Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νησίδες δράσεων στο άνυδρο και άγονο τοπίο
  • [02] Η δική μου μαμά είχε φριχτότερο τέλος απ' τη δική σου
  • [03] Εξασφαλισμένη η ρευστότητα, σύμφωνα με παράγοντες του ΥΠΟΙΚ
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Κίνημα λαού απόψε. Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες

  • [01] Νησίδες δράσεων στο άνυδρο και άγονο τοπίο

    του Άγγελου Ρούβαλη*

    «Δημιουργώ οινοτουρισμό» σημαίνει ότι προσφέρω ένα σύνολο τουριστικών υπηρεσιών μέσα στην αμπελουργική ζώνη, εργαζόμενος μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού , του πολιτισμού, με τους επαγγελματίες της εστίασης, των ξενώνων, και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων. Σημαίνει ότι προτείνω και δημιουργώ ένα δίκτυο από ποιοτικά σημεία εστίασης της περιοχής που σερβίρουν οπωσδήποτε επώνυμο τοπικό κρασί, από ήρεμους και πολιτισμένους ξενώνες που προσφέρουν ελληνικό πρωϊνό, εκδηλώσεις πολιτισμού, ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα. Το επώνυμο ελληνικό κρασί έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες σημαντική πρόοδο στην ποιότητά του αλλά προσφέρει και σημαντικές εισροές στον πολιτισμό και την ανάπτυξη της χώρας.

    Το 2014 ψηφίστηκε μετά από πολλές προσπάθειες η έννοια του οινοτουρισμού «ως παροχή υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους λειτουργικά ενοποιημένους με οινοποιεία και αμπελώνες» καθώς και η έννοια του «επισκέψιμου οινοποιείου». Η μεγάλη αύξηση των επισκέψιμων οινοποιείων στη χώρα μας καθώς και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος δημιουργούν μια νέα κατάσταση η οποία είναι ικανή να προσφέρει σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και στην προώθηση των προϊόντων μια περιοχής.

    Στο άνυδρο και άγονο τοπίο που βιώνει η χώρα οι πολίτες δημιουργούν νησίδες δράσεων, οι οποίες δείχνουν τον άλλο δρόμο.

    Στην αμπελουργική ζώνη της Αιγιαλείας τα «Οινοξένεια», στα τέλη Αυγούστου κάθε χρόνο «καλλιεργούν» τη τοπική κοινωνία στο δρόμο της ποιοτικής ανάπτυξης. Συνέργειες της εστίασης, της φιλοξενίας, της γαστρονομίας, με τα ποιοτικά προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)-ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης) της περιοχής, που ξεκινά από τον Κορινθιακό Κόλπο και αγγίζει τα Καλάβρυτα. Πρωταγωνιστούν επίσης, τα ημιορεινά αμπελουργικά τοπία και ο πολιτισμός. Είναι ενδεικτικό ότι τα τοπικά οινοποιεία είναι στην πρώτη γραμμή των δράσεων αυτών.

    Στη Γαλλία, 7,5 εκ τουρίστες κάθε χρόνο αφιερώνουν την παραμονής τους στους «δρόμους του κρασιού», οι οποίοι στην Ιταλία ανέρχονται σε 142 διαδρομές. Οι δρόμοι του κρασιού είναι στην πραγματικότητα ένα σύνθετο καινούργιο προϊόν. Δεν είναι μόνο να πουλήσω κρασί ή τοπικά προϊόντα επί τόπου?

  • Ο Άγγελος Ρούβαλης είναι Οινοποιός, τέως πρόεδρος Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] Η δική μου μαμά είχε φριχτότερο τέλος απ' τη δική σου

    tου Άρη Μαραγκόπουλου*

    Yπάρχει αυτή η σχετικά πρόσφατη μανία να γράφονται ηθογραφίες για αποδημήσαντες μπαμπάδες ή μαμάδες. Αυτές οι ηθογραφίες ερεθίζουν σε μεγάλο βαθμό (πωλήσεων) το ενδιαφέρον ορισμένου κοινού.

    Εύλογο το ερώτημα: τι είχαν αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες σε σχέση με τους δικούς μας ώστε ο δικός τους θάνατος να είναι τόσο αξιομνημόνευτος;

    Ο καθένας μας διαθέτει μια ιστορία δράματος που αφορά την απώλεια ενός προσφιλούς του γονιού, αδελφού, αγαπημένου θείου κλπ. Αλλά δεν το κάνει ρεπορτάζ, ακόμα κι αν έφτασε τον πενθούντα στα όριά του: στη σκέψη του θανάτου. Το πένθος δεν ξοδεύεται στην παρέα, στο καφενείο, στην αγορά. Επειδή δεν είναι αγοραίο. Δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται. Ο πόνος για τον χαμένο άνθρωπό μας οχυρώνει την ακριβή μνήμη του απέναντι στα αδιάκριτα βλέμματα.

    Πώς εξηγείται, επομένως, αυτή η τάση δημοσιοποίησης του ιδιωτικού πένθους; Υπάρχει ένα κοινό που βιώνει την όποια ανασφάλεια, που δικαίως του δημιουργεί η κρίση, μέσα από την κλειδαρότρυπα των άλλωνΒ· κοινό που σταθερά τρέφεται από τηλεοπτικά trash shows, από επίσης τηλεοπτικά, τύπου Άρλεκιν, βιβλιάρια και από τον Κίτρινο τύπο. Όλες οι δακρύβρεκτες «καταθέσεις» πένθους βαυκαλίζουν την αυτιστική ανάγκη αυτού του κόσμου: εκείνη που αρνείται πεισματικά να διαχειριστεί την ατομική ανασφάλεια ως συλλογικό πρόβλημα.

    Εννοείται ότι τα εν λόγω αναγνώσματα δεν θα εμφανίζονταν καν στην αγορά αν οι συγγραφείς τους δεν συνωστίζονταν ήδη εκεί, στα aγοραία media, ως ευπώλητα προϊόντα passa tempo. Κανείς δεν διαβάζει αυτές τις ιστορίες από περιέργεια για άγνωστές του μαμάδες και μπαμπάδες. Τις διαβάζει από αρρωστημένη περιέργεια για τον λαϊκό σταρ συγγραφέα τους, ακριβώς όπως καταβροχθίζει αντίστοιχες ιστοριούλες στην Espresso. Δεν είναι ιστορίες πένθους. Είναι ιστορίες προσωπικού marketing.

    Αυτό το life-style πένθος δεν συγκρίνεται, φυσικά, με το σιωπηλό πένθος χιλιάδων ανθρώπων που οι γονείς τους αυτοκτόνησαν εξαιτίας της κρίσης. Απλώς πουλάει περισσότερο (και ξεπουλιέται) στη λαϊκή αγορά κανιβαλισμού της μίζερης ζωής μας.

  • Ο ?Αρης Μαραγκόπουλος είναι συγγραφέας

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [03] Εξασφαλισμένη η ρευστότητα, σύμφωνα με παράγοντες του ΥΠΟΙΚ

    Στο ύψος του 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί το όριο ανάληψης κάτω από τα 60 ευρώ, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, μετά από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

    Μάλιστα, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που μετείχε στη σύσκεψη, «τα ΑΤΜ είναι "φορτωμένα" για όλο το Σαββατοκύριακο».

    Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη έως τη λήξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή (από στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), η οποία θα επανασχεδιάσει την επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος από την Τρίτη.

    Παράλληλα, το πρωί της προσεχούς Δευτέρας θα συνεδριάσει η ΕΚΤ και ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί θα εξετασθεί ποιες τραπεζικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, υπό την «προστασία» των capital controls.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Κίνημα λαού απόψε. Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες

    Με μήνυμα στο twitter σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς τη συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

    «Κίνημα λαού.Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες, το ΝΑΙ που ενώνει τη χώρα, το ΝΑΙ που λυτρώνει την Ελλάδα!»

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Να σταθούμε ενωμένοι δίπλα στο ΝΑΙ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 July 2015 - 22:32:11 UTC