Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: θα ψηφίσουμε με βαριά καρδιά γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν τον διχασμό
  • [02] Στις 4.00 η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup
  • [03] Die Welt: Νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης ο Ολάντ, λόγω των χειρισμών του στο ελληνικό ζήτημα
  • [04] Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου
  • [05] «Όχι» στη ρήξη,«ναι» στην ενεργή, ισότιμη συμμετοχή στην καρδιά της Ευρώπης
  • [06] Π. Λαφαζάνης: Ψήφισα «παρών» αλλά στηρίζω την κυβέρνηση
  • [07] Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας, χωρίς τραυματίες
  • [08] Στις 4.00 η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup
  • [09] Το Eurogroup έλαβε τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών για το ελληνικό αίτημα
  • [10] Θετικά αξιολογούν οι θεσμοί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης

  • [01] Π. Καμμένος: θα ψηφίσουμε με βαριά καρδιά γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν τον διχασμό

    «Πάμε απέναντι στην συνείδησή μας, πάμε απέναντι στην λαϊκή εντολή που έχουμε για έναν μόνο λόγο: Γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλήσουμε την Ελλάδα. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε για να μην κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να επιστρέψουν την Δευτέρα με τα ίδια μέτρα και να συνεχίσουν να τρέφουν το τέρας της διαπλοκής στην Ελλάδα. Αυτό θα σταματήσει την Δευτέρα το πρωί», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Όπως είπε ο κ. Καμμένος, αιτιολογώντας την θετική τοποθέτηση του κόμματός του, η Ελλάδα έδειξε ότι αντέχει και μπορεί να αντέξει και περισσότερα, δεν μπορούν όμως οι Έλληνες να αντέξουν τον διχασμό, και δεν θα οδηγήσουμε εκεί τον τόπο μας.

    Αφού ο πρόεδρος των Αν.Ελ., δέχθηκε πως απόψε η Βουλή καλείται να ψηφίσει μια συμφωνία με αλλαγές, που επέβαλλαν οι διαμεσολαβητές, σε αυτή που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, περιέχει διατάξεις αντίθετες από το Σύνταγμα - όπως εκείνες για τα νησιά - και που αντίκεινται στο δημοψήφισμα, είπε όμως πως υπάρχει πάντα το δίλημμα: «Συνθηκολόγηση ή άβυσσος» για να ξεκαθαρίσει πως η συμφωνία αυτή αποτελεί συνθηκολόγηση. Τέλος, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως η θετική ψήφος του κόμματός του, προϋποθέτει την σαφή αναγραφή του θέματος του χρέους και του αναπτυξιακού πακέτου,

    [02] Στις 4.00 η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

    Στο επίκεντρο του Euroworking Group που συνεδριάζει σε λίγη ώρα βρίσκεται η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο πρόγραμμα από τον ΕSM, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 4.00 το απόγευμα.

    «Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)», αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό, ανέφερε, επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup.

    Επίσης Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, σύμφωνα με την αξιολόγηση των θεσμών, θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ.ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Mισέλ Ρέινς, ανακοίνωσε, μέσω twitter,ότι το Eurogroup έλαβε σήμερα τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών. Η μία αφορά τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMΣ), και η άλλη έκθεση αξιολόγησης αφορά τις ελληνικές προτάσεις.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολόγησαν θετικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στους θεσμούς. Οι τρεις θεσμοί κλήθηκαν από το μηχανισμό ESM να μελετήσουν τις προτάσεις οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα την Πέμπτη.

    [03] Die Welt: Νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης ο Ολάντ, λόγω των χειρισμών του στο ελληνικό ζήτημα

    OΓάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναδεικνύεται στον νέο ισχυρό άνδρα της Ευρώπης, χάρη στον τρόπο που χειρίζεται την κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt . Μέχρι τώρα, σημειώνει η Welt, όταν παρατηρητές εκτός ευρωζώνης αναζητούσαν μια λύση για την κρίση στην Ελλάδα έπαιρναν τηλέφωνο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, όχι τον Ολάντ. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει, εκτιμά η εφημερίδα. Διότι αιφνιδιαστικά ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε να αναμειγνύεται ενεργά στην ελληνική κρίση χρέους.

    Γάλλοι εμπειρογνώμονες βοήθησαν τους Έλληνες να καταρτίσουν τη νέα πρόταση προς τους θεσμούς, ενώ ο ίδιος ο Ολάντ ήταν ο πρώτος που ζήτησε από την Αθήνα να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τις διαπραγματεύσεις.Ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζει η Welt, κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.Διότι αυτό είναι σημαντικό και για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνησή του.

    Η Γαλλία θα μπορούσε να αξιώσει να αποκτήσει έναν νέο ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη και τελικά να βγει από τη σκιά της Γερμανίας, στην περίπτωση που πετύχει ο συμβιβασμός με την Ελλάδα τον οποίο επιθυμεί η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση. Πάντως, σύμφωνα με τη Welt, η στάση της Γαλλίας στην ελληνική κρίση εξηγείται και από το γεγονός ότι το Παρίσι έχει μεγάλα χρέη και φοβάται τις επιπτώσεις ενός Grexit.

    [04] Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε το πρωί κοντά στο ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου δήλωσε ο Χόσαμ Άμπντελ Γάφαρ, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν ο νεκρός ήταν πολίτης ή αστυνομικός.

    Από την έκρηξη καταστράφηκε ένα μέρος της πρόσοψης του κτιρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ιατρικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο έχουν τραυματιστεί, καθώς και τρεις περαστικοί.

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο MENA ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, «μια βόμβα είχε τοποθετηθεί από αγνώστους κάτω από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο προξενείο και η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση».Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    [05] «Όχι» στη ρήξη,«ναι» στην ενεργή, ισότιμη συμμετοχή στην καρδιά της Ευρώπης

    «Όχι» στη ρήξη και το Grexit, «ναι» στην ενεργή, ισότιμη συμμετοχή στην καρδιά της Ευρώπης και τη ζώνη του ευρώ, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή.«Τα διλήμματα είναι δραματικά και χρειάζονται λύσεις δύσκολες και σωτήριες, ελάχιστες ώρες παραμένουν. Είμαστε αντιμέτωποι με την χρεοκοπία και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού», είπε.

    Την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη της διαπραγμάτευσης , όπως και την ευθύνη για το δυσβάσταχτο κόστος της συμφωνίας, την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Έχετε εντολή για λύση, έχετε χρέος να κινηθείτε γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση και δισταγμούς. Το Eurogroup δεν πρέπει να ολοκληρωθεί άδοξα και μοιραία για τη χώρα χωρίς συμφωνία».

    [06] Π. Λαφαζάνης: Ψήφισα «παρών» αλλά στηρίζω την κυβέρνηση

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή έκανε την παρακάτω δήλωση:

    "Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου.

    Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας".

    [07] Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας, χωρίς τραυματίες

    Δύο πλοία συγκρούστηκαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας, χωρίς,ευτυχώς,να καταγραφούν τραυματισμοί.Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι το Ο/Γ - Φ/Γ «Eurogargo Trieste» σημαίας Μάλτας, το οποίο προερχόταν από την Νάπολι Ιταλίας, προσέκρουσε με την πρωραία δεξιά πλευρά του στην πρυμναία αριστερή πλευρά τού Ε/Γ -Ο/Γ «Hellenic Spirit», το οποίο ήταν παραβεβλημένο στη θέση Α της λιμενικής εγκατάστασης.

    Αμέσως μετά την πρόσκρουση το «Hellenic Spirit» βγήκε από το λιμάνι και παρέμεινε στο αγκυροβόλιο. Από το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους και των δύο πλοίων, μέχρι να επιθεωρηθούν από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και να προσκομιστούν τα πιστοποιητικά διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας.

    Μετά την κατάθεση του βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του «Hellenic Spirit», επετράπη ο απόπλους για την εκτέλεση του δρομολογίου του από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα και Ανκόνα Ιταλίας. Στην συνέχεια,επετράπη και ο απόπλους του «Eurogargo Trieste», για την εκτέλεση του δρομολογίου του από Πάτρα προς Μαργιέρα και Ραβέννα Ιταλίας, αφού προηγουμένως είχε κατατεθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

    [08] Στις 4.00 η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

    Στο επίκεντρο του Euroworking Group που συνεδριάζει αυτή την ώρα βρίσκεται η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο πρόγραμμα από τον ΕSM, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 4.00 το απόγευμα.

    «Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)», αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό, ανέφερε, επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup.

    Επίσης Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, σύμφωνα με την αξιολόγηση των θεσμών, θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ.ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Mισέλ Ρέινς, ανακοίνωσε, μέσω twitter,ότι το Eurogroup έλαβε σήμερα τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών. Η μία αφορά τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMΣ), και η άλλη έκθεση αξιολόγησης αφορά τις ελληνικές προτάσεις.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολόγησαν θετικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στους θεσμούς. Οι τρεις θεσμοί κλήθηκαν από το μηχανισμό ESM να μελετήσουν τις προτάσεις οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα την Πέμπτη.

    [09] Το Eurogroup έλαβε τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών για το ελληνικό αίτημα

    Οεκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, Mισέλ Ρέινς, ανακοίνωσε,μέσω twitter, ότι το Eurogroup έλαβε σήμερα τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών.

    Η μία αφορά τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMΣ), και η άλλη έκθεση αξιολόγησης αφορά τις ελληνικές προτάσεις.

    Η συνεδρίαση του Εurogroup θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. ώρα Ελλάδας.

    [10] Θετικά αξιολογούν οι θεσμοί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολόγησαν θετικά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στους θεσμούς.

    Οι τρεις θεσμοί κλήθηκαν από το μηχανισμό ESM να μελετήσουν τις προτάσεις οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα την Πέμπτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 July 2015 - 8:33:58 UTC