Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σκευωρία» σε βάρος του, καταγγέλλει ο Αλέξης Μητρόπουλος
  • [02] Να μην πέσει στην παγίδα που του στήνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, καλεί τον ελληνικό λαό το ΚΚΕ
  • [03] Διαφωνεί με τις "μεθοδεύσεις" της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης
  • [04] Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, εκτίμησε ο Ευ. Μεϊμαράκης από την Αιτωλοακαρνανία
  • [05] Την αναστολή επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξετάζει η κυβέρνηση
  • [06] Ικανοποίηση της Κομισιόν για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση
  • [07] Α. Μέρκελ: Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
  • [08] Ο. Γεροβασίλη: Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία

  • [01] «Σκευωρία» σε βάρος του, καταγγέλλει ο Αλέξης Μητρόπουλος

    «Σκευωρία» και «υπηρεσιακή αθλιότητα» κατήγγειλε ο Αλέξης Μητρόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος είναι ο εξοστρακισμός του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύοντας «δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιον σύντροφο να με σπιλώσουν...». Ωστόσο, ο κ. Μητρόπουλος, αρνήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή της συνέντευξης Τύπου -που παραχώρησε σε αίθουσα της Βουλής- και παρά τις επίμονες ερωτήσεις, να κατονομάσει ποιος είναι εκείνος, ο οποίος ενήργησε για να φτάσει ξανά ο φάκελός του στη Βουλή, παραμονές της διάλυσής της.

    Μίλησε για «αλληλουχία γεγονότων που οδηγούν σε πρόσωπο» και υποστήριξε πως «άλλοι παύτηκαν σε ένα βράδυ και άλλοι αναβαθμίσθηκαν σε ένα βράδυ για να έρθει η υπόθεσή μου στο προσκήνιο» και ισχυρίστηκε πως ο εφοριακός, που επέβαλε το πρόστιμο πήρε προαγωγή, ενώ από τον εφοριακό που διαφωνούσε για την υποβολή προστίμου αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, και αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την Διαφθορά, Παναγιώτη Νικολούδη, ο κ. Μητρόπουλος είπε σήμερα ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον υπουργό -τον οποίο χαρακτήρισε «έναν από τα εντιμότερα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- και πως ο κ. Νικολούδης δεν του ανέφερε κάτι συγκεκριμένο, αλλά ο ίδιος υπέλαβε από τη συνομιλία ότι κάποιος είχε συμφέρον προτού κλείσει η Βουλή, να διαβιβαστεί εκ νέου η υπόθεση. Όπως είπε, πάντως, ο κ. Μητρόπουλος «ενοχλήθηκε από προσπάθειες διάψευσης» και «στενοχωρήθηκε διότι το ίδιο πόρισμα, ο ίδιος φάκελος, ήρθε στη Βουλή».

    «Δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιον σύντροφο μέσα από αυτή την σκευωρία, την υπηρεσιακή αθλιότητα να με σπιλώσουν» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και δήλωσε ότι δεν αρκείται ούτε στη δήλωση του Νίκου Βούτση, πως «η διαφορά είναι ιδεολογική, οι φράσεις του και η επτάμηνη στάση του και η αποδόμηση της συμφωνίας και όχι το προσωπικό θέμα», παρότι τον εκφράζει, όπως ανέφερε, ο τρόπος με τον οποίο αναλύει το θέμα του ο πρώην υπουργός.

    «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση και βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην περιφέρειά του», ανέφερε, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως «αν με κόψει για ιδεολογικούς όρους θα τον τιμήσω και θα πάρω τις αποφάσεις μου». Ωστόσο, δήλωσε πως «μέχρι αυτή την ώρα» δεν έχει καμία πρόθεση εναλλακτικής πολιτικής διαδρομής και θα αποφασίσει μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος.

    [02] Να μην πέσει στην παγίδα που του στήνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, καλεί τον ελληνικό λαό το ΚΚΕ

    «Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν προεκλογικά -σε συνεργασία- ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, για να περάσουν μετά τις εκλογές νέα βάρβαρα σκληρά μέτρα σε βάρος του, με το 3ο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα έρθουν» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

    «Ταυτόχρονα ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δώσει ψήφο σε νέα αναχώματα που στήνονται, όπως είναι το νέο κόμμα που προήλθε από την πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, δεν πρέπει να δοθεί καμιά εργατική-λαϊκή ψήφος, ιδιαίτερα από τις εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Ελλάδας, από την ελληνική αγροτιά, στη ναζιστική Χρυσή Αυγή» πρόσθεσε.

    «Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [03] Διαφωνεί με τις "μεθοδεύσεις" της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

    Την διαφωνία του με τις κινήσεις της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ στην κατεύθυνση της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει με δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης και προαναγγέλλει συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος.

    Στην δήλωσή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει: «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Αριστερά μετατρέπεται σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς.

    Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός - παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ - υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος.

    Σε όλη την πολιτική διαδρομή μου υπηρέτησα με προσήλωση τη δημοκρατία. Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών.

    Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική».

    [04] Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, εκτίμησε ο Ευ. Μεϊμαράκης από την Αιτωλοακαρνανία

    Στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαία περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγρότες, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

    Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Μείμαράκης ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ είναι να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων και σημείωσε ότι δεν πρέπει σε αυτές τις εκλογές να χαθεί καμία ψήφος.

    «Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα» εκτίμησε και αναγνωρίζοντας ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν και με το θυμικό, αναρωτήθηκε αν αξίζει να ψηφίζει κανείς με θυμό όταν, όπως είπε, αυτό μας κόστισε 90 δισ. ευρώ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθούν τα κονδύλια. Επίσης, επεσήμανε ότι η στάση της ΝΔ απέτρεψε την αύξηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ δεσμεύτηκε πως τα μέτρα για τους αγρότες δεν θα περάσουν.

    Απόψε, στις 19:30, ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει στο κλειστό Γυμναστήριο Πάτρας, στο πλαίσιο των ομιλιών του στην περιφέρεια.

    [05] Την αναστολή επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξετάζει η κυβέρνηση

    Το ενδεχόμενο να αναβληθεί για δύο μήνες η επιβολή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εξετάζει η υπηρεσιακή κυβέρνηση

    Σήμερα μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει απάντηση στο θέμα αυτό - ίσως με έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - σύμφωνα και με τις σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη:

    «Υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό και μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι για να δοθεί μια παράταση δύο μηνών, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει. Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, όποτε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση»

    Προηγήθηκαν οι έντονες αντιδράσεις των φορέων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών, ωδεία, ΙΕΚ και κολέγια).

    Υπέρ της απόσυρσης του μέτρου της επιβολής του ΦΠΑ που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο, συγκεντρώνονται υπογραφές από τους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ήδη ξεπέρασαν κατά πολύ τις 100.000 οι υπογραφές που συγκέντρωσαν τα ιδιωτικά σχολεία και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

    Το οικονομικό επιτελείο εισηγείται την αναβολή του ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για δύο μήνες. Τις οριστικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα λόγω του μνημονίου και η μη εφαρμογή του απαιτεί την αντικατάστασή του από άλλο μέτρο, ισοδύναμου χαρακτήρα.

    Για το λόγω αυτό, εκτιμάται ότι άμεσα θα προωθηθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προβλέπει την χρονική αναβολή του μέτρου, το οποίο συγκεντρώνει την αντίθεση όλων των κομμάτων, καθώς και ισχυρές αντιδράσεις από τους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

    [06] Ικανοποίηση της Κομισιόν για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση

    Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    «Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», δήλωσε ο κ. Σχοινάς και προσέθεσε ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος, και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

    [07] Α. Μέρκελ: Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

    «Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τις επικείμενες εκλογές.

    «Έχουμε στο μεταξύ ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος. Θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» ανέφερε η κ. Μέρκελ, στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο Βερολίνο.

    [08] Ο. Γεροβασίλη: Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία

    «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η συμφωνία, εμείς ήμασταν οι πρώτοι που το λέγαμε αυτό. Ναι, θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Δεν είμαστε δισυπόστατοι. Έχουμε μία υπόσταση και τη λέμε ανοιχτά και ειλικρινώς. Έχουμε αποφασίσει να είμαστε οι εγγυητές εξόδου της χώρας και επανόδου της σταθερότητας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

    «Αυτή είναι μία δέσμευση, την οποία έχουμε αναλάβει από την ώρα της ψήφισης της συμφωνίας και φυσικά είμαστε σταθεροί σε αυτό που αποφασίσαμε και διατυπώσαμε. Δεν χρειάζεται κάποιος να υιοθετεί κάτι, το οποίο ξέρει ότι πρέπει να το κάνει» πρόσθεσε.

    Νωρίτερα, η ίδια είχε δηλώσει:«Την ώρα που η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή πολιτική με λαϊκισμούς και ύβρεις, εμείς ασχολούμαστε με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας», καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να απολογηθεί γιατί το κόμμα του εγκατέλειψε την ελληνική οικογένεια τον περασμένο Δεκέμβριο.

    «Έχουμε αποδείξει και υποσχόμαστε o Έλληνας πολίτης δεν θα χάσει το σπίτι που μένει αυτός και η οικογένειά του. Καλούμε τον κ. Μεϊμαράκη να απολογηθεί γιατί εγκατέλειψε την ελληνική οικογένεια τον περασμένο Δεκέμβριο. Ας πει στον ελληνικό λαό τι θα κάνει για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

    Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι επισήμως η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κατά την προεκλογική περίοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2015 - 12:32:11 UTC