Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βερολίνο η Θ. Φωτίου για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα
  • [02] Αγωγός και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Πούτιν
  • [03] Προφυλακιστέος ο Ντίλαν Ρουφ για τη δολοφονία εννέα ανθρώπων
  • [04] Σεισμός 6,4 βαθμών στη Χιλή
  • [05] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Θέλω να αποτρέψω το grexit
  • [06] Η συγκλονιστική επιστολή της Χάνα από τη Συρία
  • [07] Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί στις διακοπές τους
  • [08] Αυξημένους πόρους για την υγεία των μεταναστών, ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής

  • [01] Στο Βερολίνο η Θ. Φωτίου για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα

    Στην διχογνωμία των Θεσμών κατά την διαπραγμάτευση με την Ελλάδα απέδωσε την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία «μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ατυχήματος», η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τόνισε κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν επιθυμεί το ατύχημα» και εργάζεται σταθερά και λεπτομερώς» για την επίτευξη συμφωνίας - για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας.

    «Έχουμε διανύσει τα 4/5 της απόστασης μεταξύ των αντιτιθέμενων απόψεων και απομένει στους εταίρους μας να κάνουν το υπολειπόμενο μικρό βήμα προς εμάς», δήλωσε η κυρία Φωτίου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Ίδρυμα Rosa Luxembourg, στο Βερολίνο, όπου συμμετέχει στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που διοργανώνει η Αριστερά (Die Linke) σε συνεργασία με πολιτικές οργανώσεις, με αφορμή την Ημέρα των Προσφύγων (20ή Ιουνίου) στο Βερολίνο και σε ολόκληρη την Γερμανία.

    [02] Αγωγός και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Πούτιν

    Συνολικά μιάμιση ώρα έναντι του προγραμματισμένου ημίωρου διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

    Β. Πούτιν και Α.Τσίπρας συζήτησαν για «την αναγκαιότητα της ανάπτυξης της επενδυτικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, όμως δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στο ενδεχόμενο παροχής ρωσικής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

    Ενημερώνοντας τους Ρώσους δημοσιογράφους ο κ. Πεσκόφ είπε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν σχέδια στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα οι διαδρομές μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου, που καλείται στη Ρωσία «Turkish Stream».

    Όπως είπε ο Ντ. Πεσκόφ οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν αναλυτικά απόψεις για τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Μάλιστα κατά τη συνάντηση άκουσαν τις εισηγήσεις των συμπροέδρων της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας Κώστα Ήσυχου, αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και Μαξίμ Σοκολόφ, υπουργού Μεταφορών. Κατά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου «δόθηκε έμφαση στην αγροτική παραγωγή και συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα οι επιτροπές Γεωργίας θα συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν περαιτέρω το ζήτημα αυτό των πιθανών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δεν θα παραβιάζουν το καθεστώς των κυρώσεων και των ρωσικών αντίμετρων και να εξετάσουν εάν μπορεί αυτό να γίνει».

    Κατά την ενημέρωση της ρωσικής πλευράς, που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν συνολικά ότι χρειάζεται να αναζητηθεί διέξοδος από την κατάσταση, ώστε να παρασχεθεί υποστήριξη στους Έλληνες παραγωγούς, που οποίοι αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες».

    Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τον Ιούλιο θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Γεωργίας των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών τον Νοέμβριο.

    Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και η πολυμελής κυβερνητική αντιπροσωπεία, που τον συνοδεύει, επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα.

    [03] Προφυλακιστέος ο Ντίλαν Ρουφ για τη δολοφονία εννέα ανθρώπων

    Οι συγγενείς μερικών από τους εννέα ανθρώπους που σκοτώθηκαν μέσα σε μια ιστορική εκκλησία μαύρων της Νότιας Καρολίνας, απευθύνθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στον Ντίλαν Ρουφ, ο οποίος κατηγορείται για τις δολοφονίες των αγαπημένων τους προσώπων, πριν ο δικαστής διατάξει την προφυλάκιση του.Ο 21χρονος λευκός Ντίλαν Ρουφ, εμφανιζόμενος μέσω βίντεο-οθόνης από την φυλακή όπου κρατείται έπειτα από ανθρωποκυνηγητό 14 ωρών την Πέμπτη, παρέμεινε σιωπηλός, με το βλέμμα του να κοιτάζει χαμηλά, καθώς ο δικαστής Τζέιμς Γκόσνελ διέταξε την προφυλάκιση του και μέλη των οικογενειών των θυμάτων μίλησαν.

    «Ας λυπηθεί ο Θεός την ψυχή σου» είπε η μητέρα του νεότερου θύματος της επίθεσης του 26χρονου Ταιγουάντζα Σάντερς, καθώς ο Ρουφ παρακολουθούσε ανέκφραστος.Ο Ρουφ μίλησε ελάχιστα κατά την ακροαματική διαδικασία, δίνοντας σύντομες απαντήσεις στις ερωτήσεις του δικαστή, επιβεβαιώνοντας το όνομα και τη διεύθυνση του, δηλώνοντας επίσης άνεργος.

    Ο δικαστής Γκόσνελ που δεν είχε τη δικαιοδοσία να ορίσει εγγύηση για τον Ρουφ για τις εννέα κατηγορίες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει, όρισε εγγύηση 1 εκατ. δολ. για την κατηγορία της οπλοκατοχής. Ο Ρουφ παραμένει προφυλακιστέος.Νωρίτερα χθες, το CNN, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε πως ο Ρουφ ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης.

    [04] Σεισμός 6,4 βαθμών στη Χιλή

    Σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε χθες στην Χιλή. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του ήταν 90 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Κονσεπσιόν ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

    [05] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Θέλω να αποτρέψω το grexit

    Την προσήλωσή του στην προσπάθεια αποτροπής της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση του περιοδικού "Der Spiegel", εκτιμά ωστόσο ότι «δεν πρέπει να ανταμείβεται εκείνος που παραβιάζει τους κανόνες».

    «Θέλω να αποτρέψω την έξοδο της Ελλάδας. Σήμερα, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε ακόμη καταστροφικές συνέπειες, αλλά ο φόβος ότι θα προκαλούσε την έξοδο και άλλων κρατών-μελών έχει περιοριστεί σημαντικά. Παρόλα αυτά, ολόκληρος ο κόσμος θα είχε την εντύπωση ότι η σύνθεση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να αλλάξει. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε» δηλώνει ο κ. Γιούνκερ.

    [06] Η συγκλονιστική επιστολή της Χάνα από τη Συρία

    «Αν παρακολουθείς την επικαιρότητα, θα ξέρεις γιατί έπρεπε να αποδράσουμε από το σπίτι μας. Αυτή είναι η σωστή λέξη - αποδράσαμε. Αποδράσαμε για να σώσουμε τα παιδιά μας από το θάνατο που πήρε τη ζωή 200 χιλιάδων ανθρώπων. Τα σπίτια μας καταστράφηκαν, οι δικοί μας μπήκαν φυλακή, τις γυναίκες τις βίασαν» γράφει μεταξύ άλλων η Χάνα, πρόσφυγας από τη Συρία που πια βρίσκεται στην Αυστρία σε επιστολή της προς τη γενική διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μαριέττα Προβοπούλου, την οποία γνώρισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της,

    Και συνεχίζει η Χάνα: «Αυτό το γράμμα δεν μπορεί να μεταφέρει το μέγεθος του πόνου, της αδικίας, του φόβου που νιώθουμε.Αναρωτιέμαι: αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν στ'αλήθεια να μας δεχτούν, γιατί δεν το κάνουν νόμιμα, μέσω των πρεσβειών τους; Έχει τυφλωθεί ολόκληρος ο κόσμος και δε βλέπει τι γίνεται; Θέλουν να εξαφανίσουν το συριακό λαό; Ποντάρουν πως θα πεθάνουμε πριν φτάσουμε;

    Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό και γνωρίζουμε ότι η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να δεχτεί πρόσφυγες και να τους εξασφαλίσει παροχές. Για μας η Ελλάδα είναι χώρα τράνζιτ. Γιατί λοιπόν μας πιέζουν κι άλλο; Γιατί μας φυλακίζουν; Γιατί μας συλλαμβάνουν στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, ακόμα και στο δρόμο; Επειδή είμαστε πρόσφυγες;[...]»

    Το συγκλονιστικό γράμμα της Χάνα αποτυπώνει τον αγώνα των ανθρώπων, αλλά και την αδιαφορία της Ευρώπης-φρούριο για την τύχη τους.

    Στην Ελλάδα, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων στην Ευρώπη, εξελίσσεται μια προσφυγική κρίση, προειδοποιούν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα σε ανακοίνωσή τους. Από την αρχή του χρόνου, περισσότεροι από 46.000 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Ελλάδα από τα θαλάσσια σύνορα, ενώ τα νησιά που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων είναι η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Λέρος και η Σάμος. Πάνω από το 90% προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Σομαλία.

    Σε ένα από τα σημεία εξόδου της χώρας, στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που εργάζονται στην περιοχή, βλέπουν καθημερινά έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, και μέσω της δυτικής βαλκανικής οδού, να φτάσουν στη δυτική και βόρεια Ευρώπη.

    [07] Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί στις διακοπές τους

    Με οξείες επιπλοκές του διαβήτη απειλούνται τους καλοκαιρινούς μήνες όσοι πάσχουν από τη νόσο, λόγω του ότι οι θερινές διακοπές βγάζουν εκ των πραγμάτων εκτός προγράμματος τον περισσότερο κόσμο, μια και αυτό άλλωστε είναι το νόημα τους.

    Όπως δηλώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παθολόγος-διαβητολόγος, συντονιστής διευθυντής της Α' Παθ/κης Κλινικής & Διαβ/κου Κέντρου του Τζανείου Νοσοκομείου Ανδρέας Μελιδώνης «οι διαβητικοί μπορεί να πάθουν σοβαρή υπεργλυκαιμία που χρήζει νοσηλείας, είτε γιατί ξεχνούν να λάβουν την αγωγή τους, είτε γιατί δεν προσέχουν την αυξομείωση της δόσης της ινσουλίνης, ανάλογα και με τις συνθήκες των διακοπών. Επίσης μεγάλη πτώση του σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία) μπορεί να προκληθεί λόγω μη λήψης δεκατιανού, ιδίως για τους ινσουλινοθεραπευόμενους.

    Ο κ. Μελιδώνης που είναι και πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων, αναφέρει λεπτομερώς τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί στη διατροφή τους όταν βρίσκονται στις διακοπές, όταν συνήθως αλλάζουν οι συνήθειες για τον περισσότερο κόσμο. Επίσης, δίνει χρήσιμες οδηγίες για το μπάνιο στη θάλασσα, για τα ταξίδια με αεροπλάνο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο, αλλά και για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται το «βαλιτσάκι» τους όλοι όσοι έχουν το γλυκό προνόμιο του σακχαρώδη διαβήτη.

    [08] Αυξημένους πόρους για την υγεία των μεταναστών, ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής

    Να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάθεση περισσότερων πόρων στην Υγεία των μεταναστών μέσω των μηχανισμών της Ε.Ε. κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας υπουργός Υγείας στην ομιλία του στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.

    «Καλούμε τα άλλα κράτη-μέλη να αναλάβουν ευθύνη για συμμετοχή στην κατανομή του βάρους. Υπ' αυτή την έννοια καλώ τους συναδέλφους υπουργούς να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου στο πλαίσιο της πρότασης για τη μετεγκατάσταση να δίνεται προτεραιότητα στις ευαίσθητες ομάδες και στην κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που χρήζουν φροντίδας. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε ως υπουργοί Υγείας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα αποφασίσουν σχετικά, την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διεξήχθη συζήτηση για τη νομοθετική πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

    Ξεχωριστή θέση στη ατζέντα κατείχε η σπουδαιότητα της διάστασης της Υγείας στο Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο για τη Μετανάστευση, ενώ ακολούθησε ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 June 2015 - 6:32:13 UTC