Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 20 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα οι εκλογές
  • [02] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη σταθερότητα
  • [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής πλήρωσε το ταξί με το χρυσό μετάλλιο
  • [04] Σε αποκλεισμό του πρώην δημαρχείου Αρναίας προχώρησαν οι μεταλλωρύχοι

  • [01] Στις 20 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα οι εκλογές

    Η 20η Σεπτεμβρίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών. Με βάση το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, είναι υποχρεωμένος να κάνει κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων και στην συνέχεια να να συγκαλέσει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών -στο οποίο θα συμμετέχει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής-, σε μία τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Ωστόσο με δεδομένο ότι οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού, ο κ. Παυλόπουλος, προσανατολίζεται στο να μη συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεις εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους και να επιβεβαιώσει εκ νέου τις αρνήσεις των τριών κομμάτων να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση.

    Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ ή την Παρασκευή το πρωί ο κ. Παυλόπουλος θα καλέσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, για να ορκιστεί ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός και να αναλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα διαλυθεί η Βουλή και θα ακολουθήσει η προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

    [02] Β. Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη σταθερότητα

    Η Αθήνα μπορεί να επιστρέψει στη σταθερότητα δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Βαλντις Ντιμπρόφσκις.

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαινεί την Ελλάδα για την απόφασή της να συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις και τονίζει ότι η οικονομική βοήθεια θα παρέχεται στην Αθήνα ανάλογα με την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και από το αν υπάρχει πραγματική πρόεδρος στον τομέα αυτό.

    Όπως είπε ο κ Ντομπρόφσκις στη γερμανική εφημερίδα, η συμφωνία της Ελλάδας με του διεθνείς πιστωτές της είναι η βάση για τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας.

    Κατά τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «κλειδί» είναι η εφαρμογή στην πράξη, από τις ελληνικές αρχές, των μεταρρυθμίσεων.

    [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής πλήρωσε το ταξί με το χρυσό μετάλλιο

    Ο Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφυροβολία, Πάβελ Φάιτζεκ γιόρτασε με άκρως περίεργο τρόπο το θρίαμβό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο και παραλίγο να το πληρώσει... πολύ ακριβά.

    Γιορτάζοντας την επιτυχία του και προφανώς μεθυσμένος κυριολεκτικά και μεταφορικά επιβιβάστηκε σε ένα ταξί, μετά από γλέντι, με προορισμό τον τόπο διαμονής του στην κινεζική πρωτεύουσα. Το επόμενο πρωινό ξύπνησε ζαλισμένος και ανακάλυψε ότι είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο. Θορυβημένος ότι πιθανόν κάποιος του είχε κλέψει το πολύτιμο έπαθλο, απευθύνθηκε στην αστυνομία η οποία ανακάλυψε τι είχε συμβεί με το χαμένο μετάλλιο.

    Οι αρχές εντόπισαν τον ταξιτζή στο όχημα του οποίου είχε επιβιβαστεί ο Πολωνός σφυροβόλος και βρήκε το μετάλλιο.

    Όπως είπε ο ταξιτζής ο Φάιτζεκ που πιθανώς είχε ξοδέψει όλα του τα χρήματα γιορτάζοντας την επιτυχία του, δεν είχε αρκετά γουάν για να τον πληρώσει και του άφησε ως «ενέχυρο» το χρυσό μετάλλιο.

    Η «περιπέτεια» του μεταλλίου και του Πολωνού σφυροβόλου, τελείωσε όταν πήρε πίσω το χρυσό μετάλλιο από τον κινέζο οδηγό ταξί και ο ταξιτζής το αντίτιμο της κούρσας σε γουάν.

    [04] Σε αποκλεισμό του πρώην δημαρχείου Αρναίας προχώρησαν οι μεταλλωρύχοι

    Σε συμβολικό αποκλεισμό του παλιού δημαρχείου Αρναίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας, όπως είχαν προαναγγείλει.

    Οι δημοτικοί υπάλληλοι αποχώρησαν από το κτίριο, το οποίο πλέον στεγάζει υπηρεσίες του ενιαίου δήμου Αριστοτέλη. Στο σημείο βρίσκεται και αστυνομική δύναμη που παρακολουθεί διακριτικά.

    Στο μεταξύ, υπογείτες μεταλλωρύχοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους, παραμένοντας μέσα στις στοές στην Ολυμπιάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 2015 - 6:32:21 UTC