Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κόκκινη γραμμή η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη
  • [02] «Θεσμική παρέμβαση να καλούν οι δανειστές σε συγκέντρωση»
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων
  • [04] Ν. Παππάς: Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς
  • [05] Ντ. Τουσκ: Δεν θα είναι ο τελικός σταθμός η Σύνοδος Κορυφής
  • [06] ΗΠΑ: Είναι επείγον η Ελλάδα και οι εταίροι της να επιτύχουν έναν συμβιβασμό

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κόκκινη γραμμή η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγόρησε πως με τη στρατηγική της οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τα Τρίκαλα. Μιλώντας στην προσυνδιάσκεψη της ΝΔ για την αγροτική ανάπτυξη στα Τρίκαλα ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από την Ευρώπη και το ευρώ επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν το θέλει ο λαός.

    «Δεν το θέλει ο Ελληνικός λαός. Και δεν πρόκειται, αυτό τους διατρανώνουμε απόψε από εδώ, δεν πρόκειται να τους αφήσουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας, να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ. Δεν θα τους το επιτρέψουμε, δεν θα το καταφέρουν, δεν το θέλει η Ευρώπη, δεν το θέλει κανείς. Αν αυτό έχουν στο μυαλό τους, λοιπόν, να το βγάλουν» τόνισε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως κάποιοι ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι δεν είχαν τίποτε να χάσουν.

    «Τώρα διαπιστώνουν κι αυτοί ότι έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρότασή του για μια μεγάλη συνεννόηση θέτοντας ως προϋπόθεση την ριζική αλλαγή πολιτικής και τόνισε πως η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αποτελεί εθνική κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ.

    [02] «Θεσμική παρέμβαση να καλούν οι δανειστές σε συγκέντρωση»

    «Φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση».

    Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες την κάλεσαν να σχολιάσει τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που είχε κεντρικό σύνθημα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

    «Αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Η βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου αφήνοντας παράλληλα αιχμές για εμπλοκή του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που όπως υποστήριξε, καλούσε μέσω tweet τον κόσμο να συμμετάσχει.

    Τον Γ. Στουρνάρα καλεί να καταθέσει τη Δευτέρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

    Κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένει να έρθει και να καταθέσει στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας, η οποία έχει ανοίξει την υπόθεση της Ζίμενς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή. Ο κ. Στουρνάρας, ως υπουργός Οικονομικών, είχε υπογράψει τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

    «Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι θα γίνει σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Στουρνάρας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής.

    «Όνειρο θερινής νυκτός» η ψήφιση συμφωνίας με διαδικασία κατεπείγοντος

    η κ. Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα τυχόν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους να έρθει ως κατεπείγον νομοσχέδιο και να τεθεί σε ψήφιση ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

    «Σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού» αναμένει ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε το απόγευμα στην Λαμία, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού για την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα, για να προειδοποιήσει πως "είτε με την επίτευξη συμφωνίας σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η κυβέρνηση, είτε με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για την χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα».

    [04] Ν. Παππάς: Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς

    «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της χώρας. Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς. Αυτό είναι καλό για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» τόνισε ο υπουργόςΕπικρατείας Νίκος Παππάς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο χορήγησης ρευστότητας από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.

    [05] Ντ. Τουσκ: Δεν θα είναι ο τελικός σταθμός η Σύνοδος Κορυφής

    Την καθιερωμένη πρόσκληση προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, προ των Συνόδων Κορυφής, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ στην οποία επισημαίνει ότι αποφάσισε να συγκαλέσει άτυπη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης για να συζητηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, ο Ντ. Τουσκ στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ζώνης του ευρώ αναφέρει τα εξής:

    "Λαμβάνοντας υπόψη την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup της 18ης Ιουνίου, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ως την τακτική μας συνάντηση για να συζητήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Το υφιστάμενο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες. Ο σκοπός της Συνόδου είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούμε τις θέσεις μας και τις πιθανές συνέπειες των αποφάσεών μας. Αυτή η Σύνοδος δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν θα γίνουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι που παραμένει στην αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών. Έχω προσκαλέσει, επίσης, τους Προέδρους της ΕΚΤ και του Eurogroup, καθώς και τη Διευθύντρια του ΔΝΤ».

    Η Σύνοδος της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

    [06] ΗΠΑ: Είναι επείγον η Ελλάδα και οι εταίροι της να επιτύχουν έναν συμβιβασμό

    H Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να επιτύχουν επειγόντως έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα να μη μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της, εξέφρασε απόψε την εκτίμηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς.

    «Οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς με στόχο την οριστικοποίηση ενός προγράμματος αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων το οποίο θα μπορέσει να θέσει τα θεμέλια για μία σταθερή ανάπτυξη στην ευρωζώνη» υπογράμμισε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 June 2015 - 22:32:12 UTC