Όσον αφορά στις εισαγωγές, οι μέχρι στιγμής απώλειες εκτιμώνται στα 1,5-2,0 δισ. ευρώ και αποτυπώνονται στις κατηγορίες πρώτων υλών, ζωοτροφών, λιπασμάτων, ελαστικών, ανταλλακτικών, ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, ηλεκτρικών συσκευών κ.ά.

    Τέλος, όπως αναφέρεται «η φετινή διοργάνωση της έκθεσης, πραγματοποιείται υπό την απειλή των επιπτώσεων μιας νεκρής οικονομικά περιόδου, με ενδείξεις για νέα λουκέτα, επιχειρηματική μετανάστευση και αύξηση της ανεργίας».

    [06] Ντάισελμπλουμ: Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έβλαψε την ανάκαμψη στις άλλες χώρες της ευρωζώνης

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τις χώρες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής.«Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να χαλαρώσουμε. Η προβλεπόμενη ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια ομιλίας του στην αυστριακή πόλη Άλπμπαχ.

    «Για να ενισχύσουμε τη νομισματική μας ένωση οικονομικά και πολιτικά πρέπει να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της σύγκλισης», επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    Οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να πετύχουν τη σύγκλιση των αγορών εργασίας και προϊόντων τους καθώς και των επενδύσεων ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν να απομακρυνθούν η μία από την άλλη, εκτίμησε ο Ντάισελμπλουμ.

    Πριν από ένα χρόνο, η ευρωζώνη θεωρούνταν βάρος για την παγκόσμια οικονομία, ενώ τώρα είναι μια από τις πιο ισχυρές περιοχές, τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

    Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έβλαψε την ανάκαμψη στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα πλέον χρειάζεται μια φιλόδοξη εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας και πολιτική σταθερότητα.

    [07] Ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση ζήτησαν οι Πρόεδροι της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας

    Κοινή ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση και πρωταρχικά για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, ζήτησαν ο Πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ και ο Ούγγρος ομόλογός του, Γιάνος Άντερ, στη διάρκεια συνάντησης στη Βουδαπέστη.

    Ο Ούγγρος Πρόεδρος ζήτησε πιο επιθετικά μέτρα εναντίον των λαθροδιακινητών και ζήτησε από τον κ. Πάχορ να στηρίξει την ιδέα ενός κοινού ταμείου της ΕΕ για στρατόπεδα προσφύγων στις χώρες στις οποίες φθάνουν πρώτα.

    Αυτή θα είναι η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική λύση που θα συμπεριλάβει τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και ορισμένες από τις πλούσιες αραβικές χώρες, ανέφερε ο κ. Άντερ, τονίζοντας ότι ο χρόνος εξαντλείται.

    Ο Σλοβένος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, συμφώνησε ότι μία κοινή ευρωπαϊκή λύση είναι επίσης προς το συμφέρον της Σλοβενίας και υποστήριξε ότι αυτή θα μειώσει την επιβάρυνση σε χώρες, όπως η Ουγγαρία.

    [08] Β. Όρμπαν: Μπορεί να καταλήξουμε να είμαστε μειονότητα στην ήπειρό μας

    «Η ροή προσφύγων και μεταναστών είναι "ατελείωτη" και, αν η Ευρώπη δεν προστατεύσει τα σύνορά της, μπορεί να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια ακόμη», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στο ουγγρικό ραδιόφωνο.

    «Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη απειλείται από μαζική εισροή ανθρώπων, πολλές δεκάδες εκατομμύρια μπορεί να έρθουν στην Ευρώπη. Τώρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά τον επόμενο χρόνο θα μιλάμε για εκατομμύρια και δεν υπάρχει τέλος σε αυτό», είπε.

    «Ξαφνικά θα διαπιστώσουμε ότι είμαστε μειονότητα στην ίδια την ήπειρό μας», είπε προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της και να εφαρμόσει κανόνες μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

    «Εμείς οι Ούγγροι, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην Ευρώπη, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να εφαρμόσουμε τους κανόνες της ΕΕ και στον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης», είπε προσθέτοτας ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες «δεν θέλουν να καταγραφούν στην Ουγγαρία, θέλουν να πάνε στη Γερμανία, αλλά η Ουγγαρία δεν μπορεί να τους επιτρέψει να περάσουν, διότι αυτό θα δημιουργήσει τον κίνδυνο η Αυστρία να κλείσει τα σύνορά της». «Εάν η Γερμανία εκδώσει βίζες γι' αυτούς, μπορούμε να τους αφήσουμε να περάσουν», είπε.

    [09] Κλειστός όλη την ερχόμενη εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Καλογερικού

    Κλειστός όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ο ένας κλάδος της σήραγγας Καλογερικού, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα και στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης εντός της σήραγγας.

    Συγκεκριμένα, η σήραγγα θα είναι κλειστή από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 το πρωί έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 16.00.

    Για το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία από και προς Καλαμάτα θα διεξάγεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας Καλογερικού σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη (contraflow).

    [10] Στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 μετανάστες

    Στις 10 το πρωί θα καταπλεύσει στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2504 μετανάστες από 4 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    Ειδικότερα, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρέλαβε από το λιμάνι της Κω 491 άτομα 164 από την Κάλυμνο 1102 από τη Λέρο και 747 από τη Μυτηλήνη. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

    [11] Σε ύφεση η φωτιά στον Αετό Κυπαρισσίας, υπό μερικό έλεγχο στο Βασιλίτσι

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά, που ξέσπασε προχθές βράδυ στην Πύλα, στην Τοπική Κοινότητα Αετού Μεσσηνίας και όπως εκτιμάται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις έως το βράδυ θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, καθώς οι μικροεστίες ανάφλεξης έχουν φθίνουσα πορεία.

    Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που ξέσπασε χθες, σε δύο μάλιστα εστίες, σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Χρυσοκελλαριά και Βασιλίτσι, νοτιοδυτικά της Κορώνης. Στην περιοχή, επιχειρούν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες. Σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Μεσσηνίας, πύραρχο Παναγιώτη Μούντογλη, η φωτιά που μέχρι στιγμής έχει κάψει 50 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης, έως το βράδυ αναμένεται να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

    [12] Εκκενώθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης

    Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγούνται αυτή την ώρα από τον χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ «Τσαμάκια». Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας υποχρέωσαν τους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τον χώρο του λιμανιού και τους οδηγούν στον ανοιχτό χώρο της «Φυκιότρυπας», που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το λιμάνι. Εκεί θα γίνει προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησης των ανθρώπων που αναζητούν τρόπο για να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη.

    Ωστόσο στην περιοχή της «Φυκιότρυπας» δεν υπάρχει απολύτως καμία υποδομή για την φιλοξενία των προφύγων και μεταναστών και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

    Νωρίτερα είχαν γίνει επεισόδια στο λιμάνι, όταν περίπου 1000 Αφγανοί μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στο πλοίο της γραμμής, φωνάζοντας «Αθήνα, Αθήνα!». Η βίαιη επιβίβαση των μεταναστών αποτράπηκε με την χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου υποχρεώθηκε να σηκώσει τον καταπέλτη, με συνέπεια πολλοί επιβάτες να εγκλωβιστούν στο ντόκο.

    Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ χαρακτήρισε «εκρηκτικό» το πρόβλημα. «Είμαστε στο σημείο μηδέν πριν από την έκρηξη. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου. Περιγράφοντας την κατάσταση ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι τοπικές αρχές δεν ξέρουν πόσοι ακριβώς είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο νησί.

    «Υπάρχουν περίπου 7-8 χιλιάδες που είναι καταγεγραμμένοι και περιμένουν να φύγουν... Τα πλοία δεν επαρκούν», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου, απευθύνοντας έκκληση να δρομολογηθούν περισσότερα πλοία το ταχύτερο δυνατό. «Δεν θέλω απλώς πλοία, θέλω στόλο», τόνισε ο Σπύρος Γαληνός.

    [13] «Η συγκρουσιακή σχέση με την Ευρώπη ξεκινάει από τα χρόνια του Βυζαντίου»

    Η σύγκρουση της Ευρώπης με την Ελλάδα ξεκινάει από την εποχή του Βυζαντίου και του Σχίσματος, αλλά το μεγάλο μας πρόβλημα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είναι η επιθετικότητα της Γερμανίας, που μοιάζει να μη θέλει να συγχωρήσει τις χώρες οι οποίες της προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νάνος Βαλαωρίτης, μιλώντας για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, λίγο πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Ποιητής, πεζογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής, ο Ν. Βαλαωρίτης αναφέρεται ακόμα στην ασύμμετρη μάχη που έδωσε στο ευρωπαϊκό πεδίο η απερχόμενη κυβέρνηση, όπως και στο ρήγμα το οποίο δημιουργήθηκε μετά από αυτή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    [14] Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη» από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφαίρεσαν την Ε.Ο. 17 Νοέμβρη από τον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων τον οποίο καταρτίζουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης 17 Νοέμβρη ως τρομοκρατικής την 26η Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (Federal Register).

    «Σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών, κατέληξα ότι οι περιστάσεις βάσει των οποίων είχε χαρακτηριστεί η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση έχουν αλλάξει κατά τρόπο που δικαιολογεί την ανάκληση» του χαρακτηρισμού, ανέφερε ο Κέρι.

    [15] Η χειρουργική επέμβαση θεραπεύει καλύτερα τον διαβήτη σε βάθος χρόνου σε σχέση με τη συμβατική θεραπεία

    Η βαριατρική ή μεταβολική χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική σε βάθος χρόνου για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2, ιδίως στους παχύσαρκους ασθενείς, από ό,τι η συμβατική αντιδιαβητική θεραπεία, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ιταλική επιστημονική έρευνα. Η επέμβαση προστατεύει από τον διαβήτη τόσο επειδή μειώνει το πάχος του ασθενούς, όσο και επειδή βελτιώνει τον τρόπο που λειτουργεί το γαστρεντερικό σύστημά του.

    Οι ερευνητές του King's College του Λονδίνου και του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης, με επικεφαλής τον καθηγητή Φραντσέσκο Ρουμπίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», παρακολούθησαν μια ομάδα 60 παχύσαρκων διαβητικών ασθενών ηλικίας 30 έως 60 ετών με δείκτη σωματικής μάζας πάνω από 35.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 September 2015 - 8:32:14 UTC