Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θεσμική παρέμβαση να καλούν οι δανειστές σε συγκέντρωση
  • [02] Π. Καμμένος: Πάμε προς λύση τη Δευτέρα
  • [03] Σε νέα αύξηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η ΕΚΤ
  • [04] Ακτιβιστές έθαψαν σε κοιμητήριο του Βερολίνου έναν Σύρο μετανάστη που πνίγηκε στη Μεσόγειο
  • [05] Ντ. Τουσκ: Η Ελλάδα να συμφωνήσει με τους πιστωτές για να αποφύγει στάση πληρωμών
  • [06] Πάντοαν: Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα
  • [07] Α. Μέρκελ: Ανοικτή η έκβαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής

  • [01] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θεσμική παρέμβαση να καλούν οι δανειστές σε συγκέντρωση

    «Φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση».

    Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες την κάλεσαν να σχολιάσει τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που είχε κεντρικό σύνθημα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

    «Αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Η βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου αφήνοντας παράλληλα αιχμές για εμπλοκή του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που όπως υποστήριξε, καλούσε μέσω tweet τον κόσμο να συμμετάσχει.

    Τον Γ. Στουρνάρα καλεί να καταθέσει τη Δευτέρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

    Κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένει να έρθει και να καταθέσει στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας, η οποία έχει ανοίξει την υπόθεση της Ζίμενς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή. Ο κ. Στουρνάρας, ως υπουργός Οικονομικών, είχε υπογράψει τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

    «Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι θα γίνει σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Στουρνάρας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής.

    «Όνειρο θερινής νυκτός» η ψήφιση συμφωνίας με διαδικασία κατεπείγοντος

    η κ. Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα τυχόν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους να έρθει ως κατεπείγον νομοσχέδιο και να τεθεί σε ψήφιση ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός».

    [02] Π. Καμμένος: Πάμε προς λύση τη Δευτέρα

    Την εκτίμηση ότι «πάμε προς λύση την Δευτέρα» διατύπωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον Alpha Radio 989, βασιζόμενος στο κλίμα που συνάντησε στο Παρίσι και στις συνομιλίες που είχε τις τελευταίες ώρες.

    Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για την Αεροπορική Έκθεση «Le Bourget» και όπως είπε «η Γαλλία είναι μία από τις σημαντικές χώρες στην Ευρώπη και φαίνεται ότι βοηθάει αρκετά όπως βοηθούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, προκειμένου τη Δευτέρα σε πολιτικό επίπεδο, σε ανώτατο επίπεδο, να υπάρξει λύση με βάση τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

    Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται, και έκανε λόγο για πολλούς που κατά καιρούς έπληξαν την κυβέρνηση και την χώρα με ανακοινώσεις διαφόρων τύπων.

    Β 

    [03] Σε νέα αύξηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η ΕΚΤ

    Στην αύξηση του ανώτατου ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Παρά την χθεσινή διάψευση της η ΤτΕ αναγκάστηκε να ζητήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την αύξηση του ΕLA προκειμένου να καλυφθεί το κύμα των εκροών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις καταθέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι χθες και σήμερα οι εκροές σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

    Η αύξηση του ορίου του ΕLA σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται στα 3,3 δισ. ευρώ και κρίνεται ικανοποιητική προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ εξέφρασε την ελπίδα η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας να καταλήξει σε μία συμφωνία.

    Β 

    Β 

    [04] Ακτιβιστές έθαψαν σε κοιμητήριο του Βερολίνου έναν Σύρο μετανάστη που πνίγηκε στη Μεσόγειο

    Ακτιβιστές καλλιτέχνες ενταφίασαν σε γερμανικά κοιμητήρια μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο προκειμένου να μεταφέρουν «στην καρδιά της Ευρώπης» αυτά τα «θύματα της ευρωπαϊκής πολιτικής εσωστρέφειας».

    Ένας Σύρος 60 ετών που έχασε τη ζωή του στη Μεσόγειο ενταφιάστηκε σε κοιμητήριο του Βερολίνου, έπειτα από μια τελετή παρουσία ενός ιμάμη και δεκάδων ανθρώπων.

    «Τα μέλη της οργάνωσης «Κέντρο για την Πολιτική Ομορφιά» διαβεβαίωσαν ότι έλαβαν την έγκριση της οικογένειας του 60χρονου και ότι έκαναν όλες τις αναγκαίες διοικητικές πράξεις για να μεταφέρουν τον νεκρό από τη Σικελία στη Γερμανία. Το πτώμα δεν είχε ταφεί στην Ιταλία αλλά είχε παραμείνει για έξι εβδομάδες στο ψυγείο του νεκροτομείου.

    Στον ιστότοπό της η οργάνωση εξηγεί το νόημα της δράσης της που αποκαλείται "Die Toten kommen" ("Οι νεκροί έρχονται") και τονίζει ότι ήθελε να μεταφέρει «τα θύματα της ευρωπαϊκής πολιτικής εσωστρέφειας» από τα σύνορα της Ευρώπης στην καρδιά της έως και «το διοικητικό κέντρο αυτού του ευρωπαϊκού καθεστώτος άμυνας».

    [05] Ντ. Τουσκ: Η Ελλάδα να συμφωνήσει με τους πιστωτές για να αποφύγει στάση πληρωμών

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ,Β σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του,Β κάλεσε την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια "κρίσιμη" κατάσταση, όπως είπε, να καταλήξει σε μια διευθέτηση με τους πιστωτές της, καθώς εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί "σε στάση πληρωμών"..

    "Πλησιάζουμε το σημείο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να επιλέξει αυτή που θεωρώ ότι είναι μια καλή πρόταση" των πιστωτών, "ή να οδηγηθεί απευθείας σε στάση πληρωμών", είπε ο Τουσκ, που αποφάσισε χθες να συγκαλέσει τη Δευτέρα έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης αφιερωμένη στην Ελλάδα.

    "Δεν απομένουν παρά μερικές ημέρες (...). Το παιγνίδι του ισχυρότερου πρέπει να σταματήσει", πρόσθεσε ο Τουσκ.

    Β 

    [06] Πάντοαν: Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα

    "Το γεγονός ότι συγκαλείται έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα είναι ένα θετικό μήνυμα ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να βρεθεί μια λύση", δήλωσε στο ιταλικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI o Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

    Β 

    [07] Α. Μέρκελ: Ανοικτή η έκβαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής

    Απολύτως ανοιχτή είναι, σύμφωνα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η έκβαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

    «Η Σύνοδος την Δευτέρα μπορεί να γίνει μια σύνοδος αποφάσεων, εάν υπάρχει μια βάση για απόφαση» δήλωσε η κυρία Μέρκελ μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και πρόσθεσε ότι, εάν ως τότε δεν υπάρχει βάση για απόφαση, η συνάντηση θα είναι απλώς μια «Σύνοδος Διαβουλεύσεων» και θα πρέπει να συνεχιστεί η αναμονή.

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 June 2015 - 16:32:17 UTC