Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: Ματαιοπονούν όσοι ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη
  • [02] Πέφτουν οι μάσκες στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε ο Ν. Βούτσης
  • [03] Επαφές του πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του από Βρυξέλλες και Στρασβούργο
  • [04] Παράταση της τραπεζικής αργίας έως τις 13 Ιουλίου
  • [05] Ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια οι Σύροι πρόσφυγες
  • [06] Ο ντράμερ των AC/DC, Φιλ Ραντ, καταδικάστηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό
  • [07] Έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων όλης της χώρας
  • [08] Τέσσερις οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
  • [09] Νέα φαρμακευτική θεραπεία δίνει ελπίδες ότι θα επιβραδύνει τον καρκίνο του μαστού

  • [01] Μ. Γλέζος: Ματαιοπονούν όσοι ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη

    Δυναμική ήταν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η χθεσινή παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου - η τελευταία με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή.

    Ο πρόεδρος Σουλτς έδωσε το λόγο στον Μ. Γλέζο, μετά το τέλος των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, στη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

    «Παραμερίζω τις ύβρεις, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει, αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως, όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη...» ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος.

    «Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων και εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός, ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε τη λύση. Ζητάμε να μας δώσετε ένα χρονικό περιθώριο, όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια και δεν θα ξοφλάμε δάνεια. Βέβαια δεχόμαστε τις προτάσεις Γιούνκερ για επενδύσεις και περιμένω να το κάνει πράξη. Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα» κατέληξε ο κ. Γλέζος.

    Η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, όπως προαναφέρθηκε, ήταν η τελευταία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - σε έναν χώρο όπου υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής - καθώς έχει καταθέσει ήδη την παραίτησή του.

    [02] Πέφτουν οι μάσκες στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε ο Ν. Βούτσης

    «Πέφτουν οι μάσκες στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μία ελίτ μέσα στην ΕΕ, που έχει στρατηγική διχασμού και είναι απέναντι στα δημοψηφίσματα. «Πράγματι, ο δικός μας δρόμος, η θέληση μας, είναι να πέσουν οι μάσκες για να φανεί το προσωπείο που γερνάει και αποκτά σκοτεινό χρώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με ψυχραιμία, ενώ διέψευσε τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τα όσα είχε υποστηρίξει στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η χώρα μας απειλεί την Ευρώπη με τους μετανάστες. «Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ απηύθυνε την πρόκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι απειλήσαμε με μετανάστες την Ευρώπη. Ότι θα ανοίξουμε τη στρόφιγγα από τον ρόλο των ανθρωποφυλάκων που μας έχουν αναθέσει. Αυτή η απειλή δεν μας εκφράζει, δεν την σκεφτόμαστε γιατί έχουμε πάγιες αξιακές και ανθρωπιστικές αντιλήψεις» σημείωσε ο υπουργός, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

    [03] Επαφές του πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του από Βρυξέλλες και Στρασβούργο

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλοενημέρωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης και τις επαφές σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

    «Την Τετάρτη καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και την Πέμπτη θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις από την μια πλευρά και από την άλλη σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση αλλά και για την αναγκαία απομείωση του χρέους προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη λύση, για μια οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας , αυτή είναι η προσπάθειά μας. Πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    «Την Κυριακή θα κορυφωθεί η προσπάθεια με την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα -αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης- θα σταθεί όρθια αλλά και θα συμβάλλει γενικότερα στην πορεία της Ευρώπης σε αυτό το δύσκολο μέλλον που μας περιμένει» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

    Ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. «Προσπαθούμε και ο πρωθυπουργός και εμείς να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση.

    Ο κ. Τσίπρας είχε, επίσης το βράδυ της Τετάρτης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σκοπός των συνομιλιών ήταν η ενημέρωση των δύο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

    Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων διότι απερρίφθη η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή.

    Ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις έγινε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας περιορίστηκαν στην ανάλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, σημειώνοντας με θετικό τόνο τις παρεμβάσεις της Γαλλίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα η ΠΓ με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού.

    [04] Παράταση της τραπεζικής αργίας έως τις 13 Ιουλίου

    Παρατείνεται με υπουργική απόφαση από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

    Κατά το διάστημα αυτό επιτρέπεται, όπως μέχρι σήμερα, η ανάληψη από τα ΑΤΜ των τραπεζών 60 ευρώ ημερησίως, ενώ από τα καταστήματα που λειτουργούν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα θα μπορούν να κάνουν επιπρόσθετη ανάληψη 120 ευρώ πέραν των 120 ευρώ που έχουν ήδη κάνει ανάληψη.

    Από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργούν θα καταβάλλεται το ποσό των 120 ευρώ και στους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

    Το ποσό των 120 ευρώ θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από τα καταστήματα της Εθνικής και οι δικαιούχοι συντάξεων που καταβάλλονται από ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού.

    Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το κοινό ότι όπως και τις προηγούμενες εργάσιμες και μη ημέρες ελέγχει σε 24ωρη βάση τα 1416 ΑΤΜ και φροντίζει για τον έγκαιρο και επαρκή εφοδιασμό τους.

    [05] Ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια οι Σύροι πρόσφυγες

    Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που ζουν στις γειτονικές χώρες έχει ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), προσθέτοντας πως ο συνολικός αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τα 4,27 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του 2015.

    «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό από μία και μόνο σύγκρουση μέσα σε μία γενιά. Είναι ένας πληθυσμός που χρειάζεται την υποστήριξη όλων αλλά αντί γι΄αυτό ζει σε δύσκολες συνθήκες και βυθίζεται βαθύτερα μέσα στη φτώχεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

    Οι περισσότεροι πρόσφυγες έπειτα από τέσσερα χρόνια πολέμου στη Συρία βρίσκονται στον Λίβανο, στην Ιορδανία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και στην Τουρκία, η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από κάθε άλλη χώρα, 1,8 εκατομμύρια Σύρους.

    [06] Ο ντράμερ των AC/DC, Φιλ Ραντ, καταδικάστηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό

    Ο Φιλ Ραντ, ο αυστραλός ντράμερ του διάσημου ροκ συγκροτήματος AC/DC, καταδικάστηκε σήμερα σε οκτάμηνο περιορισμό κατ΄οίκον από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του στις κατηγορίες για απειλή με σκοπό τη δολοφονία και για κατοχή ναρκωτικών.

    Ο 61χρονος Ραντ είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μετά τη σύλληψή του τον Νοέμβριο και τον Απρίλιο δήλωσε ένοχος των κατηγοριών, που επισύρουν ανώτατη ποινή επταετούς κάθειρξης.Η πολιτική αγωγή ζήτησε να του επιβληθεί ελάχιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετά την κατηγορία ότι ο Ραντ απείλησε με θάνατο έναν υπάλληλο ο οποίος σχετιζόταν με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του.

    Στον Ραντ θα επιτρέπεται να πραγματοποιεί επισκέψεις κατόπιν αδείας στη διάρκεια του περιορισμού του κατ΄οίκον, αλλά θα παρακολουθείται επίσης ηλεκτρονικά.

    [07] Έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων όλης της χώρας

    Έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων όλης της χώρας συγκαλείται σήμερα από την Κ.Ε.Δ.Ε., σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στη καθημερινή τους λειτουργία, μετά και την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

    Ειδικότερα τη Γενική Συνέλευση των δημάρχων, θα απασχολήσουν, όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή που τους απέστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλης: - οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα - τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους δήμους μας από ευρωπαϊκά προγράμματα - η μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ - η διασφάλιση της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    [08] Τέσσερις οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Την σορό ακόμη ενός άντρα που φέρεται να επέβαινε στο μοιραίο σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και βυθίστηκε χθες, εντόπισε το Λιμενικό Σώμα.

    Η σορός, εντοπίστηκε από πλοίο του Λιμενικού σήμερα το απόγευμα, 5 ναυτικά μίλια νότια του Φαρμακονησίου και μεταφέρθηκε στην Λέρο. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 4, ενώ οι έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του ναυαγίου συνεχίζονται.

    [09] Νέα φαρμακευτική θεραπεία δίνει ελπίδες ότι θα επιβραδύνει τον καρκίνο του μαστού

    Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να ωφεληθούν μελλοντικά από μια νέα θεραπεία που επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη του καρκίνου του μαστού, αυξάνοντας έτσι το προσδόκιμο ζωής ακόμη και σε προχωρημένους καρκίνους. Η θεραπεία δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα και μένει πλέον να δοκιμασθεί και σε ανθρώπους.

    Το νέο και φθηνό φάρμακο βασίζεται στην αξιοποίηση της ορμόνης προγεστερόνης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα, ώστε να «φρενάρει» την ανάπτυξη αρκετών καρκινικών όγκων.

    Οι ερευνητές από τη Βρετανία και την Αυστραλία, με επικεφαλής τον Γουέιν Τίλι του Πανεπιστημίου της Αδελαϊδας και τον Τζέησον Κάρολ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», χαρακτήρισαν «πολύ σημαντικά» τα ευρήματά τους και ανέφεραν ότι ήδη σχεδιάζουν την πρώτη κλινική δοκιμή σε γυναίκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 July 2015 - 6:32:22 UTC