Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ζ. Κωνσταντοπούλου - Π. Λαφαζάνη
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω ότι οι εκλογές θα γίνουν το ταχύτερο δυνατό
  • [03] Κομισιόν: Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος
  • [04] Βενεζουέλα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρη των συνόρων με την Κολομβία
  • [05] Νεκροί δύο πιλότοι από συντριβή ελικοπτέρου στα σύνορα Σ. Αραβίας - Υεμένης
  • [06] Λευκός Οίκος: Νεκρός ο υπ' αριθμόν 2 ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους
  • [07] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Καμπιτσάτα της Κεφαλονιάς
  • [08] Νεκρός βρέθηκε άγνωστος άνδρας σε φωταγωγό πολυκατοικίας, στο κέντρο της Αθήνας
  • [09] Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
  • [10] Τον υπουργό Υγείας θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [11] Συνάντηση Μεϊμαράκη - Γεννηματά στη Βουλή

  • [01] Συνάντηση Ζ. Κωνσταντοπούλου - Π. Λαφαζάνη

    Τον πρόεδρο της Κ.Ο. του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα δεχθεί- μετά από αίτημά του- σήμερα, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω ότι οι εκλογές θα γίνουν το ταχύτερο δυνατό

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε την Παρασκευή οι εκλογές στην Ελλάδα να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος στήριξης της χώρας.

    «Ελπίζω ότι θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Πιστεύω ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού Τσίπρα είναι να αποκτήσει μια πιο σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

    «Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία υποστήριξε το πακέτο των μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα είναι ίσως ακόμη πιο ισχυρή» μετά τις εκλογές, σημείωσε εξάλλου ο Ντάισελμπλουμ.

    «Οι συμφωνίες και το πρόγραμμα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή και η επίβλεψή μας γι' αυτό θα είναι αυστηρή. Φυσικά κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διοργανώνει εκλογές», κατέληξε.

    [03] Κομισιόν: Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν ανησυχεί για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις υποστηρίχθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

    «Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν».

    [04] Βενεζουέλα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρη των συνόρων με την Κολομβία

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρη των συνόρων με την Κολομβία με σκοπό να αποκατασταθεί η τάξη έπειτα από συμπλοκή μεταξύ λαθρεμπόρων και στρατευμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις στρατιώτες.

    Το μέτρο θα παραμείνει σε εφαρμογή για 60 μέρες σε πέντε δήμους στην πολιτεία της Βενεζουέλας Ταχίρα, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ λαθρεμπόρων βενζίνης και χρηματοδοτούμενων προϊόντων τροφίμων με δυνάμεις ασφαλείας έχουν αυξηθεί. «Αυτή η απόφαση παρέχει ενισχύει σημαντικά τις πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές ώστε να αποκαταστήσουν την ειρήνη» δήλωσε στη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

    [05] Νεκροί δύο πιλότοι από συντριβή ελικοπτέρου στα σύνορα Σ. Αραβίας - Υεμένης

    Δύο πιλότοι του συνασπισμού αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο Απάτσι που επέβαιναν συνετρίβη χθες στα σύνορα με την Υεμένη στην επαρχία Τζιζάν, σύμφωνα με τον συνασπισμό.

    Σε ανακοίνωση της, που δημοσιεύθηκε από το Σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων, η συμμαχία τόνισε πως ερευνά την υπόθεση της συντριβής, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων SABA της Υεμένης, που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι ανέφερε πως οι δυνάμεις των σιιτών ανταρτών κατέρριψαν το ελικόπτερο. Παράλληλα, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι δήλωσε στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Al-Manar πως το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τους αντάρτες με την χρήση πυραύλου εδάφους - αέρος.

    [06] Λευκός Οίκος: Νεκρός ο υπ' αριθμόν 2 ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε την Τρίτη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, σε αμερικανική αεροπορική επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, που ήταν γνωστότερος με το όνομα Χάτζι Μουτάζ, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα όχημα μαζί με ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης. "Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, γνωστός και ως Χάτζι Μουτάζ (...) σκοτώθηκε από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στις 18 Αυγούστου (...) κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ μαζί με έναν υπεύθυνο για την επικοινωνία (των τζιχαντιστών), τον Άμπου Αμπντάλα" ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νεντ Πράις.

    Ο αλ Χαγιάλι ήταν ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης για θέματα μεταφοράς όπλων, εκρηκτικών, οχημάτων και προσώπων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του ΙΚ στο Ιράκ τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση για την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο του 2014.

    [07] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Καμπιτσάτα της Κεφαλονιάς

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Καμπιτσάτα, Ελιού Πρόνων, της Κεφαλονιάς. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, έχει τέσσερις εστίες, ενώ η πύρινη λαίλαπα κατάφερε πολύ γρήγορα να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από πεντακόσια στρέμματα δασικής έκτασης.

    Στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά οχήματα με δεκατέσσερις πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μην εξαπλωθεί και φτάσει στους οικισμούς Καπανδρίτη, Καμπιτσάτα και Ξενόπουλου, που μέχρι αυτή την ώρα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

    [08] Νεκρός βρέθηκε άγνωστος άνδρας σε φωταγωγό πολυκατοικίας, στο κέντρο της Αθήνας

    Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής άγνωστος άνδρας, στον φωταγωγό πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Ευπόλιδος 12, στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνδρας βρέθηκε με εγκαύματα σε όλο το σώμα του, από πυροσβέστες, όταν έφτασαν στο σημείο, μετά από κλήση για πυρκαγιά μικρής έκτασης στον φωταγωγό. Την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Αστυνομία, που διενεργεί έρευνα.

    [09] Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

    «Νύχτες Κλασικής Μουσικής» ηχούν από σήμερα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και κάθε βράδυ έως και τις 25 του μηνός. Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, ένας μουσικός επίλογος με ρυθμούς γνώριμων, αγαπημένων, διαχρονικών μελωδιών και με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική σκηνή.

    Μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι του αμερικανικού ωδείου «Curtis Institute of Music» στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους, ερμηνεύουν Σοπέν, Χέντελ, Μπετόβεν, άριες και κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, με θέα στον καταπράσινο κήπο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

    Κάποια από τα αγαπημένα του κομμάτια του Σοπέν ερμηνεύει απόψε 21/8 ο πιανίστας Alexander Ullman, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, και νικητής του διαγωνισμού Liszt Competition.

    Το Σάββατο 22/8, οι τραγουδιστές του Curtis Opera Theatre Ashley Milanese, (σοπράνο) και Thomas Shivone, (βαρύτονος) παρουσιάζουν άριες και ντουέτα, κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου, πολύτιμα κομμάτια του μουσικού ρεπερτορίου με τη συνοδεία του πιανίστα Mikael Eliasen, καλλιτεχνικού διευθυντή του Curtis Opera Theatre. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Χέντελ, Ντονιτσέτι και Μπέρνστάιν.

    Τη Δευτέρα 24/8, ο τσελίστας Τιμόθεος Πέτριν (Timotheos Petrin) από την Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, συνοδευόμενος στο πιάνο από τον Αγγλο πιανίστα Alexander Ullman, ερμηνεύει μουσική δωματίου με έργα Μπετόβεν, Φάλλα, Σούμαν και Πιατσόλα.

    Την Τρίτη 25/8 και τελευταία βραδιά των συναυλιών, το σύνολο των προσκεκλημένων του Curtis Institute of Music παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ φωνής και ορχηστικής μουσικής δωματίου, με έργα για φωνή τσέλο και πιάνο.

    Οι «Νύχτες Κλασικής Μουσικής» είναι καρπός συνεργασίας του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Μουσικής Curtis με το ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα Schwartz, γνωστό στη χώρα μας για τη φιλοξενία νέων, ταλαντούχων, διεθνών καλλιτεχνών, στη Σάμο.

    [10] Τον υπουργό Υγείας θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί σε ακρόαση, στις 10:30 τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, έπειτα από αίτημά του.

    Ο κ. Κουρουμπλής θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για θέματα αρμοδιότητάς του αναφορικά με το μεταναστευτικό, μετά την περιοδεία του στη Λέσβο.

    [11] Συνάντηση Μεϊμαράκη - Γεννηματά στη Βουλή

    Θα συνεχίσει και σήμερα τις επαφές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με στόχο τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή εκλογών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 August 2015 - 6:32:11 UTC