Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ πόλος σταθερότητας στην ελληνική πολιτική σκηνή, δηλώνει στην Ιλ Μανιφέστο, ο Ν.Παππάς
  • [02] Νέο δράμα στην Μεσόγειο με τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκρούς
  • [03] Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας
  • [04] Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης στην Τήνο

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ πόλος σταθερότητας στην ελληνική πολιτική σκηνή, δηλώνει στην Ιλ Μανιφέστο, ο Ν.Παππάς

    Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Στη συνέντευξη, που αποτελεί κύριο θέμα του εξώφυλλου της εφημερίδας, με τίτλο «Ιl contropiano» (το αντισχέδιο), τονίζεται μεταξύ των άλλων ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο την αύξηση της ελευθερίας κίνησης στην εθνική πολιτική, τίθεται ως προτεραιότητα η αντιμετώπιση του θέματος του χρέους, ενώ ο κ. Παππάς αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    Σε σχέση με τις άμεσες προτεραιότητες κοινωνικής πολιτικής μετά την ψήφιση της συμφωνίας, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει:

    «Θα δώσουμε, πρώτα από όλα, μάχη ώστε τα χρηματοδοτικά προγράμματα της ανάπτυξης να γίνουν εμπροσθοβαρή, να πέσουν νωρίς σε σχέση με το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα, ει δυνατόν από τους πρώτους μήνες, και το δεύτερο είναι να διοχετευθούν κυρίως σε τομείς, δράσεις και κοινωνικές τάξεις και ομάδες οι οποίες θα υποστούν αρνητικές συνέπειες από την απότομη εφαρμογή των ρυθμίσεων του προγράμματος, παραδείγματος χάρη στους αγρότες. Χρειάζεται μια ειδική μέριμνα και πολιτική. Η αύξηση της εισφοράς και το γεγονός ότι φεύγει η επιδότηση του πετρελαίου, δημιουργεί ένα αρνητικό περιβάλλον. Εκεί χρειάζεται μια θετική, δημόσια παρέμβαση, για να επιβιώσει ο κλάδος, να μείνουν οι άνθρωποι στο επάγγελμα και να μην ρημάξουν τα χωράφια».

    Ερωτηθείς αν το τριετές αυτό πρόγραμμα μπορεί να εξασφαλίσει όντως μεγαλύτερη σταθερότητα στην οικονομία, ο Νίκος Παππάς απαντά:

    «Αυτό θα συμβεί υπό την προϋπόθεση της ομαλής χρηματοδότησης και της οριστικής διευθέτησης του θέματος του χρέους. Η οποία, πλέον, είναι και δέσμευση των εταίρων και θα σηματοδοτήσει το κατά πόσον τόσο οι εγχώριοι καταναλωτές όσο και οι διεθνείς επενδυτές θα διαμορφώσουν μια εικόνα για την ελληνική οικονομία γύρω από την οποία δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για Grexit. Yπάρχει όλο το υπόβαθρο και οι δυνατότητες για αναπτυξιακά βήματα. Αυτές οι προϋποθέσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές και κρίσιμες».

    «Για το θέμα του χρέους η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά περικοπή, ελάφρυνση, ή μια διευθέτηση που να το κάνει βιώσιμο και να δίνει την δυνατότητα πληρωμής κάθε χρόνο;» ρωτά η «Ιλ Μανιφέστο και ο υπουργός Επικρατείας απαντά:

    «Μπορούμε να συζητήσουμε πλείστες όσες λύσεις, οι οποίες, όμως, μας οδηγούν στο ένα και στο αυτό αποτέλεσμα. Να αφήσουμε έναν όγκο χρέους και μια σειρά ετήσεων υποχρεώσεων, οι οποίες και να είναι βιώσιμες και εξυπηρετήσιμες, και, κυρίως, να μην αποτελούν τροχοπέδη, στην όποια αναπτυξιακή προσπάθεια. Να μην καταπίνουν μεγάλα πλεονάσματα, τα οποία θα βγαίνουν από το υστέρημα της ελληνικής οικονομίας και να μην υποσκάπτουν διαρκώς τόσο την δυνατότητά μας να αποπληρώσουμε, όσο και ευρύτερα, την θέση της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εσωτερική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα διάσπασης, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει:

    «Δυστυχώς φαίνεται να οριστικοποιείται ένα ρήγμα το οποίο εμείς θα δουλέψουμε μέχρι τελευταία στιγμή για να το αποτρέψουμε. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ως ο πόλος της πολιτικής σταθερότητας στην ελληνική πολιτική σκηνή και θα πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ούτως ώστε τον ρόλο αυτό που του αναγνώρισε ο ελληνικός λαός, να μπορέσει να τον φέρει εις πέρας. Και να τελεσφορήσει και η γραμμή και ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι και να έχει παρεμβάσεις στο δημοσιονομικό επίπεδο, οι οποίες να είναι αναδιανεμητικές υπέρ των στρωμάτων που πλήττονται, αλλά να κάνει και πάρα πολύ καίριες παρεμβάσεις στο επίπεδο της δημόσιας διοίκησης, στα θέματα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της συνολικής λειτουργίας του κράτους. Επειδή είμαστε μια καινούρια πολιτική δύναμη, και δεν έχουμε τις δεσμεύσεις των παλιών, είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει».

    [02] Νέο δράμα στην Μεσόγειο με τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκρούς

    Τουλάχιστον 40 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα πλοίο στην Μεσόγειο βρέθηκαν σήμερα νεκροί, ανακοίνωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

    Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πέθαναν από ασφυξία στο αμπάρι του πλοίου.

    «Γίνεται επιχείρηση διάσωσης σε ένα πλοίο (...) Πολλοί μετανάστες διεσώθησαν. Τουλάχιστον 40 νεκροί», αναφέρει το ιταλικό πολεμικό ναυτικό σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

    [03] Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας

    Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα Κερκύρης πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ φέρεται ότι έσκαψαν πολλά μέτρα βάθος προκειμένου να διαφύγουν από τη φυλακή.

    [04] Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης στην Τήνο

    Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία χιλιάδων πιστών γιορτάζεται στην Τήνο η Μεγαλόχαρη. Παρόντες στο νησί της Παναγίας ο Πρόεδρος τηςΔημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, επιβιβάστηκε στην τορπιλάκατο Σταράκης, από όπου κατευθύνθηκε στα ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου και στο σημείο του τορπιλισμού του αντιτορπιλικού Έλλη, πριν από 75 χρόνια τον Δεκαπενταύγουστο του 1940.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο του Έλλη, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων ναυτών και αξιωματικών του αντιτορπιλικού.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε αμέσως μετά στον Ναό της Ευαγγελίστριας όπου παραβρέθηκε στην αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου.

    Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρακολούθησε ευλαβικά μαζι με το πλήθος των πιστών τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας μετά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, εξέφρασε την ανάγκη για εθνική ενότητα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι οφείλουμε «ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό, πλην όμως ελπιδοφόρο, δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος. Τον δρόμο που χάραξαν, ούτως ή άλλως, οι αγώνες και το πνεύμα των προγόνων μας προσδίδοντας στη Δύση, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τ? ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

    Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Τήνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Στο Ιερό Νησί της Τήνου, που σήμερα μάς δέχεται φιλόξενο, ο Δεκαπενταύγουστος αποκτά για τον Ελληνισμό μιαν ιδιαίτερη ιστορική διάσταση. Και τούτο γιατί εδώ το θαύμα της Πίστης αναβλύζει και από τις, πάντα ζωντανές, μνήμες αλλά και τα συντρίμμια της "Έλλης", ο τορπιλισμός της οποίας σήμανε, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, την έναρξη του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Ήτοι του αγώνα για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία που, τηρουμένων βεβαίως των ιστορικών αναλογιών, συνεχίζεται ?και πρέπει να συνεχίζεται- δίχως διακοπές και δίχως εκπτώσεις, υπό συνθήκες άρρηκτης σύμπνοιας και υπεύθυνης συμπόρευσης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 August 2015 - 12:32:17 UTC