Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Τσιρώνης: Αλλάζει ο σχεδιασμός στη διαχείριση των απορριμάτων
  • [02] ΝΔ: Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση, εξαγγέλλει συμφωνίες που δεν υπάρχουν
  • [03] Ανάπτυξη και ειρήνη, οι τομείς συνεργασίας Ελλάδας- Ιράν
  • [04] Στο 30% οι πιθανότητες ενός Grexit, σύμφωνα με έρευνα του Ρόιτερς
  • [05] «Είναι αναγκαία περαιτέρω πρόοδος» εκτιμά η Κομισιόν
  • [06] ΕΚΤ: Κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη αν δεν κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα
  • [07] Φήμες ότι χωρίζει το διάσημο ζεύγος Μπεν Άφλεκ-Τζένιφερ Γκάρνερ

  • [01] Ι. Τσιρώνης: Αλλάζει ο σχεδιασμός στη διαχείριση των απορριμάτων

    Αλλαγή στο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Τσιρώνης που περιοδεύει στην Πελοπόννησο.

    Ο κ. Τσιρώνης επισκεπτόμενος την Κόρινθο συζήτησε με τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς το μείζον θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος και παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και τον χωροταξικό σχεδιασμό τους.

    Μίλησε για πολιτικές πρόληψης, μείωσης επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, επικεντρώνοντας στην αναγκαιότητα συνεργασίας, συντονισμού και αξιολόγησης, μέσα και από την ενημέρωση των πολιτών, στην αξιολόγηση των συστημάτων διαχείρισης των αποβλήτων.

    [02] ΝΔ: Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση, εξαγγέλλει συμφωνίες που δεν υπάρχουν

    Επίθεση στην κυβέρνηση, ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

    Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για εξαγγελίες συμφωνιών που δεν υπάρχουν και ανέφερε πως ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει ως συμφωνία τις δικές της θέσεις, διαψεύδεται από όλους τους ξένους αξιωματούχους, την ώρα μάλιστα που, όπως τονίζει, «ο χρόνος τελείωσε και τα χρήματα εξαντλήθηκαν».

    Ο κ. Καραγκούνης επανέφερε το θέμα της μεγάλης συνεννόησης για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα. Είπε πως χρειάζεται «μεγάλη συνεννόηση, για να υπάρξει συμφωνία που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και την ανάκαμψη, που με τόσο κόπο πετύχαμε και τώρα μετατρέπεται σε ύφεση», και προσέθεσε πως «δεν επιτρέπονται ούτε ιδεοληψίες, ούτε κομματικά προτάγματα παρά μόνο το καλό του τόπου»,

    [03] Ανάπτυξη και ειρήνη, οι τομείς συνεργασίας Ελλάδας- Ιράν

    Σε τροχιά διεύρυνσης σε πολλούς τομείς, εκτός κυρώσεων, αλλά και προετοιμασία για την μετά εμπάργκο εποχή, μπαίνουν οι σχέσεις Ελλάδας Ιράν.Αυτό ανέφεραν σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Ιρανός ομόλογός του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας και των μεταφορών με τη συνδρομή του ελληνικού εφοπλιστικού στόλου, ενώ θα αναπτυχθεί και απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Τεχεράνης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Παράλληλα ενισχύεται η πολιτική συνεργασία των δύο χωρών για την σταθερότητα και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας, τονίστηκε η ανάγκη αμοιβαίας αξιοπρέπειας και σεβασμού για μία λύση όπου θα βγουν κερδισμένες και όλες οι πλευρές.

    [04] Στο 30% οι πιθανότητες ενός Grexit, σύμφωνα με έρευνα του Ρόιτερς

    Η Ελλάδα έχει μία στις τρεις πιθανότητες να βγει φέτος από την ευρωζώνη λόγω πιθανής αδυναμίας να εξασφαλίσει νέα δάνεια και ενδεχόμενης αθέτησης πληρωμών χρέους, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    «Δυστυχώς, κανείς δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να αναλάβει την πολιτικής ευθύνη για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στην ευρωζώνη» δήλωσε ο Κάρστεν Τζούνιους, επικεφαλής οικονομολόγος στην Bank Sarasin.

    «Ως αποτέλεσμα, η οικονομία διολισθαίνει βαθύτερα στην ύφεση και η έγκαιρη αποπληρωμή των εγχώριων και εξωτερικών υποχρεώσεων καθίσταται πιο απίθανη» πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 70 οικονομολόγοι, οι πιθανότητες ενός Grexit είναι μεταξύ 5% και 60%. Η ενδιάμεση εκτίμηση διαμορφώνεται στο 30%, στα ίδια περίπου επίπεδα με αρκετές προηγούμενες έρευνες.

    [05] «Είναι αναγκαία περαιτέρω πρόοδος» εκτιμά η Κομισιόν

    Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και χρειάζεται «περαιτέρω πρόοδος» στις τεχνικές διαβουλεύσεις, ήταν το σημερινό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιτχαρντ, όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται η Επιτροπή την αισιοδοξία της Αθήνας. Η εκπρόσωπος παρέπεμψε και στην πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ

    [06] ΕΚΤ: Κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη αν δεν κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα

    Υπαρκτός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν κλείσει γρήγορα η συμφωνία της Ελλάδος με τους πιστωτές της εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Η ΕΚΤ στην έκθεσή της για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα (Financial Stability Report) εκτιμά ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταλήξει σύντομα σε συμφωνία με τους εταίρους της, είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν πιέσεις στα ομόλογα άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «ασφάλιστρο κινδύνου» που ζητούν οι επενδυτές προκειμένου να αγοράσουν τα ομόλογα των χωρών αυτών, είναι πολύ πιθανόν ν? αυξηθούν.

    Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε αύξηση των επιτοκίων στα ομόλογα αυτά και συνακόλουθα στο κόστος δανεισμού των κρατών αυτών.

    «Η απουσία μιας συμφωνίας για τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές (στην Ελλάδα), αυξάνει τον κίνδυνο μιας ανοδικής προσαρμογής των ασφαλίστρων κινδύνου που ζητούνται για τα πιο ευάλωτα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας», ανέφερε η ΕΚΤ στην έκθεσή της.

    «Η χρονοβόρα και αβέβαιη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νεοσύστατης ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, συνέβαλε στην περιόδους έντονης αστάθειας στις ελληνικές αγορές». επισημαίνει η ΕΚΤ στην ίδια έκθεση.

    Η ΕΚΤ προειδοποιεί επίσης ότι οι διεθνείς επενδυτές θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια «απότομη αντιστροφή» των ήδη χαμηλών αποδόσεων, μία εξέλιξη αυτή ενδέχεται να επιδεινωθεί από τη χαμηλή ρευστότητα στη δευτερογενή αγορά. Από την άλλη πλευρά οι αρνητικές επιπτώσεις εκτιμά η ΕΚΤ θα επεκταθούν κα στην ήδη αδύναμη κερδοφορία των τραπεζών.

    [07] Φήμες ότι χωρίζει το διάσημο ζεύγος Μπεν Άφλεκ-Τζένιφερ Γκάρνερ

    Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες ότι χωρίζει ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια του Χόλιγουντ

    Όπως γράφει η βρετανική Daily Mail, ο Μπεν Άφλεκ και η σύζυγός του Τζένιφερ Γκάρνερ, οδεύουν προς το διαζύγιο.

    Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται δύο πηγές, το OK! Magazine και το National Enquirer, τα οποία έγραψαν αυτήν την εβδομάδα ότι η σχέση του ζεύγους «Μπένιφερ», το οποίο έχει τρία παιδιά, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

    Σύμφωνα μάλιστα με το Enquirer το ζευγάρι, που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου πριν από δέκα χρόνια, έχει ήδη χωρίσει και οδεύει προς το διαζύγιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 12:30:26 UTC