Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Βούτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : Βρόμικος πόλεμος τα όσα μου αποδίδονται για τη λειτουργία των τραπεζών
  • [02] Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Φώφη Γεννηματά
  • [03] Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ
  • [04] Έκκληση προς την ευρωπαϊκή ηγεσία και τον Αλέξη Τσίπρα για έναν έντιμο συμβιβασμό, από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
  • [05] Λαγκάρντ: Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τις ελληνικές αρχές
  • [06] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους σε διάστημα ενός έτους
  • [07] Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο
  • [08] Το δημοψήφισμα δεν αφορά το νόμισμα, τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γ. Σακελλαρίδης
  • [09] Γ. Βαρουφάκης: Θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα
  • [10] Στουρνάρας: Η ΤτΕ θα λάβει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

  • [01] Ν.Βούτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : Βρόμικος πόλεμος τα όσα μου αποδίδονται για τη λειτουργία των τραπεζών

    Κατηγορηματικά διαψεύδει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης δήλωση που του αποδίδεται μέσω του twitter, για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη λειτουργία των τραπεζών.

    Ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι πρόκειται για βρόμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση τις κρίσιμες αυτές ώρες και ήδη η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.

    [02] Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Φώφη Γεννηματά

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή. Η συνάντηση κράτησε 50 λεπτά και δεν έγιναν δηλώσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί αταλάντευτα η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει διχαστικό και πολωτικό κλίμα στην κοινωνία.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

    Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών των δύο πολιτικών αρχηγών για τη συστράτευση των πολιτικών εκείνων δυνάμεων που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

    [03] Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ

    Το ΚΚΕ με Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του, καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, «για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Ρήξη - Αποδέσμευση από την ΕΕ, Μονομερής διαγραφή του χρέους, Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, Εργατική- Λαϊκή Εξουσία».

    «Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και "παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία", όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Διακήρυξη.

    Το ΚΚΕ καλεί τον λαό «να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Να "ακυρώσει" αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ».

    Επίσης, το ΚΚΕ αναφέρει πως «η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έκθετη, γιατί απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ - και ούτε καν την έθεσε σε ψηφοφορία στη Βουλή».

    [04] Έκκληση προς την ευρωπαϊκή ηγεσία και τον Αλέξη Τσίπρα για έναν έντιμο συμβιβασμό, από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά

    Έκκληση προς την ευρωπαϊκή ηγεσία και τον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Προτείνει: α) να συγκληθεί αμέσως, μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες, μια Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης με τη δικαιωματική συμμετοχή του κ. Τσίπρα, β) να δοθεί παράταση του προγράμματος για εύλογο χρόνο, με συγκεκριμένο και ορατό ορίζοντα για να συνεχιστούν εντατικά και παραγωγικά οι διαπραγματεύσεις και γ) σε αυτό το χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει τη ρευστότητα και τη σταθερότητα του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.

    Η πρωτοβουλία αυτή αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη με βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε εκτενώς όλο το φάσμα των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.

    [05] Λαγκάρντ: Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τις ελληνικές αρχές

    «Ενημέρωσα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στις πρόσφατες συνομιλίες για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Εξέφρασα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τις ελληνικές αρχές» ανέφερε διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    «Είναι σαφές πως οι επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικές. Καλωσορίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα χρησιμοποιήσουν πλήρως όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να διαφυλάξουν την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σήμερα σε ισχυρή θέση για να απαντήσει σε εξελίξεις εγκαίρως και αποφασιστικά, στο βαθμό που θα χρειαστεί» τόνισε η Λαγκάρντ .

    «Το ΔΝΤ επίσης θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στο βαθμό που θα χρειασθεί. Συνεχίζω να πιστεύω ότι απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση για να βοηθήσουμε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και η ανάπτυξη στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα υποστηρίζονται με την κατάλληλη χρηματοδότηση και μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους μας» συμπλήρωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    [06] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους σε διάστημα ενός έτους

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Συρία, στην πλειονότητά τους άμαχους, μετά την κήρυξη πριν από ένα χρόνο του «χαλιφάτου» της στη Συρία και το Ιράκ.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταμέτρησε 3.027 εκτελέσεις που διέπραξε η οργάνωση από την 29η Ιουνίου του 2014.

    Μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν βρίσκονται 1.787 άμαχοι, περιλαμβανομένων 74 παιδιών.

    Το Ισλαμικό Κράτος έχασε από την άλλη τουλάχιστον 8.000 από τους μαχητές του κατά τη διάρκεια των μαχών και σε επιθέσεις που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

    [07] Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

    Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναμένεται να απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σε λίγη ώρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

    [08] Το δημοψήφισμα δεν αφορά το νόμισμα, τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γ. Σακελλαρίδης

    «Στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, παραδόθηκε στην Ελλάδα ένα κείμενο συμφωνίας από την πλευρά των Θεσμών το οποίο είχε τη μορφή του τελεσιγράφου. Όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε, η ελληνική κυβέρνηση θα είχε χρόνο μέχρι το Σάββατο για να το αποδεχτεί. Αυτό δεν άφηνε περιθώρια γι? άλλη επιλογή αφού στην ουσία, η επίδοση τελεσιγράφου κατέστησε τις επιπλέον διαπραγματεύσεις προσχηματικές. Αφού λοιπόν οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν με το τελεσίγραφο των Θεσμών, η κυβέρνηση αποφάσισε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε κάθε δημοκρατία: Να ζητήσει την άποψη του κυρίαρχου λαού» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ερωτηθείς ποιο ήταν το στοιχείο που έδωσε στην κυβέρνηση την εντύπωση ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη συναινετικής συμφωνίας.

    Κατέστησε απολύτως σαφές ότι σε καμία περίπτωση το δημοψήφισμα δεν αφορά το νόμισμα, με το ερώτημά του δημοψηφίσματος να αφορά αποκλειστικά το περιεχόμενο της πρότασης που επέδωσαν οι δανειστές ως τελεσίγραφο.

    «Στα λόγια μπορείς να βγάλεις μια χώρα από το ευρώ. Στην πράξη όμως κάτι τέτοιο θα είχε πολύ μεγάλο κόστος για όλους. Επομένως θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρυτανεύσει ο ορθολογισμός. Το περήφανο "Όχι" του ελληνικού λαού θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη πραγματικής και ουσιαστικής λύσης και όχι μιας συμφωνίας που θα ανακυκλώνει τα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης.

    Ερωτηθείς αν ο λαός στην πλειοψηφία του αποφασίσει το «Ναι», τότε η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα προτεινόμενα από τους Θεσμούς μέτρα ή θα αποχωρήσει, είπε ότι «ο πρωθυπουργός ανέφερε στο διάγγελμα ότι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το δημοψήφισμα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όταν ζητάς τη γνώμη του λαού, πρέπει να τη σέβεσαι κιόλας».

    Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη θέση που είχε λάβει στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος το 2011, ο κ. Σακελλαρίδης είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διγλωσσία. Σε μια τελείως διαφορετική συγκυρία ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ασκήσει κριτική στον κ. Παπανδρέου, αφού άλλωστε ο τελευταίος δεν είχε πάρει θέση στο ερώτημα που ο ίδιος ήθελε να θέσει στον ελληνικό λαό. Σήμερα ο πρωθυπουργός παίρνει ξεκάθαρη και θαρραλέα θέση. Όμως και τότε ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει ως αδιανόητη την αντίδραση των εταίρων στο δημοψήφισμα και την έντονη προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του».

    [09] Γ. Βαρουφάκης: Θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα

    «Θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

    Στο Συμβούλιο, εκτός του υπουργού Οικονομικών, μετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, 'Ανθιμος Θωμόπουλος.

    [10] Στουρνάρας: Η ΤτΕ θα λάβει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

    « Η Τράπεζα της Ελλάδας, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

    Αυτό αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει αμετάβλητο, στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής, το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας.

    Μετά από την απόφαση αυτή της ΕΚΤ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας η οποία θα ξεκινήσει σε μισή ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 June 2015 - 16:32:14 UTC