Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για νέο τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ κάνει λόγο ο Χρ. Σπίρτζης
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει ζήτημα εκλογών
  • [03] Ο Άμπε επανέλαβε τη δέσμευσή του για μία αποπυρηνικοποιημένη Ιαπωνία
  • [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
  • [05] Συνελήφθη εξηντάχρονος που φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του και να τραυμάτισε τον γιο του
  • [06] Σε ύφεση η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας
  • [07] Ν. Παππάς: Η εκλογολογία δεν βοηθά
  • [08] Σε πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας
  • [09] FAZ: Η συμφωνία ενδέχεται να συναφθεί μέχρι τις 14 Αυγούστου

  • [01] Για νέο τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ κάνει λόγο ο Χρ. Σπίρτζης

    «Πάμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μιντιακό τοπίο, που δεν θα ελέγχει και δεν θα χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

    Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ΜΜΕ, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «όποιος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες προσφέρει μεγαλύτερη τιμή, δηλαδή περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο, θα αποκτήσει άδεια» και θέτει ως στόχο του νομοσχεδίου την «επί της ουσίας διαφάνεια στη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου». Απευθυνόμενος στους διαφωνούντες με το νομοσχέδιο, επισημαίνει ότι «αν κάποιοι φοβούνται τον ελεύθερο ανταγωνισμό και δεν θέλουν να πληρώσουν, ας συνεχίσουν να διακινούν μυθεύματα. Δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους. Εμείς θα υπηρετήσουμε πολιτικές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» και καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τα χρέη τους.

    Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της διαδικασίας ανάδειξης των νέων μελών του ΕΣΡ, ο κ. Σπίρτζης, σημειώνει ότι «όποιοι καθυστερούν την ανανέωση του ΕΣΡ, έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση εφαρμογής και των όσων προβλέπονται στο σχέδιο νόμου. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που θα λυθεί πολύ σύντομα».

    Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι θα «αναζητηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ομογενοποίηση στον χώρο των κομμάτων και των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές».

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει ζήτημα εκλογών

    «Η ΝΔ χωρίς συναλλαγές, χωρίς υπόγειες διαδρομές, χωρίς να διεκδικεί καρέκλες δίνει τη στήριξή της για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «αν υπάρξει παραίτηση και ζήτημα εκλογών, εμείς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Πιστεύουμε όμως, πρώτον, ότι είναι καταστροφή, δεν είναι λύση. Και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για ποιον λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή. Και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως, θέλει να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει».

    Ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους του «Ναι» στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «σε αυτούς οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε». Τονίζει ότι η ΝΔ εκφράζει το μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, όχι με τη στενή πολιτική έννοια, αλλά τον χώρο όπου «μπορούν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικά και δίκαια».

    Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ιδεολογιών- οι ταμπέλες «Δεξιά, Κεντροαριστερά» έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί. «Θα έλεγα ότι η βασική διάκριση είναι η λογική και ο παραλογισμός, ο υπεύθυνος και ο ανεύθυνος, ο Ευρωπαίος και μη. Είναι από τη μια ο κοινωνικά ευαίσθητος, ο έντιμος, ο σοβαρός και από την άλλη τα αντίθετά τους. Εκεί τελικά πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει οι λογικοί να βρουν σημεία επαφής, ώστε η κυρίαρχη άποψη μέσα στην κοινωνία να είναι ρασιοναλιστική». «Οι ιδεολογίες» τονίζει «έχουν κολλήσει τον τόπο και δεν μπορεί να συνεχίζονται και μάλιστα με τέτοια ένταση».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στην ιδιαιτερότητα της λίστας, ξεκαθαρίζει ότι στελέχη που αποχώρησαν ή εκδιώχθηκαν δεν θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις. Ερωτηθείς για την επιστροφή παλαιών στελεχών στη ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «το παλαιό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη λάθος και το νέο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη σωστό. Πρέπει να συνθέσουμε τον ενθουσιασμό των νέων και σωστών με την εμπειρία των παλαιών. Και αυτό ισχύει πιο πολύ στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας».

    Στο μεταξύ, με δήλωσή του στη Real News ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος έναντι των βουλευτών του, κατά την ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας με τους δανειστές δηλώνει: «Όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί». Στην ίδια δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι δεν υφίσταται κανένας εκλογικός αιφνιδιασμός. «Όλοι τις περιμένουν τις εκλογές. Υπάρχουν υπουργοί που τις προαναγγέλλουν. Ήδη δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας» σημειώνει.

    [03] Ο Άμπε επανέλαβε τη δέσμευσή του για μία αποπυρηνικοποιημένη Ιαπωνία

    Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επανέλαβε σήμερα, κατά την 70η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, τη δέσμευσή του για μία Ιαπωνία χωρίς πυρηνικά όπλα έπειτα από την κριτική που δέχτηκε επειδή δεν προέβη στην ίδια δέσμευση κατά την επέτειο της πυρηνικής επίθεσης στη Χιροσίμα, την περασμένη εβδομάδα.

    «Ως το μοναδικό έθνος στον κόσμο που έχει δεχτεί πυρηνική επίθεση σε καιρό πολέμου, ανανεώνω τη δέσμευσή μου να διαδραματίσω έναν ηγετικό ρόλο στην διεκδίκηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από πυρηνικά όπλα και στις τρεις αρχές αποχής από τα πυρηνικά», δήλωσε ο Άμπε από το Πάρκο Ειρήνης του Ναγκασάκι.

    Οι αρχές αυτές είναι η πολιτική της Ιαπωνίας να μην κατέχει ή να μην κατασκευάζει πυρηνικά όπλα και να μην επιτρέπει σε τρίτους να τα μεταφέρουν στο έδαφός της.Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας προκάλεσε αρνητικά σχόλια την Τετάρτη με αφορμή μία αμφιλεγόμενη νομοθεσία για την ασφάλεια της χώρας όταν είπε ότι τα σχέδια νόμου τα οποία εξετάζει το κοινοβούλιο δεν αποκλείουν τη μεταφορά πυρηνικών όπλων ξένων δυνάμεων από τον ιαπωνικό στρατό.

    Το υπουργικό συμβούλιο του Άμπε υιοθέτησε τον περασμένο χρόνο ψήφισμα το οποίο δίνει μία νέα ερμηνεία στο ειρηνιστικό Σύνταγμα του 1946, που συνέταξαν οι ΗΠΑ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και επιτρέπει στην Ιαπωνία να ασκήσει συλλογικά το δικαίωμα της αυτοάμυνας ή να υπερασπιστεί έναν σύμμαχό της που δέχεται επίθεση.

    Τα νομοσχέδια ήδη ψηφίστηκαν από την κάτω βουλή και η κυβέρνηση συνασπισμού του Άμπε διαθέτει την πλειοψηφία και στην άνω Βουλή.Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλεοψηφία των ψηφοφόρων είναι αντίθετη σε κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική αλλαγή στην αμυντική πολιτική της χώρας.

    Διαβάστε επίσης: Εκδηλώσεις μνήμης και στο Ναγκασάκι για την 70ή επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας

    [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

    Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χτες το βράδυ, σε πευκοδάσος στη Βαρυμπόμπη, απειλώντας για μια ακόμα φορά την Πάρνηθα.

    Με πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες, εθελοντές και δυνάμεις των ΟΤΑ, κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ενώ το πρωί έκαναν προληπτικά ρίψεις νερού και εναέρια μέσα και παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της και την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της περιοχής και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και άλλα οικήματα, που είναι διάσπαρτα στο δάσος.Τους αρμόδιους αξιωματικούς του Π.Σ. προβληματίζει η ώρα και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, (εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Ι. Μίχα), καθώς και στο παρελθόν έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.

    [05] Συνελήφθη εξηντάχρονος που φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του και να τραυμάτισε τον γιο του

    Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Ιτεών, στην Πάτρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, 60χρονος φέρεται να σκότωσε την 57χρονη σύζυγό του και να τραυμάτισε τον 30χρονο γιό του, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος έχει συλληφθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών για την υπόθεση.

    [06] Σε ύφεση η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

    Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, η οποία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Σκλάβαινα και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσακάλης, όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές και τελικά κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

    Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε, ότι μόλις σβήσει εντελώς η φωτιά, θα ξεκινήσει ο απολογισμός των ζημιών, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων.Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Τσακάλης, η φωτιά δεν προκάλεσε φυγή των παραθεριστών, οι οποίοι παρέμειναν στην περιοχή, για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

    Στο μεταξύ, στην Πάλαιρο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα, 48 πυροσβέστες και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που σβήνουν μικροεστίες της φωτιάς, οι οποίες εξακολουθούν να καίνε, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

    Φωτογραφία: Ειρ. Ρόζου

    [07] Ν. Παππάς: Η εκλογολογία δεν βοηθά

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα, καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι "κόμμα μέσα στο κόμμα"», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στη «Real News». Επισημαίνει ότι στο συνέδριο του κόμματος θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα εσωκομματικά θέματα και τονίζει: «Όμως οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η επιδίωξη συγκρότησης μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση στέλνουν σήμα χωριστής πορείας».

    Υπογραμμίζει, πως «το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αποδείχθηκε πολιτικά ανίσχυρο. Σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως και ο πρωθυπουργός έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε. Άρα δεν συζητάμε καμία προϋπόθεση» αναφέρει. Ο Νίκος Παππάς καθιστά σαφές ότι η εκλογολογία δεν βοηθά, αφήνει, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης και επισημαίνει: «Αν κάποιοι βουλευτές μας αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, το ρήγμα που προκλήθηκε στις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή θα μετατραπεί νομοτελειακά σε κενό». Για τη συμφωνία με τους εταίρους ο Νίκος Παππάς υποστηρίζει ότι είναι αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων, αμείλικτων διλημμάτων, αλλά και αμοιβαίων υποχωρήσεων και δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για τη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως έκαναν άλλοι το 2010 και το 2012. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που θέλει και μπορεί να εφαρμόσει τα κοινωνικά δίκαια αντίμετρα, προκειμένου να κρατήσει όρθια την κοινωνία, να προστατεύσει τους αδύναμους, να πατάξει τη διαφθορά, να ανασυγκροτήσει τη δημόσια διοίκηση, να ενισχύσει την ανάπτυξη και την παραγωγή. Η κυβέρνηση δίνει μια ιστορική μάχη μέρα με την ημέρα, και θα συνεχίσει να τη δίνει όσο ο λαός μάς στηρίζει» τονίζει.

    Ερωτηθείς αν ένα κόμμα υπέρ της δραχμής στον χώρο της Αριστεράς μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτικά, υποστηρίζει πως ο λαός είναι αυτός που εκλέγει τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος. Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit δεν υπήρξε ποτέ ούτε εντολή του ελληνικού λαού, ούτε της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο δεν μπήκε από εμάς ως ερώτημα στο δημοψήφισμα» αναφέρει ο υπουργός, ενώ καθιστά σαφές ότι όποιος μιλά ακόμα και αυτήν τη στιγμή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υποστηρίζει ακούσια ή εκούσια τις ακραίες θέσεις μέρους των δανειστών που απεργάζονται το σενάριο "δραχμή ή μνημόνιο"».

    Σημειώνει επίσης ότι είναι απολύτως ψευδής η άποψη πως όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν από τη συμμετοχή στο κοινό νόμισμα και πως αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το κοινό νόμισμα, αυτό θα σήμαινε το τέλος της λιτότητας. «Εθνικό νόμισμα σε αυτές τις συνθήκες και χωρίς αποθεματικά ξένου συναλλάγματος θα σήμαινε τη σχεδόν άμεση προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και μάλιστα σκέτο. Και τότε ούτε τη λιτότητα ούτε τη σκληρή μνημονιακή ατζέντα θα μπορούσε η χώρα να αποφύγει» επισήμανε.

    Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής, ο κ. Παππάς αναφέρεται στη ρύθμιση για τα ΜΜΕ που κατέθεσε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η νομοθετική πρωτοβουλία «έρχεται για να δώσει τέλος σε μια εσκεμμένα παρατεταμένη διατήρηση ενός άναρχου τοπίου στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και να θεμελιώσει και νομικά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή». Τονίζει ότι «η τήρηση της νομιμότητας δεν μπορεί να μεταφράζεται ως "εκδίκηση"» και ρωτά αν υπάρχουν «άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης, ή άλλη χώρα που να το διατηρεί επί 25ετία».

    Ο κ. Παππάς δηλώνει ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς και ενώσεις στο επόμενο διάστημα, ενώ εκτιμά ότι η θυγατρική της ΕΡΤ για τη μετάδοση ψηφιακού σήματος θα είναι έτοιμη σε οκτώ μήνες.

    [08] Σε πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας

    Σε πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην ανατολική Μακεδονία και ειδικότερα στις περιοχές Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου, Κορυφών του Δήμου Καβάλας και Δασωτό, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

    Και τα τρία μέτωπα ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε ορεινές και αγροτικές περιοχές όπου η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στο Ποδοχώρι, οι δυο εστίες της φωτιάς κατασβέστηκαν γρήγορα με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εναέριων μέσων.

    Στις Κορυφές, η φωτιά ξέσπασε σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή που σε συνδυασμό και με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή ανάγκαζαν τις επίγειες δυνάμεις να μείνουν αρκετά μακριά από τις εστίες τις φωτιάς.

    Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν συνολικά δυο αεροπλάνα τύπου Canadair που μετέβησαν από τη Θεσσαλονίκη, ένα ελικόπτερο που μετέβη από την Αλεξανδρούπολη και δυο αεροπλάνα PZL που επιχειρούν από τη Χρυσούπολη. Επίσης, επιχείρησαν τριάντα πυροσβεστικά οχήματα με ογδόντα πυροσβέστες.

    Καθ? όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν στις περιοχή επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Στην Τοπική Κοινότητα Δασωτού στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας η φωτιά που ξέσπασε έκαψε περίπου είκοσι στρέμματα παρθένου δάσους από πεύκα και έλατα. Στην περιοχή επιχείρησαν μόνο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες με έξι οχήματα και είκοσι άντρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή ολόκληρη τη νύχτα μέχρι και αύριο τις μεσημβρινές ώρες όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

    [09] FAZ: Η συμφωνία ενδέχεται να συναφθεί μέχρι τις 14 Αυγούστου

    Η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο επικαλείται πηγές της εφημερίδας.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, χθες Σάββατο η ελληνική πλευρά είχε «μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της στη διάρκεια διαπραγματεύσεων.Η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 August 2015 - 8:32:09 UTC