Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Διαθέτουμε ως λαός και ως έθνος τη δυνατότητα να βρίσκουμε πάντα τον δρόμο μας
  • [02] Ν. Παππάς: Η αδιαφάνεια και οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών δεν πρέπει να συνεχιστούν
  • [03] «Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στο μοιραίο Boeing»
  • [04] «Απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς πριν τις 20 Αυγούστου»

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Διαθέτουμε ως λαός και ως έθνος τη δυνατότητα να βρίσκουμε πάντα τον δρόμο μας

    Την ανάγκη, αλλά και την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ενότητα και αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί η κρίση, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απόψε στην Σάμο, στον χαιρετισμό του στην τελετή της λιτάνευσης της εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

    Με αφορμή και την νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης, της οποίας η 191η επέτειος γιορτάζεται σήμερα στο νησί, ο κ Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, "τον δρόμο αυτό θα τον διανύσουμε ξανά, για ν? αντιμετωπίσουμε την δεινή κρίση που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τον τόπο και τον λαό μας. Τούτη τη φορά μάλιστα, μαζί με τους ομόθρησκους λαούς της Ευρώπης και με πυξίδα τις αρχές και της αξίες του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που βρίσκονται στον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας.Και θα τον διανύσουμε οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι, όπως το πράξαμε όταν χρειάσθηκε να γράψουμε τις πιο λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας».

    Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος «εμφανίζεται για εμάς, τους Έλληνες που έχουμε ταχθεί φύλακες της κιβωτού της Ορθοδοξίας, ως αφετηρία έμπνευσης με στόχο την υπέρβαση κάθε εθνικής κρίσης.Αφετηρία αποφασιστικότητας και ελπίδας για τη δύναμη που διαθέτουμε, ως λαός και ως έθνος, όπως έχουμε ιστορικώς και διαχρονικός αποδείξει, να βρίσκουμε πάντα τον δρόμο μας και την προοπτική μας, ιδίως υπό δύσκολες περιστάσεις» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] Ν. Παππάς: Η αδιαφάνεια και οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών δεν πρέπει να συνεχιστούν

    «Η σταθερή μέριμνα της κυβέρνησης, είναι η νομική, θεσμική και πολιτική θωράκιση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Το τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς δεν είναι το επιθυμητό» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Προσθέτει ότι «η αδιαφάνεια, οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων, οι διαρκείς, σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν».

    «Καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα, να συμβάλουν ώστε να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας. «Αυτό είναι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν το υπηρετεί η διαιώνιση του τρέχοντος καθεστώτος» καταλήγει ο κ. Παππάς.

    [03] «Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στο μοιραίο Boeing»

    Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επιβεβαίωσε απόψε, σε δηλώσεις του από την Κουάλα Λουμπούρ (τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τοπική ώρα), ότι ένα κομμάτι από φτερό αεροσκάφους που ανακαλύφθηκε στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκει πράγματι στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines όταν είχε εξαφανιστεί, πριν από 17 μήνες.

    Πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν χαθεί την 8η Μαρτίου 2014.

    «Σήμερα, 515 ημέρες αφότου εξαφανίστηκε το αεροπλάνο, με βαριά καρδιά οφείλω να ανακοινώσω ότι η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει δεσμευθεί να κάνει το παν εντός των δυνατοτήτων της για να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη» στο επιβατικό αεροπλάνο, η εξαφάνιση του οποίου θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

    Μετά τη δήλωση του Ράζακ ωστόσο, ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση του προηγμένου επιβατικού αεροσκάφους, είπε ότι υπάρχουν μεν "πολύ ισχυρές ενδείξεις", αλλά όχι η βεβαιότητα πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν, μήκος 2-2,5 μέτρων, ανήκει στο συγκεκριμένο 777.

    [04] «Απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς πριν τις 20 Αυγούστου»

    Επικαιροποίηση και αναλυτική επεξεργασία των στόχων της ελληνικής πλευράς στο τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στη συνεδρίασητου Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Επίσης επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς, πριν την 20η Αυγούστου, με δεδομένο ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 August 2015 - 20:32:18 UTC