Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρ. Μπαλτάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η δική μας διακυβέρνηση θα κάνει το παν για να μην πληγούν περαιτέρω οι αδύναμοι»
  • [02] «Ζητάμε δύναμη από το λαό για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο»
  • [03] «Θα έχουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση»
  • [04] Ο Μάρτιν Σουλτς καταγγέλλει τον κυνισμό των χωρών που δεν αναλαμβάνουν ευθύνη στο προσφυγικό
  • [05] Φωτιά σε εξέλιξη στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης
  • [06] Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου σε θαλαμηγό που μετέφερε 60 με 70 μετανάστες
  • [07] Πανσέληνος με ρυθμούς τάνγκο στο Μουσείο της Ακρόπολης

  • [01] Αρ. Μπαλτάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η δική μας διακυβέρνηση θα κάνει το παν για να μην πληγούν περαιτέρω οι αδύναμοι»

    Αισιόδοξος ότι τα ρεαλιστικά αντισταθμιστικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα πείσουν τον κόσμο, που «είναι πολύ πιο ώριμος από ό,τι παλιότερα», δηλώνει ο Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της πρώτης ημέρας των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Αν αυτά τα εμπεδώσουμε και τα αναπτύξουμε σωστά, νομίζω και ο κόσμος θα πειστεί», τονίζει ο πρώην υπουργός και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο κόσμος «αυθόρμητα καταλαβαίνει ότι η δική μας διακυβέρνηση υπόσχεται ότι θα κάνει το παν για να μην πληγούν περαιτέρω οι πιο αδύνατοι, να βοηθηθούν οι αδύνατοι».

    Τονίζει ότι κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται η συσπείρωση και η ενότητα του κόμματος «αδιόρατα, λίγο-λίγο». «Κάποιοι σύντροφοι, που δεν το έχουν καταλάβει ακόμα», συνεχίζει, «θα το καταλάβουν, είμαι σχεδόν βέβαιος, και σε επίπεδο κόσμου θα γίνεται όλο και πιο καθαρό».

    Επιπλέον, εκτιμά ότι οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης που ολοκληρώνονται σήμερα, «είναι η αρχή για να μπει ένα τέλος» στη συζήτηση που αφορά στα εσωκομματικά προβλήματα των προηγούμενων ημερών και κάνει λόγο για μηνύματα που έρχονται από συντρόφους από άλλες περιοχές και δείχνουν ότι «υπάρχει αυτή η διαδικασία επανασυσπείρωσης, πλατιά».

    [02] «Ζητάμε δύναμη από το λαό για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο»

    Να «κόψει λίγο από τα φτερά των παλαιών κομμάτων και να δώσει στο Ποτάμι τη δύναμη να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης» ζήτησε από το λαό, ενόψει των εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News.

    Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Είναι και οι δύο τους παιδιά των κομματικών μηχανισμών» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ ανέφερε πως «οι συνεργασίες επιβάλλονται από το λαό και δεν είναι θέμα γούστου».

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η πρώτη θέση στις εκλογές δεν έχει κριθεί, ενώ χαρακτήρισε «αστείο» το να μιλάει κάνεις για αυτοδυναμία. Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών, ανέφερε ότι δεν αποκλείει συγκυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας, τονίζοντας ακόμη ότι «την Ελλάδα πρέπει να την Κυβερνήσουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει».

    [03] «Θα έχουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση»

    «Η πλειοψηφία του λαού θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξη στη Real News ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι θα συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση από μηδενική βάση, χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, που θα συγκεντρώνει ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα και που είναι έτοιμο να στρατευτεί στην υπόθεση της μεγάλης αλλαγής. «Θα έχουμε, επίσης», τόνισε, «ένα σίγουρο σύμμαχο στο πρόσωπο των ΑΝΕΛ».

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ακόμη την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει και να εντείνει τη μάχη κατά της διαπλοκής μετά τις εκλογές. Σε ερώτηση αν αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλουμε από το παράθυρο στην κυβέρνηση το παλιό, αμαρτωλό, ένοχο για τα σημερινά δεινά πολιτικό κατεστημένο που ο λαός έδιωξε από την πόρτα».

    Ο κύριος Τσίπρας κατηγορεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο, διαβεβαιώνοντας ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι μονόπλευρος. Προσέθεσε ότι όποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί. Ερωτηθείς αν ήταν λάθος που πρότεινε τη Ζ. Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής, απάντησε ότι «είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου». «Αλλά για όσους το παραξήλωσαν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: «Έχει η ζωή γυρίσματα» υπογράμμισε.

    Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο και λάθος, τόσο από δημοκρατική όσο και από ηθική άποψη, να στρέφονται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και «της συνταγματικής τάξης που τηρεί με ευλάβεια ο Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες».

    [04] Ο Μάρτιν Σουλτς καταγγέλλει τον κυνισμό των χωρών που δεν αναλαμβάνουν ευθύνη στο προσφυγικό

    Η "καταφανής αποτυχία" ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν πρόσφυγες μετατρέπει τη Μεσόγειο σε μαζικό τάφο και προκαλεί ανατριχιαστικές σκηνές στα σύνορα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Ο Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν αντιταχθεί στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνηθεί ένα κοινό σχέδιο πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία εντείνεται λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

    Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά πως περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο φέτος για να φθάσουν στις ακτές της νότιας Ευρώπης.

    "Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της ΕΕ, αλλά μάλλον με μια καταφανή αποτυχία ορισμένων κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση", δήλωσε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    "Οι κυβερνήσεις ορισμένων κρατών-μελών θα πρέπει στο τέλος να απομακρύνουν τα εμπόδια και να σταματήσουν αυτό το ανάξιο παιχνίδι", είπε ο Σουλτς.

    Δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες. Όμως η Ουγγαρία, που είναι μέλος του χώρου Σένγκεν, κατασκευάζει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία προκειμένου να περιορίσει αυτό που αποκαλεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ευημερία και ταυτότητα.

    [05] Φωτιά σε εξέλιξη στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης

    Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε πευκόφυτη δασική έκταση, στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Μυτιλήνης, που βρίσκεται βόρεια του αεροδρομίου.

    Η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό, ενώγια την κατάσβεση της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 20 πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

    [06] Από πυροβόλο όπλο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου σε θαλαμηγό που μετέφερε 60 με 70 μετανάστες

    Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη που βρέθηκεχθες το μεσημέρι νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε τουλάχιστον 60 με 70 παράτυπους μετανάστες ανοιχτά της Σύμης.

    Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Υγείας Σύμης προς το διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος ο θάνατος του 17χρονου προήλθε όχι από ασφυξία αλλά πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το περιστατικό σημειώθηκε όταν σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

    Η θαλαμηγός που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες δεν υπάκουσε και άρχισε ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ακινητοποιηθεί. Λιμενικοί επιβιβάστηκαν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους διακινητές που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από γκλοπ ένας λιμενικός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το λιμενικό σώμα.

    Οι τρείς δουλέμποροι έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο λιμεναρχείο της Σύμης όπως και το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες

    [07] Πανσέληνος με ρυθμούς τάνγκο στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Πλήθος κόσμου πλημμύρισε χτες το βράδυ τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, που μετατράπηκε σε μια μεγάλη πίστα για τους χορευτές και τους λάτρεις της μουσικής και του χορού της Αργεντινής.

    Τη μουσικοχορευτική εκδήλωση, που άνοιξαν οι διοργανωτές του Acropolis Tango συνόδευσαν μοναδικά ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης (πιάνο) και οι μουσικοί Βαγγέλης Βεργώτης (ακορντεόν), Ρία Αναστασίου (βιολοντσέλο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Εύη Μάζη (τραγούδι και φλάουτο), Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα), καθώς και η τραγουδίστρια από την Αργεντινή, Natalia Soledad Petsalis.

    Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, είχε ελεύθερη είσοδο. Ελεύθερη ήταν από τις 8 το βράδυκαθώςκαι η είσοδος στο Μουσείο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες του να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης συλλογής αλλά και την περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 August 2015 - 8:32:13 UTC