Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλήση Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens
  • [02] Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters και Bloomberg
  • [03] Αθώος ο Στρος-Καν από την κατηγορία της μαστροπείας
  • [04] Δύο μέλη των Pussy Riot συνελήφθησαν επειδή διαδήλωναν στη Μόσχα
  • [05] Σε «αρνητική» υποβάθμισε την προοπτική της Βρετανίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's
  • [06] Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ
  • [07] Με μια λαμπρή Τελετή έναρξης το Μπακού άνοιξε τις «πύλες» του
  • [08] Αμφίβολος για τον τρίτο «μικρό» τελικό ο Νέιμικ
  • [09] Κυβέρνηση: Με νέα πρόταση αύριο στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία
  • [10] Κυβέρνηση: Περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία
  • [11] Κοντονής: Η πολιτεία αρωγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού

  • [01] Κλήση Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens

    Την κλήση του Γιάννη Στουρνάρα σε ακρόαση, σχετικά με την υπόθεση Siemens, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της με την εξέταση του πρώην προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, Σήφη Βαλυράκη.

    Την πρόταση, για την κλήση του κ. Στουρνάρα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, είχε κάνει η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την γερμανική εταιρεία, τον οποίο και υπέγραψε.

    Αρνητικοί στην κλήση του Γ. Στουρνάρα εμφανίστηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Τραγάκης. Ο Χ. Αθανασίου, ισχυρίστηκε ότι είναι περιττό να κληθεί ο οποιοσδήποτε υπέγραψε, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος - όπως είπε - είχε εξουσιοδότηση μόνο να υπογράψει τον συμβιβασμό και όχι να τον διαπραγματευτεί. Αρνητικός εμφανίστηκε και ο Γ. Τραγάκης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν πρέπει να κληθεί ο κ. Στουρνάρας, που υπέγραψε, αλλά ο νυν υπουργός Οικονομικών και άλλοι υπουργοί της νυν κυβέρνησης, που εφαρμόζουν τον συμβιβασμό. Την κλήση του κυρίου Βαρουφάκη ζήτησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος (ο οποίος, όμως, ψήφισε υπέρ της κλήσης του κ. Στουρνάρα).

    [02] Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters και Bloomberg

    Τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters (δήθεν συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα) και Bloomberg (24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά) δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.

    [03] Αθώος ο Στρος-Καν από την κατηγορία της μαστροπείας

    Γαλλικό δικαστήριο απάλλαξε σήμερα τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, από την κατηγορία της μαστροπείας που αντιμετώπιζε για τα "ροζ" πάρτι που φέρεται ότι διοργάνωνε με την εκούσια συμμετοχή σε αυτά ιεροδούλων, μεταξύ του 2008 και του 2011 στη Λιλ, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

    Το δικαστήριο της Λιλ αθώωσε και τον έταιρο κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση, "Ντοντό τον Νταβατζή", έναν ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, που έχει στο ενεργητικό του καταδίκες και έχει εκτίσει δύο φορές ποινή φυλάκισης για μαστροπεία.

    Τον Φεβρουάριο, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του 66χρονου Στρος-Καν λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

    Η απόφαση αυτή έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία εις βάρος του Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση που διατύπωσε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και η οποία ουσιαστικά τερμάτισε τις φιλοδοξίες του πρώην ισχυρού άνδρα να γίνει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

    [04] Δύο μέλη των Pussy Riot συνελήφθησαν επειδή διαδήλωναν στη Μόσχα

    Μια ακτιβίστρια, μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot, συνελήφθη σήμερα μαζί με άλλη μία γυναίκα ενώ διαδήλωναν στη Μόσχα ζητώντας τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις γυναικείες φυλακές της Ρωσίας.

    "Βρίσκομαι μέσα σε μια κλούβα της αστυνομίας (...) Δεν μου είπαν σε ποιο αστυνομικό τμήμα πηγαίνουμε. Υπάρχει άλλο ένα πρόσωπο μαζί μου" είπε η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας. Στη σελίδα της στο Facebook ανήρτησε επίσης φωτογραφίες της που τράβηξε ενώ βρισκόταν μέσα στην κλούβα και ενώ περίμενε στο αστυνομικό τμήμα.

    Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διαδήλωναν χωρίς άδεια. Ήταν ντυμένες με τις στολές των κρατουμένων και κρατούσαν μια ρωσική σημαία στην πλατεία Μπολοτνάγια, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας όπου το 2012 είχαν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, την παραμονή της ορκωμοσίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    [05] Σε «αρνητική» υποβάθμισε την προοπτική της Βρετανίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's

    Ο κίνδυνος να απωλέσει το αξιόχρεο της Βρετανίας το τριπλό Α έχει αυξηθεί λόγω της απόφασης του πρωθυπουργού της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον να διοργανώσει δημοψήφισμα για την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκρινε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

    Ο οίκος, ο μοναδικός από τους μεγάλους που διατηρεί ακόμη τη Βρετανία στην "άριστη" κατηγορία, διευκρίνισε ότι υποβαθμίζει την προοπτική της χώρας σε "αρνητική" από "σταθερή" που ήταν μέχρι τώρα.

    "Η απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέχρι το 2017 υποδηλώνει ότι οι οικονομικές αποφάσεις μπορεί να είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κομματική πολιτική απ' όσο εκτιμούσαμε μέχρι πρότινος" σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο S&P.

    [06] Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ

    Ρυθμίσεις ανάσα για χιλιάδες εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), περιλαμβάνει τροπολογία την οποία ενέταξε στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Στρατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται κατ' αρχήν ρύθμιση για τους 5.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γιατί οι οφειλές τους υπερβαίνουν το ανώτερο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, δηλαδή τις 20.000 ευρώ και δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με τη σύνταξη.

    Γι αυτήν την κατηγορία ασφαλισμένων το "πλαφόν" της οφειλής θα επεκταθεί στις 50.000 ευρώ και θα συμψηφίζεται με τη σύνταξη σε 60 συνολικά δόσεις. Η διάταξη αυτή είναι μεταβατική και θα ισχύσει έως το τέλος του 2016, ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το κατώτατο όριο σύνταξης που χορηγείται από τον ΟΑΕΕ.

    Με την πάγια διάταξη, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ επεκτείνεται από τις 20.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ από τις 15.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ.

    Παράλληλα, στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα, ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων μπορεί να μειωθεί στα 131 ευρώ, από τα 380 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα.

    [07] Με μια λαμπρή Τελετή έναρξης το Μπακού άνοιξε τις «πύλες» του

    Με μια φαντασμαγορική Τελετή έναρξης, οργανωμένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση στις Τελετές έναρξης και λήξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, το Μπακού άνοιξε τις "πύλες" του και καλωσόρισε τους σχεδόν 6.000 αθλητές και αθλήτριες, που έως τις 28 Ιουνίου θα αγωνιστούν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

    Η Ελλάδα, με Σημαιοφόρο τον πρωταθλητή Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική Λευτέρη Πετρούνια, μπήκε πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αζερμπαϊτζάν, κατά την παρέλαση των ομάδων. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

    Στις τόσες εκπλήξεις της βραδιάς κυριάρχησε η εμφάνιση της Lady Gaga, που τραγούδησε το Imagine του Τζον Λένον.

    [08] Αμφίβολος για τον τρίτο «μικρό» τελικό ο Νέιμικ

    Με αμφίβολη τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του Αντριου Νέιμικ, ο Άρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον τρίτο "μικρό" τελικό των πλέι οφ της Α1, στο κλειστό της Πυλαίας, με τον ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός σέντερ "έβγαλε" μόνο μέρος του προγράμματος, εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση του.

    Αντίθετα, ο Σούλης Μαρκόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τον Κέβιν Λάνγκφορντ, αν και ο Αμερικανός φόργουορντ του "Δικεφάλου" εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον τετρακέφαλό του.

    [09] Κυβέρνηση: Με νέα πρόταση αύριο στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία

    Νέα πρόταση, δημοσιονομικού χαρακτήρα αναμένεται να κομίσει η Ελλάδα στην αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους κκ Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ε. Τσακαλώτο, Γ. Χουλιαράκη και υποστηρικτική ομάδα απαρτιζόμενη από τεχνικά στελέχη.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την πρωτοβουλία για τις επαφές με τους άλλους θεσμούς για την αυριανή συνάντηση ανέλαβε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι το ΔΝΤ.

    Οι ίδιες πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη οποιουδήποτε "τελεσιγράφου" από το Euroworking Group όπως και την οποιαδήποτε συζήτηση για ελληνική χρεοκοπία.

    Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ανέφεραν ότι οι παρεμβάσεις θα είναι δημοσιονομικού και διοικητικού χαρακτήρα.

    Τόνισαν ότι η Ελλάδα εμμένει στις προτάσεις της για το χρέος, όπως και για το ΕΚΑΣ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

    Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τα ποσοστά 6% και 23%, ενώ ζητούμενο παραμένει ο καθορισμός του ποσοστού της μεσαίας κλίμακας.

    Η Αθήνα θεωρεί επίσης σημαντικές τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει το βάρος της ανταλλαγής ομολόγων της ΕΚΤ.

    Τέλος, σε ότι αφορά την συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης, η Ελλάδα επιθυμεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ενώ εκτιμάται ως σημαντική ημερομηνία η 18η Ιουνίου, ημέρα σύγκλησης του Eurogroup.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβέρνηση: Περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία

    [10] Κυβέρνηση: Περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία

    Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Προσθέτουν δε ότι εκπρόσωποι του Έλληνα πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών και θα κομίσουν νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα.

    Εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι και σημειώνουν:

    Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καταλήγουν στις επισημάνσεις τους οι κύκλοι της κυβέρνησης.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτοντας ότι στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

    [11] Κοντονής: Η πολιτεία αρωγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού

    Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ο πυλώνας του αθλητισμού στην Ελλάδα και μέλημα της αθλητικής ηγεσίας είναι να ενισχυθούν τα σωματεία και οι άνθρωποι που εργάζονται στη βάση του αθλητισμού παντιοτρόπως, τόσο με χρήματα, όσο και με υποδομές. Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Όπως είπε ο κ Κοντονής θα βρίσκεται κοντά σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό και μάλιστα θα δώσει το "παρών" το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του στίβου και θα συμπαρασταθεί την προσπάθεια της εθνικής ομάδας να ανεβεί στη Σούπερ Λίγκα.

    Μίλησε επίσης για το καλό επίπεδο της διεξαγωγής των δύο πρώτων αγώνων μεταξύ των "αιωνίων" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την τελική φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ, όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το μεγάλο πρόβλημα που ακούει στον όρο "ελληνικό ποδόσφαιρο" και τα προβλήματα που κουβαλά, με τη βία, τα στημένα παιχνίδια, τη διαιτησία κ.α. και τονίζει ότι "η Πολιτεία θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που πρέπει και έχει ανάγκη το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

    Επίσης κάνει αναφορά στις ετήσιες επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και όπως είπε η καταβολή ενός επιπλέον ποσού Θα εξαρτηθεί από τα συνολικά οικονομικά του κράτους, αλλά εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι "πρέπει να έχουμε νοικοκύρεμα στα οικονομικά και διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2015 - 18:32:24 UTC