Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική συνομιλία Αλ. Τσίπρα - Φρ. Ολαντ
  • [02] ΟΗΕ: Ανησυχία για τη χρήση βίας από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ σε βάρος προσφύγων
  • [03] Δύο τραυματίες από την επίθεση ενόπλου σε τρένο στη Γαλλία
  • [04] Λευκός Οίκος: Νεκρός ο υπ' αριθμόν 2 ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους
  • [05] Ν. Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στις επικείμενες εκλογές να υπάρχει προοδευτική πρόταση, τρίτη λύση απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»

  • [01] Τηλεφωνική συνομιλία Αλ. Τσίπρα - Φρ. Ολαντ

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Στην επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    [02] ΟΗΕ: Ανησυχία για τη χρήση βίας από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ σε βάρος προσφύγων

    Έντονη ανησυχία για τη χρήση βίας από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι στους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ εξέφρασαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, καλώντας την κυβέρνηση των Σκοπίων να επαναφέρει την τάξη στα σύνορά της.

    Την Πέμπτη, η ΠΓΔΜ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα σύνορά της με την Ελλάδα και τη Σερβία λόγω της έντονης μεταναστευτικής ροής. Σήμερα, κατ' εντολή της κυβέρνησης, αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα προκειμένου να "εγγυηθούν την ασφάλεια" και να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων στους οποίους επιτρέπεται να περάσουν στο έδαφος της χώρας.

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) "ανησυχεί ιδιαίτερα για τους χιλιάδες ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες, ιδίως για τις γυναίκες και τα παιδιά, που έχουν συγκεντρωθεί στην ελληνική πλευρά των συνόρων εν μέσω επιδεινούμενων συνθηκών" τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός από τη Γενεύη.

    [03] Δύο τραυματίες από την επίθεση ενόπλου σε τρένο στη Γαλλία

    Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε μια υπερταχεία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι και τραυμάτισε δύο ανθρώπους προτού να ακινητοποιηθεί από δύο Αμερικανούς επιβάτες, κοντά στο Αράς, στη βόρεια Γαλλία.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την έρευνα της υπόθεσης "λόγω του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν και του πλαισίου τους". Μια γαλλική αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο ύποπτος, που έχει συλληφθεί, είναι ένας 26χρονος άνδρας Μαροκινός ή μαροκινής καταγωγής σε βάρος του οποίου φέρεται ότι διεξαγόταν έρευνα από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Μέχρι στιγμής πάντως η ταυτότητα του άνδρα αυτού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Από τους δύο τραυματίες, ο ένας είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ ο δεύτερος δεν φέρει τόσο σοβαρά τραύματα, διευκρίνιε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV. Ο πρώτος από τους τραυματίες είναι Βρετανός πολίτης. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ, κάτι που επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

    Στον πρώτο απολογισμό οι αρχές έκαναν λόγο για τρεις τραυματίες.

    [04] Λευκός Οίκος: Νεκρός ο υπ' αριθμόν 2 ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε την Τρίτη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, σε αμερικανική αεροπορική επίθεση, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, που ήταν γνωστότερος με το όνομα Χάτζι Μουτάζ, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα όχημα μαζί με ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης. "Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, γνωστός και ως Χάτζι Μουτάζ (...) σκοτώθηκε από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στις 18 Αυγούστου (...) κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ μαζί με έναν υπεύθυνο για την επικοινωνία (των τζιχαντιστών), τον Άμπου Αμπντάλα" ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νεντ Πράις.

    Ο αλ Χαγιάλι ήταν ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης για θέματα μεταφοράς όπλων, εκρηκτικών, οχημάτων και προσώπων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του ΙΚ στο Ιράκ τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση για την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο του 2014.

    [05] Ν. Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στις επικείμενες εκλογές να υπάρχει προοδευτική πρόταση, τρίτη λύση απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»

    Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-MΠΕ τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε:

    «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι οι αποφάσεις του κυρίου Τσίπρα είναι προϊόν ακραίου οπορτουνισμού μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

    Οδηγεί τον Ελληνικό λαό για 5η φορά στις κάλπες εντός των τελευταίων 14 μηνών τροφοδοτώντας την πολιτική αστάθεια, κάνοντας εθνικό το εσωκομματικό του ζήτημα. Ο ίδιος έλεγε ότι θα σκίσει το μνημονιο και έφερε το χειρότερο μνημόνιο, παρότι ξεκίνησε από την καλύτερη δημοσιονομική αφετηρία σε σχέση με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση. Η κακή μέρα όμως από το πρωί φαίνεται. Η επιλογή συνεργασίας με τον κ. Καμμένο ήταν δηλωτική για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Εννιά μήνες κυβέρνηση της "Αριστεράς" παρέα με τον εθνολαϊκισμό, το απριλιανό σόου των παρελάσεων, τις δηλώσεις του τέως Υπουργού Αμύνης για μοίρασμα του Αιγαίου 70 ? 30 με τους Αμερικάνους, τις απαξιωτικές δηλώσεις για την πατρίδα μας περί εξαγωγής τζιχαντιστών και φυσικά παρέα με το πελατειακό κράτος που χτίστηκε με συγγενείς, φίλους και αποτυχόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στο μίγμα αυτό ήρθαν να προστεθούν τα capital controls σημαδεύοντας τη θερινή περίοδο με την αύξηση αντί για μείωση της ανεργίας, εξαιτίας των δραματικών επιπτώσεων που αυτά προκάλεσαν και θα συνεχίσουν να προκαλούν στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας.

    Η μόνη απάντηση σε όλη αυτή την ανευθυνότητα είναι η χωρίς καθυστέρηση προγραμματική συνεργασία όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, βάζοντας στην άκρη αρχηγισμούς και επουσιώδεις διαφοροποιήσεις, ώστε στις επικείμενες εκλογές να υπάρχει προοδευτική πρόταση, τρίτη λύση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2015 - 20:32:11 UTC