Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την 80ή ΔΕΘ
  • [02] Ο. Γεροβασίλη: Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία
  • [03] Με πτώση 0,57% άνοιξε το Χρηματιστήριο
  • [04] Στον «αέρα» το «Πρακτορείο FM 104,9»
  • [05] Mαρτυρίες λιμενικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ανθρώπινη τραγωδία των προσφύγων στο Αιγαίο
  • [06] Δομικές αλλαγές στην Υγεία προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Πρώτο βραβείο σε μουσικό διαγωνισμό κατέκτησε φοιτητής του ΑΠΘ
  • [08] Ν. Βούτσης: «Η πρόθεσή μας είναι αυτοδυναμία»
  • [09] Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο «Πρακτορείο 104,9»

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την 80ή ΔΕΘ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα λειτουργήσει από τις 5 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

    Η τελετή εγκαινίων θα γίνει στις 8μ.μ. της Παρασκευής (4 Σεπτεμβρίου), στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΘ- HELEXPO επισημαίνει ότι «η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αναδεικνύει τη σημασία και τη βαρύτητα του παλαιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού θεσμού της χώρας, της ΔΕΘ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και για εκθέτες από όλο το φάσμα της εγχώριας οικονομίας και παραγωγής».

    Ο στόχος της ΔΕΘ-HELEXPO είναι «στην 80ή επετειακή διοργάνωση της ΔΕΘ να αναδείξει τις καινοτομίες, τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και την αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Με το πλήθος των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο θεσμός της ΔΕΘ θα υπογραμμίσει τον ρόλο του, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και προδιαγράφοντας ταυτόχρονα το μέλλον».

    [02] Ο. Γεροβασίλη: Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία

    «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η συμφωνία, εμείς ήμασταν οι πρώτοι που το λέγαμε αυτό. Ναι, θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Δεν είμαστε δισυπόστατοι. Έχουμε μία υπόσταση και τη λέμε ανοιχτά και ειλικρινώς. Έχουμε αποφασίσει να είμαστε οι εγγυητές εξόδου της χώρας και επανόδου της σταθερότητας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

    «Αυτή είναι μία δέσμευση, την οποία έχουμε αναλάβει από την ώρα της ψήφισης της συμφωνίας και φυσικά είμαστε σταθεροί σε αυτό που αποφασίσαμε και διατυπώσαμε. Δεν χρειάζεται κάποιος να υιοθετεί κάτι, το οποίο ξέρει ότι πρέπει να το κάνει» πρόσθεσε.

    Νωρίτερα, η ίδια είχε δηλώσει:«Την ώρα που η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή πολιτική με λαϊκισμούς και ύβρεις, εμείς ασχολούμαστε με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας», καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να απολογηθεί γιατί το κόμμα του εγκατέλειψε την ελληνική οικογένεια τον περασμένο Δεκέμβριο.

    «Έχουμε αποδείξει και υποσχόμαστε o Έλληνας πολίτης δεν θα χάσει το σπίτι που μένει αυτός και η οικογένειά του. Καλούμε τον κ. Μεϊμαράκη να απολογηθεί γιατί εγκατέλειψε την ελληνική οικογένεια τον περασμένο Δεκέμβριο. Ας πει στον ελληνικό λαό τι θα κάνει για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

    [03] Με πτώση 0,57% άνοιξε το Χρηματιστήριο

    Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την επικράτηση ήπιων πτωτικών τάσεων.O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 630, 19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,57%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,55 εκατ. ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,06 %.

    Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,11%) και των Τραπεζών (+0,73%).Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,38%) και των Πρώτων Υλών (-1,20%).Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 20 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

    [04] Στον «αέρα» το «Πρακτορείο FM 104,9»

    Το «Πρακτορείο FM 104,9» ξεκίνησε να εκπέμπει στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης από σήμερα στις έξι το πρωί. Μέσα από τη χρήση της συχνότητας του ράδιο ΔΕΘ, θα παρακολουθεί βήμα - βήμα τα γεγονότα, με την εγκυρότητα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Με 220 επαγγελματίες δημοσιογράφους και ένα πλήρες δίκτυο ανταποκριτών στα σημαντικότερα σημεία του πλανήτη, το «Πρακτορείο FM 104,9» θα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων και θα παρακολουθεί συνεχώς όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Το ραδιόφωνο, σε πρώτη φάση, θα καλύπτει τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Oι ακροατές του από την Αττική και τον υπόλοιπο κόσμο θα μπορούν ν΄ ακούν το ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου.

    Αποκαλυπτικό, άμεσο, με πρωτότυπα ένθετα για όλη την οικογένεια, για τον αθλητισμό κ.α., το νέο ραδιόφωνο της πόλης θα καταγράφει το σφυγμό των γεγονότων και τις θέσεις των πρωταγωνιστών τους στην Πολιτική, στην Οικονομία στον Πολιτισμό, στην Τεχνολογία και στον Αθλητισμό. Κι όλα αυτά, με έμφαση στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας και στα προβλήματά της.

    Συνεντεύξεις με καταξιωμένους δημιουργούς της Μουσικής, του Θεάτρου, της Λογοτεχνίας και του Κινηματογράφου θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του σταθμού, σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των ακροατών.

    Θα γίνει βήμα έκφρασης για τις επιχειρήσεις και τους φορείς τους, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας και θα ανοίξει τα μικρόφωνα στους εργαζόμενους, στις επαγγελματίες, στους φοιτητές, στο χώρο της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας. Ειδικά οι φοιτητές του ΑΠΘ θα έχουν το δικό τους βήμα στο «Πρακτορείο FM», όπου θα μπορούν να αναπτύσσουν δημοσία τις επιστημονικές και κοινωνικές ανησυχίες τους.

    Ο δ/ντής του «Πρακτορείου FΜ 104,9» Θανάσης Τσίγγανας παρουσιάζει τη νέα προσπάθεια του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου λέγοντας :«Έως τώρα η πιο στερεότυπη έκφραση για τους δημοσιογράφους σχετικά με την προέλευση μιας είδησης είναι «το έγραψε το Πρακτορείο». Εμείς εδώ βάζοντας το πήχη ψηλά, θέλουμε όλοι να λένε «Το είπε το Πρακτορείο».

    [05] Mαρτυρίες λιμενικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ανθρώπινη τραγωδία των προσφύγων στο Αιγαίο

    Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που καθημερινά συρρέουν στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας. Οι άνδρες του λιμενικού σώματος δίνουν καθημερινά μάχες για να σώσουν τις ζωές των μεταναστών από τους αδίστακτους Τούρκους δουλέμπορους.

    Oι υποπλοίαρχοι Αργύρης Φραγκούλης, (κυβερνήτης σ΄ένα από τα τρία σκάφη του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης) στη Μυτιλήνη, και ο Νίκος Νάννος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ), μιλούν στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν οι λιμενικοί αυτό το καλοκαίρι στα νησιά.

    «Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος μετά από αυτά που βλέπεις» επισημαίνει συγκινημένος ο υποπλοίαρχος Α. Φραγκούλης, και συνεχίζει: «Όταν μαζεύεις πτώματα από μετανάστες που ήταν άτυχοι, και πνίγηκαν, από παιδάκια που έχουν πνιγεί, τα μαζεύεις και είναι κοκαλωμένα, δεν μπορείς να συνέλθεις, δεν γίνεται να συνέλθεις».

    Από το 1987, λειτουργεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.. Είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες που μεριμνούν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα.

    Ο υποπλοίαρχος Ν. Νάννος επεξηγεί: «Εμείς από τη πλευρά του ΕΚΣΕΔ συντονίζουμε τις ενέργειες, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών είναι οι ήρωες. Τα σκάφη μας δουλεύουν κάθε μέρα. Δεν υπάρχουν ωράρια, είναι λειτούργημα αυτό που κάνουν».

    Επισημαίνει δε, ότι «οι Έλληνες πηγαίνουν πρώτοι στα περιστατικά είτε είναι μονάδα επιφανείας, είτε εναέριο μέσο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην ελληνική λίμνη η οποία είναι το Αιγαίο, η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στον τομέα της έρευνας και διάσωσης».

    Το δίκτυο διακίνησης προσφύγων και μεταναστών είναι ιδιαίτερα οργανωμένο από θαλάσσης. Οι υποπλοίαρχοι, μας παρουσιάζουν τους πρωτότυπους τρόπους μεταφοράς που χρησιμοποιούν από τα παράλια της Τουρκίας οι δουλέμποροι για να μεταφέρουν όσους μπορούν περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και τις πρωτοφανείς μεθόδους για να γλιτώσουν κατόπιν την σύλληψη.

    [06] Δομικές αλλαγές στην Υγεία προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

    Την πεποίθηση ότι χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας δεν υπάρχει σύστημα υγείας εκφράζουν οι συγγραφείς του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Την σημαντικότητα του οικογενειακού γιατρού είχε τονίσει και ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην τελευταία του συνέντευξη ως υπουργός, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά ότι " η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα είναι αυτή που θα αναχαιτίσει την εικόνα που βλέπουμε στα νοσοκομεία και θα δείξει ότι υπάρχει ο οικογενειακός γιατρός για κάθε πολίτη, ο γιατρός της γειτονιάς που θα κάνει τον ασφαλισμένο να αισθανθεί ότι στηρίζεται από το κράτος"

    Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και στις αλλαγές στο σύστημα χρηματοδότησης και διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων, τις οποίες προβλέπει το σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει προτεραιότητα στη μείωση των επιβαρύνσεων των πολιτών στην Υγεία, στις προσλήψεις και στην ανασυγκρότηση των δημόσιων δομών και στην αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

    "Θα λειτουργεί με βάση τις αρχές της καθολικότητας στην πρόσβαση, της ισότητας στη φροντίδα και της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών" αναφέρει χαρακτηριστικά για τους στόχους που έχουν τεθεί για ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

    Στο πρόγραμμα προβλέπεται η ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων και μείωση συμμετοχής στο κόστος των εξετάσεων - φαρμάκων με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, καθώς και ανακατανομής πόρων υπέρ της δημόσιας περίθαλψης.

    [07] Πρώτο βραβείο σε μουσικό διαγωνισμό κατέκτησε φοιτητής του ΑΠΘ

    Το πρώτο βραβείο σύνθεσης στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης Anton?n Dvo??k, στην κατηγορία νεαρών συνθετών, κέρδισε ο φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Ορέστης Παπαϊωάννου.

    Στόχος του διαγωνισμού, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Τσέχο συνθέτη Anton?n Dvo??k, είναι να προωθήσει νέους ταλαντούχους συνθέτες από όλο τον κόσμο.

    Στον τελικό του διαγωνισμού συμμετείχαν συνθέτες, ηλικίας 18-23 ετών, από 19 χώρες από όλον τον κόσμο. Εκτός από τα τρία βασικά βραβεία (1η, 2η, 3η θέση) δόθηκαν επιπλέον επτά ειδικά βραβεία, από τα οποία ο Ορέστης Παπαϊωάννου κέρδισε το βραβείο για καλύτερο έργο αυστηρού στυλ και το βραβείο καλύτερης τονικής μουσικής.

    Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να γράψουν στην Πράγα δύο νέα έργα, κατά την περίοδο από 27-31 Ιουλίου 2015, βασισμένα σε μουσικά θέματα που δόθηκαν από την επιτροπή του διαγωνισμού.

    Το πρώτο έργο αυστηρού στυλ, με το οποίο διακρίθηκε ο Ορέστης Παπαϊωάννου, λέγεται "Prague Canon" και είναι κανόνας για ορχήστρα εγχόρδων.

    "Η Πράγα, από την κλασική εποχή ακόμα, στεκόταν ως πηγή έμπνευσης για πολλούς συνθέτες οι οποίοι την επισκέπτονταν κι έγραφαν έργα τα οποία εκτελούνταν στους ιστορικούς της συναυλιακούς χώρους, με μεγαλύτερο παράδειγμα την Συμφωνία ν. 38 του W.A Mozart, τη λεγόμενη Prague symphony. Κατά κάποιο τρόπο κι εγώ έγραψα αυτόν τον κανόνα ως φόρο τιμής στην Πράγα, η οποία σε μεταφέρει σε μία άλλη εποχή" αναφέρει ο βραβευμένος φοιτητής του ΑΠΘ Ορέστης Παπαϊωάννου.

    Ο Ορέστης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1993. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας, στην τάξη ανώτερων θεωρητικών του Γιάννη Γκουράνη (πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης με άριστα) και στην τάξη κλαρινέτου του Δημήτρη Παπαϊωακείμ (δίπλωμα κλαρινέτου με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο). Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές του στο ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Σύνθεσης της τάξης του καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Χρήστου Σαμαρά.

    [08] Ν. Βούτσης: «Η πρόθεσή μας είναι αυτοδυναμία»

    «Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μία κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μία πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα, έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε τον χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μία αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους». Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας από το κόμμα, υπήρξε μία μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε, όπως είπε, με την πανελλαδική σύσκεψη. «Όταν ένα τμήμα αποχωρεί από το κόμμα και μάλιστα πηγαίνει σε μία πολιτική αντιπαλότητα και ταυτόχρονα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του κόμματος και της κυβέρνησης κάποιος κόσμος ψαχνόταν προς τα πού θα πάμε, δεν ήταν παράλογο να υπάρξει αυτή η μεταβατική φάση, μέχρι να μαζευτεί, να εξηγηθεί μεταξύ του το στελεχιακό δυναμικό και από εδώ και πέρα να προχωρήσουμε με νικηφόρες προοπτικές», είπε χαρακτηριστικά.

    [09] Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο «Πρακτορείο 104,9»

    «Θλιβερό», σε σχέση με το «πανηγυρικό», «γενναιόδωρο» και «ανεύθυνο» πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο απατηλό και τόσο επικίνδυνο, όσο και το παράλληλο νόμισμα του κ. Βαρουφάκη» είπε ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9" του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

    «Τώρα βλέπω ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Μνημόνιο και πίσω από κάθε μνημονιακό μέτρο υπάρχει το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια υπονόμευσης των δεσμεύσεων, εξομάλυνσης, διόρθωσης, που στην πραγματικότητα είναι μια νέα πολιτική εξαπάτηση. Διότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε διαφορετικό από αυτό που συνέβη με την ιστορία του παράλληλου νομίσματος του κ. Βαρουφάκη, που ήταν υπουργός του κ. Τσίπρα. Δηλαδή, από την περιπέτεια του παράλληλου νομίσματος, που θα οδηγούσε τη χώρα στην ταπείνωση, στη γενικευμένη πτώχευση».

    Χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί αυτοδυναμίας που ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τού καταλόγισε «αλαζονεία» και «θράσος» και τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας και συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Σίγουρα πρέπει, όπως είπε, να είναι μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. και μπορούν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρωτοβουλία να λειτουργήσει το ραδιόφωνο, ευχήθηκε επιτυχία και σημείωσε: «Γνωρίζω το Πρακτορείο από την εποχή που ήμουν υπουργός Τύπου, πριν 23 χρόνια, και χαίρομαι γιατί η δουλειά που έχει γίνει είναι πάρα πολύ σημαντική και το κύρος του Πρακτορείου πολύ υψηλό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2015 - 10:32:17 UTC