Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [02] Εκδηλώσεις μνήμης και στο Ναγκασάκι για την 70ή επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας
  • [03] Βουλευτικές και τοπικές εκλογές στην Αϊτή, μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας
  • [04] Ρουκέτες έπληξαν τη Δαμασκό, 5 νεκροί και 37 τραυματίες
  • [05] Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
  • [06] FAS: Η συμφωνία ενδέχεται να συναφθεί μέχρι τις 14 Αυγούστου

  • [01] Νέα συνάντηση Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχουν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η προηγούμενη συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να γίνουν δηλώσεις από καμία πλευρά.

    Υπενθυμίζεται πως προχθές συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το Κυβερνητικό Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν. «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

    [02] Εκδηλώσεις μνήμης και στο Ναγκασάκι για την 70ή επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας

    Τρεις ημέρες μετά τη Χιροσίμα, το Ναγκασάκι τιμά την επέτειο των 70 χρόνων από την πυρηνική επίθεση που ισοπέδωσε την πόλη αυτή της δυτικής Ιαπωνίας και σκότωσε 74.000 ανθρώπους. Την 9η Αυγούστου 1945 στις 11:02 η ατομική βόμβα κατέστρεψε το 80% των κτιρίων στο Ναγκασάκι, ανάμεσά τους και τον γνωστό ναό Ουρακάμι, 500 μέτρα από το σημείο όπου εξερράγη.

    Οι ανεξίτηλα σημαδεμένες από τους βομβαρδισμούς πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι με τις εκδηλώσεις που διεξάγονται σε αυτές και επανερχόμενες εκστρατείες βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και συνεχίζουν να υπενθυμίζουν την καταστροφή που προκάλεσαν, παρότι οι χιμπακούσα, οι επιζώντες των δύο επιθέσεων, πλέον λιγοστεύουν όλο και περισσότερο με την πάροδο των ετών.

    Εξάλλου, σήμερα ο δήμαρχος του Ναγκασάκι, Τομιχίσα Τάουε, κάλεσε τους αρχηγούς των παγκόσμιων πυρηνικών δυνάμεων, περιλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, να επισκεφθούν την πόλη του και τη Χιροσίμα για να δουν από κοντά το αποτέλεσμα από την πυρηνική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ το 1945.

    [03] Βουλευτικές και τοπικές εκλογές στην Αϊτή, μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας

    Έπειτα από χρόνια προθεσμιών που δεν τηρήθηκαν και εκστρατειών που άρχιζαν αλλά δεν κατέληγαν ποτέ, οι πολίτες της Αϊτής καλούνται σήμερα στις κάλπες για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται δοκιμασία για τη φτωχή χώρα της Καραϊβικής που έχει βιώσει μια σειρά στρατιωτικών πραξικοπημάτων.

    Το κοινοβούλιο της Αϊτής διαλύθηκε την 12η Ιανουαρίου, κατά σύμπτωση στην πέμπτη επέτειο του σεισμού ο οποίος είχε σκοτώσει τουλάχιστον 200.000 ανθρώπους.Έκτοτε η Βουλή των 119 μελών παρέμενε άδεια, ενώ η Γερουσία, με μόλις 10 από τα 30 μέλη της, δεν μπόρεσε να συνεδριάσει με απαρτία. Ο Πρόεδρος Μισέλ Μαρτελί, ο οποίος δεν μπορεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του, κυβερνούσε εκδίδοντας πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και διατάγματα.

    [04] Ρουκέτες έπληξαν τη Δαμασκό, 5 νεκροί και 37 τραυματίες

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν χθες στη Δαμασκό όταν ρουκέτες οι οποίες εβλήθησαν από τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες έπληξαν την πρωτεύουσα της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

    «Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση με ρουκέτες οι οποίες έπληξαν τις οδούς αλ Θάουρα και Βαγδάτης καθώς και τη συνοικία Μπαμπ Τούμα της Δαμασκού», ανέφερε το πρακτορείο.Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ΜΚΟ αυτή, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, έκανε επίσης λόγο για πολλούς τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οργανώσεις ανταρτών κατέλαβαν τη Τζομπάρ το καλοκαίρι του 2013 και οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2014 μια επιχείρηση ανακατάληψης της συνοικίας αυτής στρατηγικής σημασίας κοντά στο κέντρο της Δαμασκού.Οι συνοικίες της πρωτεύουσας γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες από αντάρτες που ελέγχουν θέσεις στην επαρχία της Δαμασκού, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς με πυροβολικό εναντίον των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

    [05] Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 23:00 του Σαββάτου στη Βαρυμπόμπη.Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μίχα και καίει πεύκα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες να απειλούνται κάποια από αυτά.

    Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν πενήντα πυροσβέστες με 25 οχήματα, 21 άνδρες ενός πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες δήμων της περιοχής.

    [06] FAS: Η συμφωνία ενδέχεται να συναφθεί μέχρι τις 14 Αυγούστου

    Η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο επικαλείται πηγές της εφημερίδας.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, χθες Σάββατο η ελληνική πλευρά είχε «μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της στη διάρκεια διαπραγματεύσεων.Η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 August 2015 - 6:32:12 UTC