Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ
  • [02] Έκκληση Σαμαρά σε Τσίπρα για εθνική συνεννόηση
  • [03] Κυβέρνηση: Περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία
  • [04] Ψηφίζεται την Τρίτη το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο
  • [05] Η Μαδρίτη απέκτησε δήμαρχο προερχόμενη από την αριστερά έπειτα από 24 χρόνια
  • [06] Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου
  • [07] Στις 7 Ιουλίου το ταξίδι του Προκόπη Παυλόπουλου στο Βερολίνο
  • [08] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας
  • [09] Μέρκελ για διαπραγματεύσεις: Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε το διάλογο

  • [01] Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ

    Ρυθμίσεις ανάσα για χιλιάδες εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), περιλαμβάνει τροπολογία την οποία ενέταξε στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Στρατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται κατ' αρχήν ρύθμιση για τους 5.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γιατί οι οφειλές τους υπερβαίνουν το ανώτερο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, δηλαδή τις 20.000 ευρώ και δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με τη σύνταξη.

    Γι αυτήν την κατηγορία ασφαλισμένων το "πλαφόν" της οφειλής θα επεκταθεί στις 50.000 ευρώ και θα συμψηφίζεται με τη σύνταξη σε 60 συνολικά δόσεις. Η διάταξη αυτή είναι μεταβατική και θα ισχύσει έως το τέλος του 2016, ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το κατώτατο όριο σύνταξης που χορηγείται από τον ΟΑΕΕ.

    Με την πάγια διάταξη, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ επεκτείνεται από τις 20.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ από τις 15.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ.

    Παράλληλα, στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα, ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων μπορεί να μειωθεί στα 131 ευρώ, από τα 380 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα.

    [02] Έκκληση Σαμαρά σε Τσίπρα για εθνική συνεννόηση

    Νέα έκκληση στην κυβέρνηση για εθνική συνεννόηση απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "τα παιχνίδια και τα ψέματα τελείωσαν" και πως "έχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους".

    "Εμείς προτείναμε την εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο. Η χώρα δεν έχει άλλο δρόμο", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Νωρίτερα ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε περίπου 50 λεπτά, ο κος Τσακνής ανέφερε ότι στο πλαίσιο των επισκέψεών του με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, είδε σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχαν μια καλή και δημιουργική, όπως είπε, συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία της ΕΡΤ.

    [03] Κυβέρνηση: Περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία

    Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Προσθέτουν δε ότι εκπρόσωποι του Έλληνα πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

    Εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι και σημειώνουν:

    Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καταλήγουν στις επισημάνσεις τους οι κύκλοι της κυβέρνησης.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτοντας ότι στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

    [04] Ψηφίζεται την Τρίτη το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο

    Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών. Η επιλογή της κυβέρνησης, ωστόσο, να το εισάγει προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί, εκτός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και από την ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα κόμματα αυτά υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. (Η Χ.Α. επιφυλάχθηκε και το ΚΚΕ δήλωσε "παρών").

    Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, για μεγάλη καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου, παραδέχθηκε πως "είναι απαράδεκτο ότι φτάσαμε καθυστερημένα και με ανοιχτές φορολογικές δηλώσεις", όμως, τόνισε, πως το νομοσχέδιο αυτό, περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις, για την άρση (έστω και την ύστατη ώρα) "ακραίων αδικιών του φορολογικού συστήματος".

    [05] Η Μαδρίτη απέκτησε δήμαρχο προερχόμενη από την αριστερά έπειτα από 24 χρόνια

    Μία αριστερή πρώην δικαστής, η οποία υποστηρίχθηκε από το κόμμα Podemos που τάσσεται κατά της λιτότητας, θα γίνει η επόμενη δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας αφού εξασφάλισε την υποστήριξη των Σοσιαλιστών τερματίζοντας 24 χρόνια διακυβέρνησης της Μαδρίτης από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα.

    Η Μανουέλα Καρμένα, 71 ετών, ο διορισμός της οποίας ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με τους Σοσιαλιστές, διεξήγαγε μία προεκλογική εκστρατεία κατά της διαφθοράς η οποία επικεντρώθηκε στο σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης δημοσίων υπηρεσιών και στην αποτροπή των εξώσεων στη Μαδρίτη.

    Παρότι υποστηρίχθηκε από το Podemos, η πρώην ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ελπίζει ότι θα φέρει μία "πραγματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική".

    Αν και η υποψήφια του PP, η βετεράνος του κόμματος Εσπεράνθα Αγκίρε, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους και έδρες στις δημοτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των 29 εδρών που απαιτούνταν προκειμένου να εκλεγεί δήμαρχος.

    Η συμμαχία κοινοτικών ακτιβιστών της Καρμένα, Ahora Madrid ("Μαδρίτη Τώρα") έχει το αντίστοιχό της σε έναν παρόμοιο αριστερό συνασπισμό στη Βαρκελώνη, υπό την ηγεσία της ακτιβίστριας κατά των εξώσεων Άντα Κολάου, η οποία εξελέγη σήμερα δήμαρχος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

    [06] Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου

    Μεγάλη πυρκαγιά, της οποίας το μέτωπο υπολογίζεται στα τέσσερα χιλιόμετρα, μαίνεται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Η περιοχή είναι ακατοίκητη και εγκαταλελειμμένη από τον Αύγουστο του 1974 και γι΄ αυτό αποκαλείται "πόλη φάντασμα".

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην συνοικία του Αγίου Μέμνονα και σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, καίει ξηρά περιβόλια, εκτάσεις άγριας βλάστησης και ακατοίκητα σπίτια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί πυροσβεστικά οχήματα από τα κατεχόμενα, καθώς και στρατιώτες.

    Η πυρκαγιά που εξαπλώνεται ραγδαία, πλησιάζει την Κάτω Δερύνεια, η οποία συνορεύει με τη Δερύνεια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμμοχώστου να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, παρακολουθώντας με αγωνία από απόσταση δυο - τριών χιλιομέτρων την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

    [07] Στις 7 Ιουλίου το ταξίδι του Προκόπη Παυλόπουλου στο Βερολίνο

    H Προεδρία της Δημοκρατίας διά μέσω στενών συνεργάτων του κ. Προκόπη Παυλόπουλου επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πληροφορία του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), ότι το ταξίδι του Έλληνα Προέδρου στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου.

    "Αλλά όπως είθισται οι λεπτομέρειες της επίσκεψης, όπως και η επίσημη ανακοίνωσή της θα γίνουν δια της διπλωματικής οδού" πρόσθεσαν οι συνεργάτες του Προέδρου.

    [08] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας

    "Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει το νέο μνημόνιο, ο πρωθυπουργός ζητάει τη στήριξη του λαού, γιατί τον θέλει συνένοχο στο νέο έγκλημα και παθητικό θεατή των εξελίξεων" αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει:

    "Τα χθεσινά μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και μαζικών οργανώσεων έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση και δανειστές και δείχνουν τον δρόμο έτσι ώστε ο λαός να μην αποδεχτεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που του ετοιμάζουν".

    [09] Μέρκελ για διαπραγματεύσεις: Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε το διάλογο

    Όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στις ελληνικές διαπραγματεύσεις χρειάζεται να συνεχίσουν να συνομιλούν για να επιλύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέδριο στο Βερολίνο.

    "Όταν θέλουμε, μπορούμε, αλλά η βούληση πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές, άρα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε ο ένας στον άλλο", δήλωσε η Μέρκελ.

    "Δεν είναι η πρώτη φορά που πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα", είπε και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι "οι ατομικές προσπάθειες και η αλληλεγγύη λειτουργούν από κοινού στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να ισχύει για όλους", πρόσθεσε.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι το ισχυρό ευρώ καθιστά πιο δύσκολη την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες.

    "Ένα πολύ ισχυρό ευρώ λειτουργεί έτσι ώστε να μην μπορούν παρά μόνον πολύ δύσκολα να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις" και να καρπωθούν τα αποτελέσματα από αυτές "για παράδειγμα στις εξαγωγές", δήλωσε η Μέρκελ, αφού έπλεξε το εγκώμιο "των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιήσει η Ισπανία και η Πορτογαλία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2015 - 16:32:27 UTC