Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους
  • [02] Βαρουφάκης προς Κασιδιάρη. Είστε στη φυλακή για τις εγκληματικές σας πράξεις
  • [03] Πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού η αναπαλαίωση των αεροσκαφών P-38 ανέφερε ο Πάνος Καμμένος
  • [04] Νέα προθεσμία έλαβε ο Χρ. Ξηρός για τη συμπληρωματική απολογία του
  • [05] Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ
  • [06] Η Ευρώπη να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στη λιτότητα, λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς
  • [07] Σαράντα πέντε εκατ. ευρώ εισέρευσαν ως πρώτη δόση της ρύθμισης για την τακτοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ
  • [08] Όχι σε χαλάρωση της χρηματοδότησης για την Ελλάδα προς το παρόν, λέει ο Νοβότνι
  • [09] «Η απόφαση για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων ανήκει αποκλειστικά στα κράτη-μέλη», δηλώνει ο Σόιμπλε
  • [10] Ιστορική απόφαση στη Νεμπράσκα, καθώς γίνεται η 19 αμερικανική πολιτεία που καταργεί τη θανατική ποινή

  • [01] Σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους

    Η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

    Ο κ Σακελλαρίδης σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες,

    Πρόσθεσε δε ότι «ο πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, (σχετικές με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων) οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στα Βαλκάνια τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων. «Φορείς που εμφορούνται από άλλες αντιλήψεις υπονομεύουν την προοπτική αυτή». Σημείωσε δε ότι σχετικές δηλώσεις, για την στάση της Αλβανίας, έχει κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

    [02] Βαρουφάκης προς Κασιδιάρη. Είστε στη φυλακή για τις εγκληματικές σας πράξεις

    Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσαν οι αιτιάσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ότι οι αγώνες του κατά του μνημονίου τον οδήγησαν στη φυλακή.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Δεν ήσασταν στη φυλακή κ. Κασιδιάρη λόγω της αντίστασης σας στο μνημόνιο αλλά για τις εγκληματικές σας πράξεις. Δεν σας κλείσαμε εμείς στη φυλακή αλλά η ελληνική δικαιοσύνη για τις εγκληματικές σας ενέργειες», του απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, αρνούμενος να συνεχίσει άλλο την συζήτηση με τον κ. Κασιδιάρη σχετικά με το ελληνικό χρέος, που ήταν η επίκαιρη ερώτηση του.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Δεν έχω τίποτα απολύτως άλλο να πω» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και κάθισε στο έδρανο του, όταν ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Λαμπρούλης τον ρώτησε αν έχει κάτι άλλο να προσθέσει.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [03] Πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού η αναπαλαίωση των αεροσκαφών P-38 ανέφερε ο Πάνος Καμμένος

    Κάναμε διακρατική συμφωνία για την ανακατασκευή των παλαιών αεροσκαφών P-38, γιατί σε αυτές τις συμφωνίες δεν υπάρχουν μίζες. Αν προχωρούσαμε σε απευθείας ανάθεση, πράγματι θα ήταν προβληματική η λύση. Αυτό δήλωσε ο υπουργός 'Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κυριάκου Χαρακίδη.

    Ο κ. Καμένος υποστήριξε παράλληλα ότι πίσω από τις αντιδράσεις της εταιρίας Airbus, και τα επικριτικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη συμφωνία, κρύβονται αυτοί που έδιναν «μίζες» στο παρελθόν και σήμερα, όπως είπε, προσπαθούν να γλιτώσουν από την αρμόδια εισαγγελέα κ. Ράϊκου που ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών.

    Ακόμα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ήταν απόφαση του Πολεμικού Ναυτικού η αναπαλαίωση των αεροσκαφών, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΥΣΕΑ και πρόσθεσε ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις η οποία, επίσης, είχε εγκριθεί ομόφωνα.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας το πρώτο αεροπλάνο θα φθάσει σύντομα στην ΕΑΒ, η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί και συμπλήρωσε ότι σε αυτήν θα πάνε τα 150 εκατ. ευρώ και αυτό έβρισκε αντίθετη την Airbus γιατί ήθελε να παίρνει η ίδια τις δουλειές.

    [04] Νέα προθεσμία έλαβε ο Χρ. Ξηρός για τη συμπληρωματική απολογία του

    Στις 5 Ιουνίου θα μεταχθεί, εκ νέου, στο γραφείο του εφέτη ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος έλαβε σήμερα τρίτη προθεσμία για τη συμπληρωματική απολογία του, σχετικά με την υπόθεση του σχεδίου «Γοργοπόταμος». Ο κατηγορούμενος, βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν, ζήτησε από τον ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο επιπλέον χρόνο καθώς, όπως και τις δύο προηγούμενες φορές, υποστηρίζει πως δεν έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

    Ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως έχει ήδη δηλώσει η υπεράσπισή του, σκοπεύει να απολογηθεί με πολιτική δήλωση και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών για την απόδραση κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία των «Πυρήνων της Φωτιάς».

    [05] Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, παράλληλα με την παναττική στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ.

    Η κινητοποίηση γίνεται για τη διεκδίκηση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ επιτροπή εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθεί στις 13:00 με τον υπουργό κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

    Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

    «Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σε αυτές τις μειωμένες παροχές τους».

    Η «απαίτηση» της ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση είναι να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη -νομικά κατοχυρωμένη- κρατική χρηματοδότηση.

    [06] Η Ευρώπη να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στη λιτότητα, λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς

    Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς από τη Δρέσδη της Γερμανίας που διεξάγεται η σύνοδος του G7.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξήγησε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» και η κατάσταση με την Ελλάδα θα βελτιωθεί πολύ εάν καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση.

    «Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα. Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις» είπε.

    «Αλλά και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί και εν τέλει τα προβλήματα λύνονται μέσω ανάπτυξης. Δεν λύνονται μέσω λιτότητας και χρειάζεται να εργαστούν με τους Έλληνες πάνω σε μια στρατηγική για ανάπτυξη» επισήμανε ο Σάμερς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση.

    [07] Σαράντα πέντε εκατ. ευρώ εισέρευσαν ως πρώτη δόση της ρύθμισης για την τακτοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ

    Εκατό χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των οφειλών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού, σχετικά με τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι οι συνολικές οφειλές προς τον Οργανισμό ανέρχονται σε 1,5 δισ. και ήδη 45 εκατ. ευρώ έχουν εισρεύσει από τη ρύθμιση ως προς πρώτη δόση.

    [08] Όχι σε χαλάρωση της χρηματοδότησης για την Ελλάδα προς το παρόν, λέει ο Νοβότνι

    Ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, περιόρισε τις προσδοκίες να χαλαρώσει άμεσα το πλαίσιο της χρηματοδότησης για την Ελλάδα, λέγοντας ότι σε ό,τι αφορά την αποδοχή των ομολόγων της χώρας ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα, η απάντηση παραμένει «όχι».

    Υπάρχει πάντα πολύ θόρυβος σε μια τέτοια κατάσταση και νομίζω ότι το βασικό είναι να ξεχωρίζουμε το θόρυβο από το γεγονότα», δήλωσε ο Νοβότνι στην τηλεόραση του CNBC.

    «Για εμάς, είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι έχουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται. Η μία είναι? εάν μπορούμε για παράδειγμα να αποδεχθούμε ελληνικούς τίτλους, ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. Η απάντηση προς το παρόν είναι: όχι» είπε.

    «Πρέπει κανείς να είναι ξεκάθαρος. Δεν έχουμε τη δυνατότητα, ας πούμε, για χρηματοδότηση εκτός των κανόνων».

    «Ξέρω ότι υπήρξαν κάποιες ιδέες ότι ίσως δώσουμε κάποιου είδους ενδιάμεσης χρηματοδότησης σαν αυτή. Δεν βλέπω τη νομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο» είπε.

    [09] «Η απόφαση για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων ανήκει αποκλειστικά στα κράτη-μέλη», δηλώνει ο Σόιμπλε

    «Η απόφαση για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων ανήκει αποκλειστικά στα κράτη-μέλη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Zeit και τάσσεται κατά του ενδεχομένου ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Αναδεικνύει δε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων ως βασικό πρόβλημα της Ελλάδας και τονίζει ότι παραμονή στο ευρώ χωρίς εφαρμογή του προγράμματος δεν γίνεται.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται, αντίθετα, ο αμερικανός οικονομολόγος Κένεθ Ρόγκοφ, ο οποίος συζήτησε με τον κ. Σόιμπλε με συντονιστή την εφημερίδα και επισημαίνει ότι «το μεγάλο λάθος σε αυτή την κρίση ήταν ότι δεν έσβησαν από νωρίς τα χρέη».

    Όπως λέει ο Σόιμπλε mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη για όλα», ενώ κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να τηρήσει τους όρους λιτότητας, διότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα άντεχε μια έξοδό της από το ευρώ, σημειώνει: «Δεν θα το σχολιάσω. Αλλά δεν ξέρω εάν θα συμβουλευόμουν αμερικανούς οικονομολόγους σε ένα τέτοιο ζήτημα».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Από την πλευρά του ο κ. Ρόγκοφ αναφέρει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί σενάριο χωρίς μια αποσύνδεση της Ελλάδας από την υπόλοιπη νομισματική ένωση. «Αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι η χώρα θα εγκαταλείψει επισήμως το κοινό νόμισμα. Το πιθανότερο είναι περιορισμοί στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων... Στην Ελλάδα λοιπόν το ευρώ θα είχε εκ των πραγμάτων μικρότερη αξία από ό,τι το ευρώ στην Γερμανία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον χρόνο - νομίζω μιλάμε για πέντε, ίσως δέκα χρόνια - προκειμένου να λύσει τα προβλήματά της», εξηγεί, για να τονίσει ο κ. Σόιμπλε ότι «η απόφαση για έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων ανήκει αποκλειστικά στα κράτη-μέλη». Αρνείται δε να απαντήσει εάν η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα παράλληλο νόμισμα.

    [10] Ιστορική απόφαση στη Νεμπράσκα, καθώς γίνεται η 19 αμερικανική πολιτεία που καταργεί τη θανατική ποινή

    Η Νεμπράσκα είναι η πρώτη συντηρητική πολιτεία που καταργεί τη θανατική ποινή στις ΗΠΑ τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, η οποία αψηφώντας το βέτο του ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της, γίνεται η 19η Πολιτεία στις 50 που αντικαθιστά την εσχάτη των ποινών με την ισόβια κάθειρξη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Υπό χειροκροτήματα, και πέρα από τις κομματικές διαιρέσεις, το νομοθετικό σώμα της Νεμπράσκα ανέτρεψε με 30 ψήφους έναντι 19 το βέτο του κυβερνήτη Πίτερ Ρίκετς, ο οποίος υποστήριξε με νύχια και με δόντια τη διατήρηση της θανατικής ποινής σε αυτή την πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η Νεμπράσκα είναι η πρώτη Πολιτεία που την καταργεί μετά το Μέριλαντ το 2013 και η έβδομη από το 2007.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ουσιαστικά, 29 πολιτείες συνολικά, καθώς και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν εφαρμόζουν πλέον την εσχάτη των ποινών: 19 την κατήργησαν με νόμο, 10 ουσιαστικά παραιτήθηκαν από την πρακτική αυτή ελλείψει προϊόντων που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις ή λόγω της αύξησης εκτελέσεων που γίνονται με μη εγκεκριμένες ουσίες και εξελίσσονται άσχημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 10:30:31 UTC