Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ψευδεπίγραφο «όχι» σημαίνει συνέχιση των πολιτικών που μας έφεραν έως εδώ
  • [02] Π. Καμμένος: Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι
  • [03] Χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο Καλλιμάρμαρο
  • [04] Τουσκ: Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
  • [05] Γιούνκερ: Η ψήφος υπέρ του ΟΧΙ θα αποδυνάμωνε τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας
  • [06] Στηρίζει το «ΟΧΙ» σύσσωμη η ισπανική αριστερά - Κινητοποιήσεις σε πενήντα ιταλικές πόλεις
  • [07] Αντ. Σαμαράς: Κίνημα λαού. Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ψευδεπίγραφο «όχι» σημαίνει συνέχιση των πολιτικών που μας έφεραν έως εδώ

    «Στο δημοψήφισμα-φιάσκο της Κυριακής, ο λαός μπορεί με κάθε πρόσφορο τρόπο και με το άκυρο και με το λευκό και με την αποχή, να ακυρώσει τα μνημόνια και της τρόικα ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης» αναφέρει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Όσοι την Κυριακή ψηφίσουν "Ναι" (των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ή "Όχι" (των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή) στην πραγματικότητα ψηφίζουν συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων με παλιά και νέα μνημόνια - ψηφίζουν συνέχιση των πολιτικών που μας έφεραν έως εδώ, δηλαδή της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, με το λαό να πληρώνει ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ίδιος» αναφέρει στην συνέχεια της δήλωσής του.

    [02] Π. Καμμένος: Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι

    Σε λίγες ώρες τελειώνει οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Θέλω, με πολλή ευθύνη, να πω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες πρώτον ότι οφείλουμε όλοι μετά την Κυριακή το βράδυ, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, να είμαστε ενωμένοι. Ο μόνος σίγουρος εχθρός αυτού εδώ του έθνους είναι η διχόνοια. Δεύτερον, θέλω να θυμίσω στον ελληνικό λαό ότι στην ιστορία του έθνους όποτε ρωτήθηκε για να παραχωρήσει έδαφος ή εθνική κυριαρχία η απάντηση ήταν «όχι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

    [03] Χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο Καλλιμάρμαρο

    Χιλιάδες πολίτες, κρατώντας πανό και σημαίες συμμετείχαν στη συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη», στο Καλλιμάρμαρο καλώντας τον κόσμο υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα "Ναι" που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες» τόνισε ο δήμαρχος των Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, λέγοντας ότι «μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα». Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε επίσης ότι οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό, «γιατί μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς και ξέρουν ότι τον άλλον μήνα δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ότι θα κλείσουν τη συμφωνία μέσα σε 48 ώρες τη στιγμή που δεν έχουν συνομιλητές. Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τον Κύριο Τσακαλώτο ότι τελεσίγραφο πράγματι υπήρξε αλλά όχι από τους Ευρωπαίους αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Θέλουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας, θέλουμε την Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ, θέλουμε τη χώρα μας μέσα στο Ευρώπη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

    Νωρίτερα, ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας άνοιξε τη συγκέντρωση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη, απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε... Είμαστε Ευρωπαίοι... ΝΑΙ».

    «Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ, και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα», δήλωσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.

    Την Κυριακή ψηφίζουμε να μείνουμε Ευρώπηανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πύρρος Δήμας, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης ανέφερε « Ναι στο ευρώ , Ναι στην Ευρώπη».

    [04] Τουσκ: Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

    H Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει τα «δραματικά μηνύματα» στην περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα, το οποίο δεν θα κλείσει την πόρτα ούτε της ευρωζώνης στην Αθήνα ούτε των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην διαδικτυακή εφημερίδα Politico.

    Ένα «όχι» των Ελλήνων στη συμφωνία που πρότειναν οι πιστωτές «θα μειώσει προφανώς τα περιθώρια διαπραγμάτευσης», τόνισε ο Τουσκ.

    «Ωστόσο θα ήθελα να προειδοποιήσω ότι δεν έχουμε σίγουρα ανάγκη κανένα δραματικό μήνυμα έπειτα από ένα "όχι"» τόνισε ο ίδιος, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, για μία επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.

    «Ο βασικός μας στόχος είναι να κρατήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη» και «είναι ξεκάθαρο ότι το δημοψήφισμα δε διεξάγεται (...) για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη» προσέθεσε ο ίδιος σύμφωνα με το Politico.

    [05] Γιούνκερ: Η ψήφος υπέρ του ΟΧΙ θα αποδυνάμωνε τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας

    Μια ψήφος υπέρ του OXI στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα αποδυνάμωνε δραματικά τη θέση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνούμενος να πει εάν οι πιστωτές θα ανοίξουν και πάλι τις διαπραγματεύσεις σε αυτή την περίπτωση.

    «Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ, η ελληνική θέση θα είναι δραματικά αποδυναμωμένη» είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας του Λουξεμβούργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Το πρόγραμμα τελείωσε, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ, το μόνο που δεν θα έχουν κάνει θα είναι να ενισχύσουν την ελληνική διαπραγματευτική θέση» πρόσθεσε.

    «Ακόμα και στην περίπτωση ενός ΝΑΙ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις» είπε.

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι η ΕΕ χρειάζεται να οικοδομήσει γέφυρες με την Ελλάδα και τη Βρετανία, η οποία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [06] Στηρίζει το «ΟΧΙ» σύσσωμη η ισπανική αριστερά - Κινητοποιήσεις σε πενήντα ιταλικές πόλεις

    Οι αντιπρόσωποι έξι αριστερών ισπανικών κομμάτων και οργανώσεων γνωστοποίησαν σήμερα πως υποστηρίζουν το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Ελλάδα, τασσόμενοι εναντίον της «λιτοτητο-κτονίας», του θανάτου μέσω της λιτότητας.

    «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα είναι θαρραλέος, ότι θα μιλήσει υπέρ του όχι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Ρόμι Άρσε, αντιπρόσωπος της Ahora Madrid, της πλατφόρμας πολιτών που αποτελείται εν μέρει από τους "αγανακτισμένους" και από τα μέσα Ιουνίου ηγείται της ισπανικής πρωτεύουσας.

    Η ψήφος υπέρ του «ΟΧΙ» στο τελευταίο κείμενο που παρουσιάσθηκε από τους πιστωτές της χώρας «πάει να πει πως απορρίπτουμε τις πολιτικές της λιτότητας και επίσης πως απορρίπτουμε όλες τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές αλλού στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

    «Είμαστε αλληλέγγυοι με τον ελληνικό λαό επειδή κι εμείς έχουμε υποφέρει από τις πολιτικές της τρόικα» (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ), δήλωσε ο Χουάντσο Λόπεθ ντε Ουράλντε, εκπρόσωπος του οικολογικού κόμματος Equo και ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη του ισπανικού κινήματος των «αγανακτισμένων».

    «Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι ένα ΟΧΙ στην Ευρώπη ούτε στο ευρώ, είναι ένα ΝΑΙ στη δημοκρατία», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Κινητοποιήσεις υπέρ του «Όχι» σε πενήντα ιταλικές πόλεις

    [07] Αντ. Σαμαράς: Κίνημα λαού. Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες

    Με μήνυμα στο twitter σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς τη συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

    «Κίνημα λαού.Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες, το ΝΑΙ που ενώνει τη χώρα, το ΝΑΙ που λυτρώνει την Ελλάδα!»

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Να σταθούμε ενωμένοι δίπλα στο ΝΑΙ

    [08] Αλ. Τσίπρας: Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία

    Με τη φράση «Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό, τονίζοντας «ό, τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

    Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως ό, τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, είμαστε νικητές. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ζωή, ελπίδα. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς, είπε ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος προς τους εταίρους, είπε ότι η Ευρώπη των αξιών δεν έχει σχέση με τελεσίγραφα .

    Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια σε εσάς, εδώ στην πλατεία Συντάγματος. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία. Δίνουμε μια ευκαιρία στη δημοκρατία να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε, είπε.

    «Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι ένας λαός που πολεμά με όπλο το δίκιο, θα νικήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 July 2015 - 20:32:13 UTC