Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σακελλαρίδης για Γιούνκερ: Απαραίτητο στοιχείο σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια
  • [02] «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Κ. Παπούλιας
  • [03] Αντώνης Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ
  • [04] Προς τη χειρότερη ημέρα από το 2011 κινούνται οι μετοχές της ευρωζώνης
  • [05] Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη, δηλώνει η Μέρκελ και καλεί σε συμβιβασμό
  • [06] Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος
  • [07] Η κίνηση σε βενζινάδικα, τράπεζες, σούπερ-μάρκετ
  • [08] Π. Κουρουπλής: Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχουν οι πολίτες φάρμακα
  • [09] Στο δημοφήφισμα της Κυριακής θα ψηφίσουν 108.371 νέοι για πρώτη φορά.
  • [10] Αναβάλλονται προγραμματισμένες συναυλίες των καλοκαιρινών φεστιβάλ
  • [11] Από το πρωί στους δέκτες το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3
  • [12] Ολάντ: Η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχισθεί εφ' όσον το ζητήσουν οι Ελληνες

  • [01] Σακελλαρίδης για Γιούνκερ: Απαραίτητο στοιχείο σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια

    Απαραίτητη στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελαρίδη για τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    [02] «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Κ. Παπούλιας

    «Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για το έθνος. Η κρισιμότητα αυτή επιβάλλει την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση και τη συνεννόηση των δημοκρατικών κομμάτων για να αποτραπεί μια καταστροφή» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και τονίζει:

    «Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να συνεχίσει την μακρά ιστορική της διαδρομή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

    [03] Αντώνης Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ

    "Βρισκομαστε σε κρίση πέντε χρόνια αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του και πρόσθεσε ότι "με το δημοψήφισμα φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ".

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή. Πρώτον είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε ότι το "όχι δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά οδηγεί στο χάος". Δεύτερον ότι η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Τρίτον με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε δραχμές με υποτιμημένο ευρώ, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ. Τέταρτο, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί.

    Πέμπτον, μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ, τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες, προειδοποιούσαμε για κεφαλαιακούς ελέγχους, για κλειστά ΑΤΜ, και τα έχουμε όλα αυτά.

    Ακολούθως ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέμματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

    [04] Προς τη χειρότερη ημέρα από το 2011 κινούνται οι μετοχές της ευρωζώνης

    Τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2011 αναμένεται να καταγράψουν οι μετοχές στην ευρωζώνη σήμερα, με τις τράπεζες της νότιας Ευρώπης να δέχονται ιδιαίτερο σφυροκόπημα, μετά την απόφαση της Ελλάδας να κρατήσει κλειστές τις τράπεζες και να επιβάλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

    Περίπου 30 δισεκ. ευρώ κεφαλαιοποίησης εξανεμίστηκαν από τις τράπεζες της ευρωζώνης καθώς οι επενδυτές πουλούν τις χρηματοοικονομικές μετοχές υπό το φόβο των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    Ο δείκτης των blue chips Euro STOXX 50 υποχωρούσε 3,9%, με τους δείκτες αναφοράς στη Πορτογαλία και την Ιταλία να χάνουν 4-4,5%. Η ευμεταβλητότητα των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών ανήλθε σε νέο υψηλό εξαμήνου.

    Λόγω της αναταραχής, αρκετές είναι οι γερμανικές εταιρίες που επαναξιολογούν το σχεδιασμό τους για είσοδό τους στο χρηματιστήριο.

    Με το χρηματιστήριο στην Αθήνα να παραμένει κλειστό, έντονες ήταν οι πιέσεις κατά την προσυνεδριακή τους διαπραγμάτευση στις μετοχές ελληνικών εταιριών που ήταν εισηγμένες στις ΗΠΑ, με τις αμερικανικές μετοχές μιας ελληνικής τράπεζας να κάνουν βουτιά περίπου 30%.

    Οι εννέα από τις 10 μετοχές με τις χειρότερες επιδόσεις στο δείκτη STOXX Europe 600 ήταν τραπεζικές, με την Banco Comercial Portugues, την ιταλική Monte dei Paschi di Siena και την αυστριακή Raiffeisen Bank να υποχωρούν 6-9%.

    Η εξαίρεση ήταν ο ταξιδιωτικός τουρισμός TUI , που έχανε 7% όχι μόνο λόγω της Ελλάδας αλλά και της επίθεσης ισλαμιστών στην Τυνησία την Παρασκευή.

    Υπήρχαν, ωστόσο, και κάποιοι περισσότερο αισιόδοξοι επενδυτές που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προσπαθήσει να περιορίσει τον αντίκτυπο από την παρατατεταμένη αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές και είπαν ότι αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες.

    «Πιστεύουμε ότι η τωρινή κρίση ? ανεξαρτήτως αποτελέσματος ? δεν θα πλήξει πιθανόν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των ευρωπαϊκών μετοχών», ανέφεραν αναλυτές της Barclays σε έκθεση τους.

    Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, ανέφερε σε έκθεσή της ότι το βασικό σενάριο συνεχίζει να είναι ότι η Ελλάδα παραμένει εντός της ευρωζώνης ακόμα και αν αυξάνονται οι κίνδυνοι για αποχώρησή της.

    [05] Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη, δηλώνει η Μέρκελ και καλεί σε συμβιβασμό

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η αποτυχία του ευρώ θα ήταν αποτυχία της Ευρώπης και κάλεσε σε «συμβιβασμό».

    «Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη», δήλωσε η καγκελάριος απευθυνόμενη σε αντιπροσώπους του συντηρητικού κόμματός της στο Βερολίνο μιλώντας για πρώτη φορά μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

    «Αν χάσουμε την ικανότητα να βρίσκουμε συμβιβασμούς, τότε η Ευρώπη είναι χαμένη», πρόσθεσε χωρίς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και προφέροντας τη λέξη "Ελλάδα" μόνο μία φορά.

    Αναγνωρίζοντας πως «το βλέμμα ολόκληρου του κόσμου» είναι αυτές τις ημέρες στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μέρκελ συνέχισε: «Θα μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε» (...) «όμως λέω: μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα υποφέρουμε αν το κάνουμε», επειδή, «αν δεν παραμείνουμε ενωμένοι, δεν θα καταφέρνουμε να ακουγόμαστε στον κόσμο».

    Η καγκελάριος αρνήθηκε την ιδέα ότι "βάζει στην άκρη" τις αρχές που διέπουν την Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες είναι αυτή της ισορροπίας ανάμεσα σε "αλληλεγγύη" μεταξύ των Ευρωπαίων και «προσπαθειών των ενδιαφερομένων» που καθοδηγεί τη δράση της από την αρχή της κρίσης.

    Επιμένοντας στις «κοινές αξίες» της Ευρώπης, τάχθηκε υπέρ της «εξεύρεσης συμβιβασμών σε όλες τις προκλήσεις» και έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών της.

    «Αν κάποιος το έζησε αυτό τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες εβδομάδες, αυτός είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», υπογράμμισε.

    [06] Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος

    Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5ης Ιουλίου.

    Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να αποφανθούν επί του ερωτήματος:

    «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).

    Παραπλεύρως του ερωτήματος οι πολίτες επιλέγουν βάζοντας σταυρό στο πλαίσιο που βρίσκεται κάτω από τη φράση:

    ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

    [07] Η κίνηση σε βενζινάδικα, τράπεζες, σούπερ-μάρκετ

    Αισθητά μειωμένες εμφανίζονται σήμερα οι ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) των τραπεζών, αλλά και στα βενζινάδικα, καθώς και στα σούπερ-μάρκετ.

    Στο Κέντρο της Αθήνας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπίστωσε ουρές 5-10 ατόμων. «Γίνεται πιο πολύς ντόρος για τις ουρές, από ό,τι πραγματικά συμβαίνει» σχολίασε η κ. Μαρία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και έδειξε με το χέρι της τα δημοσιογραφικά συνεργεία που έκαναν ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. «Αυτοί είναι πιο πολλοί από τον κόσμο που περιμένει για χρήματα. Περισσότερο χρόνο περνάμε στην αναμονή για τις συναλλαγές μας όταν είναι ανοιχτές οι τράπεζες, απ' ό,τι σήμερα» προσέθεσε.

    Παρόμοια ήταν η εικόνα στην Ομόνοια, την πλατεία Κάνιγγος, την οδό Αθηνάς, την οδό Πατησίων και την οδό Αχαρνών. Οι ουρές δεν ξεπερνούσαν τα 10 άτομα. Στις περιοχές της Κυψέλης και του Γκύζη, που είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του δήμου Αθηναίων, οι ουρές στα ΑΤΜ έφθαναν τα 10-15 άτομα.

    Κατά 300% αυξήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κίνηση στα βενζινάδικα, ενώ μικρή ήταν η αύξηση της ζήτησης (10%-20%) στα σούπερ-μάρκετ, σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Ένωσης Βενζινοπωλών (ΕΒΝΑ) Άγγελος Τούντας και ο υπεύθυνος υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ.

    Σε κάθε περίπτωση, η υψηλή ζήτηση των προηγούμενων ημερών φαίνεται να «κατακάθεται». Η εικόνα με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στα βενζινάδικα, από το Σάββατο, έπειτα από την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είναι σαφώς περιορισμένη, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τούντας. Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα επάρκειας, ο κ. Τούντας είναι κατηγορηματικός ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται και ότι αν υπάρξουν κάποιες ελλείψεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις, από αύριο θα έχει ξεπεραστεί και το παραμικρό πρόβλημα.

    Η κίνηση στα σούπερ-μάρκετ, επίσης από το Σάββατο, είναι αυξημένη, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, συγκριτικά με τα βενζινάδικα. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, η αύξηση κυμαίνεται στο 10%-20%. Προσθέτει, όμως, ότι ακόμη και αυτό είναι σχετικό, καθώς ούτως ή άλλως η κίνηση στα σούπερ-μάρκετ στο τέλος του μήνα είναι αυξημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες. Πάντως, όπως δηλώνει, η κίνηση το Σάββατο ήταν σαφώς αυξημένη, ενώ σήμερα τα πράγματα είναι πιο ομαλά. Ιδιαίτερη αύξηση, σημειώνει, παρουσιάστηκε στα προϊόντα μακράς διαρκείας, όπως μακαρόνια, ρύζι και κονσέρβες. Επίσης, τονίζει ότι οι συναλλαγές με κάρτα γίνονται κανονικά αποδεκτές.

    [08] Π. Κουρουπλής: Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχουν οι πολίτες φάρμακα

    Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο πολίτης σε κάθε σημείο της χώρας να έχει πρόσβαση στα απαραίτητα γι' αυτόν φάρμακα, δίνει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από συνεχείς συσκέψεις και επαφές με όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται στο χώρο του φαρμάκου, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής τους ζήτησε να συνεχίσουν να διαθέτουν τα φάρμακα με τον ίδιο ρυθμό που έκαναν και πριν τις τελευταίες εξελίξεις.

    Στόχος, όπως τους είπε, να μην λείψει κανένα φάρμακο από τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και κανένας πολίτης να μην βρεθεί ακάλυπτος. Οι φορείς που εμπλέκονται στο φάρμακο -όπως ΠΕΦ, ΟΣΦΕ, εκπρόσωποι των φαρμακοαποθηκάριων- διαβεβαίωσαν τον κ. Κουρουμπλή ότι δεν θα υπάρξουν εκτροπές και του είπαν ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να διατηρηθεί το στοκ των 90 ημερών σε φάρμακα, το οποίο ισχύει σε κάθε περίπτωση.

    Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, έδωσε εντολή στον ΕΟΠΠΥ να αρχίσει να εξοφλεί μέρος των οφειλών του προς τρίτους. Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθεί άμεσα το ποσό το οποίο θα διατεθεί σε φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες.

    [09] Στο δημοφήφισμα της Κυριακής θα ψηφίσουν 108.371 νέοι για πρώτη φορά.

    Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Έτσι, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές οι ετεροδημότες ψήφιζαν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (π.χ. οι Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα ψήφιζαν στη Νέα Σμύρνη), την Κυριακή θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

    Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.

    Δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση ? υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015, καθώς το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί ?ε βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β΄ αναθεώρησης 2015, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως εκείνη την ημερομηνία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, εκ των οποίων 55.206 άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029 εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκες. Άρα, δεδομένου ότι με βάση το νόμο 4023/2011, το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το 40% όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, τότε την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον 3.942.012 ψηφοφόροι.

    Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει ότι για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015 και με συντετμημένες προθεσμίες.

    Λόγω του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου, οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε την Κυριακή όλα να είναι στη θέση τους και ειδικότερα οι εκλογικοί σάκοι με τα περίπου 12 εκατομμύρια ψηφοδέλτια. Ο υπουργός Νίκος Βούτσης με έγγραφό του προς τις περιφέρειες, που φέρει την ένδειξη του εξαιρετικά επείγοντος, ζητεί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ειδών που θα χρειαστούν οι εφορευτικές επιτροπές (σφραγίδες, στυλό διαρκείας, λουκέτα για τις κάλπες κ.λπ.).

    Με άλλο έγγραφό του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους αρμόδιους φορείς (προέδρους Πρωτοδικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους) να μεριμνήσουν ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα άτομα για τα οποία έχει ανακληθεί η απόφαση καθορισμού της ιθαγένειάς τους.

    Τη μηχανογραφική επεξεργασία του αποτελέσματος θα αναλάβει η Singular Logic, όπως συνέβη με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία θα αλλάξει το απαραίτητο λογισμικό για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοψηφίσματος.

    [10] Αναβάλλονται προγραμματισμένες συναυλίες των καλοκαιρινών φεστιβάλ

    Μετά τις δέκα το βράδυ (λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων των πολιτών) θα αρχίσει απόψε η προγραμματισμένη για τις 9 μ.μ. συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαιώνουν οι διοργανωτές (η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Δάσους).

    Αναβολή για το τέλος Ιουλίου έλαβε και η προγραμματισμένη (επίσης στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Δάσους) για αύριο (Τρίτη) συναυλία των: Γιώργου Νταλάρα, Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας, ενώ, λόγω των πολιτικών εξελίξεων αναβάλλεται η συναυλία «Άγιος ο Έρωτας» των Γιώργου Ανδρέου, Τάνιας Τσανακλίδου, Ρίτας Αντωνοπούλου, Κορίνας Λεγάκη η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου στις 21.30 στη Μονή Λαζαριστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

    Το φεστιβάλ Αμφίπολης, εξάλλου λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων, αναβάλλει τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Αφροδίτης Μάνου και Γιάννη Κότσιρα που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 21.00 στο αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης.

    [11] Από το πρωί στους δέκτες το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3

    Με πλήθος ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων, λόγω της έκτακτης πολιτικής επικαιρότητας, ?επέστρεψε? στους τηλεοπτικούς δέκτες σήμερα το πρωί η ΕΡΤ3, μεταβάλλοντας το αρχικά προγραμματισμένο εβδομαδιαίο της πρόγραμμα.

    Η έναρξη της ροής του προγράμματός της έγινε στις 6.00 το πρωί, με την σημαία, ενώ ακολούθησαν πλάνα από την Θεσσαλονίκη και αναδρομή της ιστορίας του καναλιού από την ίδρυσή του, μικρά ντοκιμαντέρ για την διαδρομή του και όσα συνέβησαν στα δύο χρόνια ?μαύρου?. Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή εκπομπή με τίτλο ?Η ΕΡΤ3 επέστρεψε αλλά δεν έφυγε ποτέ? με καλεσμένους ανθρώπους και συλλογικότητες που στήριξαν αυτό το διάστημα την λειτουργία της ΕΡΤ3, αλλά και σημαντικά πρόσωπα της πόλης.

    Σύμφωνα με την συντονίστρια προγράμματος, Κυριακή Μάλαμα, η δημόσια τηλεόραση οφείλει να είναι παρούσα στις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις, γι' αυτό στο πρόγραμμά της προστέθηκαν τρεις επιπλέον ενημερωτικές εκπομπές. Εκτός από τα μεγάλα δελτία ειδήσεων στις 13.00 και 19.00, θα προβάλλονται τρίλεπτα δελτία ειδήσεων ανά μία ώρα, ενώ θα φιλοξενούνται σε επανάληψη αγαπημένες εκπομπές από το αρχείο της ΕΡΤ3.

    Η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα (στις 20.00) συναυλία με 16 καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης αναβάλλεται λόγω των εξελίξεων.

    Οι τηλεθεατές που επιθυμούν να συμπεριλάβουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 στο μενού των τηλεοπτικών καναλιών, θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους (ψηφιακή συχνότητα 24).

    [12] Ολάντ: Η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχισθεί εφ' όσον το ζητήσουν οι Ελληνες

    «Εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος ενός μίνι υπουργικού συμβουλίου μισής ώρας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

    «Εναπόκειται όμως στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το πουν ( για την συνέχιση). Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη για τη συνέχιση του διάλογου σήμερα ή αύριο» είπε ο πρόεδρος Ολάντ .

    «Σήμερα είναι πάντα δυνατή μια συμφωνία, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που τους προτείνεται. Η Γαλλία είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να δράσει, δεν μπορεί όμως να το κάνει παρά μόνο υπάρχει κοινή θέληση για κατάληξη σε λύση» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Ο Φρανσουά Ολάντ εξήγησε ότι η ΕΚΤ θα τροφοδοτεί με ρευστότητα την Ελλάδα μέσω του ELA έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 June 2015 - 14:32:18 UTC