Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στημένη στα... έξι βήματα
  • [02] «Η ελληνική "σπαζοκεφαλιά" είναι αποτέλεσμα κοινής ευθύνης»
  • [03] Με τον ΠτΔ συναντάται το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά
  • [04] Πάλη για την κατάκτηση της δικής του εξουσίας, ζητά από τον λαό ο Δ. Κουτσούμπας
  • [05] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο
  • [06] Το Παρίσι διαψεύδει τις αναφορές ότι βοηθά στη σύνταξη των προτάσεων προς τους δανειστές
  • [07] Κατάργηση εξίσωσης στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, με μείωση κατά 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης, προανήγγειλε ο Δ. Μάρδας
  • [08] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξακολουθεί να διεκδικεί την επανεκλογή του στην ηγεσία του Eurogroup
  • [09] Ρεαλιστικές προτάσεις και από τους πιστωτές, ζητά ο Ντ Τουσκ
  • [10] Αύξηση 45,6% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών το α΄ τρίμηνο εφέτος

  • [01] Η Ελλάδα στημένη στα... έξι βήματα

    του Γιώργου Χαρβαλιά*

    Τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς που ψήφισαν «όχι» τη περασμένη Κυριακή γνώριζαν καλά ότι ο δρόμος της επόμενης μέρας δεν θα ?ταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Είχαν απόλυτη επίγνωση ότι αυτή η πράξη βαριάς απείθειας προς τους δανειστές θα ερέθιζε τα ανακλαστικά της τιμωρητικής τους διάθεσης. Κι ας έλεγε η κυβέρνηση ότι θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική της θέση?

    Όμως κι οι περισσότεροι που ψήφισαν «ναι» με μισή καρδιά, αυτές τις περιπέτειες ήθελαν να αποφύγουν. Δεν τους έπιασε ξαφνικός έρωτας με τον Γιούνκερ και τις «ιδέες» του?

    Το πρόβλημα που μάλλον δεν έχουν καταλάβει και οι μεν και οι δε, καθώς και όλοι όσοι έτρεξαν να δαιμονοποιήσουν το δημοψήφισμα και την έκβαση του, είναι ότι τους μπελάδες δεν υπήρχε περίπτωση να τους γλυτώσουμε. Παρά μόνο με δύο τρόπους: Είτε με άνευ όρων συνθηκολόγηση στις αξιώσεις των δανειστών είτε με? αλλαγή συνομιλητή μέσω παραίτησης/ανατροπής της κυβέρνησης Τσίπρα. Αφήστε που το Βερολίνο θα προτιμούσε ως βέλτιστη λύση ένα συνδυασμό και των δύο?

    Τελικά σε αυτό ακριβώς το τελεσίγραφο κλήθηκε να απαντήσει ο ελληνικός λαός. Και με το αναπάντεχο «no pasaran», άρχισαν τα δύσκολα.

    Ας υποθέσουμε όμως, προς χάριν της συζήτησης, ότι το δημοψήφισμα δεν είχε γίνει. Πόσο διαφορετικά θα ήταν άραγε τα πράγματα σήμερα; Μήπως θα ζούσαμε τις ίδιες ακριβώς καταστάσεις; Για σκεφτείτε καλά πριν απαντήσετε.

    Στη μία εκδοχή, ο Τσίπρας θα είχε γυρίσει τσαλακωμένος από τις Βρυξέλλες με μια συμφωνία-όνειδος στη βαλίτσα, η οποία δεν θα περνούσε ποτέ από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Επομένως θα έχανε τη δεδηλωμένη, και θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές μεσ' στο κατακαλόκαιρο. Το πρόγραμμα θα είχε λήξει χωρίς υπογραφή νέας συμφωνίας και σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΚΤ, η Ελλάδα θα βρισκόταν και πάλι με capital controls.

    Αν πάλι ο Τσίπρας είχε προχωρήσει σε μία μετωπική ρήξη με τους δανειστές, που θα την χρεωνόταν ως προσωπική βεντέτα και θα αναζωπύρωνε τις βλακώδεις θεωρίες περί «σχεδίου δραχμής», θα είχαμε επίσης τα σημερινά αποτέλεσματα. Ή και πολύ χειρότερα. Χωρίς εναλλακτική λύση, εκτός πάλι από τις εκλογές μέσα στις χαοτικές συνθήκες που σας περιέγραψα.

    Θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει: Και γιατί περίμενε να κάνει το δημοψήφισμα στη λήξη του χρόνου; Εύλογη η απορία. Έχω όμως την εντύπωση ότι προσπαθούσε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για μια καλύτερη συμφωνία κι όταν κάλυψε τα τρία πέμπτα της διαδρομής προς τις απαιτήσεις των δανειστών ανακάλυψε ότι οι τελευταίοι είχαν αλλάξει τη γραμμή της αφετηρίας!

    Οι θεσμοί μετακινούσαν διαρκώς τα «γκολπόστ», όπως προσφυώς επισήμανε σε ένα πρόσφατο άρθρο του ο Πωλ Κρούγκμαν, γι' αυτό ο Τσίπρας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες και να απευθυνθεί στο λαό. Δεν είχε εντολή για κάτι διαφορετικό.

    Όμως, με ή χωρίς δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα βρισκόταν στημένη στο απόσπασμα. Υπήρχε σχέδιο εκτέλεσης της. Και μόνον ίσως μια παραίτηση της κυβέρνησης θα ανέστελλε τη χαριστική βολή.

    Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτοί που κάνουν κουμάντο στις τάξεις των δανειστών προτιμούν μια Ελλάδα ημιθανή εντός ευρώ, παρά νεκρή ή? ζωντανή εκτός ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με μία συμφωνία τύπου Γιούνκερ, η ελληνική οικονομία θα μείνει για χρόνια διασωληνωμένη. Με 28% φορολογία στις επιχειρήσεις και 100% προκαταβολή φόρου για το τελευταίο μικρομάγαζο, δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο στην ήδη ισοπεδωμένη αγορά. Αλλά θα είμαστε εντός ευρώ?

    Πιθανόν οι Ευρωπαίοι να προσβλέπουν σε αυτό. Mε δεδομένες τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Τυνησία, Τουρκία, Αίγυπτος κλπ) δεν επιθυμούν την Ελλάδα μία ακόμη ?no-go area?. Γιατί απλούστατα, θέλουν να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις μοναδικές ομορφιές της. Θέλουν έναν κοντινό τουριστικό προορισμό, ελκυστικό, φτηνό, αλλά ταυτόχρονα πολιτισμένο και ευνομούμενο. Ακόμη καλύτερα, μια τουριστική αποικία χρέους, πλήρως ελεγχόμενη. Η σημερινή κυβέρνηση απλώς χαλούσε τη σούπα σε αυτό το σχέδιο. Τουλάχιστον πριν τη συμφωνία της Κυριακής?

  • Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] «Η ελληνική "σπαζοκεφαλιά" είναι αποτέλεσμα κοινής ευθύνης»

    του Γκι Φερχόφστατ*

    Ας παραδεχτούμε ότι η ελληνική «σπαζοκεφαλιά» είναι αποτέλεσμα κοινής ευθύνης. Βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι διότι οι Έλληνες δεν έκαναν ποτέ ένα πραγματικό μεταρρυθμιστικό πακέτο ή δεν έκαναν ποτέ τη ρήξη με τα λάθη του παρελθόντος. Αλλά επίσης διότι η Ευρώπη ακολούθησε εσφαλμένες πολιτικές - πολιτικές που συνοψίζονται στην εφαρμογή κοινής λογιστικής, η οποία αργά και σταθερά έπνιξε την ελληνική οικονομία.

    Όλοι μπορούν να κάνουν εσφαλμένες πολιτικές επιλογές, αλλά εμείς έχουμε κολλήσει σε τέτοιες επιλογές για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει καταστήσει σαφές ότι η σημερινή στρατηγική δεν θα μπορούσε ποτέ να δώσει μία μακροπρόθεσμη λύση. Αντί να κάνουμε σαν παιδιά στην παιδική χαρά, πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη των αποτυχιών μας.

    Η μόνη διέξοδος από την κρίση αυτή μπορεί να προκύψει από μία τελείως νέα και συνολική προσέγγιση η οποία θα δίνει λύσεις στην Ελλάδα, αλλά επίσης στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαναεμφανιστούν αυτές οι δραχμές. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο, αξίζουν καλύτερη μεταχείριση από αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αξίζουν μία σταθερή ευρωζώνη: Για να εργάζονται, για να επενδύουν, για να ζουν. Αυτό που δεν τους αξίζει είναι καβγατζήδες πολιτικοί σε μία παραλυτική πολιτική αναμέτρηση. Δεν τους αξίζουν ιστορίες πανικού από υψηλόβαθμους Γερμανούς πολιτικούς για την εγκατάσταση «κυβέρνησης τεχνοκρατών» στην Ελλάδα, ή για ένα Grexit που θα συνοδεύεται από την επανεισαγωγή της δραχμής. Τέτοιοι κινδυνολόγοι πρέπει να έχουν επίγνωση ότι βλάπτουν τις οικονομίες μας και πρέπει να το σκέφτονται δύο φορές πριν ανοίξουν το στόμα τους.

    Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται τώρα να σχεδιάσει πώς θα εφαρμόσει βαθιές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Πώς θα διασφαλίσει ότι όλοι πληρώνουν δίκαια το μερίδιο που τους αντιστοιχεί σε φόρους. Πώς θα απαλλάξουν τις υπηρεσίες υγείας από τη διαφθορά. Πώς θα τελειώσει το πελατειακό σύστημα και την πολιτική νομενκλατούρα που ελέγχει το σύστημα αυτό. Πώς να ανοίξει την αγορά εργασίας και θα δώσει τους νέους Έλληνες δικαίωμα στη δουλειά. Πώς θα κάνει δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα και θα περιορίσει το βάρος των κρατικών τραπεζών. Κοντολογίς, πρέπει να δείξουν στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι θα εγκαθιδρύσουν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

    Μπορεί η Ελλάδα να είναι το λίκνο της δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι είναι το κέντρο της χρηστής διακυβέρνησης σήμερα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς αυτό που διαβάσαμε στις περισσότερες από τις προτάσεις των τελευταίων λίγων εβδομάδων: Περισσότεροι φόροι για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αυτές οι προτάσεις ήταν εργασιοκτόνες, δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ο Τσίπρας οφείλει να ανοίξει τις αγορές και να ιδιωτικοποιήσει τις διεφθαρμένες κρατικές επιχειρήσεις. Σε αντάλλαγμα, πρέπει να του δώσουμε ρευστότητα για να κινήσει και πάλι την ελληνική οικονομία. Αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σε αντιστάθμισμα, πρέπει επίσης να δώσουμε μία μακροχρόνια λύση για το ελληνικό χρέος.

    Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει ένας υπεύθυνος εταίρος. Ισχυριζόμαστε ότι σώσαμε την Ελλάδα με τη χορήγηση ενός πακέτου διάσωσης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην πραγματικότητα, φορτώσαμε τη χώρα με πολύ μη βιώσιμο χρέος. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κρίση για να δημιουργήσουμε μία διαρθρωτική λύση, μία λύση που εξαφανίζει το ρίσκο που διαβρώνει την ευρωπαϊκή μας οικονομία μέρα τη μέρα. Αυτό μπορεί να το κάνει ένα ταμείο εξαγοράς χρέους:

    Προωθεί τις ανάγκες αναχρηματοδότηςη των 18 ευρω-οικονομιών μας, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ανάπτυξη. Εδραιώνει την αρχή των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη και μειώνει ταυτόχρονα, δραστικά, το κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους μας. «Win-Win» αντί για «Lose-Lose».

    Μαζί με ένα τέτοιο ταμείο εξαγοράς χρέους, χρειαζόμαστε να εισαγάγουμε τους επονομαζόμενους «αυτόματους σταθεροποιητές» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλες οι ανεπτυγμένες οικονομίες τους έχουν: Ενεργοποιούνται από τη στιγμή που πλήττεται η οικονομία και αμβλύνουν τις χειρότερες συνέπειες μίας κρίσης, βοηθώντας στο ξεπέρασμα των σοβαρότερων συνεπειών.

    Και φυσικά, χρειαζόμαστε περαιτέρω ολοκλήρωση της οικονομικής πολιτικής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία κανονική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, ή ακόμα καλύτερα, μία κανονική κυβέρνηση του ευρώ, σαν αυτήν που έχουν πίσω τους το δολάριο, το γεν και η λίρα.

    Συνοψίζοντας, χρειαζόμαστε μία δραστικά νέα προσέγγιση για τις διαπραγματευτικές ομάδες, τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή. Μία προσέγγιση που να αναγνωρίζει ότι έχουμε ανάγκη από μία αλλαγή μοντέλου: Πραγματική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα για πραγματικά ευρωπαϊκή συνεργασία. Ένα συνολικό πακέτο που λειτουργεί πέρα από τα όρια της σημερινής κρίσης, αλλά δημιουργεί ανάπτυξη και ευημερία για τα χρόνια που έρχονται.

  • Άρθρο γνώμης του Γκι Φερχόφστατ, ηγέτη των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου (1999-2008), στο Politico.

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [03] Με τον ΠτΔ συναντάται το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά

    Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στις 18:00 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

    [04] Πάλη για την κατάκτηση της δικής του εξουσίας, ζητά από τον λαό ο Δ. Κουτσούμπας

    «Είτε έτσι είτε αλλιώς - με νέο μνημόνιο ή με grexit - ο λαός θα την πληρώσει. Γι' αυτό τώρα πρέπει να οργανωθεί και να διεκδικήσει, μέσα από λαϊκές επιτροπές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού», δήλωσε ο γγ ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

    «Να συνδέσει αυτόν τον καθημερινό αγώνα με την πάλη του για την κατάκτηση της δικής του εξουσίας», ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ.

    [05] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο

    Συνεδριάζει στις 15:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

    [06] Το Παρίσι διαψεύδει τις αναφορές ότι βοηθά στη σύνταξη των προτάσεων προς τους δανειστές

    Η Γαλλία επιθυμεί να διευκολύνει την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις και υποστηρίζει θερμά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, «αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στη σύνταξη αυτών των προτάσεων».

    Αυτό αναφέρει Γάλλος αξιωματούχος διαψεύδοντας σχετικές αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης ότι Γάλλοι τεχνοκράτες βρίσκονται στην Αθήνα και βοηθούν στη σύνταξη των ελληνικών προτάσεων προς τους δανειστές,

    Το Παρίσι βρίσκεται όλο και περισσότερο στο πλευρό των Ελλήνων, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου Γάλλου αξιωματούχου, ο οποίος τονίζει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

    [07] Κατάργηση εξίσωσης στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, με μείωση κατά 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης, προανήγγειλε ο Δ. Μάρδας

    Διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

    Όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μάρδας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, θα καταργηθεί η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

    Το πετρέλαιο θέρμανσης θα καθοριστεί στα 6 λεπτά ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τα πετρελαιοειδή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει "κλειδώσει" όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

    Αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Μάρδας και ως προς τα έσοδα που θα επιφέρει αυτή η ρύθμιση, η οποία θα έχει ως συνέπεια την κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο.

    Όπως εξήγησε ο κ. Μάρδας, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ, η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. ευρώ από τα δημόσια έσοδα. Πρόσθεσε, δε, ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό, που αποτελούσαν τη δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

    [08] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξακολουθεί να διεκδικεί την επανεκλογή του στην ηγεσία του Eurogroup

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν σχεδιάζει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην ηγεσία της ομάδας των χωρών της ευρωζώνης, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

    Ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, επιδιώκει μία δεύτερη θητεία διάρκειας δυόμισι χρόνων σε μία αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ισπανό Λουίς ντε Γκίντος.

    Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup αναμένεται να εκλεγεί τη Δευτέρα, καθώς η θητεία του Ντάισελμπλουμ λήγει στις 21 Ιουλίου.

    [09] Ρεαλιστικές προτάσεις και από τους πιστωτές, ζητά ο Ντ Τουσκ

    O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μιλώντας μετά από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι ελπίζει σε αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις από την ελληνική πλευρά οι οποίες θα πρέπει να συνδυαστούν με ρεαλιστικές προτάσεις από τη μεριά των πιστωτών σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε μια κατάσταση win-win, τόνισε.

    «Απομένουν 3 ημέρες έως την επόμενη Σύνοδο», είπε, τονίζοντας ότι «μια καλή συμφωνία θα είναι επαρκής για τα εθνικά κοινοβούλια. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης», σημείωσε.

    Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν θα αποτελέσει δικαιολογία για μια λάθος οικονομική θεώρηση που προκάλεσε την κρίση στη χώρα, πρόσθεσε.

    [10] Αύξηση 45,6% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών το α΄ τρίμηνο εφέτος

    Αύξηση 45,6% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

    Οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το ?μεγαλύτερο ?μερίδιο των αφίξεων (81,7%), παρουσίασαν αύξηση 51,8%, ενώ στα κράτη- ?έλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατεγράφη αύξηση 70,6%. Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (154,4%), την πΓ?Μ (32,6%), τη Ρουμανία (95,8%), την Ιταλία (105,1%), τη Γερμανία (35,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (37,7%) και τη Γαλλία (94,2%). Σημαντική μείωση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Ρωσία (66,9%) και την Κύπρο (13,8%).

    Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Αμερική (57,1%)- ?ε αύξηση αφίξεων από τις ΗΠΑ (49,7%)- και από την Ασία (16,8%)- ?ε αύξηση αφίξεων από την Τουρκία (28,3%).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 July 2015 - 12:32:27 UTC